Telemarksavisa

En flaske vin inneholder mer filosofi enn alle bøkene i verden

Endelig er fredagen på plass. Den er, som Ivar Medaas sang i sangen om «Gamle dampen»: So blankpust og fin at han lyse.
Les mer om Gamle.

Promille-barberte studielånet med 10 000

BØ: Ei 25 år gammel studine må klare seg uten førerkort i to år og 10 000 kroner mindre i studielån, etter å ha kjørt bil med 1,24 i promille. Kvinnen ble stanset i Bø av politiet 16. desember i fjor klokken 02.30.
Ja til universitet: Nå er det opp til Kongen i statsråd
PORSGRUNN/OSLO: NOKUT sier ja til universitetsstatus for Høgskolen i Sørøst-Norge.
De vil ha deg ut i byen - og det behøver ikke koste så mye
SKIEN: Flere av aktørene som har bidratt til «Turist i Skien by» har opplevd stort trøkk fra publikum denne dagen. 5. mai gjentas fellessatsingen for fjerde året på rad.
Les mer om Skien og Turist.

Finner du en slik så bør du være forsiktig

Brannvesenet advarer etter at ampuller med det som trolig er gift fra 2. verdenskrig, er funnet ved Oslofjorden og kysten nedover Telemark og Agder.
Les mer om Agder, Oslofjorden og Telemark.
Vi testet Widerøes aller første jetfly fra Torp - slik var det
Widerøe hadde sin første flygning med det nye jetflyet fra Torp til Bergen onsdag, og vi fikk bli med på turen.
Les mer om Bergen og Torp.
Når redaktøren får så ørene flagrer
«Hallo TA» er en interessant spalte i avisen. Der kommer det fram mye bra, som folk flest er opptatt av.
Politiet har lagt ned sentralen i Telemark - i dag har Tønsberg overtatt komandoen
SKIEN: I dag åpnet den nye operasjonssentralen for politiet i Sør-Øst politidistrikt. Den ligger i Tønsberg. Samtidig ble sentralen i Skien lagt ned. - Dette er en merkedag for politidistriktet.
NÅ: Ulykke på E134
NOTODDEN: Det er meldt om en trafikkulykke på E134. En bil har kjørt av veien og har truffet et tre. Det rapporterer 110 Telemark via sin Twitter-konto onsdag ettermiddag. Melding om ulykken ble sendt ut klokken 14.57.
Les mer om Telemark og Twitter-konto.
Når begynte lyspærene å koste mer enn lampene?
Når ble det slik at lyspærer koster mer enn lampene de skal stå i? Når ble det slik at det kostet mer å parkere bilen på flyplassen, enn å fly til utlandet? Når ble poteter dyrere enn kjøtt? Eller i alle fall tilnærmet det samme.
Ingen nye spor i savnetsak
KRAGERØ: Politiet leter fortsatt etter mannen i 40-årene fra Kragerø som ble meldt savnet tirsdag ettermiddag. Det var familien til mannen i 40-årene som meldte fra til politiet at vedkommende var borte, tirsdag.
Les mer om Kragerø.
Vogntog presset annet vogntog av veien på E18
BAMBLE: Et vogntog ble presset ut av veien av et annet vogntog på E18 i Bamble. Natt til onsdag fikk politiet melding om et vogntog som hadde kjørt av veien på E18 ved Svartorkjær i Bamble.
Les mer om Bamble, E18 og Svartorkjær.
Har du spørsmål, før skattemeldingen skal sendes inn? Skatt sør svarer deg på TA.no
TELEMARK: Fristen for å sende inn skattemeldingen er mandag 30. april. Skal du gjøre noen endringer i skattemeldingen, men trenger hjelp? Spør veilederne i Skatt sør på TA.no.
Les mer om Skatt og TA.no.
Kunstneren Pushwagner er død
Terje Brofos med kunstnernavnet Pushwagner, døde natt til tirsdag, 77 år gammel. Brofos led av lungekreft, og døde på Diakonhjemmet sykehus etter kort tids sykeleie, opplyser familiens advokat til NTB.
Les mer om Diakonhjemmet, NTB og Pushwagner.
En belastet bransje
Tirsdag morgen kunne TA avsløre at Ronny Hushovd var pågrepet av Økokrim. Det har lenge vært både rykter og vanlige nyhetssaker som antyder at Hushovds ulike virksomheter er i vanskeligheter. Av flere slag.
Les mer om Ronny Hushovd og Økokrim.
Leteaksjon etter savnet mann i 40-årene
KRAGERØ: Politiet etterlyser tips om en grønn Audi A4. Det melder telemarkspolitiet klokken 13.47, tirsdag ettermiddag. - Det er satt i gang leteaksjon etter mann i 40-årene fra Kragerø, opplyser operasjonslederen på Twitter.
Les mer om Audi A4, Kragerø og Twitter.
Må avlyse hele turneen
SKIEN: Teater Ibsen skulle ut på veien med den omdiskuterte forestillingen «Lille Eyolf». Nå er turneen i Telemark og Vestfold avlyst.
Les mer om Lille Eyolf, Telemark og Vestfold.
De får 5.7 milliarder kroner hvert år
I går fulgte jeg en svært interessant debatt som foregikk i Oslo.
Les mer om Oslo.
Nå kommer han til Skien
SKIEN: Magnus Carlsen kommer til Skien fritidspark i slutten av juni. Sjakkverdensmesteren skal delta på en sjakkfestival i regi av Grenland sjakksenter og fritidsparken fra 29. juni - 1. juli.
Les mer om Grenland og Skien.
Nå har festivalen fått egen forfatter
SKIEN: Planleggingen av årets versjon av Appelsinia er allerede godt i gang. Nå har litteraturfestivalen for første gang fått på plass en festivalforfatter.
Les mer om Appelsinia.
Rune har kjøpt bilen til Sputnik og følger idolet over alt
PORSGRUNN: Mandag kveld fyllet Sputnik 75 år. Det ble feiret med kake og konsert på Kafé K. Bursdagsfeiringen til den folkekjære artisten var lagt til Kafé K, og rundt 100 gjester var med på å feire Knut T. Storbukås, bedre kjent som Sputnik.
Les mer om Kaf K, Knut T og Sputnik.
Her er lista over de 25 dårligst betalte yrkene
Se lista over de 25 dårligst betalte yrkene her. [Fri fagbevegelse.no] Tariff-forhandlingene mellom LO og NHO, om hvordan lønningene i privat sektor skal bli det neste året, er over.
Les mer om NHO.
Lilleelv-sprekk på 127 millioner
SKIEN: Nye overskridelser i Lilleelvkrysset øker kostnadene med 127 millioner kroner. Dette kommer fram i en pressemelding fra Bypakke Grenland. - Den nye økonomiske sprekken i Lilleelvprosjektet er svært alvorlig.
Varsler ny smell i Lilleelvkrysset
SKIEN: Det går mot en ny økonomisk smell i Lilleelvkrysset. Det nye Lilleelvkrysset er et av de største prosjektene i Bypakke Grenland.
Én person hardt skadd i trafikkulykke
Politiet informerer mandag formiddag om en trafikkulykke på fylkesvei 351 ved Gjernes i Aust-Agder, rett ved fylkesgrensa på Levang i Kragerø. To personer skal være skadet.
Les mer om Aust-Agder, Kragerø og Levang.