Porsgrunns Dagblad


Økonomisk støtte til Wrightegaarden

Der borgerlige flertallet i Bamble kommune har bevilget 550.000 kroner til noe de kaller Langesund som kultur og festivalby. Denne uka var de på Wrightegaarden og lovet Silje Buraas & Co sin del av kaka.

Omkamp om helsesøster

Et forslag om å øke en helsesøsterstilling fra 50 til 100 prosent ble nedstemt da bystyret gikk i spinn om budsjett og eiendomsskatt sist torsdag. Nå vil Ap og KrF ha omkamp på saken.

Les mer om KrF.
Høyre ut av dødens posisjon

Høyre er i kampen om økt eiendomsskatt blitt svartmalt som uansvarlige børsspekulanter som salderer kommunebudsjettet med luftpenger. Trolig var det et nødvendig strategisk trekk av Porsgrunn Høyre å bryte samarbeidet med Ap.

Les mer om Porsgrunn Høyre.
11,5 milliarder nye bomkroner

Det er ikke slutt på bompengefinansierte vegprosjekt etter at Fremskrittspartiet kom i regjering. Nå er fire nye prosjekt vedtatt. Prisen for bilistene er 11,5 milliarder kroner.

Les mer om Fremskrittspartiet.

Råttent spill mot Vikre

Thorleif Fluer Vikre har gjort en kolossal jobb for både Porsgrunn Frp og Telemark Frp de siste 25 åra.

Thriller i bystyret

I dag skal bystyret stake ut den økonomiske kursen for de neste fire årene. Kampen står om eiendomsskatten skal økes eller ikke.

Krogstad mot røkla

I hele høst har det rast en debatt om beskyttelsen av Porsgrunn kommunes drikkevannskilde Mjøvann.

Les mer om Mjøvann og Porsgrunn.
Svekket tillit til politikere

To ganger på kort tid har politikere i Porsgrunn bommet på innsparinger i barnehagesektoren. Først foreslo Høyre å privatisere den nye barnehagen i Brevik, og fikk et brått og uventet flertall i utvalget for barn, unge og kultur.

Les mer om Brevik, Høyre og Porsgrunn.
Høyre vil øke aksjerisiko

I forslag til økonomisk handlingsplan for Porsgrunn kommune fram til 2018 foreslår Porsgrunn Høyre å plassere mer av kommunens sparepenger i aksjer. Partiets gruppeleder Anne Karin Alseth Hansen tror en omplassering vil gi høyere avkastning.

Tusen takk for alle hilsningene!

Oppmerksomheten rundt PDs 100-årsjubileum har overgått alle forventninger på forhånd. Mange av dere har ringt oss og fortalt hvor mye lokalavisa betyr for dere.

Bonnie (12) fikk lenger levetid

Mai Gundersen utfører laserbehandling på Labrador-setteren Bonnie, mens matmor, Jorunn Dalevoll, holder venninna i ro. Gundersen måtte selv avlive sin første hund på grunn av ryggproblemer.

Lykkelig byggeleder på brua

Etter uker med presseoppslag som om det skulle være ny verdenskrig, er Porsgrunnsbrua endelig gjenåpnet for vanlig trafikk.

Les mer om Porsgrunnsbrua.
- De blåser opp kyststi-konflikt

Grunneiere i Eidanger og Langangen vil ikke være med på alt Sverre Siljan, friluftsinteresser og kommunen vil med kyststi.

Reindyrker spillestilen

Brede Halvorsen og Pors går tilbake til den gode gamle 4-3-3-formasjonen som har gitt dem flest seiere under hans ledelse. - Vi har kanskje ikke vært tydelig nok denne sesongen, sier han.

Feiret avisas første 100 år

Redaktør og direktør for Porsgrunns Dagblad, Erik Enger, var konferansier og ledet feiringen av lokalavisas 100-årsjubileum i Ælvespeilet mandag formiddag.

Les mer om Erik Enger og Ælvespeilet.
Opprykkshåpet lever videre

Kirsten Jansen og resten av Pors-jentene imponerte med seiere mot Kragerø og Ramnes. Spesielt sterk var timålsseieren mot Ramnes. - Dersom vi hadde tapt mot Ramnes, kunne muligens opprykkshåpet vært ute, sier trener Tom Erik Riis. Foto: Tom B.

Les mer om Kragerø og Pors-jentene.
Syklubb styrker lokale ildsjeler

Karin Andersen, Herdis Lien, Solveig Olsen, Dreamy og Bjørg Gåserud. Sissel Kringsjå kunne ikke være med på bildet. De fem damene samles hver 14. dag hjemme hos hverandre. Da syr, spiser og skravler de med hverandre.

Knallavslutning på jubileumsåret

Set Once Cap, som tidligere var Confusion, overbeviste stort under Langesund Rockehistorie-arrangementet i Sentrumsgården lørdag.

- Det skal vilje til for å bli 100 år

Hjørdis Johannessen fylte 100 år i august. Hun synes for mange i dag kommer for lett til ting. - Man skal hige etter ting også, sier hun.

Blir trigga av utfordringer

Are Stokstad har to perioder i PD bak seg. Nå er han sjef for Amedia. Norges nest største mediekonsern med 76 avistitler i stallen. Deriblant PD. Foto: Charlotte Nagell Følg PD på Facebook Det er Are Stokstad som spør. Konsernsjefen i Amedia.

En godt bevart hemmelighet

Da Porsgrunns Dagblad flyttet til mindre lokaler i 1999, overtok biblioteket arkivet. Bibliotekarene Leif Hansen og Astrid Aase Thorstensen fikk jobben med å sortere.

Hun brenner for lokalsamfunnet

Vivi Sævik er tilbake som journalist i Porsgrunns Dagblad. - Da jeg overtok Breviksposten, bestemte jeg meg for å erobre Brevik med hud og hår, forteller journalisten. Foto: Charlotte Nagell Roger Neumann og Vivi Sævik klare for oppdrag.

- New York Times er bare blåbær

Henry Nilsen og Kjersti Stordalen var kreative og oppfinnsomme i jakten på både annonsører og abonnenter på 90-tallet.

Les mer om Kjersti Stordalen.
Fortsatt på hugget

Jørn Skogen begynte i PD som 17-åring og utdannet seg til typograf. I dag er han en solid sisteskanse i lokalavisa for Porsgrunn og Bamble.

Les mer om Bamble og Porsgrunn.
Måtte ha partiboka i orden

- Ethvert lokalsamfunn som har en oppegående lokalavis, skal prise seg lykkelig. Jeg synes PD er en meget god lokalavis for Porsgrunn og Bamble, sier Per Solli.

Les mer om Bamble, Per Solli og Porsgrunn.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23