Tidens Krav

Snøskredfare i Trollheimen

Over store deler av Nord-Norge, samt flere steder i Sør-Norge er det stor eller betydelig snøskredfare mandag og tirsdag, melder NVE. I Trollheimen, Romsdalen og Sunnmøre i Møre og Romsdal er det størst snøskredfare.

Solskjærs menn topper tabellen etter sterk borteseier

Molde FK står med full pott etter to kamper. Fredrik Aursnes sikret tre poeng for Molde da Haugesund ble slått 1-0 i Eliteserien i fotball søndag. Vinnermålet kom ved Aursnes allerede etter ni minutters spill.
Les mer om Eliteserien, Haugesund og Molde.
Tromsø - Strømsgodset utsatt på grunn av kraftig snøvær
Tett snøvær førte til at eliteseriekampen mellom Tromsø og Strømsgodset ikke ble spilt søndag. Det bekreftet klubben til NTB på Alfheim i forkant oppgjøret, som etter planen skulle ha blitt spilt klokken 18.
Les mer om Alfheim, NTB, Strømsgodset og Tromsø.
Varsler om stor skredfare på Nordmøre
Det varsles om stor snøskredfare søndag - faregrad 4 - i Ofoten, Salten, Svartisen og Helgeland, samt Svalbard øst. Nordvestlandet får samme varsel for mandag. - Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng.

Solemdal & co. ble statister i Holmenkollen

Ole Einar Bjørndalens kone Darja Domratsjeva var sterkest på sisterunden og vant skiskytterjaktstarten i Holmenkollen søndag. De norske jentene - blant dem Synnøve Solemdal fra Tingvoll - endte langt bak.
Brannfare langs hele kysten
Brannvesen i flere fylker ber folk være ekstra varsomme når de gjør opp ild ute. Det er svært tørt mange steder, og gressbranner kommer stadig ut av kontroll.
Ektepar kranglet, etter tredje besøk fikk politiet nok
Det var åpenbart dårlig stemning i et hus på Nordlandet natt til søndag. Tre ganger rykket politiet ut til huset for å roe ned samboerparet i 40-årene som bor der. Det endte med at fruen i huset ble tatt med til politistasjonen.
Les mer om Nordlandet.
Paralympics-sølv til Norge og Ulset
De tre nordmennene stakk av med sølvmedaljen i åpen stafett i Paralympics i Sør-Korea søndag. Tingvollgjeldingen Nils-Erik Ulset, Håkon Olsrud og Eirik Bye gikk i mål med tiden 23.09,1 i stafetten 4 x 2,5 km.
Elg fikk skamros og er klar for neste runde i "Århundrets stemme": - Sting er du ikke, du er mye råere
Elg briljerte under 80-talls fest på TV2. Hvem mestrer hundre år med hits? Det er den store utfordringen i TV 2-satsingen «Århundrets stemme», sangkonkurransen hvor ti kjente artister skal konkurrere mot hverandre på direkten.
Les mer om TV2.
Skal du brenne bål? Meld fra!
Møre og Romsdals 110-sentral oppfordrer alle til å melde ifra i samsvar med lokale regelverk. 110-sentralen har opplevd flere bråtebranner og bål ute av kontroll de siste dagene, og kom derfor med en generell oppfordring.
Bypakke, ansvar og rollefordeling
Statens vegvesen er på kollisjonskurs med politikerne i Kristiansund, melder Tidens Krav etter at Statens vegvesens strategisjef møtte formannskapet i Kristiansund til et såkalt «dialogmøte».
Les mer om Kristiansund.
Atsjooo nå starter pollensesongen
Allerede til helgen kan enkelte pollenallergikere føle på kroppen at våren er i anmarsj. Pollensesongen er snart i gang i Sør-Norge.
Les mer om Sør-Norge.
Nordmøre med og uten kunst/kulturtilbud
Så fantastisk flott at vår region skal gjøres attraktiv og satses på når det gjelder kulturutdanning i framtidige Campus Kristiansund (høgskoletilbud),
- Det ble tungt fra første kast
Surnadal ble knust av NTNUI 3 i Trondheim. Fredagens oppgjør endte til slutt med tap 14-36. Ingen tvil om at det ble en tøff kamp for Surnadal. NTNUI3 er et av topplagene i 4. divisjon.
Les mer om Surnadal og Trondheim.
Sunnmøre: Gressbrann ute av kontroll
Politiet melder om en gressbrann som er ute av kontroll på Hallebygda i Sande kommune i Møre og Romsdal. Gressbrannen på Hallebygda i Sande har spredd seg til en nærliggende låve og skal nå være på vei mot et tomt hus.
Les mer om Hallebygda, Møre, Romsdal og Sande.
Disse nordmøringene kjemper om å bli fylkesvinner
Tiendeklassinger fra Halsa klar for fylkesfinale i Klassequizen. Fire skoler kjemper om å bli best i Møre og Romsdal i fylkesfinalen i Klassequizen på NRK.
Les mer om Halsa, Klassequizen, Møre, NRK og Romsdal.
NRK i Surna: Skal vise hva som skjer når elva tørrlegges
«Den fantastiske villaksen» for NRK Ut i Naturen med episode der Surna er sentral. NRK viser tirsdag en ny episode i serien «Den fantastiske villaksen». Norge har mest atlantisk villaks i verden.
Les mer om Den, Naturen og Surna.
KBK reiser til Trondheim uten press
Avspark lørdag klokka 18.00 på Lerkendal. Rosenborg er alltid favoritter når de spiller på eget gress. Sånn er det også når Kristiansund kommer på besøk. Og trønderne har også noe å hevne fra sist helg.
Årets åttende gaupe er tatt
Det ser ut til å være mye gaupe i Romsdal og på Nordmøre. Nå er nemlig den åttende gaupa denne vinteren blitt felt. Denne gang skjedde fellingen i Nesset.
Les mer om Nesset, Nordmøre og Romsdal.
Forventer vekst i næringslivet på Nordmøre det kommende halvåret
Både næringslivsledere og banksjefer bekrefter at det er vekst på gang. Sterk optimisme preget næringslivskonferansen på Innlandet fredag formiddag.
Les mer om Innlandet og Nordmøre.
Olsens prognose: Du må betale 60.000 mer i året for et boliglån på 4 millioner kroner
For hver million du har i boliglån, må du årlig betale 15.000 kroner mer i 2021, hvis sentralbanksjef Øystein Olsens ferske renteprognose slår til.
Utelukker ikke nye avlysninger i Eliteserien
Kulde i Lillestrøm og snøfall i Tromsø gjør at Norges Fotballforbund (NFF) er bekymret før helgens 2. serierunde i Eliteserien. - Vi har to små bekymringer.
Innfartsvei - fordelingsvei
Som daglig bruker av denne veien fra Frei, kjenner jeg meg ikke helt igjen. Bortsett fra trafikklyset i Melkvikan flyter trafikken greit.
Les mer om Frei og Melkvikan.
Overfylt buss
Fredag 3. mars skulle jeg ta Dalebussen fra Futura klokken 13.30, og det ble ingen hyggelig opplevelse/busstur. Jeg var så heldig å få meg en sitteplass, men det var det ikke alle som fikk. Bussen ble overfylt på dette busstoppet.
Les mer om Dalebussen og Futura.
Demokrati i Heim kommune
Etter mange presseoppslag om vår kommunesammenslåing, føles det riktig for Arbeidsutvalget (AU) i Heim kommune å komme med noen faktaopplysninger.
Les mer om Arbeidsutvalget og Heim.