NRK

FN vil navngi krigsforbrytere

FN varsler at de er klare til å publisere en liste med navn på personer de mistenker har stått bak krigsforbrytelser i Syrias fire år lange borgerkrig. En kommisjon sier formålet blant annet er å kaste søkelys på de mistenkte gjerningsmennene.

Ultratynn modell skaper storm i Danmark

Bildet av en syltynn kvinnelig modell i motemagasinet Cover sjokkerer danskene. Journalist Send med epost Bildet av den 16 år gamle modellen, som sto på trykk i det danske motebladet Cover, skaper nå hissig stemning på sosiale medier.
Les mer om Bildet, Cover og Danmark.
Siktet, svensk mamma (59) slipper fri
Den svenske 59-åringen som anklages for å ha holdt sine egne døtre innesperret, blir ikke varetektsfengslet slik som politiet ønsker.
Åpner for nye sanksjoner mot Russland
Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande forventer at Minsk 2-våpenhvilen overholdes, hvis ikke vil de vurdere nye sanksjoner. Journalist Send med epost Det kom frem på et møte i Paris i dag.
Les mer om Angela Merkel, Det, Minsk og Russland.

Vil gjenerobre millionbyen Mosul fra IS

Mellom 20.000 og 25.000 irakiske og kurdiske soldater forbereder seg nå på å gjenerobre millionbyen Mosul fra den ekstreme islamistiske gruppa Den islamske staten (IS), ifølge en amerikansk militærkilde.
Les mer om Den og Mosul.
Ble svenske for å kunne satse på en hoppkarriere
FALUN (NRK): Jonas og Christian skiftet statsborgerskap for å kunne delta i VM. Men drømmen er fortsatt å hoppe for Norge. Journalist Send med epost - Jeg er fra Tromsø og er ekte nordlending.
Les mer om Christian, Jeg, Norge og Tromsø.
Frykter vold i Kongo etter FN-krangel
Etter ein krangel med FN varslar Kongo at dei på eiga hand vil starte ein militær offensiv mot ein frykta milits. Kirkens Nødhjelp fryktar no auka vald og overgrep mot sivile. Journalist Send med epost - Me er særs uroa for utviklinga.
Les mer om FN-krangel og Kongo.
Dagen da danskene ble svenske
Det sterke danske fellesskapet etter terrorangrepet i København er en politisk bløff. Nå er vi alle svensker, det ble vi den 14. februar 2015. Historiker og forfatter av bl.a.
Les mer om København.
Kvinnene som ble radikalisert og reiste
19-åringen som nå er etterlyst gjennom Interpol føyer seg inn i ei rekke av flere norske kvinner som har blitt dedikerte islamister og deltakere i den blodige krigen i Syria. Journalist Send med epost Kvinnene har blitt radikaliserte.
Les mer om Interpol, Kvinnene og Syria.
FN skal undersøke påstander om at IS driver organhandel
FN skal undersøke påstander om at den ekstreme islamistorganisasjonen IS driver storstilt illegal handel med menneskelige organer.
Ny test: Arsen i matvarer
Ris, frokostblanding, grøt og riskaker kan inneholde arsen. - Spesielt ris tar til seg mye arsen fordi den dyrkes i vann, sier produsent.
USA og Tyrkia med avtale om Syria
Tyrkia og USA signerte torsdag en avtale om trene syriske opprørere. Det melder AFP.
Les mer om AFP, Syria, Tyrkia og USA.
Avslørte hemmelig Al Qaida-rituale
De som ville slutte seg til terrororganisasjonen Al Qaida måtte sverge en mafialignende troskapsed til Osama bin Laden, viser dokumenter som ble lagt frem i retten i USA.
Obama: - Vi har alle et ansvar
President Barack Obama mener en viktig del av kampen mot voldelig ekstremisme er å gjøre det klart at det ikke handler om en krig mellom vesten og Islam.
Les mer om Islam.
HV-våpen kan bli forbudt i Danmark
Danske heimevernssoldater kan få forbud mot å oppbevare våpen hjemme etter terrorangrepene i København forrige helg. Terroristen brukte et automatgevær som hadde blitt stjålet fra hjemmet til en heimevernssoldat i 2013.
Les mer om Danmark og København.
Hareide til Sandberg: - Nå er det nok!
Per Sandberg beklager bare delvis sine uttalelser som har rystet både partikollegaer og andre politiske partier. Det holder ikke for KrF-leder Knut Arild Hareide.
Terrormistenkt kvinne: - Latterlig!
Den norske kvinnen som er mistenkt for å planlegge en selvmordsaksjon i Sverige, sier til TV 2 at det er en latterlig påstand.
Les mer om Sverige.
Far: - Har lett etter barna i 17 år
Faren til to av barna som skal ha blitt holdt innesperret i en leilighet i Sverige, sier han har lett etter barna sine i flere år.
Les mer om Sverige.
Hellas med ultimatum til EU
Hellas sier at EU har to valg i forhandlingene om landets låneprogram: godta deres forslag eller bare forkaste hele planen om å forlenge låneprogrammet. Det melder AFP, som siterer en anonym kilde hos de greske myndighetene.
Les mer om AFP.
- Russland en trussel mot Baltikum
Michael Fallon sa torsdag at Russland utgjør en reell og overhengende fare for de baltiske NATO-landene Estland, Litauen og Latvia.
Les mer om Baltikum, Latvia, Litauen og Russland.
EU forlenger Middelhav-oppdrag
EU forlenger oppdraget i Middelhavet og understreker at Italia ikke skal stå alene i håndteringen av flyktningstrømmen. - Europa står sammen med Italia, sier EUs migrasjonskommissær Dimitris Avramopoulos til pressen i Brussel, ifølge NTB.
Danmark lover flere terrortiltak
Danmarks regjering har lagt fram tolv tiltak som skal bidra til å bekjempe terror, men statsministeren allerede flere.
Flere utrygge ebolabegravelser
Mens tallet på smittede går ned, øker antallet utrygge begravelser i de ebolarammede landene i Vest-Afrika. Det kan føre til ny spredning av sykdommen, advarer WHO.
Les mer om Vest-Afrika og WHO.
Sandberg: - Beklager
Frps nestleder Per Sandberg beklager uttalelsene på NRKs Nyhetsmorgen. Journalist Send med epost Saken oppdateres.
Les mer om Per Sandberg og Saken.
Frp-Korsberg hardt ut mot egen nestleder
Frps Øyvind Korsberg ber partiledelsen rydde opp etter Per Sandbergs kraftsalve mot KrF. Korsberg går hardt ut mot sin egen nestleder.
Les mer om KrF.