NRK

Gjersem utslått i VM i kunstløp

Anne Line Gjersem endte på 34.-plass og gikk ikke videre til friprogrammet under VM i kunstløp i Helsingfors. 23-åringen endte fjerde sist av de 37 som deltok under onsdagens kortprogram. Gjersem oppnådde 46,99 poeng.

Barcelona kritisk til Messi-straff

Barcelona skjønner ikke noe av Lionel Messis straff på fire kampers utestengelse for å ha fornærmet en assistentdommer. I en pressemelding uttrykker den spanske klubben sin «overraskelse og indignasjon over sanksjonen fra FIFAs disiplinærkomit.
Les mer om Messi-straff.
Zlatan hinter om fremtiden i United
– Jeg drar aldri fra en ugjort jobb, sier stjernespissen Zlatan Ibrahimovic på spørsmål om framtiden i Manchester United. Ibrahimovic ble hentet gratis fra Paris Saint-Germain på en ettårskontrakt. – Jeg har opsjon på ett år til, sier Zlatan lurt.
Nord-Korea sender hockeylag til VM
VM starter i neste uke i Sør-Korea, og det nordkoreanske lagets besøk er blitt godkjent, opplyser det sørkoreanske departementet som har ansvar for forespørsler om Nord-Korea. Sør-Korea og Nord-Korea møter hverandre 6. april. Foruten Sør-Korea skal laget møte Australia, Nederland, Storbritannia og Slovenia.

