Porsgrunns Dagblad

Stort frafall hos interkretsvinneren

Fem spillere fra laget som vant interkrets med Eidanger J16 i fjor høst, har allerede sluttet eller tatt en pause fra fotballen.
Les mer om Eidanger J16.

Får Ole Ivars til å besøke Tveten

Hans Arne Frøland har overtalt Norges største danseband til å spille opp til fest i Eidangerhallen. Ifølge bandet er det 30 år siden de var der sist.
Les mer om Eidangerhallen og Tveten.
Vil opprette kulturfellesskap
John Olav Hovde søker om 250.000 kroner av de bevilgede kulturpengene til Langesund. Han vil opprette Kulturfellesskapet Langesund.
Interessen for UKM øker
- I år er det ekstremt mange som deltar, sier Pål Berby, som varsler 54 sceneinnslag og 36 utstillingsobjekter på årets kulturmønstring. I fjor var det 46 påmeldte sceneinnslag på Ungdommens kulturmønstring (UKM), og 48 utstillingsobjekter.
Les mer om Pål Berby og UKM.

- Vi er bedre rustet enn i fjor

Jens Kåre Aasen mener håndballjentene til Pors har større muligheter til å rykke opp denne sesongen enn hva som var tilfellet for et år siden.
Jakter magiske idrettsøyeblikk
De har opplevd norske seiere mot Brasil og Spania i fotball på nært hold. Nå drømmer de sportsgale kameratene fra Herre om å se Petter Northug snyte svenskene for gull i Falun.
Kan bade mer for 300 ekstra
Klagesaken mellom kommunen og handikappidrettslaget er løst etter møte hos idrettssjefen. I PD sist lørdag beskyldte idrettssjef Jørgen Olsvoll medlemmer av Porsgrunn Handicapidrettslag for å utnytte badeordningen i Stridsklevhallen.
Nedgang i besøk for Telemark Museum
Telemark Museum hadde i 2014 en betydelig nedgang i besøket.
Les mer om Telemark Museum.
Tatt i 121 km/t i 60-sone
I 60-sonen på Porsgrunnsvegen ble kvinnen (21) tatt i 110 km/t. Følg PD på Facebook Fredag 10. oktober i fjor klokka 22.33 målte politiets laser kvinnen i nesten dobbel hastighet av det tillatte. Kvinnen er bosatt i Porsgrunn. 16.
- Grenland må bestemme seg
Dag Yngland mener at Grenland må bestemme seg for om de vil satse videre på gammeldags industri eller skape et nytt Grenland og Telemark.
Les mer om Grenland og Telemark.
Tørmo kapell blir som nytt
Tørmo kapell blir knapt til å kjenne igjen når det åpnes over påske. Slik har du aldri sett seremonirommet på Tørmo.
Les mer om Tørmo.
Snart kommer plate nummer to
Ole Aleksander Wagenius og progmetalbandet WITHEM er for tiden i studio hvor de jobber med ny plate. Følg PD på Facebook - Trommisen vår, Frank Nordeng Røe, ble akkurat ferdig med å spille inn trommene til den nye skiva.
Lager ny messe for hobbyfolket
Til helga fyller Jan Aarstad opp Skjærgårdshallen med over 100 utstillere, og inviterer hobbyinteresserte i alle aldere til å komme for å se.
Sikret to landslagsplasser
Juniorjentene fra dartklubben på Vestsida imponerte stort i norgescupen på hjemmebane. Samtidig sikret de begge landslagsplassene til sommerens Europacup Youth. Følg PD på Facebook Iselin Hauen og Elena Andorsen vant dobbelklassen.
Endelig egen målvaktskole
For første gang kjører Urædd et skreddersydd opplegg for målvaktene på håndballskolen. Det har vist seg å være populært blant de unge deltakerne.
Les mer om Urædd.
10 millioner til testanlegg
SIVA, det statlige selskapet for industrivekst, har bevilget 10 millioner kroner til testanlegg som omfatter Herøya Industripark.
Så nær paradiset som det er mulig å komme
Lørdag var jeg invitert til fotballkretsens ting for å snakke om og debattere tilstanden i Fotball-Telemark utenfor portene på Skagerak Arena.
Testet eldremat på sykehjemmet
Leder i eldrerådet fikk smake kok/kjøl-mat på en firmademonstrasjon på St. Hansåsen sykehjem, og likte det han fikk servert. Følg PD på Facebook - Jeg spiste torsk, og den smakte nydelig, sier eldrerådleder Håkon Olsen.
Les mer om Facebook, Håkon Olsen og Jeg.
- Hevner oss på Skien og Bamble
I russerevyene i Skien og Bamble ble porsgrunnsrussen utsatt for harselas. Nå lover de hevn. Surrebøtter: Marlin Tollefsen og Jenny Bolstad Aasgrav forteller at det er noen surrebøtter i revyen, men at de har kontroll.
Feirer 50 år som kunstner
Med sin første separatutstilling på mange år, feirer Laila Nordli Andersen (70) 50 år som utøvende amatørkunstner. Følg PD på Facebook Mandag morgen var Laila Nordli i Porsgrunn bibliotek og hengte opp bildene sine.
12 utenlandske vil tegne kirke
46 arkitektfirmaer har levert inn søknad om å bli med videre i den lukkede arkitektkonkurransen om ny Østre Porsgrunn kirke.
Les mer om Østre Porsgrunn.
Humør-cruise på bøljan blå
Når Fjord Line legger ut fra kai i Langesund 10. april, vil Langesund Mandssangforening og Langesund Damekor sørge for at det blir show og humør to hele dager til ende.
Kåret til Årets Youtubere
Stathelleguttene Preben Fjell og Dennis Vareide, også kjent som Prebz og Dennis, stakk av med prisen for årets snutt og ble kåret til Årets Youtubere på TVNorge-programmet, Gullsnutten.
Tatt ut på J19-landslaget
Urædd-jentene Nora Eide Lie og Mariken Kleppe er tatt ut til 10-nasjonersturnering på La Manga med J19-landslaget.
Les mer om La Manga og Mariken Kleppe.
Skien blokkerte flytting til PP
Både styret og tre av eierkommunene i Visit Grenland gikk inn for å flytte kontoret fra Klosterøya til PP på Vestsida, men Skien gikk imot. Øystein Beyer registrerer at det fortsatt er kjøttvekta som gjelder i nabobyen.