Samfunn

Anstendighetens utmark

Ingen reiser et kvinneperspektiv når det gjelder en fra høyrefløyen. Angrepene på Listhaug hadde islett av at noe demoniserende: hun var kynisk og beregnende. Det ble brukt mot henne at hun hadde vært informasjonsmedarbeider.
Les mer om Listhaug.

Advokater kan få ni millioner kroner i gebyr

9 millioner i overtredelsesgebyr for advokater. Styrket fokus på risikobasert kontroll. Krav om skriftlighet i alle ledd. Krav til forsterket kontroll ved inntak av politisk eksponerte personer som klienter.
Bud bedes gå kjøkkengangen
Ved besøk i de finere gårder på Frogner kunne man titt se et skilt på hoveddøren: Bud bedes gå kjøkkengangen. Det lå en hel verden av avstand i de ordene. Med det signaliserte menneskene bak døren at de ikke var som deg.
Les mer om Frogner.
Ap får hard medfart fra partnere etter Acer-ja
Aps energipolitiske talsperson Espen Barth Eide avviser at strømmen blir dyrere som følge av norsk tilslutning til EUs energiunion.
Les mer om Acer-ja og Espen Barth Eide.

Jusprofessor: - Ove Vanebo ville vært et godt valg som justisminister

Hans Fredrik Marthinussen lanserer Ove Vanebo som en god justisminister-kandidat. Men Kluge-advokaten og den tidligere Frp-statssekretæren er slett ikke sikker på at han vil takke ja til en eventuell forespørsel.
LF-2017-194530
Saken gjelder særskilt anke over avgjørelse av sivilt krav i straffesak, jf. straffeprosessloven 435.
- Alle muligheter for å bli statsminister en gang i framtida
Dette er svakt av NRKs kommentator Lars Nehru Sand: «Retorikken og polariseringen var det Listhaug bygget karrieren rundt. Det var slik hun ble en stjerne,» skriver han på nrk.no i dag.
Les mer om Listhaug.
Se opp for disse talentene!
Saklig opptreden og ærlige tilbakemeldinger kan være en av grunnene til populariteten til Marie Braadland (39) og Live W. Lindholm (35).
Les mer om Live W og Marie Braadland.
Frp avkler Støres dobbeltmoral
Foto: stortinget.no Jon Helgheim og Mazyar Keshvari, begge stortingsrepresentanter for Frp, anklager Ap-leder Jonas Gahr Støre for grovere ordbruk enn Sylvi Listhaug la for dagen i Facebook-posten som skapte stormen mot henne og endte med
Felt for sluttinnlegg i barnefordelingssak
Advokat Eirik Espelid er felt i to runder i disiplinærsystemet for ikke å ha tatt med kildehenvisning til en negativ påstand om motparten i et sluttinnlegg.
- Ingen skal få snakke helt alene uten å møte motstand. Det gjorde de ikke denne gangen heller
Programdirektør Nakkim avviser at NRK hvitvasker meningene til Lurås og Rustad, slik Trædal påstod i gårdagens debatt i Dagsnytt 18.
Les mer om Dagsnytt, NRK, Rustad og Trædal.
Støjberg: - Venstresiden har bevisst misforstått det Listhaug skrev og brukt det mot henne
Inger Støjberg og Sylvi Listhaug på besøk på Trandum i fjor sommer. Debatten i Norge er «fuldstændig overdreven og hysterisk», mener Danmarks innvandrings- og integreringsminister.
Teigen slutter som Listhaug-rådgiver: - Vi skal vise dem at de tar fullstendig feil
Avtroppende justisminister Sylvi Listhaugs politiske rådgiver Espen Teigen går av. Det bekrefter han overfor Dagbladet. Teigen hadde blant annet ansvar for Listhaugs kontoer på sosiale medier.
Dagbladet - Sylvi bar ved til bålet og må selv brenne
Espen Teigen følger sjefen sin ut døra i Justisdepartementet. Teigen har hatt ansvar for sosiale medier. Han sier at også dette facebook-innlegget var klarert med Listhaug på forhånd.
Granskning i Sverige: Gruppevoldtekter begås av innvandrere
Expressen og Brottscentralen gransker 32 gruppevoldtektssaker i Sverige. Undersøkelsene viser at 40 av 43 dømte gjerningsmenn er født i utlandet eller har to utenlandske foreldre.
Les mer om Brottscentralen og Sverige.
Sarkozy i varetekt pga mistanke om penger fra Libya
Bildet: Nicolas Sarkozy ønsker Muammar Gaddafi velkommen til Paris 10 desember 2007.
Les mer om Libya og Muammar Gaddafi.
Ungt kontor med voksne framtidsvyer
Byforskning og områdestudier har dominert 2017. Framover vil det ferske kontoret Kåmmån kombinere arkitektur med sosiale og menneskelige aspekter i samfunnet. Hvem: Kåmmån AS, består av Astri Margareta Dalseide og Tomas Aassved Hjort.
Støre har fått politibeskyttelse etter drapstrusler
Statsminister Erna Solberg (H) sier det er trist at Jonas Gahr Støre har mottatt drapstrusler. Ap-lederen har nå fått politibeskyttelse. Støre har ikke hatt politibeskyttelse siden valget, skriver VG.
LB-2018-15640
Saken gjelder opphevelse av straffedom som følge av saksbehandlingsfeil. Kongsberg og Eiker tingrett avsa 30.
Les mer om Eiker.
LB-2018-35538
Saken gjelder anke over avgjørelse om stansing. Oslo tingrett avsa 26. februar 2018 kjennelse med slik slutning: Begjæringen om stansing tas ikke til følge.
LB-2018-38959
Saken gjelder anke over avgjørelse vedrørende midlertidig forføyning. Norsk Dyrevern Forbund (heretter NDF) begjærte 20.
Les mer om NDF.
Den firedobbelte anstendigheten
Foto: Facebook Under debatten i Stortinget om mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug understreket KrF-leder Knut Arild Hareide fire ganger at saken for han handlet om «anstendighet»,
Ikke allment bærekraftig byggeri uten fokus på brukerne
Jan Johansson lektor, arkitekt maa Ph.d.KEA - Københavns Erhvervsakademi 20. mars 2018 Bærekraft står på samfunnets dagsorden. Det er et utfordrende tema for myndigheter, byggherrer og arkitekter rundt omkring i verden.
Les mer om Bærekraft og Ph.d.KEA.
Storbritannia får ikke forhandle om fisk i overgangsperioden
NTB): Storbritannia må vente til etter overgangsperioden etter brexit før de får en egen plass ved bordet i fiskeriforhandlingene med Norge. EU og Storbritann
Les mer om Norge og Storbritann.
Ikke et adjø, men et «på gjensyn»
Foto: Tore Sætre / Wikimedia Commons. Etter noen av de mest absurde dagene i Norges moderne politiske historie har altså Sylvi Listhaug valgt å trekke seg som justisminister.
Les mer om Sylvi Listhaug.