Åmot

Tas hånd om av ambulanse

To biler er involvert i trafikkulykken i Åmot. Fem personer tas hånd om av ambulansepersonell. Alle er bevisste og ute av bilene, ifølge politiet.
Les mer om Åmot.

Trafikkulykke i Modum

Nødetatene rykker ut på melding om trafikkulykke mellom to biler i krysset Melumveien/Eikerveien i Åmot.
Les mer om Modum og Åmot.
Ny ulv skutt i Åmot
Ved 15 tida i ettermiddag ble det felt en ung hannulv i Julussaflokken. Ulven ble skutt like ved Deset i Åmot. Fellingen betyr at 8 ulver er skutt siden jakta startet mandag. Halvparten av ulvene det er gitt fellingstiltalelse på i ulvesona er nå tatt ut.
Les mer om Deset, Julussaflokken og Åmot.
Lisensjakter ulv – blir hetset i sosiale medier
Jegere som deltar i lisensfellingen av ulv får gjennomgå på internett: – Det er noen klare hentydninger til at folk mener jeg bør dø, sier Arne Sveen i Åmot jakt- og fiskeforening.
Les mer om Arne Sveen og Åmot.

Alfahannen skutt

Det var alfahannen i Julussaflokken som ble felt av et jaktlag i Åmot tidligere i dag. Ulven veide 51,5 kilo.
Les mer om Julussaflokken og Åmot.
Stor hannulv skutt i dag
En stor hannulv i Julussa-flokken er skutt i dag. Den ble skutt ved Storsjøen i Åmot. Dette er den tredje ulven som felles siden jakta starta 1. januar, alle tre fra Julussa-flokken. SNO skal undersøke ulven senere i dag. (Bildet: Jaktleder Arne Sveen).
Ulv skutt i Julussa-reviret
En ulv er skutt i Julussa-reviret mellom Elverum og Åmot. Dette er den tredje ulven som felles siden jakta starta 1. januar.
Les mer om Elverum, Julussa-reviret og Åmot.
Trafikkofrenes dag
Søndag 14. januar markeres Trafikkofrenes dag i Buskerud ved Åmot kirke i Modum. Arrangementet starter klokka 16 med fakkeltog fra Åmot-senteret til kirken. Hovedtaler er politimester Christine Fossen.
Hester på rømmen
Politiet har fått melding om at det går to hester langs riksvei 35 mellom Knivedalen og Åmot i Øvre Eiker. Hestene går i retning Åmot. Bilister må være oppmerksomme.
Les mer om Knivedalen, Åmot og Øvre Eiker.
Noen fortsatt strømløse
242 av Eidsivas strømkunder i Åmot og Stor-Elvdal er fortsatt uten strøm etter strømbrudd flere steder i Hedmark og Oppland i går. I alt var 11 275 kunder var uten strøm i kortere eller lengre perioder i går. Grunnen var at tung snø førte til trefall.
Les mer om Hedmark, Oppland, Stor-Elvdal og Åmot.
Minnes omkomne i trafikken
14. januar arrangeres minnemarkering i Åmot kirke i Modum for mennesker som har omkommet i trafikken på veiene i Buskerud. Markeringen er et samarbeid mellom ulike aktører i trafikksikkerhetsarbeidet i fylkene og arrangeres flere steder i januar.
Les mer om Buskerud, Modum og Åmot.
Strid om vinterjakt på elg
Det er strid om forslaget til elgregion Mjøsa-Glomma om vinterjakt på elg i Løten, Elverum, Hamar og Åmot. Det skriver HA. Flere som nå uttaler seg i en høringsrunde er kritiske.
Påstander om dopa pasienter
Ansatte ved demensavdelingen på Ryslingmoen sykehjem i Åmot hevder pasienter dopes ned for å unngå innleie av ekstra personell. Det viser en bekymringsmelding til Fylkesmannen, ifølge Østlendingen. Ledelsen i Åmot kommune benekter at dette skjer.
Eiendomsskatt i hele Åmot
Senterpartiet i Åmot sier ja til eiendomsskatt og dermed er det flertall for å innføre eiendomsskatt i hele kommunen, skriver Østlendingen. Nå er det bare eiendomsskatt i sentrumsnære områder og ikke i grendene.
