Oppland Arbeiderblad

Ski-VM får kritikk for spritreklame

Med reklame for en spritprodusent over startnummeret kjemper Marit Bjørgen og de andre skistjernene om VM-medaljer. Det har skapt reaksjoner.

Gjøvik er storebroren av mjøsbyene

Flere og flere finner ut at Gjøvikregionen er et attraktivt sted å bo, og Gjøvik danker ut både Hamar og Lillehammer. Statistisk sentralbyrå slapp før helga fakta om kommunenes innbyggertall per .
Vårtegn: Her er årets første pollenvarsel
Det er et årlig tegn på at det går mot lysere og varmere tider, men det er ikke like velkomment hos alle; fredag kom årets første pollenvarsel.
Vegvesenet taler kirken midt i mot: Nå blir det lys
Biskop i Hamar, Solveig Fiske, gjør et siste forsøk på å få gangveibelysningen ved den nye gangveien forbi Jevnaker kirke slik hun vil ha den.
Les mer om Hamar, Jevnaker og Solveig Fiske.

Flere personer skal ha voldtatt kvinne på Hamar

NRK Hedmark og Oppland melder at en kvinne har anmeldt en voldtekt som skal ha skjedd på Domkirkeodden på Hamar vest torsdag kveld.
Les mer om Domkirkeodden, Hamar og Oppland.
Grisefjøs på Reinsvoll, igjen
Det er kommet flere innlegg i OA den siste tiden, angående bygging av grisefjøs på Reinsvoll.
Les mer om Reinsvoll.
Eidsivas pressemelding - skrevet for å pynte på resultatet?
Eidsivas pressemelding i OA av 18.februar 2015 gir grunnlag for både forvirring, undring og spørsmål.
Still Alise, en film om demens
Nasjonalforeningen Gjøvik demensforening oppfordrer til å se på filmen Still Alice som har premiere på Gjøvik Kino i dag fredag 20. februar.
Les mer om Gjøvik Kino og Still Alice.
Retten til hån og spott!
Danskene fikk siste helg sin 22. juli.
Nødvendig modernisering av Posten
Dagens Post lov trenger noen oppdateringer i tråd med at samfunnet utvikler seg.
Les mer om Posten.
På med boksehanskene
Hvis noen tror EU og USA vil passe på våre interesser i handelsavtaler og tollvern, må de tro om igjen. Kommentar Heller ikke statsråder som Sylvi Listhaug vil være proffbokser for norske interesser.
Les mer om Sylvi Listhaug og USA.
Omsorgsbonus i Østre Toten
Kommunalsjef for helse, omsorg og velferd har stor omsorg for de hun har gitt lederansvar.
Les mer om Østre Toten.
Eidsiva - et kritisk blikk
Etter min mening er Eidsiva Energi AS (EE) et konsern med skakkjørt økonomi.
Hvorfor bør Staten lei, når vi alle vil eie?
I OA 16.2. forsvarer Øyvind Korsberg fra Frp, regjeringens eierskapspolitikk. Kommentar At Staten bør ha et bevist forhold til hva man skal eie er greit, men hvorfor bør Staten gjøre det motsatte av det folk flest oppfatter som lurt?
Les mer om Frp, Staten og Øyvind Korsberg.
Innbyggerundersøkelsen i Søndre Land 2014
Forrige Lørdag tenkte jeg at det kunne være moro å gå inn på nettet og følge med på kommunemøte i Søndre Land. Kommentar Men det ble ikke noen nyheter på meg den gang nei, jeg var en uke for tidlig ute.
Les mer om Søndre Land.
Statsarkivet er fullt
Arkivmateriale tas vare på fordi det har en funksjon i vårt demokratiske samfunn.
Reidun Gravdal og infrastruktur
Vi ser i OA den 17.02 at Reidun Gravdal, leder av samferdselskomiteen i Oppland, er dypt fornærmet på den borgerlige regjeringen, spesielt over at denne handler.
Les mer om Oppland og Reidun Gravdal.
Martin Johnsrud Sundby er syk og går ikke lørdag
Martin Johnsrud Sundby er blitt syk og går ikke lørdagens skiathlon i ski-VM. Det opplyste det norske lagets lege Fredrik Bendiksen på fredagens pressemøte med det norske laget. - Martin har fått en luftveisinfeksjon.
Les mer om Fredrik Bendiksen.
Politiet: - Vær kritiske
En rekke personer i mjøsområdet er blitt svindlet for relativt store beløp de siste årene. Hvor mange vet politiet lite om, da de antar at mørketallene er høye. - Økokrim har ukentlig kontakt med ofre.
Anne forelsket seg. Det neste halvåret ble hun svindlet for 850.000 kroner
Anne fra Gjøvik ble forelsket i Thomas White fra Liverpool. I løpet av et halvt år ble hun lurt til å betale han 850.000 kroner. - Det gjør vondt. Jeg føler meg dum og at jeg har sviktet ungene mine, sier en kvinne fra Gjøvik.
Les mer om Gjøvik og Liverpool.
Leirin får styringsgruppe
En styringsgruppe for Leirin skal jobbe for å sikre at flyplassen kan drives som rendyrket charterflyplass. Dette ble bestemt i et møte mellom reiselivet i Valdres og Hallingdal og Samferdselsdepartementet torsdag.
Utsetter hjemmebrent
Det finnes ingen forskrift som regulerer hjemmebrenning i Søndre Land. Her snakker vi altså om brenning av avfall, virke etter rydding av kratt og skog og etter halmbrenning i landbruket.
Les mer om Søndre Land.
Oslomann fikk kraftig bot i Valdres
En Oslo-mann ble torsdag kveld stanset av politiet i Valdres alpinsenter i Aurdal. Mannen, som er i 40-åra, kjørte snøscooter på offentlig veg. Det ble kostbart da politiet ble koblet inn.
Les mer om Aurdal.
Ingvild er skuffet etter dagens finale
Ingvild Flugstad Østberg klarte aldri å prege sprintfinalen i Falun torsdag kveld. Det skuffet henne.
Les mer om Falun.
Falla vil gå for ny VM-medalje
Bronsevinner Maiken Caspersen Falla gratulerer verdensmester Marit Bjørgen etter sprintfinalen i Falun. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix Maiken Caspersen Falla håper hun har vist god nok form til å få sjansen på lagsprinten i Falun.