Nettavisen

Søket etter norsk student trappes ned i Sør-Afrika

Søket etter den norske studenten Marie Sæther Østbø i Sedgefield i Sør-Afrika fortsetter med politihunder onsdag, men trappes deretter ned.

Kamma lar seg ikke slå på Briskeby

Sportspills øvrige tirsdagsmeny: Oddssingel Champions League: Roma kommer ikke for å underholde Oddsdobbel Tirsdag: Liverpool vinner mot Roma Lunsjtrav: Formbombe utfordrer storfavoritten til lunsj V65 Momarken: Austevoll kjører bankeren vår
Liverpool vinner mot Roma
Sportspills øvrige tirsdagsmeny: Tirsdagens langoddsprogram har sitt klare høydepunkt i Champions League, der Liverpool tar i mot Roma. Det spilles en kamp i Obos-ligaen her hjemme.
Les mer om Liverpool, Obos-ligaen og Roma.
Advarer mot å bruke nødhjelp som forhandlingskort i Syria
Nødhjelp til Syria må ikke brukes som våpen, pressmiddel og politisk forhandlingskort, advarer Røde Kors. Denne uka samles hjelpeorganisasjoner og utsendinger fra en rekke land til giverkonferanse for Syria i FN-regi i Brussel.
Les mer om Brussel, FN-regi og Syria.

Austevoll kjører bankeren på Momarken

Momarken presenterer en svært spennende omgang tirsdag kveld. Vi har løst floken. Sportspills øvrige mandagsmeny: For en travuke vi har foran oss. På lørdag er det dags for Olympiatravet på Åby med en stor internasjonal V75-omgang.
Les mer om Momarken, Olympiatravet og Åby.
Skiforbundet om Northugs Instagram-sprell: - Det som gjelder er folkeskikk
Petter Northug (32) har skapt mye oppstyr med sine innlegg i sosiale medier. Nå kommer en klar oppfordring til trønderen. HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Petter Northug er tilbake på landslaget etter flere år utenfor.
Politiet roser betjent som pågrep Toronto-mistenkt
En politibetjent får ros av kolleger for ikke å drepe mannen som er mistenkt for påkjørselen i Toronto mandag. Den mistenkte mannen ba politiet drepe ham.
Les mer om Toronto og Toronto-mistenkt.
Varebil kjørte over fotgjengere i Toronto
Lokale medier melder at fire personer skal være døde. En varebil skal ha kjørt over om lag ti fotgjengere i Toronto i Canada, opplyser politiet i byen mandag kveld, norsk tid. Sjåføren er pågrepet, melder flere medier.
Les mer om Canada og Toronto.
Sveriges hockeyhelter skal hedre Avicii
Markeres med gest før alle kamper under oppkjøringen til VM.
Les mer om Avicii.
Tidligere spionsjef: - Jeg ville aldri ha vervet en pensjonert grenseinspektør
Norske Frode Berg hevder han var på oppdrag for E-tjenesten. - Virker veldig lite profesjonelt, i beste fall, sier tidligere sjef for etterretningsgruppen E 14.
Les mer om E-tjenesten.
Houthi-bevegelsens politiske leder drept i Jemen
Houthi-bevegelsens leder Saleh Ali al-Sammad er drept i et luftangrep fra den saudiledede militæralliansen, opplyser Houthi-opprørere.
Tyskland tar imot 10.000 FN-utvalgte flyktninger
Tysklands statsminister Angela Merkel sier landet vil ta imot 10.000 flyktninger som er valgt ut av FN.
Les mer om Angela Merkel.
Politiet om savnede Marie: - Vi holder alle muligheter åpne
Resultatløst søk med helikopter etter savnet norsk student i Sør-Afrika. Mandag er det søkt til lands og til vanns med helikopter etter den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø (20) i Sedgefield i Sør-Afrika, uten resultat.
FN mener faren for atomkrig øker
Faren for atomkrig øker, slår FNs visegeneralsekretær for nedrustning, Izumi Nakamitsu, fast. - Trusselen om bruk av atomvåpen, forsettlig eller på annet vis, er økende, sier Nakamitsu.
Les mer om Izumi Nakamitsu og Nakamitsu.
USA bygger dronebase i Niger
USA har i det stille begynt å bygge en dronebase i Niger, der vestlige land trapper opp innsatsen mot islamistopprøret. Niger er den nyeste fronten i USAs kamp mot militante islamistgrupper i den enorme Sahel-regionen i Afrika.
Les mer om Afrika, Niger og Sahel-regionen.
V64-bankeren matches mot Elitloppet
V64-bankeren er en vinnermaskin av de sjeldne! Mulig skrell i stayerløpet! V64-opptur i vente?
Les mer om Elitloppet.
Smile-bildet av Melania Trump og Barack Obama tar av på sosiale medier
Twitter-brukere harselerer med bildet av Barack Obama og Melania Trump som ble tatt under begravelsen til Barbara Bush.
Forkerud reiser ikke forgjeves
Travtrener Tom Forkerud tar den lange turen fra Skotterud til Leangen i kveld og reiser neppe forgjeves.
Les mer om Leangen og Skotterud.
Nettavisen kåret til årets E-kommisjonær hos Rikstoto
- Vi setter umåtelig stor pris på en slik pris, sier sportspillsjef Kurt Rune Leirvåg.
49.774 utlendinger flyttet til Norge i fjor - mens 23.151 forlot landet
Samtidig er det stadig flere nordmenn som flytter utenlands. Nye tall fra SSB viser at det var en netto innvandring til Norge på totalt 21.349 personer i året som gikk, noe som er en nedgang på 4.700 personer fra året som gikk.
Les mer om Norge og SSB.
Norsk politi får bruke elektrosjokkvåpen
Fra årsskiftet neste år innføres en prøveordning med bruk av elektrosjokkvåpen i politidistriktene Oslo, Øst, Sørvest og Troms. Amnesty er kritisk.
Les mer om Oslo, Sørvest og Øst.
Hjelpeorganisasjoner ber om at Syria-løfter blir holdt
Tirsdagens giverkonferanse for Syria, som EU har invitert til i Brussel, må gi konkrete resultater, advarer hjelpeorganisasjoner. - Politikere er raske til å love, men trege til å levere.
Les mer om Brussel, Syria og Syria-løfter.
Bildet av fire presidenter og fire førstedamer går verden rundt
Men ser du hvem som mangler? Tidligere førstedame Barbara Bush, kone til president George H. W. Bush og mor til president George W. Bush, ble begravet lørdag.
Forsiktig optimisme etter Sikkerhetsrådets Skåne-besøk
FNs sikkerhetsråd håper på bedre dialog om Syria etter helgens uformelle møter i Dag Hammarskjölds sommerbolig i Skåne. - Det er på tide å opprette dialog om Syria, og i dag tok vi steg i den retning.
Les mer om Skåne og Syria.
Forsvarere: Frode Berg var i Moskva på oppdrag for E-tjenesten
Frode Berg innrømmer at han var i Russland for den norske E-tjenesten, opplyser den spionsiktede nordmannens forsvarere til Dagbladet. Saken oppdateres.