Ringsaker Blad

Hyller avdød saksofonist

Lørdag inntar et forsterket Sonic Debris musikkscenen Gregers i Hamar med hyllestkonserten Hounds of winter. Men denne gangen har konserten en spesiell bakgrunn. Minnes: Jan Erik Steen opptrådte med Sonic Debris før han ble syk og gikk bort.
Les mer om Hamar.

Dybsand slår mange slag for hodetabletter

Torbjørn Dybsand slår mer enn ett slag for et kjent merke hodetabletter.
Slutter i Moelven
Rune Bergsodden har sagt opp sin stilling som Norges-sjef for Moelven Wood AS. De ansatte ble informert om beslutningen i dag.
Les mer om Moelven og Norges-sjef.
Ringsakerjubel i VM i dag?
Simen Sveen kom seg ikke til VM i Falun, men på startstrek finnes uansett både en messendøl og en brumunddøl... På hjemmebane: Johan Edin gleder seg stort til å kunne gå i VM for Sverige på hjemmebane.
Les mer om Falun og Sverige.

En måned igjen til IKEA åpner

- Vi forventer enorm pågang, derfor henter vi inn ekstra bemanning fra andre varehus, sier Tobias Strid, salgssjef i Ikea. Tilpasset: - Varehuset er tilpasset kundene her, sier salgssjef Tobias Strid.
Les mer om Ikea.
- Ikke klag på lukta!
- De som mener det har skjedd overtramp ved Næra bør ta en titt her, sier Vidar Havik. FØRINGER: Gang- og sykkelveg opp til Parkvegen, til 14 millioner kroner er bekostet av Ringsaker kommune.
Danske Frank ga Gjøvik bank
Brumunddal-Gjøvik Lyn 1-0): Danske Franck Semou satte sikkert inn straffen som gjorde at Dala tok årets første seier. Sikker som banken: Danske Franck Semou var sikkerheten selv på straffe mot Gjøvik.
Les mer om Dala og Gjøvik.
Politiet skal samles i færre enheter
Norge skal i framtida ha tolv politidistrikter. Antall tjenestesteder skal også ned, men det endelige antallet er ennå ikke avklart.
- Ferdig med frivilliginnsats for Prøysenhuset
Stjerna lyser ved Prøysenhuset. Men Hans Christian Medlien har fått nok av jobben som stjernetrekker. Han samlet inn en million kroner til Prøysenstjerna som til slutt kostet 760.000 kroner.
Satte norsk rekord
OSLO: Carl Emil Kåshagen løp 200-meter på 21,80 i helgas landskamp. Han var også i aksjon på laget som ble nummer tre på 4 X 200-meter stafett. Nummer 6: Samme plass ble det på bror Mauritz på 400 m.
Les mer om Mauritz.
Søker RM-arrangør i langrenn
Ringsaker Blad er på jakt etter skiklubber som vil ta på seg å arrangere årets RM i langrenn 25. mars. Hvert år arrangeres RM i langrenn i slutten av mars.
Gjemte hasj i morgenkåpe og madrass
Politiet fant 150 gram hasj hjemme hos ringsaksokningen i 40-årene. Dommen i Hedmarken tingrett lød på 49 timers samfunnsstraff. Av en bekjent hadde mannen fått til bud om kjøp av 150 gram hasj.
Les mer om Hedmarken.
Så på grove overgrep mot spedbarn
En mann i 40-årene bosatt i Ringsaker er i Hedmarken tingrett dømt til fengsel i 10 måneder for besittelse store mengder bilder og filmer som viser barn i seksuelle situasjoner og positurer.
Les mer om Hedmarken og Ringsaker.
Alle flytter til bilbyen i Nydal
- Vi ser det er hit bilbransjen er i ferd med å flytte, derfor var det naturlig for oss å følge etter, sier Georg Risheim i NAF.
Les mer om Georg Risheim, NAF og Nydal.
Lillehammer-fusjon ikke utelukket
Høgskoledirektør Pål E. Dietrichs vil ikke utelukke en framtidig fusjon mellom Høgskolen i Hedmark (HH) og Høgskolen i Lillehammer (HiL) med tanke på et universitet, og han roser Vikinglaugets engasjement for høyere utdanning i Innlandet.
Oljebremsen hindrer ikke flere ansettelser
Mpack i Furnes er en av bedriftene i Hedmark som ser positivt på året som kommer, til tross for den såkalte oljebremsen. - Vi ansatte tre nye i fjor, og vurderer å utvide staben med en til to personer i år, sier Sæming Myhre.
Les mer om Hedmark og Sæming Myhre.
Mikkelsen og Fløene på tredje i Rally Sweden
Det ble dramatikk til siste slutt da Andreas Mikkelsen, med kartleser Ola Fløene fra Brumunddal som kartleser, kjørte inn til tredjeplass i Rally Sweden. Gode karer: Andreas og Ola har fått en meget god start på VM-sesongen med to tredjeplasser.
Avblåser lønnsfest
Hensynet til norske arbeidsplasser tilsier et meget beskjedent lønnsoppgjør i år, varsler LO-leder Gerd Kristiansen. - Det er usikkerhet om utsiktene framover.
Stoler på superveteraner
Pensjonistene på Ring Mek ble bedt om å stille opp igjen da bedriften fikk oppgaven med å bygge 4.400 togstoler. De var ikke vonde å be.
Les mer om Ring Mek.
Sjusjøens supermekler
Jobber 45 helger i året. Bente Holen Bergseng Alder: 40 Bosted: Brøttum Sivil status: Gift med Jan Åge Bergseng Aktuell: Eiendomsmekler som er klar til høysesong for hyttesalg under vinterferieukene på Sjusjøen.
Det gjelder å posisjonere seg for ny E6 og intercity
Ringsaker kommune inviterte nylig næringslivet i regionen til seminar på Prøysenhuset. Med 200 frammøtte ble det et kraftfullt møte. Vi opplevde å treffe et optimistisk og vitalt næringsliv med framtidstru, sjøltillit og kompetanse.
Les mer om Prøysenhuset.
Ap og de gode hjelperne
Vi nærmer oss en valgkamp, en tid hvor media kan boltre seg i all verdens spekulasjoner, i trygg forvissing om at det til sist kommer en fasit, på selve valgnatta.
Mikkelsen og Fløene klinket til i Sverige
Etter en dramatisk start på Rally Sweden klinket Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene til da deres teamkamerater i Volkswagen Motorsport misset. Nordmannen leder dermed VM-runden i Sverige etter fredagens fartsetapper.
Jimmy skyter for gull
Storhamar - Lørenskog 7-4) Jimmy Andersson (30), bosatt i Furnes drømmer om å skyte Dragons til kongepokalen. Drømmer: Jimmy Andersson drømmer om å avslutte sesongen med gullhjelm.
Les mer om Lørenskog.
Kamma-spiller valgte Brumunddal
Håkon Aalmen er noe så sjeldent som en etablert HamKam-spiller som heller vil spille for Brumunddal. Brumunddal Fotball meldte torsdag på sine egne hjemmesider at HamKam spiller Håkon Aalmen har meldt overgang til klubben.