Baby-boom etter Islands EM-suksess

Ni måneder etter at Island slo England ut av fotball-EM er det satt fødselsrekord på landets sykehus. Mye kan dermed tyde på at islendingene feiret den sensasjonelle EM-suksessen med å lage barn, skriver danske BT.
Les mer om EM-suksessen, England og Island.
Ny Zuccarello-assist i knepent tap
Mats Zuccarello satte personlig rekord i antall assists på n sesong for New York Rangers tirsdag. Men nordmannens 41. målgivende pasning bidro ikke til seier. San Jos Sharks ble hakket for sterk og vant 5-4 i forlengning på hjemmeis.
Fiasko for Detroit Red Wings
Hockeygiganten Detroit Red Wings tapte mot Carolina Hurricanes og blir tilskuere når NHL-sluttspillet starter. 1-4-tapet mot Carolina gjør at Red Wings for første gang på 25 år ikke blir å finne i det nordamerikanske ishockeysluttspillet.
Les mer om Carolina.
Brasil er klar for fotball-VM
Brasil er klar for fotball-VM 2018 etter 3-0 over Paraguay i den søramerikanske VM-kvalifiseringen tirsdag. Etter at Uruguay også tapte 2-1 for Peru ble det klart at Brasil hadde sikret VM-plassen. Målscorere for Brasil var Coutinho, Neymar og Marcelo.
Brasil klar for fotball-VM
Brasils landslag i fotball er allerede klar for fotball-VM 2018 i Russland etter 3-0 over Paraguay i den søramerikanske VM-kvalifiseringen tirsdag. Målscorere for Brasil var Coutinho, Neymar og Marcelo.
Tung start for Nederlands nye sjef
Fred Grim fikk en tøff debut som midlertidig landslagssjef for Nederland, da de tirsdag møtte Italia i en privatlandskamp. Nederland ledet etter et selvmål av Italia, men der og Leonardo Bonucci sikret Italiensk 2-1-seier.
Sverige vant i Ronaldos hjemby
Cristiano Ronaldo scoret på hjemstedet Madeira, men fikk ikke den hjemkomsten han hadde ønsket seg da Portugal tapte 2–3 mot Sverige i en landskamp tirsdag. Ronaldo ga Portugal ledelsen, men svenskene kjempet seg tilbake.
Les mer om Madeira, Portugal og Sverige.
Spania slo Frankrike
David Silva og Gerard Deulofeu sikret Spania seieren over Frankrike i en treningskamp på Stade de France tirsdag kveld. Det var målløst til pause, men Silva sendte Spania i ledelsen på et straffespark i andre, før Deulofeu doblet til 2–0.
Olimb-brødrene ute av sluttspillet
Linköping, med brødrene Mathis og Ken Andr Olimb og Jørgen Karterud på laget, ble knust 0-6 av Brynäs i den sjette kvartfinalen og er ute av SHL-sluttspillet i Sverige.
U21-gutta tapte mot Russland
Martin Ødegaard og resten av Norges U21-landslag tapte 0-2 mot Russland U21 i en landskamp i Spania tirsdag. Norges unge og håpefulle endte dermed med to tap av to mulige under mars-samlingen, etter 1-3 for Portugal forrige uke.
Messi utestengt i fire kamper
Lionel Messi ble tirsdag straffet med en fire kampers karantene etter å ha skjelt ut assistentdommeren under Argentinas VM-kvalifiseringskamp mot Chile. Messi er også ilagt en bot på 10.000 sveitserfranc. Det tilsvarer 86.000 kroner.
Les mer om Chile.
Gilbert vant i De Panne
Den belgiske sykkelstjernen Philippe Gilbert vant den første etappen av tredagersrittet De Panne tirsdag. 34-åringen sikret seieren etter et imponerende solobrudd. Alexander Kristoff kom i mål minuttet bak Gilbert.
111 betongblokker på 35 sekunder
Den bosniske 16-åringen Kerim Ahmetspahic har satt ny - og ganske spesiell - verdensrekord. På 35 sekunder knuser han 111 betongblokker med hodet, ved hjelp av en rekke kollbøtter.
Les mer om Kerim Ahmetspahic.
Partizan-utstenging oppheva
Idrettsdomstolen CAS har oppheva utestenginga av fotballklubben Partizan Beograd, etter at klubben har dokumentert å ha betalt det dei skulda. UEFA hadde utestengt klubben frå dei tre neste europeiske turneringane pga ueståande gjeld til tilsette, andre klubbar, tryggingsfolk og skattefuten. Men CAS tok Partizans anke til følgje.
Les mer om Partizan Beograd.
Får flyplass oppkalt etter seg
Flyplassen på Madeira døpes om til Cristiano Ronaldo Airport. Real Madrid-stjernen er født på den portugisiske øya. Endringen trer i kraft onsdag, når Ronaldo skal delta i en seremoni i hjembyen Funchal på Madeira.
Tromsø låner AIK-back
Tromsø IL har hentet AIK-spilleren Patrick Kpozo (19) på lån. Avtalen løper fram til 20. juli, skriver TIL i en pressemelding tirsdag. Kpozo fra Ghana ankommer Tromsø onsdag. Han må få innvilget arbeids- og oppholdstillatelse før han blir spilleklar.
Les mer om Ghana, TIL og Tromsø.
Messi kan få fire kampers karantene
Lionel Messi kan få flere kampers karantene etter å ha skjelt ut assistentdommeren under Argentinas VM-kvalifiseringskamp mot Chile. Barcelona-stjernen risikerer å miste fire landskamper.
Les mer om Chile.
Sendte Cavaliers ned på annenplass
Kawhi Leonard noterte seg for 25 poeng og mottok stående ovasjoner da San Antonio Spurs slo regjerende NBA-mestere Cleveland Cavaliers 103–74. Det sender laget til LeBron James ned på annenplass i Eastern Conference, melder NTB.
Les mer om Eastern Conference og NTB.
Federer og Wawrinka videre
Roger Federer og Stan Wawrinka avanserte begge videre fra sine kamper i tredje runde i tennisturneringen Miami Open. Federer slo argentinske Juan Martin del Potro 6-3, 6-4, mens Wawrinka gikk videre til fjerde runde etter samme sifre mot Malek Jaziri.
Avgjørende kvartfinale for Frölunda
Frölunda, med Mats Rosseli Olsen og Mattias Nørstebø på laget, sikret seg mandag en sjuende og avgjørende kvartfinale i SHL-sluttspillet med 2-1-seier mot Skellefteå. Rosseli Olsen var på isen da Frölunda scoret et av sine to mål for kvelden.
Les mer om Frölunda og Skellefteå.
Banestorming stoppet landskamp
Landskampen mellom Senegal og Elfenbenskysten måtte avbrytes før full tid på grunn av tilskuere som stormet banen flere ganger, melder NTB. Stillingen var 1–1 da den franske dommeren Tony Chapron blåste av kampen i det 88. minutt.