Porsgrunns Dagblad

Informasjonsflyten blir dårligere

Denne uka ble operasjonssentralen i Skien flyttet til Tønsberg, der den blir samlokalisert med operasjonssentralene i Buskerud og Vestfold.
Les mer om Buskerud, Skien, Tønsberg og Vestfold.

PVS fikk Gullbøssa for beste innsats

Kreftforeningen har tildelt porsgrunnsrussen Gullbøssa for deres innsats under årets Krafttak mot kreft. Det betyr at PVS-elevene har slått russen i Vestfold, Buskerud og Østfold.
Dramatisk Økokrim-aksjon
Politiet rykket inn med stort mannskap for å pågripe utbygger Ronny Hushovd og ransake lokalene og hjemmet hans.
Les mer om Ronny Hushovd.
En ulykke kommer sjelden alene
Statens vegvesen beklaget mandag sterkt at de har rotet seg bort i Lilleelvkrysset.
Les mer om Lilleelvkrysset.

Vogntog presset av veien på E18 i Bamble

En vogntogsjåfør påstår at han ble presset av veien og inn i et tre av et annet vogntog ved Svartorkjær i Bamble i natt. Vogntoget sperret E18 i nordgående fil. Ingen personer kom til skade i hendelsen.
Les mer om Bamble, E18 og Svartorkjær.
Skal synge for sang og helse
Langesund Mandssangforening inviterer en rekke kor til å være med på et seminar om sang og helse lørdag. Seminaret skal også by på offentlig gratis konsert for publikum lørdag ettermiddag.
John Carew i boligkrangel - saksøkt mann hevder fotball-stjernen solgte ham en brannfelle
- Det hele var et sjansespill. Det er en stor brannfelle de har solgt, sier Kjell Rennestraum til Nettavisen.
Hektisk natt på byen i Grenland
Politiet melder om en hektisk natt på byen i Porsgrunn og Skien. Russen har startet feiringa, og det merkes. Rundt midnatt tok politiet med seg en 20-åring fra Skien sentrum. Han var full, kranglete og laget bråk.
Les mer om Grenland, Porsgrunn og Skien.
Kjente røyklukt, brøt seg inn i leilighet og reddet to personer
Da mannen kjente røyklukt fra en leilighet på Flåtten ved 05.30-tida i natt, knuste han ei rute, brøt seg inn og fikk vekket to personer i leiligheten. Deretter ringte mannen politiet.
Les mer om Flåtten.
Stiller ut i Kunsthallen
Kunsthall Grenland åpner lørdag gruppeutstillingen Minimal standard. Utstillerne er kunstnerne Germain Ngoma, Willibald Storn, Jet Pascua, Øystein Dahlstrøm og Lotte Konow Lund.
Høyre svært forvirret
Petter Ellefsen sier Høyres gruppe ble svært forvirret av saken om 100.000 kroner til ungdomsutvalg på festival. - Når det søkes offentlig støtte, er jeg vant til å få lagt fram et budsjett og regnskap.
Wold gir skattefritak
Rådmannen mener studentsamskipnaden skal slippe å betale eiendomsskatt på studentboliger. - Studentsamskipnaden søkte i 2010 om fritak for eiendomsskatt for sine boliger i Porsgrunn.
Les mer om Porsgrunn.
Revyfestival i august
Langesund Revyfestival skal arrangeres i helgen 17. og 18. august. Det er Langesund Damekor som arrangerer festivalen.
Les mer om Langesund Damekor.
Mangler og avvik på Eik
Fylkesmannen i Telemark har bemerket to avvik og to anmerkninger på mangler ved inspeksjon av Eik Gjenvinningsstasjon i Bamble kommune. De to avvikene og anmerkningene om avvik er registrert i inspeksjonsrapporten datert 3. april 2018.
Jøsendal blir ny rådmann
Jan Sivert Jøsendal er innstilt til jobben som fylkesrådmann for Vestfold og Telemark. 47-åringen kommer fra jobben som utdanningsdirektør i Drammen kommune. Det er satt ned et ansettelsesutvalg som har jobbet med å få på plass ny rådmann.
Les mer om Drammen, Telemark og Vestfold.
Alle ville se bildene til Eva
Det var mange gamle venner som ville hilse på Eva Sanderød da hun åpnet separatutstillingen sin i Gruppe 9 i Brevik søndag. - Her var det mye kjentfolk. Dette er jo så koselig, sa en strålende blid Eva.
Les mer om Brevik, Eva Sanderød, Eva og Gruppe.
Får ikke bråke på natta
Støyende veiarbeid er greit, men ikke midt på natta. Veidekke har opplyst at de fikk asfaltkontrakt for Statens vegvesen også i år, og søker derfor Miljørettet helsevern i Grenland om tillatelse.
Les mer om Grenland og Miljørettet.
65 barn fikk støtte fra kontingentkassa
65 barn fikk i 2017 innvilget støtte fra kommunens kontingentkasse.
Urædd henter Husum hjem?
Urædd jobber for å få Renate Husum tilbake til klubben. Den offensive midtbanespilleren er for tiden stasjonert på Mallorca. Vestfold-jenta har de siste sesongene vekslet på å spille for Urædd og Mallorca Toppfotball.
Vannskade i sanitæranlegget
Sandøya Båtforening søker Porsgrunn kommune om totalt 40.000 kroner i tilskudd til reparasjon og drift av sanitæranlegget i båthavna. Saniæranlegget i båthavna på Sandøya sto ferdig i juni 2016.
Les mer om Porsgrunn og Sandøya.
Torvet er utdatert
Tida har løpt fra torvet i Langesund, med mindre man foretrekker vegg til vegg med asfalt, maks tilrettelegging for biler og busser, og fri parkering også på belegningssteinen. Torvet roper etter fornyelse, en oppmykning, noe som brekker opp.
Les mer om Langesund.
Vil pusse opp på Grasmyr
Kommunalsjef Rolf Dehli legger fram anbefaling om at voksenopplæringa får nye lokaler i den gamle ungdomsskolen på Grasmyr.
Les mer om Grasmyr.
Advarer om vanskelige kjøreforhold
Etter en strålende påskeuke med mye sol blir det et comeback i kveld. Er det sesongavslutning? Det er Meteorologisk institutt som tirsdag melder at det mot kvelden ser ut til å komme snø flere steder i Telemark, og spesielt i indre strøk.
Les mer om Meteorologisk og Telemark.
Norsk Tipping har ikke fått tak i lottovinner fra Porsgrunn
Norsk Tipping trakk påskeaften ut 40 nye Super-Lotto-vinnere. 13 av dem har de ikke fått tak i 1. påskeaften klokken 08.15. En av dem er en kvinne fra Porsgrunn og en mann fra Skien..
Fylkesmannen helt på linje
Miljøverndirektør Hans Bakke hos Fylkesmannen i Telemark støtter kommunens miljørådgiver og ønsker seg en kontinuerlig evaluering av tiltakene ved Tekstkjenndammen.