NRK

Lorentzen 3 hundredeler unna pallen

Håvard Holmefjord Lorentzen er bare 17 hundredeler bak Ronald Mulder, men siden det er så jevnt i toppen, holder 34,79 «bare til 6.-plass. Daichi Yamanaka tar 2.-plassen med 34,65, mens Hein Otterspeer sikrer en pallplass med 34,76.

Rød med brudd i hånden

Magnus Abelvik Rød står i fare for å miste håndball-EM i Kroatia i januar etter å gjennomgått en operasjon for et brudd i hånden. 20-åringen er ute i åtte uker.
Les mer om Kroatia.
To mål av Zahid
Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld. Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.
Les mer om Apoel, Nikosia, Ominia og Zahid.
Alle norske kvalifisert
Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson (10), Johann Andre Forfang (15), Anders Fannemel (19), Daniel Andre Tande (27) Andreas Stjernen (28) og Halvor Granerud (40). Best var Stefan Kraft som hoppa 126,5 meter. Johansson hoppa 121 meter. Laurdag er det laghoppeing i Wisla.

Lorentzen vann igjen

Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47. Han vann 500 meter tidlegare i dag.
Les mer om Kai Verbij.
Ibrahimovic klar for comeback
Zlatan Ibrahimovic er klar for comeback etter den langvarige korsbåndskaden. Svensken er i Manchester United-troppen til lørdagens kamp mot Newcastle. Det opplyste manager Jos Mourinho fredag til MUTV.
Zlatan Ibrahimovic klar etter skade
Zlatan Ibrahimovic er klar for comeback etter korsbåndskaden. Svensken er i Manchester United-troppen til lørdagens kamp mot Newcastle. Det opplyste manager Jos Mourinho fredag til MUTV.
Skjønsberg legger opp
Stabæk-veteranen Morten Morisbak Skjønsberg har besluttet å legge opp ved sesongslutt. Søndag spiller han sin siste hjemmekamp, skriver Budstikka. – Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse, men jeg føler at det er riktig tidspunkt nå, sier 34-åringen.
Les mer om Budstikka.
IOC bekrefter Russland-dato
Den internasjonale olympiske komit (IOC) bekrefter at avgjørelsen om Russland får delta i vinter-OL i Pyeongchang faller 5. desember, skriver NTB. Russland risikerer utestengelse som straff for systematisk dopingjuks med statlig hjelp under Sotsji-lekene i 2014.
Kalla vant svensk åpning
Charlotte Kalla tok en oppskriftsmessig seier på 5 km fristil i den svenske langrennsåpningen i Gällivare. Hun vant 8,8 sekunder foran Hanna Falk og 10,3 foran russiske Julia Belorukova. – Det er godt å være i gang med konkurranse nå. Det er uvant, litt ringrustent, sier Kalla til NRK.
Stoppet 42 skudd i NHL-kamp
Frederik Andersen hadde en strålende kamp mellom stengene da Toronto Maple Leafs slo New Jersey Devils 1-0 etter forlengning i NHL-ishockeyen. Hele 42 redninger vartet den danske keeperen opp med.
Tok med savnet Forfang-bag
Johann Forfang rekker fredagens verdenscupåpning etter at NRK-ekspert Johan Remen Evensen tok med bagen som Norwegian ikke fikk med til Polen. Det var krise i hoppleiren torsdag da Forfang ankom Wisla uten hoppsko, hjelm, briller, hansker, undertøy og pads.
Auksjonsrekord for Schumacher-bil
Ferrarien Michael Schumacher kjørte da han vant Formel 1 i 2001, er solgt på auksjon for 7,5 millioner dollar. Det er rekord for en moderne Formel 1-bil. Schumacher ble verdensmester hele sju ganger.
Les mer om Formel og Schumacher-bil.
God start av Tutta
Suzann Pettersen leverte en god første runde i LPGA-tourfinalen i golf i Florida og er på delt 3.-plass etter første dag. Chien Pei-yun fra Taiwan og Sarah Jane Smith fra Australia deler ledelsen bare ett slag foran Tutta.
