Åmot

Utsatte flyttesaken

En av høstens store politiske poteter i Modum har vært hvorvidt beboerne ved et demens-bofellesskap skal flyttes, skriver Bygdeposten. Hovedutvalget for helse og sosial har bestemt at avgjørelsen tas i kommunestyret. Det handler om flytting fra Furulund i Åmot til ombygde lokaler i gamle Modumheimen.

To ulver felt i Hedmark i helga

To ulver er skutt under lisensjakta i Hedmark i helga, melder Østlendingen. Søndag ettermiddag ble ei ulvetipse felt i Heggeriset i Engerdal og lørdag ble det felt en ulv ved Skramstad i Åmot. Dermed er det sju ulver igjen av kvoten på 12 ulver i lisensjakta i regionen som gjelder Hedmark, Akershus og Østfold.
Ulv felt i Åmot
En ulv er felt under lisensjakt i Åmot, skriver avisa Østlendingen. Det var i forrige måned regjeringen godkjente felling av inntil 26 dyr utenfor ulvesonen. Onsdag ble ei ulvetispe og en hannulv skutt i Stor-Elvdal. Det er nå åtte ulver igjen på denne kvoten.
Ulv felt i Åmot
Lørdag ble en ulv felt under lisensjakt på ulv i Åmot i Hedmark.
Les mer om Hedmark og Åmot.

