NRK

Hjelmseth måtte sys – spilte ferdig

Norge-keeper Ingrid Hjelmseth måtte lappes sammen da armen ble tråkket på under 1-0-tapet for Danmark i EM. Keeperen hadde åpenbart store smerter og bet i keeperhansken, men sisteskansen fullførte likevel kampen med den vonde underarmen.
Les mer om Danmark.

Danmark tar ledelsen

Katrine Veje. Norge roper på frispark på midtbanen, men dommeren blåser ikke. Harder tar med seg fremover før hun spiller ballen ut til Vejer, hun setter ballen fint til venstre for Hjelmseth. Ikke bra forsvarspill av Norge, blir for ubesluttsom og passiv når vi rygger mot egen sekstenmeter.
Les mer om Hjelmseth, Norge og Vejer.
Sjöström-gull i svømme-VM
Svenske Sarah Sjöström tok VM-gull nummer fire på 100 meter butterfly i Budapest mandag. Tiden ble 55,53, fattige fem hundredeler fra hennes egne verdensrekord. Emma McKeon (Australia) tok sølv, mens bronsen gikk til Kelsi Worrell (USA).
Froome sykler Vueltaen
Team Skys Chris Froome har bestemt seg for å sykle Spania rundt som starter 18. august. Froome vant Tour de France på søndag. – Å vinne Tour de France og Vuelta a Espaa i samme sesong ville vært noe helt utrolig, sier Froome.

