Sunnmørsposten

Norge best på å innføre EU-direktiver: - En kåring vi ikke vil vinne

Norge er flinkest i EØS-klassen på å innføre EU-regler, kun fire direktiver gjenstår, viser en undersøkelse tilsynet ESA har gjennomført.
Les mer om ESA, EU-direktiver og EU-regler.

Her tar Dronning Bjørgen plass på «Game of Thrones»-inspirert trone

På en spesialstol satt sammen av gamle ski, inntok Marit Bjørgen torsdag scenen med alle sine 15 OL-medaljer for hånden. Hun kom med svært dyrebar og tung last til en fotoseanse med nyhetsbyrået NTB.
Lance Armstrong må betale 40 millioner kroner etter forlik med staten
Den dopingdømte syklisten unngikk rettssak. Det amerikanske justisdepartementet saksøkte den dopingdømte syklisten Lance Armstrong for 100 millioner dollar, eller 775 millioner norske kroner i fjor.
Les mer om Lance Armstrong.
Skjelv på Sunnmøre
Flere lesere tipser om det de mener var et jordskjelv ved 20-tida torsdag kveld. Det ble merket rystelser blant annet i Ulstein, Brattvåg, Valderøya, Ålesund, Godøya, Ellingsøy og flere steder.

Mann funnet død i lugaren

En mann har blitt funnet død om bord i et skip som ligger til kai i Ålesund, melder NRK torsdag kveld. - Skipet var sør for Stad da det ble meldt inn om at det var funnet en død person i sin lugar.
Les mer om NRK, Stad og Ålesund.
Mopedvelt i Ulsteinvik
Naudetatane er på veg til Ulsteinvik sentrum etter melding om at ein moped har velta. Det opplyser operasjonssentralen ved Politiet i Møre og Romsdal klokka 18.33. Det er meld om ei mogleg skade i ein fot.
Les mer om Møre, Politiet, Romsdal og Ulsteinvik.
Johaug mimret om det siste løpet mot Bjørgen: - Det var litt symbolikk i det
Therese Johaug sier det blir rart å komme tilbake på landslaget uten Marit Bjørgen. ØKERN: Plutselig høres lyden fra knipsende kameraer.
Les mer om Bjørgen og Marit Bjørgen.
Her vil dei bygge bru og tunnel for 50 milliardar
Norges nest største eksportfylke treng å bli knytt saman nord-sør, var gjennomgangstonen då alle prosjektleiarane var samla på The North West-konferansen.
Branntilløp i Fosnavåg
Nødetatene har rykket ut til en bolig i Fosnavåg etter melding om røykutvikling. Politiet i Møre og Romsdal melder klokka 13.35 at det ryker fra taket på huset. - Brannen har trolig spredd seg fra pipe til bygningsmasse i øverste etasje.
Les mer om Fosnavåg, Møre og Romsdal.
Skipresidentens begrunnelse er dessverre ikke god nok
KOMMENTAR: Jeg ser at det finnes argumenter for at Erik Røste skal inn i FIS-styret, men begrunnelsen er dessverre ikke god nok. Torsdag holdt Therese Johaug sin første pressekonferanse etter at hun sonet sin 18 måneder lange dopingdom.
Jenny til Teatret Vårt
Teatret Vårt setter opp «Maratondansen», basert på det amerikanske stykket «De skyter jo hester, ikke sant». Nå blir det spesialtilpasset for Arbeideren, der også premieren blir 26. september. - Det skal bli artig å gjøre noe annet.
Flere søker seg til Ålesund og Volda
De nye søkertallene til høyere utdanning er klare. NTNU i Ålesund har fått 1582 søkere som har studier i Ålesund som sitt førstevalg. Det er en økning på 11,6 prosent fra 2017.
Les mer om Volda og Ålesund.
Helfo fortsetter i Ørsta
