Sunnmørsposten


Over 100 personer drept under kvegtyveri i Sør-Sudan

Juba (NTB-AFP): Over 100 personer har blitt drept i kamper etter et kvegtyveri i Sør-Sudan. Flerparten av de drepte var angriperne.

Les mer om Sør-Sudan.

Solskjærs Cardiff rykket forbi Fulham

Cardiff - Stoke 1-1) To omdiskuterte straffemål og annullert scoring da Cardiff tok ett uhyre viktig poeng i nedrykksstriden. ET POENG HVER: Ole Gunnar Solskjær håndhilser på Stoke-manager

Måling: Innbyggerne i Donetsk vil ikke bli russiske

Kiev (NTB-AFP): Et flertall av innbyggerne i den prorussiske regionen Donetsk øst i Ukraina sier i en meningsmåling nei til at regionen blir en del av Russland.

Les mer om Donetsk, Russland og Ukraina.
Kan ha ligget ute et halvår

Politiet knytter funn av død mann til savnetmelding fra høsten 2013. Avdøde ble funnet av en turgåer vest for Blindheimsvatnet på Emblemsfjellet i Ålesund.

Boko Haram tar ansvar for blodig bombeangrep

Abuja (NTB-AFP): Den ytterliggående islamistiske gruppa Boko Haram sier at den sto bak bombeangrepet mot en busstasjon ved Nigerias hovedstad Abuja i midten av april.

Les mer om Abuja og Boko Haram.
Putin sier han står på god fot med Stoltenberg

Moskva (NTB-Reuters): Russlands president Vladimir Putin sier han har et svært godt forhold til Jens Stoltenberg, som til høsten tar fatt på jobben som NATOs generalsekretær.

Egyptisk sosialist utfordrer Sisi i presidentvalget

Kairo (NTB-Reuters): Den venstreorienterte politikeren Hamdeen Sabahi har kunngjort at han stiller som kandidat i presidentvalget neste måned. Sabahi leder en politisk allianse ved navn Folkestrømmen.

Påskeegget får grønt lys av Helsedirektoratet

Et velfylt påskeegg er ikke farlig for folkehelsen, mener Helsedirektoratet. Et påskeegg er ok, men mye sukker over tid er problematisk, ifølge Helsedirektoratet.

Les mer om Helsedirektoratet.
Ei grunnlov skriven på moderne norsk?

I heile år markerer vi at Grunnlova er 200 år. Grunnlova vart vedteken på Eidsvoll 16. mai i 1814, og korrigert og tilpassa unionen med Sverige den 4. november same året.

Les mer om Eidsvoll, Grunnlova og Sverige.
Har framleis klamt grep om Ukraina si framtid

Ukraina kan vere berga frå borgarkrig, men har framleis Putins pistol mot tinningen. President Vladimir Putin og Russland bidro til forhandlingane som reduserte den akutte faren for

Les mer om Russland og Ukraina.
- Norske apotek bryter loven

Hele 59 av 60 apotek som Statens legemiddelverk kontrollerte i 2012 og 2013 brøt loven. Godt over halvparten av de kontrollerte apotekene tilhørte de fire store kjedene.

Matteangst rammer jentene hardere enn gutta

Selv om jenter og gutter i Norge gjør det like godt i matte, sliter jentene i større grad med matteangst. Professor i biologi Gro Amdam er kåret til en av Norges ti skarpeste hjerner

Les mer om Gro Amdam og Norge.
Lodden drømmer om å spille lovlig poker i Norge

DUBLIN (Aftenbladet): Johnny Lodden setter seg ned i sofaen i baren på fasjonable og ærverdige City West hotell, 20 minutters kjøring utenfor sentrum av Dublin.

Les mer om City West, Dublin og Norge.
Malakoff med komplett artistliste

Fleire sterke norske artistnamn spelar på Malakoff. Highasakite: Ingrid Helene Håvik frå Ålesund og HighasaKite spelar på Malakoff i sommar.

Les mer om HighasaKite, Malakoff og Ålesund.
Fekk norsk påskestemning mellom fjord og fjell

Kva er eigentleg norske påsketradisjonar? Rundt 20 utanlandske studentar i Volda får denne påska vite litt om dette når dei besøker norske heimar.

Les mer om Volda.
Dykkere fant tre lik i sørkoreansk fergevrak

Seoul (NTB-Reuters): Et dykkerlag jobber med å hente ut tre lik de har observert inne i fergevraket i Sør-Korea. Fortsatt er 268 personer savnet etter forliset. Letearbeidere jobber

Les mer om Sør-Korea.
Tyrkias statsminister krever 140.000 fra sosiale medier

Ankara (NTB-Reuters): Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan krever 140.000 kroner i erstatning for at sosiale medier ikke har fjernet krenkende materiale om ham på internett.

Les mer om Tayyip Erdogan.
Moyes: - Vi har nye kjøp på gang

Med fire kamper igjen å spille ligger United på 7.-plass i serien, et dramatisk fall etter seriegullet for snart et år siden.

Les mer om United.
Ronaldo tilbake i trening

Madrid (NTB-Reuters): Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo (29) kan bli klar til onsdagens gigantoppgjør mot Bayern München. Fredag var storscoreren tilbake i trening.

Les mer om Bayern München.
Russland flytter tropper mot den ukrainske grensen

Moskva (NTB-AFP): Russland har bekreftet at de har satt ut ytterligere militært mannskap ved grensen til Ukraina.

Les mer om Ukraina.
Ukraina tok tilbake stridsvogner fra opprørerne

Kiev (NTB-AFP): Ukrainske myndigheter sier de har tatt tilbake to av de seks stridsvognene som ble tatt av prorussiske opprørere i demonstrasjoner tidligere denne uken.

Spontan påskerengjøring i fjøra

Fra skattejakt til søppeljakt på Skuløya. FOTO: PRIVAT - Langfredag hadde vi en spesiell tur på baksiden av Skuløya i Haram, forteller Julianne Høistad Aakre til smp.no.

Fra sol og varme til vind og skyer

Langfredag var det strålende påskevær med sol og skyfri himmel. Påskeaften kommer vinden og skyene. Sol og varme: Utsikt vestover fra Verahornet, Ørskog langfredag. Påskeaften blir det vind og skyet vær på Sunnmøre.

Les mer om Sunnmøre, Verahornet og Ørskog.
Polakker mener Russland utgjør en trussel

Warszawa (NTB-Reuters): Polakkene er nå mer bekymret for sin egen suverenitet enn på noe annet tidspunkt i løpet av de siste 20 årene. I en ny meningsmåling sier 80 prosent at Russland

Les mer om Russland.
Jordskjelv i Mexico

Mexico City (NTB-Reuters): Et jordskjelv på 7,4 er målt i Mexico City, melder lokale myndigheter.

Les mer om Mexico City og Mexico.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19