Troms Folkeblad

Oppdrettsanlegg får millionbot for rømt regnbueørret

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne sier til NRK at selskapet får boten for at de ikke har drevet miljømessig forsvarlig.

Nederlandske fanger vil stanse norsk soningsavtale

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Totalt 18 fanger går til sak for å ikke miste plassene sine i fengselet som passende nok heter Norgerhaven, skriver VG. Navnet har for øvrig ingen sammenheng med den mulige avtalen med Norge.
Les mer om NTB, Norge, Norgerhaven og Totalt.
Siv Jensen beklager også
Frp-leder Siv Jensen beklager uttalelsene som la ansvaret til KrF for at unge reiser ut som fremmedkrigere. Her er Jensen avbildet ved en tidligere anledning.
Les mer om Jensen og KrF.
Svenskene døper om negerfink og sigøynerfugl
Mange betegnelser som kanskje var uproblematiske da de ble innført, klinger ikke like godt i moderne ører.

Kvinne anmeldte voldtekt på Hamar

En kvinne anmeldte voldtekten i 20.30-tiden torsdag. - Hun har forklart at flere menn skal ha vært med på voldtekten, sier fungerende krimsjef Steen Morten Johansen til NRK. Voldtekten skal ha skjedd i .30-tiden.
Lover bot og bedring med hurtigbåten
Tidligere i uka ble flere stående igjen på kaia da hurtigbåten gikk avgårde full av folk. Nå lover Troms fylkestrafikk tiltak. Forlatt BLE IGJEN: 30 passasjerer ble forlatt på kaia i Tromsø da hurtigbåten forlot mot Finnsnes onsdag kveld.
Les mer om Tromsø.
Iran henrettet 22-åring tross internasjonale protester
Oslo (NTB): Tross internasjonale protester har Iran gjennomført henrettelsen av 22 år gamle Saman Naseem, opplyser Mahmood Amiry-Moghaddam, leder for Iran Human Rights. Mer å lese på Folkebladet:
KrF-fylkesledere krever tydeligere unnskyld fra Frp
Alle de 14 fylkeslederne som NTB var i kontakt med fredag, slår fast at Sandbergs beklagelse etter at han torsdag ga KrF ansvaret for at unge mennesker knytter seg til terrororganisasjoner, ikke har vært klar og tydelig nok.
Les mer om Frp, KrF og NTB.
Andreassen slipper operasjon
Skal i stedet følge nytt treningsprogram. SLIPPER OPERASJON: FIL-spiss Glenn-Martin Andreassen slipper operasjon - og skal i stedet trene seg opp til seriestarten i april.
Bondevik: - Viser strømninger i Frp
Bondevik kommenterte fredag krangelen som har oppstått mellom KrF og Frp som illustrerende for utfordringer partiene har med samarbeidet. - Det var jo ganske hårreisende.
Les mer om Frp og KrF.
Kruttsterk NNM-start
SØLV: Morten Hol, her fra NNM i fjor i Alta, tok sølv på NNMs første dag i Tromsø fredag. Foto: Karl Eirik Steffensen TROMSØ: Fredag startet NNM i skiskyting i Tromsø. Resultatene etter første dag viste flere gode resultater til Midt-Troms.
Les mer om Alta, NNM og Tromsø.
Ukraina: Russisk krigsutstyr flyter over grensen
Våpenhvilen har ikke fungert etter planen i Ukraina.
Les mer om Ukraina.
Fornøyd etter stjerne-spekket moteshow
Kozmojentene Siri Ratkje og Jill Haugen, kom tilbake til Norge for to dager siden. Det etter et fem dagers langt opphold i "fashionhovedstaden" New York hvor de deltok på New York Fashion Week.
Northug-effekten ga ny mobil-rekord
Oslo (NTB): Den neglebitende sprintfinalen i ski-VM, som til slutt endte med gull til Petter Northug og Marit Bjørgen, sendte datatrafikken på mobil og nettbrett til himmels.
To tog kolliderte i Sveits
- Det var en ulykke i morges. Det er alvorlig og det er skadde, sier en polititalskvinne til nyhetsbyrået AFP. Den sveitsiske nettavisen 20 minuten skriver at fem er skadd, en av dem alvorlig.
Les mer om AFP.
Vi betaler mer i skatt
Skatter fra personlige skatteytere utgjorde det meste av innbetalingene i januar, med totalt 83,8 milliarder kroner, viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Les mer om Statistisk.
- Over 30 personer drept i angrep i Libya
Bombene var rettet mot en bensinstasjon og en offentlig bygning i byen Quabbah øst i landet, ifølge Saleh. (NTB) Mer å lese på Folkebladet:
Les mer om Folkebladet, Libya, Quabbah og Saleh.
Aktor ber om ett års fengsel i hundedrapssaken
Saken går for Moss tingrett. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Aktor, politiadvokat Morten Lundén, holdt fredag sin prosedyre i Moss tingrett. Den 29-årige mannen bør dømmes til ubetinget fengsel, ifølge politiadvokaten.
Les mer om Aktor, Morten Lundn og NTB.
Flere betaler barnebidrag direkte
Oslo (NTB): Det har i flere år vært en nedgang i antall bidragsmottakere og bidragspliktige, viser tall fra Nav. Det skyldes i hovedsak at flere velger private avtaler framfor det offentlige.
Les mer om Nav.
Mann omkom i en arbeidsulykke i Rogaland
Det opplyser politiet i Rogaland. Politiet fikk melding om ulykken klokken 09.43, men AMK ble varslet noe før, skriver Aftenbladet. - Jeg kan bekrefte at en mann er omkommet, sier operasjonsleder Karstein Tendenes.
Les mer om AMK, Aftenbladet og Rogaland.
Små endringer på Oslo Børs
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Parallelt med stigende oljepris utmerket flere oljerelaterte aksjer seg med oppgang like etter åpning torsdag.
Les mer om NTB og Parallelt.
Alkolås i busser etter fyllekjøring
Kristiansand (NTB): Unibuss har bestemt seg for å installere alkolås i alle sine busser etter at en sjåfør ble tatt for fyllekjøring med buss i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Siv Jensen: - Sandberg har gitt sin beklagelse
- Nå er det nok. Nå må du roe deg ned, Per Sandberg, avbrøt KrF-leder Knut Arild Hareide Frp-nestlederen i debatten i NRK-programmet Dagsnytt 18 torsdag.
Les mer om Per Sandberg.
Togavsporing i Mosambik
Toget skulle fra Maputo til nabolandet Zimbabwe, men sporet av kort tid etter avgang natt til fredag, ifølge kilder i togselskapet. Selskapet har foreløpig ikke kommentert saken, og omfanget av ulykken er fortsatt uavklart fredag morgen.
Les mer om Maputo, Mosambik og Zimbabwe.
- Troms fylkestrafikk, rydd opp!
Samferdselsråden, Ivar B. Prestbakmo, gir Troms fylkestrafikk smekk og ber dem om å rydde opp snarest. Hvordan de gjør det er for ham likegyldig. Ivar B.
Les mer om Ivar B.