Fortsatt 3400 strømløse

Fortsatt er 3400 husstander i Hedmark og Oppland uten strøm. Kommunene som er hardest rammet er Ringsaker, Trysil, Åmot, Engerdal,Gausdal, Lillehammer og Gjøvik. Over 12 000 var uten strøm i natt. I Gjøvik er Fredheim og Grande skoler og Bjørnsveen ungdomsskole stengt på grunn av strømbrudd.
4700 uten strøm i Innlandet
Drøyt 4700 husstander er uten strøm etter snøværet i natt i Hedmark og Oppland. De fleste bor i Åmot, Ringsaker, Lillehammer, Gausdal og Gjøvik, melder Eidsiva. Her er rundt 1000 strømabonnenter i hver kommune uten strøm.
Trøbbel i trafikken
Snøværet i går kveld og i natt har skapt vanskligheter i trafikken mange steder i Hedmark og Oppland. Noen steder har trær falt over veien og det blir meldt om flere utforkjøringer. Det er ikke meldt om personskader, men betydelige materielle skader. Det er blant annet meldt om utforkjøringer ved Lerberget i Trysil, på Rudshøgda i Ringsaker, på Midtskogen i Trysil, i Vang i Hamar, på Arneberg i Åsnes og ved Kjemsjøen i Åmot.
Kvinne anmeldt for kjøring i rus
Ei kvinne i 60-årene ble stanset på Åmot tirsdag kveld av politiet etter meldinger om merkelig kjøring fra andre bilister. Kvinnen er mistenkt for kjøring i ruset tilstand.
Les mer om Åmot.
Kvinne mistet førerkortet
Ei kvinne i 60-årene ble stanset på Åmot tirsdag kveld av politiet etter meldinger om merkelig kjøring fra andre bilister. Kvinnen er mistenkt for kjøring i ruset tilstand.
Les mer om Åmot.
Blir sykkelproff i Danmark
27 år gamle Audun Brekke Fløtten fra Åmot skifter beite fra Uno-X og blir sykkelproff hos danske Team Virtu som eies profilerte Bjarne Riis. Fløtten har fått en ettårskontrakt. – Vi blir et bra lag, og jeg gleder meg veldig til å bli en del av det, sier Brekke Fløtten til procycling.no.
Tyveri av våpen og ammunisjon
Det stjålet både våpen og ammunisjon fra to boliger i Søre Osen i Trysil og Åsta i Åmot. I tillegg er det stjålet et våpenskap, jakt- og turutstyr og en ATV. Tyveriene har skjedd de siste 12 dagene.
Les mer om ATV, Søre Osen, Trysil, Åmot og Åsta.
En til sykehus etter utforkjøring
En person er kjørt til sjukehuset i Elverum etter utforkjøringen i Åmot like før klokka 07 i dag. Bilen havnet på taket i grøfta. Ulykken skjedde på fv. 535 like sør for Åsta Kraftverk.
Les mer om Elverum, Åmot og Åsta Kraftverk.
Utforkjøring i Åmot
En bil har kjørt av vegen på fylkesvei 535 mellom Åsta og Rena i Åmot kommune. Nødetatene er på veg til stedet.
Les mer om Rena, Åmot og Åsta.
Trafikkuhell på skogsbilvei
Det har vært et trafikkuhell på en skogsbilvei mellom Åmot og Glitre. En bil har vært involvert og det har vært en voksen og to barn i bilen. Barna uskadd, fører tas med til legevakta for sjekk.
Les mer om Glitre og Åmot.
Falleferdige hus fjernes
Etter år med protester, skal Statens vegvesen fjerne 10 falleferdige hus i Stor-Elvdal og Åmot langs riksveg 3. Ordfører i Stor-Elvdal, Terje Hoffstad sier til Østlendingen at de stygge husene ødelegger førsteinntrykket av kommunen og Østerdalen.
To utforkjøringer
En bil kjørte søndag ettermiddag av Stavsjøvegen i Ringsaker. Det ble store materielle skader, men de tre i bilen kom uskadd fra det. Litt tidligere kjørte en bil i grøfta på rv. 3 ved Gardøya i Åmot. Fører ble fraktet til sykehus, men skadeomfanget er uikjent, melder politiet.
Splitkon-satsing
I dag undertegnes en avtale i Modum som betyr mye for lokal treforedlingsindustri. Splitkon i Åmot skal med det statlige investeringsselskapet SIVA i ryggen, bygge en fabrikk som skal lage elementer av massivtre. Investeringen er på 250 millioner kroner, ifølge Splitkon.
Les mer om Modum, Splitkon og Åmot.
Å-en feires
Bokstaven Å fyller 100 år i år. – Det må vi selvfølgelig feire, sier Åge Åmot. Han er på kakefest hos naboene på gården Å like ved Høydalsmo.
Les mer om Høydalsmo og Åge Åmot.
Bokstaven Å fyller 100 år
Bokstaven Å fyller 100 år i år. – Det må vi selvfølgelig feire, sier Åge Åmot. Han er på kakefest hos naboene på gården Å like ved Høydalsmo.
Les mer om Høydalsmo og Åge Åmot.
Vil vekke liv i speidertroppen
Speidertroppen i Åmot i Modum har både hytte, utstyr og penger, men de mangler speidere og ledere, skriver Bygdeposten. Troppen hadde tidligere 50 medlemmer, og nå ønsker den tidligere speiderlederen Per Buxrud at interesserte melder seg.
Fortsatt stengte veier
På E16 i Kongsvinger er det mye vann i veien ved Norhov, men trafikken kan passere, opplyser Statens vegvesen. Fv 581 mellom Engerneset og Østre Snerten i Trysil åpner på mandag. I Åmot er Fv 215 stengt ved Nordre Osen. Nord for Nordre Osen er Fv 611 fortsatt stengt, men trafikken får passere på Fv 610.
Flomstengte veger i Hedmark
I Hedmark er flere fylkesveger fremdeles stengt pga flom og oversvømmelse.Det er ventet at Fv 581 mellom Engerneset og Østre Snerten i Trysil først åpner på mandag. I Åmot er Fv 215 stengt ved Nordre Osen. Også Fv 610 og 611 nord for Nordre Osen er stengt.
Deset bru åpnet igjen
Fylkesvei 607 ved Deset bru i Åmot er åpen for trafikk igjen etter flom. Det er fortsatt noe redusert fremkommelighet, ifølge Vegtrafikksentralen øst.
Skole stengt
Deset oppvekstsenter i Åmot holder stengt i dag på grunn av flom. Det skriver kommunen på sine nettsider. Kommunen oppfordrer folk til å holde avstand til vannmassene, og være forsiktige i de flomrammede områdene.
Les mer om Åmot.
Seks hull under vann
Deler av golfbanen på Sorknes i Åmot står under vann. Det skriver Østlendingen.– Jeg ser jo allerede nå at vannet har begynt å grave bort gresset. Jeg er spent på hvordan dette her kommer til å se ut i morgen, sier Fredrik Brun i Sorknes Golfklubb