Ringsaker Blad

Lokale talenter ute av Norske Talenter

Sander Sørsveen Trelvik og PS:Dansecrew gikk ikke videre til semifinalen i Norske Talenter 16 år gamle Sander er fra Brøttum og driver med beatboxing mens dansegruppa har med flere dansere fra Ringsaker.

Marit Larsen og Ingebjørg Bratland til PatriotPaulas festkonsert

Lørdag 21. juli går PatriotPaulas festkonsert av stabelen på torget i Brumunddal. I år kommer populære Marit Larsen og Ingebjørg Bratland til konserten.
Strengere krav til fjøstak etter kollapsene i vinter
Flere tak har kollapset under de store snømengdene i vinter. Nå tar flere fagfolk til orde for strengere krav ved bygging av lanbrudsbygg, skriver NRK Hedmark og Oppland.
Les mer om Oppland.
Lever farlig i fjøset
Mange bønder tar farlige sjanser når de arbeider med dyr, viser ny undersøkelse. Bedre rutiner kan redusere ulykkestallene betydelig, mener landbrukseksperter.

Fortsetter karrieren i Stjørdals-Blink starter endelig året skadefri

Modølen Syver Karlsens siste sesonger har hatt «skader» som overskrift, men nå er 21-åringen skadefri og håper å bidra til at Stjørdals-Blink får en god sesong i PostNord-ligaen.
- Tror at man trygt kan passere både svarte katter og stiger i dag
- Fredag den 13. er faktisk en sikrere dag enn alle andre fredager i året, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring. - Fredag den 13. er faktisk en sikrere dag enn alle andre fredager i året.
Steinsprut kostet forsikringsselskapene 75 millioner i 2017, bare i Hedmark.
- Våren er høysesong for steinsprut. Når snøen smelter blir småsteiner og annet rask i veibanen virvlet opp, og smeller inn i frontruten, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige.
Han skal lede sammenslåingen av Hedmark og Oppland
Tron Bamrud er i dag fylkesrådmann i Akershus fylkeskommune. Nå skal han lede sammenslåingen av Hedmark og Oppland, og blir første fylkesrådmann for et samlet Innlandet. - Vi er veldig fornøyde. Bamrud var førstevalget vårt.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Tar initiativ til nødnummer for dyr
Ni av ti ikke vet hvor de skal henvende seg dersom eget eller andre kjæledyr trenger hjelp. DNB tar derfor initiativet til Norges første nødnummer for dyr, «Ja til 114», og etablerer inntil videre et midlertidige nødnummer 222 00 114.
197 kilometer ny asfalt i Hedmark
Statens vegvesen skal asfaltere riks- og fylkesveger i Hedmark for 150 millioner kroner i år. 197 kilometer veg får dermed nytt og tryggere dekke.
Les mer om Hedmark.
Lars og Emil er Emil i sommer
Lars og Emil Grønbakken skal spille Emil i Lønneberget i sommerens oppsetning i Kusvea. De to fra Moelv er ti år og går i fjerde klasse på Moelv skole. - Vi synes det er veldig artig å spille Emil.
Medaljedryss til Ricardofoto
Den lokale bedriften vant flere medaljer på Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse. Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse ble avholdt på Hell søndag kveld.
Les mer om Hell og Ricardofoto.
Sveen imponerte - så møtte han veggen
Simen Sveen lå lenge an til en medalje på NM-femmila (fristil) i Alta lørdag ettermiddag. Men fem kilometer før mål fikk han det skikkelig tungt - og han endte på sjetteplass.
Les mer om Alta og NM-femmila.
Sikter mot OL i 2022
I løpet av tre NM-dager på Lillehammer har Sigrid Bilstad Neraasen innkassert to bronsemedaljer og én sjuendeplass. 24-åringen fra Åsmarka er fast bestemt på å satse videre. Om fire år vil hun til OL i Beijing.
Jubler for NM-kamper på Nes
Norges fem beste innebandylag i 17-årsklassen for jenter måler i helga krefter i Neshallen. Det er første gang klubben arrangerer NM-kamper.
Les mer om NM-kamper og Neshallen.
Bane NOR digitaliserer for 20 milliarder
Bane NOR fortsetter tidenes modernisering av jernbanen. I løpet av en tiårsperiode investeres det 20 milliarder kroner. Dette plasserer Norge i førersetet i Europa innen digitalisering og modernisering av jernbanen.
Les mer om Europa og Norge.
Se hvem Dala møter i cupen
Brumunddal møter divisjonskollega Valdres i første runde i cupen (NM). Kampen spilles i Valdres onsdag 18. april. Begge lag spiller i 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen), men i hver sin avdeling.
Les mer om Dala.
Dømt for drapsforsøk i Moelv - anker til Høyesterett
Den 28 år gamle somalieren som i Eidsivating lagmannsrett er dømt til ni års ubetinget fengsel for drapsforsøk på en somalisk kvinne i Moelv i desember 2016, har anket straffeutmålingen til Høyesterett.
To-NM bronser på to dager
Sigrid Bilstad Neraasen fra Åsmarka opplever jubeldager under NM skiskyting på Lillehammer. Fredag gikk hun inn til sin andre bronsemedalje på to dager. Bilstad Neraasen skjøt feilfritt og gikk i mål 58 sekunder bak gullvinner Marte Olsbu.
Støtter forslaget om post annenhver dag
De ansatte i Posten støtter forslaget om post annenhver dag, men krever tid og penger til omstilling.
Les mer om Posten.
Kuvendingen på E6 kunne ha kostet dyrt
Politiet har sett Ringsaker Blads video hvor en bil krysser heltrukken linje og snur på E6. Hendelsen som Ringsaker Blad filmet skjedde ved 15-tiden onsdag i det stasjonsvognen er på veg inn på E6 i retning Hamar ved Mjøstårnet.
Travel påske for AMK
AMK Innlandet mottok om lag 650 flere henvendelser til nødnummer 113 i påsken i år sammenlignet med i fjor. AMK formidlet totalt 4.168 oppdrag av ulike typer gjennom påskeuka.
Les mer om AMK.
Rekordstor interesse for Ubarka
16 band er påmeldt bandkonkurransen Ubarka Tømmerstock. Ubarka arrangeres i 2018 for tredje året på rad, og har blitt større for hvert år. Ubarka er åpent for alle band i alderen 12-20 år.
Betalte nær 20 mill. kroner for mye i strøm
Eidsiva Energi er dømt til å tilbakebetale strømkunde 18,6 millioner kroner etter overfakturering i 16 år Det skriver Hamar Arbeiderblad.
Les mer om Det og Hamar Arbeiderblad.
Kan vi akseptere at naive politikere kjører norsk matnæring i grøfta?
Stortinget vil øke norsk matproduksjon. Samtidig har de folkevalgte bedt om økt matimport. Skal vi kaste et mulig overskudd av mat? Internasjonal handelspolitikk er for tiden kaotisk og uforutsigbar.