E24

Norges fiskekjemper i 2016: 70.000 tonn mindre laks - tjente 7 milliarder mer

Fem av de største lakseselskapene på Oslo Børs slaktet 70.000 tonn mindre fisk, men tjente syv milliarder mer i fjor. – Det kommer til å bli en voldsom vekst i inntjeningen i 2017, spår lakseanalytiker.

Solvik-Olsen skjærer gjennom: Lobbyseier for Telia før auksjon av ettertraktede mobilfrekvenser

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skjærer gjennom i den kommende auksjonen for mobilfrekvenser for å sikre konkurransen og for å unngå at et mobilselskap stikker av med hele indrefileten.
Les mer om Telia.
Forbrukermyndighetene krever at meglerutfordrer trekker påstander
Forbrukerombudet mener Propr bruker ulovlige reklamepåstander. Meglerforbundet er enige og kaller selskapet «totalt useriøst. – Patetiske utspill, svarer tjenesten.
Les mer om Propr.
Forbrukerombudet mener Propr villeder
Forbrukerombudet mener boligsalgstjenesten gir feil bilde av pris og kjøpers trygghet.
Les mer om Propr.

Politiet vil henlegge korrupsjonssiktelse mot Statoil-topp

Statsadvokaten skal nå ta stilling til om saken mot den profilerte Statoil-toppen som ble siktet for grov korrupsjon i desember i fjor, skal henlegges.
SSB: Norge kan ha tapt 50 milliarder i skatt fra riggselskaper
Nye beregninger viser at riggselskapers muligheter for å føre overskudd ut av landet har gitt Norge et gigantisk skattetap.
Les mer om Norge.
De har tjent milliarder på Trump-rally
Sjefene for de 30 selskapene som utgjør Dow Jones Industrial Average har blitt 3,36 milliarder kroner rikere etter presidentvalget.
Les mer om Trump-rally.
Spekulanter hamstrer sjeldent metall: Kan presse elbil-produsentene
Store hedgefond har lagret flere tusen tonn kobolt. Det kan sette elbilprodusentene under press.
Trump varsler «en av de største militære opprustingene i amerikansk histore
USAs president lover også pengedryss til amerikanske bedrifter, skattebetalere og kullindustrien, samtidig som han vil kutt 75 prosent av offentlige reguleringer.
Norges første forskningssenter for kunstig intelligens: Mener Norge ligger bakpå
I neste uke åpner forskningssenteret CAIR ved Universitetet i Agder.
Les mer om Agder og Universitetet.
Slik gikk det med ekspertene denne uken: «Mange bekker små-taktikk har økt Larsens forsprang
Mens Svend Egil Larsen fortsatt holder de andre ekspertdeltakerne på avstand, har Kjelltech sluttet å lytte til egne råd. Og Marcus Hippe gikk på et større tap enn beregnet etter en handelsfeil.
Les mer om Kjelltech.
Sterkere vekst i forbrukslån: – Grunn til uro
Veksten i forbrukslån var på hele 15 prosent i fjor, opp fra 10 prosent vekst året før. Det gir grunn til uro, mener Finanstilsynet.
Les mer om Finanstilsynet.
Macron vil investere 50 milliarder euro: – Vi må skape en ny vekstmodell
Den franske sentrumskandidaten Emmanuel Macron vil ha 60 milliarder euro i kutt og 50 milliarder euro i investeringer de neste fem årene.
Les mer om Emmanuel Macron.
Forvaltergigant om europeiske banker: – Tyskland er en katastrofe
Tross det siste rallyet har Europas bankaksjer aldri kommet seg etter det siste tiårets kriser. Det skyldes tre ting, mener Europa-spesialist Francis Ellison, som har et godt øye til skandinaviske banker, men kaller tyske banker en «katastrofe.
Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen: – Nå blir det vinn eller forsvinn!
Det spisser seg til i studentligaen i det vi går inn i aller siste periode av Aksje-NM. Nå er det stort sett bare mest mulig risiko som gjelder for lagene i tet.
Les mer om Aksje-NM.
EU-støtte til norsk-skotsk kraftkabel
EU bidrar med over 10 millioner euro i finansiering av den 650 kilometer lange kraftkabelen NorthConnect mellom Norge og Skottland.
Les mer om Norge, NorthConnect og Skottland.
Mange nye oljebrønner i Barentshavet
For snart to uker siden ble det gjort et nytt, stort oljefunn i Barentshavet. I 2017 er det planlagt stor aktivitet i leting etter olje i det omstridte området.
Les mer om Barentshavet.
Investtech: Disse aksjene skal gjøre det bra på lang sikt
Mange investorer er ute etter aksjer som skal stige mye på kort sikt. Å stadig jakte slike muligheter gir imidlertid høye kostnader. Det er dessuten lett å bli påvirket av nyhetsbildet og hoppe på og av til feil tid.
DNB Markets: «Ikke sikkert euroen består i 2019
Eurofiendtlige partier truer utviklingen for en mindre sårbar eurosonen. Men DNB Markets tviler på at Le Pen klarer å knuse euroen.
Les mer om Le Pen.
Så mye stiger strømprisen
Strømkundene betalte i snitt 91,8 øre per kilowattime i fjor, en økning på 14 prosent fra året før, viser ferske tall. Det er to tusenlapper ekstra for en vanlig husholdning.
Songa Offshore vet ikke om riggkjøper gjør opp for seg
Songa Offshore tar et regnskapstap på 150 millioner kroner fordi de ikke vet om Opus Offshore kan gjøre opp for seg etter to riggsalg i 2014.
Petter Stordalen investerer millioner i butlere
Norske hytter og danske boliger kan nå få besøk av butlere – etter en millioninvestering av hotellkongen Petter Stordalen.
Les mer om Petter Stordalen.
Kronerush hos utenlandske spekulanter
Hverken oljepris eller rente kan forklare kronens styrke den siste tiden, mener valutastrateg Magne Østnor. Han mener n faktor overskygger de fundamentale driverne.
Les mer om Magne Østnor.
Google beskylder Uber for å stjele bilteknologi
Googles morselskap Alphabet saksøker Uber og beskylder taxiapp-selskapet for å ha stjålet deres teknologi for selvkjørende biler.
Les mer om Alphabet og Uber.
Bare to nye oljestudenter ved NTNU
I 2014, før oljeprisfall og 50.000 stillingskutt i bransjen, var det 60 førsteårsstudenter i petroleumsfag ved NTNU. I år er det bare to førsteårsstudenter.