Åmot

Rv. 35 må bli en firefelts vei!

Det finnes kun et alternativ for Rv. 35 på strekningen Åmot - Hokksund, og det er fire felt. Det finnes dessverre mange motstandere til ny firefelts mellom Åmot og Hokksund.
Les mer om Hokksund og Åmot.

Nytt vanningsanlegg på Åmot stadion

300.000 kroner i gave fra banken er godt på vei nytt og moderne vanningsanlegg til fotballgresset i Åmot.
Les mer om Åmot.
Anne Kat. drømmer om ÅmotVikersund
Leder i Åmot handelstand, Anne Kat. Håskjold mener tiden er overmoden for å slå seg sammen med kolleger i Vikersund og bli n sterk forening.
Fikk 50.000 kroner til å videreutvikle opplegg for bærbart batterisystem
Jonas Myhren (23) var helt i hundre sammen med sine tre medspillere da han i Åmot kirke ble bønnhørt av Sparebank1 Modum.
Les mer om Sparebank1 Modum og Åmot.

Drysset millioner over Modum-bygda

Sparebank1 Modum var i det gavmilde hjørnet onsdag. Bankens ledelse delte ut millioner av kroner til det som kunne krype og gå av foreninger, gode formål og aktivitet i bygda. 110 mennesker var invitert til Åmot kirke, og penger fikk de alle sammen, selv om ikke alle summene var like store.
Les mer om Modum-bygda og Åmot.
Protest mot kirkestue-riving
Fortidsminneforeningen i Hedmark protesterer mot riving av den gamle kirkestua på Deset i Åmot. Kirkelig Fellesråd ønsker å rive bygningen og har fått støtte fra biskopen. Kirkestua er i dårlig forfatning. Saken skal behandles i Åmot kommune.
Les mer om Deset, Hedmark og Åmot.
SNO tror død tispe ble drept av andre ulver
Fredag hentet Statens naturoppsyn (SNO) ut ei død tispe fra Letjennareviret i Elverum i Hedmark. Rovviltkontakt i Åmot, Erling Ness, sier til Østlendingen at ulven ble merket i januar i år. Da trodde de at ulven tilhørte Letjennareviret.
Bilfører tatt i promillekjøring
En bil kjørte vinglete på fv35 mellom Åmot og Hokksund, og ble stanset av en politipatrulje. Føreren blåste til over to i promille, melder politiet på Twitter.
Les mer om Hokksund, Twitter og Åmot.
Kom til snauhogd hyttetomt – nå krever eieren 320.000 kroner
– Vi kjente oss rett og slett ikke igjen. Alle trærne rundt hytta vår var borte, sier hytteeier i Digeråsen i Åmot, Osvald Peter Farago. Nå krever han 320.000 kroner av skogsentreprenøren.
Kom til snauhogd hyttetomt – nå krever eieren 320.000 kroner
– Vi kjente oss rett og slett ikke igjen. Alle trærne rundt hytta vår var borte, sier hytteeier i Digeråsen i Åmot, Osvald Peter Farago. Nå krever han 320.000 kroner av skogsentreprenøren.
Innbrudd på gjenvinningsstasjon
Det har vært innbrudd på gjenvinningsstasjonen på Haugedalen i Åmot i løpet av påsken. Politiet har vært på stedet og sikret spor.
Les mer om Haugedalen og Åmot.
Dømt til fengsel etter ulykke
En ung mann er dømt til betinget fengsel i tre måneder og mister førerkortet i tre år etter en ulykke i Åmot høsten 2017. Det skriver Østlendingen. I bilen som ble totalvrak var det sju ungdommer, to satt i bagasjerommet. Ingen fikk alvorlige skader.
Les mer om Åmot og Østlendingen.
Trafikkulykke på riksveg 3
En bil har kjørt av vegen på riksveg 3 ved Hovdmoen i Åmot. Det var to personer i bilen, og en klager over smerter i nakke, opplyser politiet.
Les mer om Hovdmoen og Åmot.
Onsdag kl. 19: Unggutt slått i Åmot. Onsdag kl. 22.20: Ungdom banket opp av fire maskerte menn i Vikersund
To voldshendelser inntraff med kort tids mellomrom i Modum onsdag. Cirka klokken 19 ble en gutt slått til hardt i ansiktet av to jevnaldrene lokaler gutter i Åmot. Klokken 22.20 ble en ungdom banket opp av fire maskerte menn ved Vikersund stasjon.
Les mer om Modum, Vikersund og Åmot.
– Kom ikke og fortell at to stålplater med noe isolasjon imellom er bedre enn dette
Morten Leander Johansen har tatt på seg vernehatten for å inspisere første del av Splitkons nye fabrikkbygg i Åmot.
Les mer om Kom og Åmot.
– Kom ikke å fortell at to stålplater med noe isolasjon imellom er bedre enn dette
Morten Leander Johansen har tatt på seg vernehatten for å inspisere første del av Splitkons nye fabrikkbygg i Åmot.
Les mer om Kom og Åmot.
Åmot først for å unngå full krig
Hvordan blir framtidens skolestruktur i Modum? Det enkleste er å rydde opp i Åmot først for å unngå full krig i bygda.
Les mer om Modum og Åmot.
Milliontomter på toppen av Åmot klare for salg
20. mars er det salgsstart for de siste 14 eneboligtomtene i Melumenga i Åmot.
Les mer om Melumenga og Åmot.
Målfrid fikk eget hjørne
På 91-årsdagen lørdag fikk Målfrid Sandbeck sitt «eget» hjørne i Kafé Sandbeck i Kulturhuset på Rena. Gaven var en overraskelse fra Enhet Kultur i Åmot kommune. Jubilanten trodde hun skulle på konsert med Guren Hagen.
Johnny takker av etter 43 år
Et kjent fjes gikk på kvinnedagen over i pensjonistenes rekker. Nå er yrkeslivet over for Johnny Knutsen, hos Thon & Co i Åmot
Les mer om Johnny Knutsen, Thon og Åmot.
Oops – Barnehagetomta var litt for «liten
Modum kommune var for rause i anslaget da de solgte Strand barnehage i Åmot til Læringsverkstedet AS i 2016.
Les mer om Strand og Åmot.
Finner og nordmenn til åpent mesterskap i Furutangen
Nær 100 deltakere og ledere fra Norge og Finland møtes i helgen til åpent mesterskap i langrenn og alpint for utviklingshemmede i Furutangen i Åmot. - En ære for oss. Vi gleder oss veldig, sier Jan Skogheim i Furutangen.
To alvorlig skadet etter front mot front-kollisjonen søndag
Søndag ettermiddag var tre biler involvert i møteulykke på fylkesveg 215 i Åmot. To personer ble beskrevet som alvorlig skadet etter ulykken og ble fraktet vekk med luftambulanse. Ytterligere fire personer ble beskrevet som moderat skadet.
Les mer om Åmot.
Vogntog sperrer E134 - ikke mulig å komme forbi
TOKKE: Et utenlandske vogntog står fast og sperrer begge kjørefelt på E134 øst for Åmot. Det er ingen muligheter å komme forbi og omkjøringsmulighetene på stedet er også svært begrenset.
Les mer om Åmot.
NÅ: Vogntog sperrer E134
Et utenlandsk vogntog sperrer begge kjørefelt på E34. Det er fem kilometer øst for Åmot at vogntoget har havnet i uføre. Politiet har en patrulje på stedet og veitrafikksentralen er varslet.
Les mer om E34 og Åmot.