Økonomi

Vi har 6 timer og 19 minutter fritid hver dag

På en gjennomsnittsdag har voksne i Norge 6 timer og 19 minutter fri, og halvparten av oss er svært fornøyd med tiden vi har til rådighet.
Les mer om Norge.

Kina knuser USA på fornybar energi

Selv om Kina er et av landene i verden som forurenser mest, har de troen på økonomisk gevinst som følge av å satse hardt på fornybar energi.
Les mer om Kina og USA.
Scaramucci truer med å sparke hele staben
Donald Trumps nye kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci truer med å sparke hele staben i håp om å få slutt på lekkasjene fra Det hvite hus.
Les mer om Anthony Scaramucci og Det.
Trumpcare videre til neste runde med knappest mulig margin
John McCains oppstandelse fra sykeleie sikret Trump en viktig seier.
Les mer om Trump.

Vond verden

Trollbinder barna
Barne-tv på storskjerm, levende troll og et hotellrom utstyrt med tisselaken. På Hunderfossen familiehotell tar de barna på alvor.
n bokkonto – elleve brukere
En konto hos bokstrømmetjenesten Storytel kan brukes av minst elleve personer samtidig – selv om tjenesten sier det er umulig. – Det er vill vest nå, sier forfatter Arne Berggren om bokbransjens digitale tilstand.
Les mer om Arne Berggren og Storytel.
Ferdig med fiaskoprosjekt
Statkraft og selskapets topper kan endelig sette strek for katastrofeprosjektet Cetin i Tyrkia etter å ha inngått forlik med sine entreprenører.
Les mer om Cetin og Tyrkia.
Vil ta digital gevinst
Potensialet fra vanlige driftsforbedringer er snart tatt ut i Norsk Hydro. – Digitalisering er topp prioritering når det gjelder teknologiutvikling i Hydro nå, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.
Landene der gjelden blir doblet på få år
Nigeria holder styringsrenten fast på 14 prosent – men det holder ikke til en plass på topp-ti-listen over verdens høyeste renter.
Tror svenske hoder vil rulle i it-skandalen
Statsminister Stefan Löfven forsøker å redde stumpene etter it-avsløringene. Flere statsråder kan bli tvunget til å gå av, ifølge professor ved Stockholms universitet.
Hotmail-konto felte hemmelig svartebørsmarked
En 26 år gammel kanadier bosatt i Bangkok skal ha stått bak verdens største digitale svartebørsmarked og kan ha tjent en milliardformue.
Les mer om Bangkok.
Tre herrer som vil ha blod
Konstitusjonskomiteen på Stortinget samler ledertruppen midtsommers og går til frontalangrep på egen direktør. Det er i seg selv et stort problem. For henne.
Les mer om Stortinget.
Litium-prisene doblet på ett år: «Det hvite gullet kan gjøre Bolivia rikt
Behovet for bedre batterier har doblet prisen på litiumkarbonat det siste året. Stoffet som omtales som det nye gullet, kan gjøre underverker for ett av verdens fattigste land.
Les mer om Bolivia.
Frykter smell i boligmarkedet
Edgar Haugen (52) i Ragde Eiendom tjente over en halv milliard kroner på utleieleiligheter og kontorbygg i fjor. Nå tør han ikke investere i Oslos boligmarked av frykt for prisfall.
Les mer om Ragde Eiendom.
Rødt vil dra Ap-skuta babord
Rødt-leder Bjørnar Moxnes truer med å trekke støtten til en Ap-regjering, om ikke partiet får viljen sin.
Les mer om Ap-regjering og Ap-skuta.
Kjøper luksussko for ti milliarder kroner
Den britiske skoprodusenten Jimmi Choo selges til USA.
Les mer om Jimmi Choo og USA.
Inflasjon viktigste tema i Feds vakuummøte: – Markedet tror Fed tar feil
Analytikerne venter få endringer fra Federal Reserve i forkant av denne ukens rentemøte. Det spennende er hvilke endringer som eventuelt kommer i redegjørelsen for rentebeslutningen.
Les mer om Fed og Federal Reserve.
Senatet tvinger Trumps tidligere kampanjesjef til å møte
Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort må forklare seg for Senatets justiskomit i forbindelse med Russland-granskingen.
Kronikk, Det nye Norge, Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm: Morgendagens arbeidsliv i gårsdagens bygg
90 prosent av bygningsmassen vi omgir oss med, har allerede stått der den står i mange år, og skal fortsette å stå der. Hva da med endringene digitaliseringen gjør med samfunnet, spør administrerende direktør i byggselskapet Aspelin Ramm.
Davis: Framgang i brexitforhandlingene
Det er framgang i forhandlingene mellom EU og Storbritannia om rettighetene til personer som bor i utlandet etter brexit, ifølge britene.
Les mer om Storbritannia.
Nasa vil kutte flytiden i to med ny design
Nasa har funnet en måte å kutte flytiden i to. Det amerikanske romfartsbyråets nye supersoniske flydesign kan være stille nok til å fjerne det langvarige forbudet mot å bryte lydmuren, gitt at modellen blir produsert.
Støre unner Senterpartiet et godt valg
Senterpartiet har fått en stor oppsving i 2017, og mange av stemmene kommer fra Arbeiderpartiet. Likevel unner Ap-leder Jonas Gahr Støre «konkurrenten et godt valg.
Har kruttet tørt
Milliardær og investor Jan Haudemann-Andersen (59) tok få sjanser på børsen i fjor. Det ga resultatfall på nesten 300 millioner kroner.
San Francisco-basert norsk 33-åring kjøpte Frogner-eiendommer for 76,4 millioner kroner
Ligger i et av hovedstadens mest kostbare områder.
Les mer om Frogner-eiendommer.