Økonomi

Kanariøyene knuser alle rekorder, også norsk besøk vokser

Turister fra hele Europa strømmer til Kanariøyene og sørger for tidenes besøksrekord for de populære ferieøyene. Også antall turister fra Norge øker igjen, etter å ha falt kraftig i 2015.
Les mer om Europa, Kanariøyene og Norge.

Oljepris på 100 dollar? Norsk industri vil ikke ha det.

Den svake kronen gjør at pengene renner inn i norske eksportbedrifter. Industrien vil heller ha fortsatt svak krone enn oljepris på 100 dollar.
Her sjekker luksuskrabbene inn på hotell: Leveres til topprestauranter over hele verden
Kongekrabber fra Finnmark er ettertraktet blant verdens topprestauranter. På vei til markedene sjekker de inn på et «hotell ved Gardermoen - i påvente av å flys ut til luksusrestauranter i Asia og Nord-Amerika.
Krangel om 200.000 endte med en halv mill. i advokatutgifter
Kjøper holdt igjen 200.000 kroner da det oppsto lekkasjer i leiligheten før overtagelse. Nå må selger dekke kjøpers sakskostnader på nær en halv million kroner etter tap i retten.

Make media great again

Regjeringen har bedt et utvalg utrede hvordan statsstøtte benyttes best for å beholde mediemangfoldet i Norge. Samtidig bruker flere statsråder tid på å undergrave den frie pressen.
Les mer om Norge.
Hege Skryseth
Merkeligste feilstavelsen jeg har sett
Nyheten om at Bodø/Glimt har fått sin første kvinnelige styreleder, var herlig. Det var ikke mediedekningen av den.
Teknologien må ikke stå alene
«Maskinen står i forgrunnen. Menneskene er dyttet lengst bak. Denne dystopien bruker Anders Waage Nilsen når han kritiserer NHOs etterlysing av flere studenter til teknologifag.
Reddes av oppdrettssnø
Vi må tilbake til 1950-tallet for å finne mindre snø i fjellet enn det er nå. – Det er klart vi gjerne skulle hatt litt mer hjelp fra oven, men heldigvis har vi vært føre var, sier Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes landsforening.
Økokrim troppet opp hos Tine-leverandør
Etter at Økokrim ble varslet om mulige lovbrudd knyttet til Tine-leverandøren Tetra Pak, troppet etterforskere opp hos leverandøren og sikret seg dokumenter.
Tine-styreleder: – Alvorlig
Reagerer på tette bånd
Konkurrenten til Tetra Pak er overrasket over det tette forholdet mellom emballasjegiganten og Tine-ledelsen.
Les mer om Tetra Pak og Tine-ledelsen.
Her er aksjefondene som er lagt ned
Aksjefond som flopper, legges gjerne ned. Her er listen over fondene som ikke hadde livets rett.
Tidligere volleyballstjerne starter bank
Tidligere volleyballstjerne Bjørn Maaseide vil starte ny nisjebank og vil hente en kvart milliard kroner til satsingen. Nå har han fått med seg Sandnes Sparebanks tidligere toppsjef, Svein Ivar Førland, på laget.
– Seismikk er pyton
Oljeleting med seismikk skremmer vekk fisken, hevder fiskere og går imot å åpne Lofoten og Vesterålen for oljeboring. Nå vil SV forby seismikk i uåpnede områder for å skjerme fiskerne.
Les mer om Lofoten, Seismikk og Vesterålen.
Her sjekker luksuskrabbene inn på hotell: Leveres til topprestauranter over hele verden
Kongekrabber fra Finnmark er ettertraktet blant verdens topprestauranter. På vei til markedene sjekker de inn på et «hotell ved Gardermoen - i påvente av å flys ut til luksusrestauranter i Asia og Nord-Amerika.
Slik beholder de talentene alle vil ha
Konsulentselskapet Acando fant en måte å holde på ettertraktede ansatte som Monica Bårdsen (27): Gi de høyt utdannede enda mer opplæring, hele tiden.
Les mer om Monica Bårdsen.
Dårlige møter gjør smarte dumme
Dårlig tid, dårlig møteledelse og dårlige forberedelser gjør at smarte ledere ofte fatter dårligere avgjørelser sammen enn alene.
Ny rapport viser optimisme for fremtiden blant norsk ungdom: – Det er naivt
Deloitte norgessjef Aase Aamdal Lundgaard tar et oppgjør med det hun mener er overdreven optimisme for fremtidens arbeidsmarked blant unge, høyt utdannede nordmenn.
Kommunen overtar søppelkjøringen - koster 40 millioner
Kommunen overtar søppelhentingen i Oslo, og det vil koste 40 millioner kroner ekstra. Avfallsgebyret øker med 5,2 prosent.
Les mer om Oslo.
Økokrim troppet opp hos Tetra Pak
Etterforskere fra Økokrim dukket uanmeldt opp på kontoret til emballasjegiganten Tetra Pak på Lysaker i Oslo for å sikre seg dokumenter. I helgen ble den norske Tetra Pak-toppen Tom Bjøre fratatt kundeansvaret for storkunden Tine.
4000 nye statsansatte i Oslo
Antall statsansatte i Oslo har økt nesten like mye hvert år under kommunalminister Jan Tore Sanner som det regjeringen nå planlegger å flytte ut.
Les mer om Jan Tore Sanner og Oslo.
Derfor kan Spotify gå konkurs
Spotify kommer trolig til å utsette sin planlagte børsnotering. Samtidig sliter strømmekjempen med en gjeld på 8 milliarder kroner.
Les mer om Spotify.
Snøhettas mest høythengende prosjekt til nå
Nå kan du bo i norsk stjernearkitektur - høyt under tretoppene i de dype, svenske skoger.
Jobbeksperten: Hva slags jobberfaring bør jeg ha?
Er all arbeidserfaring relevant når man søker seg ny jobb?