Varden

Politiet har løslatt 19-åring som ranet 91-åring: - Han skammer seg

Politiet har løslatt 19-åringen som ranet en 91 år gammel kvinne i Porsgrunn. - Han er avhørt, har erkjent ranet og straffeskyld.
Les mer om Porsgrunn.

Rekordstrødde gater gir dårlig luft

For ellevte dag er det varslet så dårlig luftkvalitet i Oslo at det innebærer en «betydelig helserisiko». Mange andre byer på Østlandet opplever det samme.
Les mer om Oslo og Østlandet.
400 tonn plast fjernes fra frukt- og grønt-diskene
Frukt- og grøntavdelingene til de største kjedene kommer i år til å fjerne minst 400 tonn plastemballasje. - Det skjedde noe med folks holdninger til plast etter den tragiske historien med plasthvalen i Bergen.
Les mer om Bergen.
NÅ: To biler kollidert i rundkjøring, trafikkaos i morgenrushet
To biler har kollidert i en rundkjøring i Porsgrunn, melder politiet. Kollisjonen har skjedd i rundkjøringen Linneasgate/Rv36. Vabakkentunnelen, mellom Kulltangbrua og rundkjøringen, er stengt.
Les mer om Kulltangbrua og Porsgrunn.

Mennesker og hester evakuert etter brann

Tre brannbiler, en ambulanse og en politibil rykket ut til Kallands ridesenter på Borgestad i Skien mandag kveld. Like før klokken 21.00 ble mennesker og hester evakuert fra stallen som ligger i Enggravvegen i Skien.
Les mer om Borgestad, Enggravvegen og Skien.
Økt fare for flom og jordskred
Det er økt fare for flom og jordskred på Østlandet, Telemark og deler av Trøndelag tirsdag og onsdag.
Fire fly omdirigert fra Torp på grunn av tykk tåke
Fire fly er omdirigert fra Torp flyplass til Oslo Lufthavn som følge av tykk tåke over Sandefjord. Flyene kom fra Polen. Tre andre fly sirkler ved 9-tiden over Sandefjord og har ennå ikke landet, skriver Tønsbergs Blad.
Nå kan du sende brev og pakker fra din egen postkasse
Postbudene får nye oppgaver. Posten har laget det de selv beskriver som «en enkel løsning for å sende fra postkassa der du bor. Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen.
Rykker ut til skogbrann
Brannvesenet på vei til Bamble. Brannvesenet melder om skogbrannen like før klokken 14 lørdag. - Bamble brannvesen rykker ut på melding om en liten skogbrann. Stedet skal være Frosteveien, opplyser 110 Telemark på Twitter.
USA, Frankrike og Storbritannia med felles angrep i Syria
USA, Storbritannia og Frankrike angrep natt til lørdag flere anlegg i Syria som angivelig brukes til oppbevaring og produksjon av kjemiske våpen. Angrepene startet klokka 3 natt til lørdag norsk tid, da klokka var 4 i Syria.
Les mer om Frankrike, Storbritannia og Syria.
Drapssiktet anmeldt av ekskone (38) for vold
Småbarnsmorens tidligere ektemann (53) nekter for å ha drept sin ekskone. Han skal tidligere ha truet og trakassert henne. Det opplyste politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter på en pressekonferanse på Notodden i dag.
Tyven låste døra- politiet måtte bryte seg inn
En person har brutt seg inn i et hus på Limistien i Skien. POlitiet fant han liggende under en sofa.
Les mer om Limistien og Skien.
Eksperter reagerer på at regjeringen vil innføre nye fylkesnavn uten høring
Juridiske eksperter sier regjeringen bryter loven når den dropper høringsrunden og sender saken om nye fylkesnavn direkte til Stortinget. Når dagens 19 fylker skal bli elleve regioner, er flere av de nye navnene omstridte.
Les mer om Stortinget.
Fisk stenger europaveg
Fisk har falt av lasten. To trailere har vært involvert i en ulykke på E134 ved Kongsberg.
Les mer om Kongsberg.
Trafikkulykke på E18
Nødetatene på vei til Kjørholttunnelen. Brannvesen, politi og ambulanse rykket tirsdag ettermiddag ut til en trafikkulykke på E18 i Porsgrunn. Det var 110 Telemark som først meldt om ulykken på Twitter.
- For dyre varer, for lite utvalg, for lite konkurranse og for lite åpenhet
Det vil komme tiltak som demper makten til Norges matvaregiganter, varsler næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Men akkurat hvilke, er uklart.
Mann (65) stjal kunst og sølvtøy for 200.000
Mannen fikk med seg både kunst og sølv for 200.000 kroner da han begikk et innbrudd i Tinn i januar i fjor. Det kommer frem av en en nylig avsagt dom fra Nedre Telemark tingrett.
Les mer om Nedre Telemark og Tinn.
Melder om dårlig stemning - disse Telemark-bedriftene kan bli tatt ut i streik
Søndag er forhandlingene mellom NHO og LO/YS tretten timer på overtid, og stemningen mellom partene skal være dårlig. Meklerfristen for NHO og LO/YS ble satt til midnatt natt til søndag.
Les mer om NHO og Telemark-bedriftene.
Dette er det nye fylkesnavnet
Regjeringen har foreslått Norges nye fylkesnavn. Vestfold og Telemark, i den rekkefølgen, er regjeringens forslag på et sammenslått Telemark/Vestfold.
Les mer om Telemark.
Seks sjåfører fikk fartsbot
Fredag var det laserkontroll i Mælagata i Skien. Politiet gjennomførte laserkontroll i Mælagata i Skien fredag ettermiddag. Det er 40-sone på stedet kontrollen ble utført.
Les mer om Mælagata og Skien.
Skiløpere utløste to snøskred i Telemark
På Rauland og Gaustatoppen. I halv ett-tiden fredag ettermiddag melder politiet i Telemark at det har blitt utløst to skred i fylket i løpet av kort tid.
Les mer om Gaustatoppen og Telemark.
Hør Vardens podkast: Odds nye spiller takket nei til Manchester United
HØR PODKASTEN VED Å KLIKKE PÅ SPILLEREN NEDERST I SAKEN: Odds nye spiller, Birk Risa, forteller om tiden i Tyskland og om da han takket nei til prøvespill for favorittklubben.
UV-advarsel: I morgen bør du passe på
Mange har nok smørt seg med tålmodighet i påvente av våren, men nå anbefaler meteorologene at du smører deg med solkrem. Meteorologene advarer store deler av Østlandet.
Les mer om Østlandet.
Posten vil slutte med levering hver dag
Digitalisering av post * Digitaliseringen har ført til fall i de fysiske brevvolumene * Siden årtusenskiftet har det adresserte brevvolumet falt med om lag 60 prosent * Posten venter en ytterligere halvering frem mot 2025.
Les mer om Digitaliseringen, Posten og Siden.
Ny episode av Vardens Odd-pod: Dette skjedde da Frode Johnsen sa nei i en japansk drosje
HØR HELE EPISODEN MED FRODE JOHNSEN VED Å TRYKKE PÅ SPILLEREN NEDERST I DENNE SAKEN: Frode Johnsen er ukas gjest i Vardens Odd-pod.
Les mer om Frode Johnsen.