Økokrim

Bruksretten til popcorn-time.no inndratt av Økokrim

Domenet har vært stengt siden i fjor.
Les mer om Økokrim.
Økokrim inndrar bruksretten til norsk Popcorn Time-domene
En ukjent gjerningsperson har spredt filmer og TV-serier ulovlig gjennom et norsk nettsted. Nå indras bruksretten til domenet.
Økokrim inndrar bruksretten til popcorn-time.no
Målet er å hindre at folk skal kunne se filmer og TV-serier på nett uten at rettighetshaverne får betalt.
Les mer om TV-serier.

Nektet for å ha gamblet med menneskerettighetspenger

Økokrim mener at menneskerettighetsaktivisten Loai Deeb har underslått 10 millioner kroner og brukt dem på kasinospill på nettet. – Politiet kommer med masse tull, svarer Deeb.
Les mer om Deeb og Loai Deeb.
Økokrim snudde fra hvitvasking til svindel
Forretningsduoen ble først arrestert for samarbeid om hvitvasking. Så gjorde Økokrim helomvending og tiltalte Geir Jøran Wilhelmsen for å ha svindlet sin egen forretningspartner Sigurd Edvard Steen.
Økokrim-tiltalt: – Uvirkelig og ekstremt urettferdig
Mens han var siktet for korrupsjon, satte Kongsberggruppen Dag Tore Sekkelsten til å utrede nye regler for bruk av agenter i selskapet. Sekkelsten finner det ekstremt urettferdig og uforståelig at han er havnet på tiltalebenken.
Nekter straffskyld for korrupsjon
En tidligere salgssjef i Kongsberg Gruppen nekter straffskyld. Tingretten behandler korrupsjonssaken denne uken, skriver Dagens Næringsliv. Økokrim mener han har tjent millioner gjennom fiktive kontrakter knyttet til selskapets oppdrag i Romania. .
Les mer om Kongsberg Gruppen og Romania.
Nekter straffskyld
En tidligere salgssjef i Kongsberg Gruppen nekter straffskyld. Tingretten behandler korrupsjonssaken denne uken, skriver dagens Næringsliv. Økokrim mener mannen har tjent millioner gjennom fiktive kontrakter knyttet til selskapets oppdrag i Romania. .
Pekefingeraksjonær tiltalt for markedsmanipulasjon – manipulerte for milliarder
Svenske Økokrim har tiltalt en aksjonær i svenske Fingerprint Cards for å ha villedet kjøpere og selgere ved systematisk å sjonglere med aksjer verd 3,5 milliarder svenske kroner.
Slik jakter politiet de stjålne vikingskattene
Kripos og Økokrim er allerede koblet på – og det kan bli aktuelt å koble inn utenlandsk politi i jakten på tyvene som stjal rundt 400 skatter fra vikingtiden i Bergen.
Les mer om Bergen og Økokrim.
Økokrim om rovdyrskadejukset: – Har ikke vært borti lignende saker tidligere
– Det er første gang i Norge at noen er dømt for å ha «imitert rovdyrskader – for så å få utbetalt rovdyrerstatning, sier aktor fra Økokrim.
Les mer om Norge og Økokrim.
Dømt for reintyveri og for å påføre falske rovdyrskader på reinsdyr
Økokrim vant frem med sin anke til lagmannsretten. To mannlige reindriftsutøvere fra Vest-Finnmark må sone fengselsstraffer og tilbakebetale erstatningsutbetalinger.
Les mer om Vest-Finnmark.
Petter Dragesund tjente mer enn 70 millioner i fjor
Den Økokrim-tiltalte tidligere corporatesjefen i Pareto, Petter Dragesund (53), tjente godt på aksjeinvesteringer i fjor.
Les mer om Pareto og Petter Dragesund.
Økokrim: Flere lurt i opsjonshandel i utlandet
Økokrim får nesten daglig henvendelser av personer som har tapt store beløper etter å ha kjøpt binære opsjoner i utenlandske selskaper.
Klagerush på risikofylt opsjonshandel
Sparebank 1 SR-Bank får en strøm av klager fra kunder som har investert i høyrisiko finansprodukter og tapt alle pengene. Økokrim mottar nesten daglig henvendelser om denne typen saker.
Menneskerettighetssjef siktet for å ha gamblet bort millioner
Mystiske givere i Emiratene overførte mer enn 110 millioner kroner til menneskerettighetsorganisasjon GNRD i Stavanger. Økokrim mener GNRD-presidenten brukte drøyt ti millioner kroner av midlene til egen internettgambling.
Les mer om Emiratene og Stavanger.
Jusprofessor: - Slike rapporter må ses som en meningsytring
Hvis nye opplysninger kommer frem, kan det være relevant for Økokrim, sier professor Kåre Lilleholt ved Universitetet i Oslo.
Intern rapport slår fast at Olsø ikke har brutt regler
Staur Holding går nå ut med konklusjonen, men de vil ikke gi innsyn i den private granskningsrapporten så lenge Kystad-saken er under etterforskning av Økokrim.
Les mer om Kystad-saken, Olsø og Økokrim.
Gartnerhallen-sjefen går av
Arnt Foss går av som daglig leder i Gartnerhallen. Avgangen var avtalt før Økokrim siktet to personer for grovt økonomisk utroskap mot selskapet.
Les mer om Gartnerhallen og Økokrim.
Gartnerhallen-sjefen går av
Arnt Foss går av som daglig leder i Gartnerhallen. Avgangen var avtalt før Økokrim siktet to personer for grovt økonomisk utroskap mot selskapet.
Les mer om Gartnerhallen og Økokrim.
– Det har vært belastende
Både de nye eierne og rektoren ved Westerdals er fornøyde med at Økokrim har henlagt siktelsen mot høyskolen.
Les mer om Det og Økokrim.
Økokrim henlegger deler av saken mot Westerdals
Økokrim henlegger store deler av siktelsen mot Westerdals Schools of Communication. Skolen har vært mistenkt for å motta urettmessig statstilskudd.
Les mer om Communication.
Henlegger saken mot Westerdals
Økokrim opplyser at siktelsen mot Westerdals Schools of Communication for å ha mottatt 34,8 millioner kroner i urettmessig statstilskudd er henlagt.
Les mer om Communication.
Siktelse mot Westerdal er henlagt
Økokrim har henlagt siktelsen i den såkalte Westerdals-saken. Skolen ble anmeldt for å ha mottatt urettmessig statstilskudd 34,8 millioner kroner. Siktelsen mot Westerdals School of Communication er nå henlagt, opplyser politiet.