Resett

Sverige - på vei mot sensur og knebling av ytringsfrihet?

Samhällsnytt, som er en etterfølger fra Sverigedemokraternas blogg, Avpixlat, har fått sin reklamekonto på Google stengt på permanent basis. Dette kommer som en følge av den svenske regjeringens møte den 12.
Les mer om Avpixlat og Google.

Macron med varmt forsvar av internasjonalt samarbeid

Frankrikes president Emmanuel Macron kom med et varmt forsvar av internasjonalt samarbeid i en tale i Kongressen i USA onsdag. Macron fikk tre minutters stående applaus før han begynte talen, som han holdt på engelsk.
Peter Madsen kjent skyldig i drap på Kim Wall - får fengsel på livstid
Tingretten i København mener Peter Madsen (47) er skyldig i å ha drept den svenske journalisten Kim Wall (30). Han dømmes til fengsel på livstid.
Alt som «normalt» på Holmlia. På tide å rive ned gettoene?
Holmlia senter er blitt en getto. Beboerne der har fått enda en dramatisk skyteepisode presentert rett utenfor vinduene sine. Jeg sjekket ut stemningen på senteret i det politiet tok vekk sperrene. Det lignet nesten en spøkelsesby.
Les mer om Holmlia.

Cui Bono? Fra antikkens Romerrike til nåtidens Syria

Et drap og en rettsak i året 80 f. Kr. I år 80 f. Kr. ble Sextus Roscius myrdet på vei hjem fra en sammenkomst. Han var en velstående romersk landeier i Ameria. Hans egen sønn Sextus Roscius dy.
Les mer om Ameria, Romerrike og Syria.
Her angriper somaliske ungdommer svenske pensjonister
En voldsvideo fra den idylliske byen Lysekil i Sverige har blitt hyppig delt på sosiale medier de siste dagene. Videoen viser somaliske ungdommer gå til angrep på pensjonister utenfor en restaurant.
Les mer om Lysekil og Sverige.
Macron: Frankrike og USA vil ha ny atomavtale med Iran
USA og Frankrike vil forsøke å oppnå en ny atomavtale med Iran, sier president Emmanuel Macron etter et møte med Donald Trump.
Jeanette i Ex-muslims of Norway: - Antirasister har ingen interesse av å se på utlendinger som likeverdige
Jeanette er nestleder i Ex-muslims of Norway, og er blant landets mest profilerte og høyt aktede samfunnsdebattanter i spørsmål som berører religion, sosial kontroll og islamisering.
Les mer om Norway.
Overfladiske "bevis" om kjemiske stridsmidler i Syria og Salisbury
Det har passert mange dager siden siste påstand om bruk av kjemiske stridsmidler i Syria ble lansert. Det skapte voldsomt oppstyr og organisasjonen som skal vokte at slike midler ikke blir benyttet, var på vei inn i Syria for å samle bevis.
Les mer om Salisbury og Syria.
Kaos i Sør-Afrika: 11 angrep mot bønder på 100 timer
Sør-Afrika har omtrent 30 000 bønder. Ifølge South Africa Today har det funnet sted 11 angrep og 3 mord mot sørafrikanske bønder av europeisk herkomst, i løpet av 100 timer. Blant ofrene er en mor med to små døtre på 9 og 13.
Les mer om Sør-Afrika.
Borten Moe tar ansvar, Grande sitter stille
Borten Moe tar ansvar. Han vet nok hvem som sendte meldingen, men han hverken lekker informasjonen, som er den vanlige metoden, eller sier det høyt.
Les mer om Grande.
Økt barnetrygd er total galskap
Gir du én fisk til en mann, har han mat for en dag. Lærer du han å fiske, har han mat for hele livet. Slik lyder et fornuftig ordtak. Man må gi riktige insentiver. Fattige familier bør ikke ha mange barn.
Israel stod bak angrep på syrisk/iransk militærbase
Bare et par dager før amerikanske raketter rammet mål i Syria, slo raketter ned i en iransk/syrisk militærbase. Siden Trump hadde lovet et angrep mot syriske mål, ble USA først mistenkt for å stå bak. Deretter Israel.
Les mer om Syria og USA.
Sylo Taraku, EU og balkaniseringen
Sylo Taraku er en fornuftig, balansert og velorientert kar. En Ap-er som det bør gå an å føre en saklig diskusjon med. Slike bør tas på alvor, av begge sider.
Katastrofemåling for Arbeiderpartiets søsterparti i Sverige
Høstens valg i Sverige kan bli det verste noensinne for Arbeiderpartiets søsterparti Socialdemokraterna. Partiet får kun 26,9 prosent oppslutning i SVTs siste valgmåling. Noe som er rekordlavt.
IS truer med nye terrorangrep mot USA og Russland
Den islamske statens siste trussel er mot New York City, hvor gruppen har lovet å angripe t-banen. En ny plakat dukket opp på en meldingsplattform som brukes av terrorgruppen.
Les mer om New York City, Russland og USA.
Stoltenberg: NATO er i dialog med USA om Syria
NATO-sjef Jens Stoltenberg sier forsvarsalliansen er i dialog med USA om en reaksjon på det angivelige kjemiske angrepet i Syria.
Les mer om Syria og USA.
Sudans president beordrer løslatelse av alle landets politiske fanger
Sudans president Omar al-Bashir har beordret umiddelbar løslatelse av alle landets politiske fanger, skriver landets statlige nyhetsbyrå.
Les mer om Omar.
Norsk barnevernssak skal opp til ny behandling i Strasbourg
Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har avgjort at en norsk barnevernssak skal behandles på nytt i domstolens storkammer. Det er saken til en norsk mor i 30-årene som nå skal diskuteres i storkammeret.
Les mer om Strasbourg.
Ungarn som en «svulst» eller et sunt immunsystem?
På Document kunne vi lese at utenriksministeren i Luxemburg Jean Asselborn etter det konservative brak-valget i Ungarn mente at den «svulsten» det landet og Polen representerer kan spre seg; implisitt til flere EU land. Og skape frykt.
Trump avlyser sin første reise til Latin-Amerika
Donald Trump har avlyst sin første reise til Latin-Amerika som USAs president. Grunnen er at han vil ta seg av «USAs respons» overfor Syria.
Les mer om Latin-Amerika og Syria.
Lavrov vil besøke Nord-Korea
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier han takket ja til en invitasjon til Nord-Korea da han tirsdag møtte sin nordkoreanske kollega Ri Yong-ho. Ministrene diskuterte Nord-Korea-konflikten under møtet i Moskva.
E18 tåler ikke en tredje hilsen hjem
I en årrekke har World Economic Forum konkludert med at Norges veikvalitet er blant de dårligste i hele den vestlige verden.
Stoltenberg besøker Tyskland
Etter et ukelangt besøk i Canada og USA drar NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg videre til Tyskland. Stoltenberg besøker Berlin mandag og tirsdag, opplyser NATO.
Les mer om Berlin, Canada, Tyskland og USA.
Trump: - Møtet med Kim skjer i mai eller tidlig juni
USAs president Donald Trump sier han skal møte Nord-Koreas diktator Kim Jong-un «enten i mai eller tidlig i juni».
Les mer om Donald Trump, Kim og Kim Jong-un.