BilNorge

Norges raskeste landslag

Unge norske bilsportutøvere hevder seg bedre enn noen gang internasjonalt. 30 av dem har i år fått plass på Norges Bilsportforbunds to landslag - «Norges raskeste landslag».

Klart for Rally Argentina

Til helgen er det klart for årets femte VM-runde - Rally Argentina. To nordmenn står på startstreken. Andreas Mikkelsen kjenner det kribler i kroppen når han tenker på Rally Argentina.
Les mer om Rally Argentina og VM-runde.
Audi lanserer sin første lange SUV
Audi benytter utstillingen i Beijing til å lansere en SUV som er skreddersydd for kinesiske behov. Kinesere elsker lange biler med høy prestisje. Fra før har Audi tre modeller som tilfredsstiller disse kravene - A4L, A6L og A8L.
Les mer om A4L, A6L, A8L, Audi, Beijing og SUV.
Mercedes strekker A-Klassen
Mercedes strekker seg langt for å tilfredsstille kundene i sitt viktigste marked. Omtrent samtidig som nye A-Klasse gjør sin entre på det europeiske markedet, viser Mercedes en spesialutgave som kun skal selges i Kina.
Les mer om A-Klasse, A-Klassen og Kina.

Ja takk, begge deler!

Oliver Solberg skal bli verdensmester i rally, akkurat som pappa Petter. Men han tar seg tid til litt andre aktiviteter også, så lenge det går unna.
Les mer om Petter.
Stadig raskere GT3 RS
Porsche har tatt med sin nye 911 GT3 RS på Nordsløyfa. Resultatet kan du se på video.
Les mer om Nordsløyfa.
Daf-jubileer i kø
I disse dager er vi i Eindhoven for å feire DAFs 90-års dag. Men for noen av oss er også «DAF 60 år» viktig, selv om det åpenbart bare er oss som feirer akkurat det.
Les mer om DAF og Eindhoven.
Humor på tysk
SPLIT, KROATIA: Humor kan være så mangt, og den som sier at tyskerne ikke har noe - vel, den har kanskje prøvd stemmestyringen i nye A-klasse... Tysk humor. Det finnes mange myter om tysk humor - ikke minst myten om at tyskerne ikke har det.
Les mer om A-klasse.
Print er ikke død
Mange påstår at print er død, men nå kan du til og med printe din egen bil. Det meste av den i hvert fall. LSEV heter denne lille bybilen som i stor grad er utviklet ved hjelp av Polymaker - et selskap i Shanghai med solid erfaring i 3D-printing.
Les mer om Polymaker og Shanghai.
Jorden rundt i Renault 4
I tre forskjellige Renault 4 har Trond Hagen kjørt tre forskjellige ekspedisjoner, i tre forskjellige verdensdeler. - Jeg var jo med og startet Renault-klubben i Norge, sier Trond Hagen foran sine tre ekspedisjonsbiler.
Trådløs lading av Soul
Hyundai-Kia America har utviklet en effektiv måte å lade elbiler på - uten at de er forbundet med kabel.
Les mer om Soul.
Offisielt: Porsche i Formel E fra 2020
Det er snart et år siden meldingen kom, men i dag har FIA formelt godtatt Porsches søknad om å entre Formel E fra 2019. Dette medfører at Porsche kan starte utviklingen av sin egen elektriske drivlinje for homologering.
Les mer om FIA, Formel E og Porsche.
Racerbil på skilt - i sladd
En-seters racerbiler, gateregistrert, er gøy. En-seters racerbiler, gateregistrert, på is, høres enda gøyere ut. Nå er vel snart den sesongen over. Når noen bygger en bil som BAC Mono er det vel av ren vennlighet.
Ny runde for Formula E
Nå har Formel E, generasjon to, fått sin offisielle velsignelse av det internasjonale bilsportforbundet. Det skjedde på utstillingen i Genève hvor vi også så andre elektriske konkurransebiler. Det var mye el-sport på Genève-utstillingen i år.
Les mer om Formel E og Formula E.
Strømmen koblet til første elbil-lynlader
Fortum har åpnet landets første lynladestasjon med 150 kW kapasitet og klartgjort for ladehastighet opp til 350 kW. Den nye ladefartstadarden på 150/350 kW rulles nå ut i Norge.
Les mer om Norge.
Med på kjøpet
Det skulle bare mangle at man ikke får en liten ekstra-presang når man har vært med på å forhåndsfinansiere BP23-programmet. McLarens kommende Hyperbil. Det er også en måte å få vist deg din fremtidige arbeidsplass. Skjønt arbeid?
Les mer om Hyperbil.
Stadig litt mer overvåket
Kjøpt ny bil i dag? Da blir du overvåket litt tettere enn om du kjøpte bilen i forrige uke.
Dobbel overraskelse fra Volkswagen
At Volkswagen skulle dukke opp med en femseters Atlas var for så vidt ventet, men kanskje ikke at den ble så bra. En Uber-Amarok var derimot en nyhet. Og navnet som vanlig, skal vi si - sært.
Les mer om Volkswagen.
Honda gjør en Evoque-åpen
Vi som trodde New York-utstillingen hadde kommet med alle påske-eggene. Det viste seg at det beste hadde de gjemt til sist. Egentlig er vel dette en no-brainer. Bortsett fra at ingen så den komme.
Erkerivaler i tett samarbeid
Vi har vel aldri sett make til et slikt samarbeid som BMW og Mercedes-Benz skal inn i nå, samtidig som de fortsetter som konkurrenter.
Les mer om BMW og Mercedes-Benz.
Gebyr gir mer piggfritt, ni av ti piggfrie i Oslo
Tvang i form av gebyr har langt større effekt enn kampanjer for å få bilistene til å bytte fra piggdekk til piggfritt, viser Statens vegvesens siste telling. I Oslo er det nå hele 91 prosent som kjører piggfritt.
Les mer om Oslo.
Touareg, VW nye flagg-skip og teknologiansikt
Tredje generasjon av Touareg blir Volkswagens nye flaggskip og selskapets teknologiske ansikt utad. Bilen er i Norge til sommeren med startpris godt under 900.000 kroner. - Touareg er Volkswagens flaggskip.
Les mer om Norge og Touareg.
Mini-mani i Genève
Det var uvanlig mye originalt Mini på Genève-utstillingen i år. På tross av at det fremdeles er et år til den kan feire 60-årsdagen sin. Det første som ramlet inn av øyekroken, fordi de var ganske festlige i fargene sine, var.
Les mer om Mini.
Bråstopp hos Brembo
Brembo er et navn med samme klang som Weber, eller Marelli, eller Ferrari for den saks skyld. De viser seg frem de også. Emilio Bombassei var en stilig fyr.
Les mer om Brembo, Ferrari, Marelli og Weber.
Familiebånd i ny Zagato
Zagato går tilbake i familiehistorien når han nå presenterer sin nye samle-på-bil. IsoRivolta Vision Gran Turismo Zagato heter det grå prosjektilet som står på Quattroruotes stand i Genève.
Les mer om Zagato.