Les mer om Åmot og Østlendingen.
Jordskjelv i Modum
Et jordskjelv med en styrke 2,8 på Richters skala er registrert i Modum, melder Bygdeposten som henviser til nettstedet jordskjelv.no. Ifølge avisa skal innbyggere i Åmot og Geithus ha merket rystelser i bakken. Disse gjorde at husene ristet kraftig.
Les mer om Bygdeposten, Modum og Åmot.
Utsatte flyttesaken
En av høstens store politiske poteter i Modum har vært hvorvidt beboerne ved et demens-bofellesskap skal flyttes, skriver Bygdeposten. Hovedutvalget for helse og sosial har bestemt at avgjørelsen tas i kommunestyret. Det handler om flytting fra Furulund i Åmot til ombygde lokaler i gamle Modumheimen.
To ulver felt i Hedmark i helga
To ulver er skutt under lisensjakta i Hedmark i helga, melder Østlendingen. Søndag ettermiddag ble ei ulvetipse felt i Heggeriset i Engerdal og lørdag ble det felt en ulv ved Skramstad i Åmot. Dermed er det sju ulver igjen av kvoten på 12 ulver i lisensjakta i regionen som gjelder Hedmark, Akershus og Østfold.
Ulv felt i Åmot
En ulv er felt under lisensjakt i Åmot, skriver avisa Østlendingen. Det var i forrige måned regjeringen godkjente felling av inntil 26 dyr utenfor ulvesonen. Onsdag ble ei ulvetispe og en hannulv skutt i Stor-Elvdal. Det er nå åtte ulver igjen på denne kvoten.
Ulv felt i Åmot
Lørdag ble en ulv felt under lisensjakt på ulv i Åmot i Hedmark.
Les mer om Hedmark og Åmot.
Fortsatt 3400 strømløse
Fortsatt er 3400 husstander i Hedmark og Oppland uten strøm. Kommunene som er hardest rammet er Ringsaker, Trysil, Åmot, Engerdal,Gausdal, Lillehammer og Gjøvik. Over 12 000 var uten strøm i natt. I Gjøvik er Fredheim og Grande skoler og Bjørnsveen ungdomsskole stengt på grunn av strømbrudd.
4700 uten strøm i Innlandet
Drøyt 4700 husstander er uten strøm etter snøværet i natt i Hedmark og Oppland. De fleste bor i Åmot, Ringsaker, Lillehammer, Gausdal og Gjøvik, melder Eidsiva. Her er rundt 1000 strømabonnenter i hver kommune uten strøm.
Trøbbel i trafikken
Snøværet i går kveld og i natt har skapt vanskligheter i trafikken mange steder i Hedmark og Oppland. Noen steder har trær falt over veien og det blir meldt om flere utforkjøringer. Det er ikke meldt om personskader, men betydelige materielle skader. Det er blant annet meldt om utforkjøringer ved Lerberget i Trysil, på Rudshøgda i Ringsaker, på Midtskogen i Trysil, i Vang i Hamar, på Arneberg i Åsnes og ved Kjemsjøen i Åmot.
Kvinne anmeldt for kjøring i rus
Ei kvinne i 60-årene ble stanset på Åmot tirsdag kveld av politiet etter meldinger om merkelig kjøring fra andre bilister. Kvinnen er mistenkt for kjøring i ruset tilstand.
Les mer om Åmot.
Kvinne mistet førerkortet
Ei kvinne i 60-årene ble stanset på Åmot tirsdag kveld av politiet etter meldinger om merkelig kjøring fra andre bilister. Kvinnen er mistenkt for kjøring i ruset tilstand.
Les mer om Åmot.
Blir sykkelproff i Danmark
27 år gamle Audun Brekke Fløtten fra Åmot skifter beite fra Uno-X og blir sykkelproff hos danske Team Virtu som eies profilerte Bjarne Riis. Fløtten har fått en ettårskontrakt. – Vi blir et bra lag, og jeg gleder meg veldig til å bli en del av det, sier Brekke Fløtten til procycling.no.