Trønderbladet

Spurtslo svenske og ble nest best på jakstarten

Lundamobyggen viste storform i Granåsen i helga. Det ble spurtseier til Anne Kjersti Kalvå om andreplassen på tikilometeren under minitouren i Skandinavisk Cup i Granåsen søndag.

Rørt Bjørgen fikk sitt åttende OL-gull

Etter et fargesprakende innledningsshow på OL-stadion i Pyeongchang, fikk en tydelig rørt Marit Bjørgen tildelt sin gullmedalje etter seieren på tremila.
Nå er hun tidenes mestvinnende vinterolympier
Den avsluttende tremila i Pyeongchang ble en parademarsj for skidronningen fra Rognes. Marit Bjørgen kunne ikke fått en bedre avslutning på sin OL-karriere.
Les mer om OL-karriere og Pyeongchang.
Frifunnet etter innbruddsraid
Selv om mannen ble tiltalt for mange innbrudd og deriblant i Melhus, ble mannen frifunnet i tingretten.

Bilister kan få 150 kroner i straffegebyr hvert døgn

Kostbart å droppe forsikringen etter 1. mars. Torsdag 1. mars innfører myndighetene gebyr for alle som ikke har lovpålagt forsikring på kjøretøyet sitt. Det dreier seg om 97.000 bilister, viser ferske tall.
13 millioner kroner til fredede bygg i Trøndelag
Private eiere kan få støtte til renovering. I år fordeler Riksantikvaren over 153 millioner kroner til fylkeskommunene. Riksantikvaren fordeler årlig tilskudd til istandsetting av fredede hus i privat eie.
Les mer om Riksantikvaren og Trøndelag.
Dømt for trygdesvindel
En melhusbygg fikk 75 dagers betinget fengsel for å ha svindlet NAV Melhus for over 300.000 kroner. Mannen i 50-årene var tiltalt for å ha bedratt NAV Melhus for 374.265 kroner i løpet av en toårsperiode.
Kalvå spurtet fra alle og vant sprinten i Granåsen
Lundamobyggen slo løpere som Tiril Udnes Weng og Mari Eide. Fredag startet helgas Skandinavisk Cup i Granåsen i Trondheim. På programmet sto sprint og flere sterke langrennsløpere stilte til start.
Dette er noe av det som skjer i helga
Nasjonal håndballserie, skidag for barn og Marit Bjørgen i OL er noe av det du kan oppleve i helga. Denne helga skjer det mye på sportsfronten.
Les mer om Marit Bjørgen.
Bjørgen & co forbauset over oppstusset da de ikke møtte pressen
Skijentene tok selv initiativ til en snuoperasjon. En rekke medier valgte å utebli fra fredagens seanse i OL-byen Pyeongchang ettersom bare landslagstrener Roar Hjelmeset var til stede for å presentere laget til 30-kilometeren.
Hvorfor ble OL en nedtur for kombinertløperne?
Hadde høye forventninger etter en god sesong. Men lyktes ikke i OL. Til tross for sølv i den avsluttende lagkonkurransen, ble OL et tilbakeslag for kombinertløperne. Nå starter jakten på forklaringer. Jan Schmid & co.
Det norske tremilslaget er klart
Ingen store overraskelser i laguttaket til de norske langrennsjentene. Det blir som ventet Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Heidi Weng som går søndagens 30 kilometer klassisk i Pyeongchang.
Kalvå, Stensås og flere lokale løpere går
Langrennsløpere fra Melhus og Midtre Gauldal stiller til start i konkurransen i Trondheim. Til helga arrangeres det Skandinavisk Cup i Granåsen i Trondheim.
Rask dom etter promillekjøring
Sjåføren promillekjørte i Soknedal i januar, og nå er han dømt. Promillekjøringa i Soknedal i Midtre Gauldal i januar endte med fengsel i 21 dager, 12.000 kroner i bot og tap av førerkortet i to år.
Les mer om Midtre Gauldal og Soknedal.
Graabak sikret sølv til Norge
Rykket fra Østerrike på den siste runden. De norske kombinertgutta var sjanseløse på å forsvare OL-gullet i lagkonkurransen. Det tyske laget var i en klasse for seg og vant 52,7 sekunder foran Norge.
Les mer om Norge, OL-gullet og Østerrike.
Norge henger med i medaljekampen
Går ut på fjerdeplass, men det er tett mellom lagene. Norge endte på fjerdeplass i hoppdelen i lagkonkurransen i kombinert. Den norske kvartetten, med Jørgen Graabak på laget, går ut 27 sekunder bak ledende Østerrike.
Her er Marit Bjørgens råd til Johannes Høsflot Klæbo
Marit Bjørgen ber den nye langrennsyndlingen være forberedt på tyngre dager. Johannes Høsflot Klæbo har fått en eventyrlig start på OL-karrieren. Onsdag sikret han norsk gull på lagsprinten i Pyeongchang.
Les mer om OL-karrieren og Pyeongchang.
Historiske Bjørgen har flest medaljer i vinter-OL
Marit Bjørgen gikk onsdag inn til sin 14. olympiske medalje da hun tok bronse på OL-lagsprinten. Ingen har flere. Norge måtte nøye seg med bronse på lagsprinten i OL onsdag.
Les mer om OL-lagsprinten.
I dag kan Bjørgen bli tidenes mestvinnende vinterolympier
Rognes-løperen kan bli historisk hvis hun og Maiken Caspersen Falla vinner lagsprinten.
Nå er det mange som må måke hyttetaket
Store mengder snø i Sør-Norge fører til at mange hustak nå står i fare for å ramle sammen. Og det er meldt fortsatt mer snø. Nå kommer Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) med en advarsel til dem som ikke har måket hustaket sitt ennå.
Les mer om Sør-Norge.
Må betale millioner til strømkundene
Strømavbrudd som varer i 12 timer eller mer har kostet 70 millioner kroner de siste fire årene. Lange og mange strømbrudd kan koste for nettselskapene. Strømkunder har krevd over 70 millioner kroner de siste fire årene.
- Vi må gjøre en kjempekonkurranse om vi skal være i nærheten
Før OL startet var Norge favoritt til å vinne lagkonkurransen i kombinert. Den rollen har Tyskland tatt over. Tirsdag tok tyskerne tredobbelt i den individuelle konkurransen med Jarl Magnus Riiber som beste norske på 4.-plass.
Les mer om Norge og Tyskland.
Trippel tysk da Graabak ble nest beste nordmann
Kombinertløperen fra Melhus nådde ikke opp i tirsdagens konkurranse. Det ble ingen reprise av Sotsji-OL for Jørgen Graabak under tirsdagens kombinertkonkurranse i Pyeongchang.
Graabak hoppet seg ut av medaljekampen i OL
Det ville seg ikke for Jørgen Graabak i hoppbakken. Jørgen Graabak hoppet bare 110.9 meter i stor bakke tirsdag formiddag.
Les mer om Jørgen Graabak.
Bjørgen går ikke sisteetappen
Ingen store overraskelser i laguttaket til onsdagens lagsprint. Johannes Høsflot Klæbo får med seg Martin Johnsrud Sundby på mennenes lagsprint. Marit Bjørgen skal gå med Maiken Casper Falla i kvinnenes konkurranse.