Helfo-kontoret i Ørsta fortsetter. Regjeringa valgte å følgje tilrådinga frå Helsedirektoratet og Helfo sjølv. - Vi i Ørsta er veldig glade for for avgjerda, seier leiar ved kontoret Tove Krøvell.
Sjur Ole Svarstad blir lærar i Stryn
Trenaren for dei norske langrennsjentene takkar for seg etter sju år i Skiforbundet og blir lærar på heimstaden. - Det har vore mange, spennande opplevingar, seier ein takksam Sjur Ole Svarstad.
Trafikkuhell i Hareid
Politiet er på staden. Operasjonssentralen til Møre og Romsdal politidistrikt melder at det har skjedd ei trafikkulykke mellom to bilar. Skadeomfanget er førebels ikkje kjent. Sunnmørsposten kjem med meir
Les mer om Hareid, Møre og Romsdal.
«Sur svie av søte piller i seine nattetimer»
Panikken er i ferd med å bre seg etter at den nye sukkeravgiften har gitt en boom i grensehandelen med søte saker. Nå brer det seg et sukkeropprør også i Fremskrittspartiet.
Les mer om Fremskrittspartiet.
To menn pågrepet i sentrum
Skal ha vært i besittelse av narkotika. Politiet i Møre og Romsdal melder at to menn i 20-åra fra Ålesund ble pågrepet i sentrum av byen klokka 23.55 onsdag kveld. - Begge var i besittelse av narkotika, melder operasjonssentralen.
Les mer om Møre, Romsdal og Ålesund.
Anmeldt for kjøring i ruspåvirka tilstand
Møre og Romsdal politidistrikt melder på Twitter at en mann i Ålesund anmeldes. Onsdag kveld kom politiet i Ålesund over en bilfører i Skarbøvika som de mener var rusa.
Opprykksjubel for Volda
Returkampen mot Gneist vart jamn, men opprykket til Volda var aldri truga. (Møre-Nytt) Volda slo Gneist 31-21 heime i Voldahallen søndag.
Les mer om Gneist, Volda og Voldahallen.
Elleve år gammel jente savnet i Molde
Politiet etterlyser en elleve år gammel jente som har vært savnet i Molde siden onsdag morgen. Møre og Romsdal politidistrikt la ut savnetmeldingen på Twitter sent onsdag ettermiddag.
Les mer om Molde, Romsdal og Twitter.
Brækhus-stevne reddet: Møter hemmelig motstander i USA
Kaoset rundt stevnet i USA er endelig over. Etter knockout-seieren mot svenske Mikaela Laurén i oktober, har det vært ventet at Cecilia Brækhus neste tur inn i bokseringen skulle være i USA.
Les mer om Mikaela Laurn og USA.
Sjekk hvem som får penger fra Stiftelsen Kjell Holm
Stiftelsen Kjell Holm bevilget støtte for til sammen 2,6 millioner kroner i sitt halvårlige tildelingsmøte 12. april 2018. Ifølge ei pressemelding fra stiftelsen ble det til kulturprosjekter innvilget vel 2,4 millioner kroner.
Hva med øvrige drilltropper som prøver å overleve?
Vi reagerer på utsagnet kroken på døra! På vegne av Spjelkavik, Åse og Blindheim skolekorps ønsker jeg å komme med et innspill på dagens oppslag i Sunnmørsposten. Vi reagerer på utsagnet kroken på døra!
Dømt til fengsel i tre år og ti måneder
En sunnmøring i 30-åra er dømt til fengsel for innførsel av narkotika. De alvorligste forholdene gjelder oppbevaring av i alt 3,1 kg amfetamin, der nærmere 2 kg ble innført fra Sverige til Norge.
Les mer om Norge og Sverige.
Han blir ny krill-direktør
Krillselskapet Rimfrost ansetter Karl-Erik Slinning som kommersiell direktør. Det opplyser selskapet i en pressemelding. - Vi er veldig glad for å få Karl-Erik på laget.