Dagsavisen

Prima Mathisen

Anbefalte saker Tom Mathisen (65) Komiker, foredragsholder, musiker, artist. Aktuell med nytt show sammen med Herodes Falsk. Det har lenge vært stille fra komiker Tom Mathisen. Hva har du drevet med de siste årene?
Les mer om Tom Mathisen.

Neppe innvandringsjobb til Listhaug

Sylvi Listhaug får neppe jobbe med yndlingsfeltet i Stortinget. I alle fall ikke hvis Frp vil følge gjeldende praksis. Anbefalte saker Sylvi Listhaug har tatt tidlig påskeferie, og setter seg snart på flyet til USA.
- Norge har ingen makt i Acer
I dag skal Stortinget stemme over norsk innlemmelse i EUs svært omstridte energibyrå. - Acer blir overdommer om Norge havner i europeisk energikonflikt, fastslår jussekspert.
Les mer om Acer, Norge og Stortinget.
- Driver folk ned i skyttergravene
Ved å beskrive politikken som en kamp, drives folk ned i skyttergravene, sier retorikkprofessor.

Ap får partnerkjeft etter Acer-ja

Sp og Rødt knaller til mot alliansepartner Arbeiderpartiet og hevder stortingsflertallets ja til EUs energiunion truer norsk selvstyre og gir dyrere strøm.
Les mer om Acer-ja, Arbeiderpartiet og Rødt.
Ingen fri i pausen for Vålerenga
Vålerenga slipper seg ikke ned i landslagspausen.
Les mer om Vålerenga.
Her er kurderne under press
Tyrkisk-ledede styrker har drevet kurderne ut av Afrin i Syria. Kurdernes situasjon i Midtøsten går fra vondt til verre en rekke steder.
Les mer om Afrin, Midtøsten og Syria.
Helleland: - Solberg vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme
Statsminister Erna Solberg (H) vingeklippes hvis opposisjonen får bestemme hvem som skal sitte i regjering, mener Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.
Les mer om Trond Helleland.
TePa og papirkongen på Konnerud
Drammen er kjent for sine papirfabrikker. Men det er i dag lite kjent at den lille bedriften Teknisk Papir AS i fem tiår leverte papir til blant andre det britiske forsvaret.
Les mer om Konnerud.
Dobling i tidlige hjemreiser etter fødsel
Siden 2007 har det vært en dobling i antallet kvinner som reiser hjem fra fødsel før det har gått 24 timer. Anbefalte saker I 2007 forlot 779 kvinner norske sykehus innen 24 timer etter at de hadde født. I 2016 var tallet 1.630.
Valgobservatør: Over 2.500 uregelmessigheter i det russiske valget
Den uavhengige russiske valgobservatøren Golos sier den har fått melding om over 2.500 tilfeller av fusk i forbindelse med søndagens presidentvalg i Russland.
Les mer om Russland.
Historisk verdenscuptriumf på skøyter
Sverre Lunde Pedersen slo til i siste par på 1500-meteren i Minsk og sørget for at lagkamerat Håvard Holmefjord Lorentzen ble sammenlagtvinner i verdenscupen.
Skaper strid
Labour-leder Jeremy Corbyn ber om at det ikke trekkes forhastede konklusjoner i Russland-striden. Dermed er splittelsene i Labour kommet til syne.
Les mer om Labour og Russland-striden.
Lund Svindal med enda en pallplassering
Aksel Lund Svindal endte på delt tredjeplass i verdenscupfinalen i super-G i svenske Åre torsdag. Vincent Kriechmayr kjørte raskest i den amputerte løypa.
Les mer om Åre.
Omstridt valg
USAs første kvinnelige CIA-sjef har ledet torturprogam. En tysk menneskerettighetsgruppe forsøker å skaffe arrestordre på Gina Haspel.
Les mer om Gina Haspel.
Australia vurderer særbehandling av hvite sørafrikanere
Australias innvandringsminister mener hvite farmere i Sør-Afrika er i fare og trenger hjelp fra et «sivilisert land».
Les mer om Sør-Afrika.
Donald Trump: - Hvor er han? Er Putin kommet?
Donald Trump håpet han skulle få møte Putin. Anbefalte saker I en ny bok om Russland, Putin og Trump kommer det fram nye opplysninger.
Les mer om Putin, Russland og Trump.
Hylles for terrorist-roman
Som muslim og forfatter i Sverige ble det nødvendig for Johannes Anyuru skrive om terror. - Det var en skremmende bok å skrive. Men at den blir hyllet også i Norge, gir meg håp, sier han.
Les mer om Norge og Sverige.
Stor Ap-skepsis til EUs energibyrå
I et flertall av Arbeiderpartiets fylkeslag er grasrota skeptiske til å gå inn i EUs energibyrå - Acer, nå. BILDER Lederen av Buskerud Ap, Bjørn Tore Ødegården, er blant dem som er kritisk Acer.
Trump sparker Tillerson
President Donald Trump sparker utenriksminister Rex Tillerson og vil erstatte ham med CIA-sjef Mike Pompeo. Anbefalte saker - Han vil gjøre en fantastisk jobb! skrev Trump på Twitter tirsdag.
Kan ikke si at regjeringens anti-terrorforslag virker
- Det er ikke grunnlag for å si at det å frata statsborgerskap vil hindre terror på norsk jord, sier forskere som hjalp regjeringen utrede spørsmålet i 2015.
Nei til mer makt til EU
BILDER Foto: NEI TIL EU Vis bildetekst Anbefalte saker Kathrine Kleveland (51) Leder i Nei til EU. Kjemper mot norsk tilslutning til EUs energiunion. Innlemmelse av EUs tredje energimarkedspakke.
Castros etterfølger med skarp kritikk av USA
Miguel Diaz-Canel, som trolig blir Cubas neste president, kritiserer USA for å ha «gjenopptatt den Anbefalte saker Miguel Diaz-Canel, som trolig blir Cubas neste president, kritiserer USA for å ha «gjenopptatt den kalde krigs retorikk».
Bjørgen vant tremilsdrama i Kollen etter utrolig opphenting
Marit Bjørgen så kjørt ut på kvinnenes tremil i Holmenkollen, men kom tilbake og vant på hjemmebane etter en utrolig opphenting. Ragnhild Haga ble nummer tre. Anbefalte saker Bjørgen tok sin sjuende tremilsseier i verdenscupen.
Les mer om Bjørgen, Holmenkollen og Kollen.
Lunde Pedersen har heng på VM-tittelen
Sverre Lunde Pedersen slo Sven Kramer på 5000 meter for første gang i karrieren i allround-VM på skøyter. Nordmannen kjemper for alvor om tittelen i et historisk VM som går utendørs i Amsterdam.