– Wiggen ferdig i Viking
Stavanger Aftenblad skriver at Bård Wiggen ferdig som sportssjef i Viking. Etter nedrykket har det kommer frem at samarbeidet mellom Wiggen og sparkede Ian Burchnall ikke har vært så bra. Men til Eurosport.no sier Wiggen at han fortsatt er sportssjef.
LSK ute av mesterligaen
LSK Kvinner ledet 1-0 til pause over Manchester City i åttendedelsfinalen i mesterligaen, men tapte 1-2. Dermed er de ute av turneringen med 1-7-tap sammenlagt etter to kamper. Emilie Haavi scoret LSKs mål etter 17 minutter.
Les mer om Manchester City.
Wiggen ferdig i Viking
Ifølge Stavanger Aftenblad er Bård Wiggen ferdig som sportssjef i Viking. Etter nedrykket har det kommer frem at samarbeidet mellom Wiggen og den sparkede treneren Ian Burchnall ikke har vært det beste. Sportssjefen skal selv ha sagt opp i Viking.
CAS-nei til Adrien Silva
Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avslått Adrien Silvas bønn om en avgjørelse som gir ham midlertidig spilletillatelse for Leicester. Klubben avtalte kjøp av Silva rett før overgangsvinduet stengte, men registrerte ham noen sekunder for sent.
Les mer om Adrien Silva, Leicester og Silva.
Federer på prispengetoppen
Roger Federer har med sin innsats i ATP-verdenstourfinalen tatt seg forbi Tiger Woods og blitt den idrettsutøver som har spilt inn mest i prispenger. Han er nå oppe i 110.235.682 dollar (drøyt 900 millioner kroner) i rene premiepenger.
Ingen Northug på startlisten fredag
Petter Northug står ikke oppført på startlisten til fredagens 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Tidligere torsdag bekreftet trener Stig Rune Kveen at Northug er småsyk og usikker til åpningen.
Forfang utan ski – kan miste rennet
Johann Andre Forfang står i fare for å miste verdenscupåpningen i hopp i Wisla. Norwegian klarte ikke å få med utstyret til Krakow. – Jeg mangler sko, hjelm, briller, hansker, undertøy og pads. Det ligger i bagen som står på Gardermoen, sukker Forfang. Det er hoppkvalifisering fredag.
Les mer om Forfang, Gardermoen, Krakow og Wisla.
Idrettsforbundet skal nedbemanne
Norges Idrettsforbund (NIF) har gitt ansatte beskjed om at organisasjonen skal omstilles og at staben skal reduseres med cirka 15 årsverk. Omstillingen skal skje på administrativt nivå. Det ble kjent på et allmøte i Norges Idrettsforbund torsdag.
Antidopingorgan fortsatt utestengt
Russlands håp om å få delta under neste års vinter-OL ble torsdag svekket. WADA nekter å oppheve utestengelsen av Russlands antidopingbyrå. Avgjørelsen innebærer at Russland helt eller delvis kan bli utestengt fra vinterlekene i Pyeongchang i februar. RUSADA, russernes antidopingbyrå, nekter å etterkomme to krav fra Verdens antidopingorganisasjon.
Les mer om Pyeongchang og Russland.
WADA opphever ikke utestengelse
WADA nekter å oppheve utestengelsen av Russland til neste års vinter-OL i Sør-Korea. På et møte i Sør-Korea i dag, uttaler Verdens Antidopingbyrå at Russland ikke har etterkommet to krav fra byrået, som er vilkår for å heve utestengelsen.
Les mer om Russland og Sør-Korea.
Målfest for Blackhawks mot Rangers
Mats Zuccarello og New York Rangers tapte 3-6 borte mot Chicago Blackhawks natt til torsdag. Det var riktignok Rangers som fikk nettkjenning først da Mika Zibanejad satte inn 1-0 midtveis i første periode, før målene haglet inn fra Backhawks.
Les mer om Mika Zibanejad.