Kiss solgt til Saudi-Arabia

Haugesund selger kapteinen Filip Kiss til Saudi-Arabia, melder klubben på sin hjemmeside. – Jeg kommer aldri til å glemme støtten jeg har fått på og utenfor banen i løpet av mine to år i Haugesund, skriver Kiss i en avskjedsmelding med klubben.
Les mer om Haugesund og Saudi-Arabia.
Sakor til IFK Göteborg
Vajebah Sakor lånes ut fra Juventus til IFK Göteborg. Det bekrefter Göteborg-laget på sin hjemmeside. Sakor har den siste tiden vært på utlån i Willem II, men slitt med å få spilletid. Han er med det den fjerde nordmannen i klubben, skriver NTB.
Les mer om Göteborg-laget, NTB og Willem II.
Carlsen deltar i World Cup
Magnus Carlsen skal delta i FIDE World Cup i Georgia mellom 1 og 28. september. Det bekrefter manager Espen Agdestein overfor Matt & Patt. Dette er første gang en regjerende verdensmester deltar i World Cup, som er en utslagsturnering. De to finalistene i World Cup får billett til Kandidatturneringen, der det blir bestemt hvem som møter Carlsen i VM.
Tilpasser NM til friidrettsprofiler
Tre av øvelsene under årets NM i friidrett flyttes slik at profilene Filip Ingebrigtsen og Karsten Warholm skal få anledning til å delta. 1500-meter, 400 meter og 400 meter hekk sto i utgangspunktet på fredagsprogrammet under NM i slutten av august.
Phelps tapte haiduellen
Michael Phelps er historiens mestvinnende svømmer, men han er ikke kongen av havet. 32-åringen, som har 23 OL-gull på sin innholdsrike merittliste, måtte tåle nederlag da han målte krefter med en datagenerert hvithai i regi av TV-kanalen Discovery.
Brente sju av ti straffer
Treningskampen mellom Manchester United og Real Madrid endte 1-1 søndag. I den påfølgende straffesparkkonkurransen ble det bom på bom. Totalt ble sju av ti straffespark brent. United scoret riktignok to, og vant dermed 2–1.
Jamaica sjokkerte Mexico
Kemar Lawrence scoret kampens eneste mål to minutter før full tid og sendte meget overraskende Jamaica til finale i Gold Cup søndag. Motstander Mexico var regjerende mestre og storfavoritter foran semifinalen på Rose Bowl i Pasadena.
Ingebrigtsen stiller i VM
Jakob Ingebrigtsen har tatt avgjørelsen: Han stiller i senior-VM i London. Hans far har vært imot at han drar til London om to uker, men skriver i en SMS til VG i natt at stortalentet har bestemt seg for å løpe 3000 meter hinder.
Les mer om London.
Dømte straffe – så snudde dommeren
England slo Spania 2-0 i søndagens EM-kamp, men resultatet kunne fort vært annerledes. På stillingen 1-0 i det 75. minutt ble nemlig spanjolene tildelt straffespark etter en hands, men dommeren trakk senere avgjørelsen. – Det er meget uvanlig, kommenterte NRK-ekspert Tom Nordlie. Senere spikret Jodie Taylor seieren for England.
Dømte straffespark og annullerte
England slo Spania 2-0 i søndagens EM-kamp, men resultatet kunne fort vært annerledes. På stillingen 1-0 i det 75. minutt ble nemlig spanjolene tildelt straffespark etter en hands, men dommeren trakk senere avgjørelsen. – Det er meget uvanlig, kommenterte NRK-ekspert Tom Nordlie. Senere spikret Jodie Taylor seieren for England.
Raad satte verdensrekord
Trude Raad (27) fra Gloppen Friidrettslag kastet seg til ny verdensrekord og gull i Deaflympics i Tyrkia, skriver Norges Idrettsforbund i en pressmelding. – Herregud! Dette er helt vilt, sier 27-åringen etter kastet på 66,35 meter. Turneringen er verdens største idrettsarrangement for hørselshemmede.
Majorseier nummer tre for Spieth
Jordan Spieth vant årets British Open. Amerikaneren ledet før siste dag, men det så skummelt ut etter en trøblete start. Men han hentet seg inn og vant foran Matt Kuchar. – Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa Spieth etter sin tredje majorseier.
Raad satte ny verdensrekord
Trude Raad (27) fra Gloppen Friidrettslag kastet seg til ny verdensrekord og gull i Deaflympics i Tyrkia, skriver Norges Idrettsforbund i en pressmelding. – Herregud! Dette er helt vilt, sier 27-åringen etter kastet på 66,35 meter. Turneringen er verdens største idrettsarrangement for hørselshemmede.
Den sjuende uten etappeseier
Chris Froome er den sjuende syklisten som vinner Tour de France sammenlagt, uten å ha vunnet en etappe. Sist det skjedde var da scar Pereiro vant i 2006.
Les mer om France, Pereiro og Tour.
Martin Samuelsen operert
West Ham-spiller Martin Samuelsen er ventet å være ute i noen uker etter en halsoperasjon. Det skriver David Gold, klubbeier og styreleder i West Ham, på Twitter. Samuelsen har vært i West Ham siden 2015, men er blitt lånt ut tre ganger.
Les mer om David Gold, Twitter og West Ham.
Nordstad Moen tok nytt VM-krav
Lørdag kveld tok Sondre Nordstad Moen VM-kravet på 5000 meter. Fra før er Moen kvalifisert til å løpe maraton under London-VM, men prioriterer ikke den distansen da han ønsker å løpe på bane i VM. Hans mål har vært å kvalifisere seg til 10.000 meter.
Danilo klar for City
Den brasilianske forsvarsspilleren Danilo forlater Real Madrid til fordel for Premier League-spill i Manchester City. Britiske medier spekulerer i at overgangssummen skal ligge på 26,5 millioner pund, tilsvarende rundt 275 millioner kroner.
Ingen finale for Christiansen
Henrik Christiansen ble nummer fem i det sjette heatet på 400 meter fri under VM i Budapest. Nordmannen svømte inn på tiden 3.46,96 - den 11. beste i heatene. Dermed tar han seg ikke videre til ettermiddagens finale.
Les mer om Budapest og Christiansen.
Christiansen på femte
Henrik Christiansen ble nummer fem i det sjette heatet på 400 meter fri under VM i Budapest. Nordmannen svømte inn på tiden 3.46,96. David Mckeon fra Australia hadde vinnertiden med 3.45,56.
Les mer om Australia og Budapest.
Stortalenter vant Master-turnering
Anders Mol Berntsen (20) og Christian Sørum (22) vant lørdag kveld sandvolleyballturneringen CEV Master på Europa-touren i Slovenia. – Det viser at vi har to gutter som dominerer på juniornivå, men også viser seg frem i verdenstoppen på seniornivå. De er stabilt gode, og det er voldsomt imponerende når de er så unge, sier Iver Horrem til NRK. Den tidligere proffen er markedsansvarlig i Norges Volleyballforbund og mener duoen er «mye bedre enn det jeg var på den alderen.
Bekrefter at Danilo er på vei bort
Zindine Zidane avslørte lørdag at høyrebacken Danilo er i ferd med å bli solgt. Real Madrid-spilleren ser ut til å ende opp i Manchester City. – Danilo har dratt, det samme har Morata, sa Zidane under en pressekonferanse, lørdag.