NRK

Trolig samtaler i midten av mai

Sør-Korea og USA vil trolig holde et toppmøte sammen i midten av mai, ifølge en talsperson for den sørkoreanske presidenten, melder Reuters. Moon og Trump har også planlagt en telefonsamtale etter toppmøtet fredag mellom Sør- og Nord-Korea.
Les mer om Sørog Nord-Korea, Trump og USA.

USA åpner for å bli værende i Syria

President Donald Trump har endret tonen rundt USAs tilstedeværelse i Syria. Han ser ut til å åpne for å bli værende i landet, og sa på en pressekonferanse at USA ønsker å etterlate seg «et kraftig og varig spor».
Les mer om Syria og USA.
Fletter vesker av verdiløse pengesedler i Venezuela
I Venezuela har pengene nå så liten verdi at man ikke får kjøpt noe for 50- og 100-lapper. Richard Segovia fletter vesker av de verdiløse papirbitene.
Les mer om Venezuela.
Trump og Macron fortsetter den vennskapelige håndtrykkstriden
Trump har flere ganger i løpet av Frankrikes statsbesøk rost president Emmanuel Macron opp i skyene. Tirsdag tok den amerikanske presidenten forholdet et skritt videre.
Les mer om Emmanuel Macron og Macron.

Facebook avslører hva du har lov til å dele

Facebook åpner for første gang opp om hvilke vurderinger som ligger bak selskapets retningslinjer. Hets er forbudt, men våpenreklame og mobbing av offentlige personer er lov.
Vil ha ny atomavtale med Iran
Den franske presidenten, Emmanuel Macron seier Frankrike og USA vil prøve å få på plass ein ny og betre atomavtale med Iran. President Donald Trump kallar dagens atomavtale for rein galskap.
Macron: Vil ha ny avtale med Iran
Frankrikes president Emmanuel Macron sier Frankrike og USA ønsker å samarbeide for å få til en ny og bedre atomavtale med Iran. USA har rettet krass kritikk mot atomavtalen med Iran, som skal hindre landet fra å utvikle atomvåpen.
Frankrike vil ha ny atomavtale med Iran
Den franske presidenten, Emmanuel Macron, vil samarbeide med USA for å få på plass ein ny og betre atomavtale med Iran. President Donald Trump kallar dagens atomavtale for rein galskap.
Les mer om Emmanuel Macron, Iran og USA.
Trump og Macron møter pressen
USAs president Donald Trump og Frankrikes president Emmanuel Macron møter pressen om kort tid i forbindelse med statsbesøket til Macron i USA.
Trump: – Atomavtalen med Iran er galskap
President Donald Trump kallar atomavtalen med Iran for rein galskap. Tysdag diskuterer han både atomavtalen og andre politiske saker med den franske presidenten, Emmanuel Macron, som er på statsbesøk i USA.
Les mer om Emmanuel Macron, Iran og USA.
Trump: Iran-avtale en «katastrofe»
USAs president Donald Trump kalte Iran-avtalen «en katastrofe» i en uttalelse til pressen i forkant av statsbesøket til den franske presidenten Emmanuel Macron. Macron er i USA for å ha politiske samtaler med Trump.
Sør-Korea: Krigsspillene tones ned foran toppmøte
Fredag kommer Nord-Koreas leder til Sør-Korea for første gang siden Koreakrigen. Den faste vårøvelsen med militære styrker fra USA og Sør-Korea er derfor kuttet kraftig ned.
Les mer om Koreakrigen, Sør-Korea og USA.
Nina Lykkes «Nei og atter nei nominert til Årets bok i Sverige
Bonniers bokklubbers redaktører har nominert tolv aktuell bøker til prisen Årets bok i Sverige. En av de nominerte bøkene har norsk forfatter.
Les mer om Sverige.
Nina Lykke nominert til bokpris
Nina Lykkes bok «Nei og atter nei» er blant tolv nominerte til Årets bok i Sverige. Svenske lesere skal stemme frem en vinner, som blir offentliggjort under bokmessen i Göteborg 29. september.
Les mer om Göteborg, Nei og Sverige.
Årets bok i Sverige kan bli norsk
Nina Lykkes roman «Nei og atter nei» fortsetter sin seiersgang i utlandet, og er nå nominert til Bonniers bokklubber pris Årets bok - folkets pris.
Les mer om Nei og Sverige.
Stortinget vil begrense pengespill
Opposisjonspartiene har sikret flertall for et Stortingsvedtak for å IP-blokkere utenlandske spillselskaper, skriver VG. I tillegg får lotteritilsynet utvidede fullmakter, og reklamen til Norsk Tipping blir begrenset.
Her velter båten med flyktninger
Den italienske kystvakten reddet mandag et sekstitalls flyktninger som var om bord i en overfylt båt i Middelhavet.
Les mer om Middelhavet.
Kim Jong-un sørger over bussulykke
Nord-Koreas leder Kim Jong-un var i dyp sorg da han i dag besøkte overlevende etter bussulykken søndag kveld.
Les mer om Kim Jong-un.
Trump bruker serviser fra Bush og Clinton
Bordene i Det hvite hus er dekket med gull før tirsdagens middag med Frankrikes president.
Les mer om Bush, Clinton og Det.
Finland dropper borgerlønnsforsøk
Et drøyt år inn i forsøket med å gi en gruppe mennesker en månedlig utbetaling uten forpliktelser, har den finske regjeringen bestemt seg for ikke å forlenge prosjektet.
Verdens første penistransplantasjon gjennomført i USA
En tidligere amerikansk soldat som ble såret av en veibombe i Afghanistan, er den første som har gått gjennom en omfattende transplantasjon av penis og andre deler av underlivet.
Les mer om Afghanistan og USA.
Internasjonal sikkerhetsavtale uten Ikea, fem år etter katastrofen i Bangladesh
Etter at over tusen mennesker ble klemt til døde i en tekstilfabrikk i Bangladesh 2013, har flere enn 200 store, internasjonale selskaper gått sammen om en felles sikkerhetsavtale. Men den store tekstilimportøren Ikea vil ikke være med.
Les mer om Bangladesh og Ikea.
Frankrikes president besøker Trump: To uvanlige politikere som liker hverandre
WASHINGTON DC (NRK): De har samme aldersforskjell til konene sine: 24 år. Donald Trump er 24 år eldre enn Melania, Emmanuel Macron er 24 år yngre enn sin Brigitte. Også på andre områder har Trump og Macron mye til felles – men ofte på helt motsatt måte.
Mener Youtube må punge ut for musikk
Nye tall viser at inntektene fra musikkstrømming øker. Men norske artister, plateselskaper og rettighetshavere er lei av at det nesten ikke kommer noen inntekter tilbake til dem når folk hører musikk på Youtube.
Les mer om Youtube.
Dronning Margrethes gravmonument ferdig etter 15 års arbeid
Den samlede prisen for den danske dronningens gravsted er på mer enn 29 millioner danske kroner, ifølge danske medier.