Øst

Kjemper for Blå Kors

Brukerne vil redde Blå Kors i Drammen, skriver Drammens Tidende. Helse Sør-Øst har ikke fornyet avtalen med senteret for rusavhengige. Foretaket mener brukene får et godt tilbud andre steder i regionen.To brukere jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.
Les mer om Drammen.

Dataproblemer på legevakta

Problemer med datasystemet på Kristiansand legevakt medfører blant annet lenger ventetid på telefon, opplyser kommunen. Legevakten jobber for å fikse problemene, og det skal ikke være grunn til å tro problemene har sammenheng med dataangrepet mot Helse Sør-Øst.
Arctic tror ikke på Telenor-kollaps
Ikke alle ekspertene tror på børsras for Telenor. Et mulig salg i Øst-Europa kan gi ytterligere oppside.
Les mer om Telenor og Øst-Europa.
Ukraina kaller krigen i øst for russisk okkupasjon
Ukrainas nasjonalforsamling har vedtatt at krigen i Øst-Ukraina formelt skal kalles «midlertidig russisk opposisjon. Det blir ikke godt mottatt i Moskva.
Les mer om Moskva og Øst-Ukraina.

Arctic tror ikke på Telenor-kollaps

Ikke alle ekspertene tror på børsras for Telenor. Et mulig salg i Øst-Europa kan gi ytterligere oppside.
Les mer om Telenor og Øst-Europa.
– Viktig med gode systemer
– Et helseforetak sitter på mye informasjon som kan ha stor verdi for andre aktører, derfor er det viktig å ha god kontroll på sikkerhetssystemene. Det sier Einar Lunde, som er datasikkerhetsekspert og ferskt styremedlem i Helse Sør-Øst.
Mener datainnbruddet er skremmende
Dataangrepet mot Helse Sør-Øst er skremmende, sier Senterpartiets Kjersti Toppe. Hun er nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget og mener datasikkerhet i helsevesenet må prioriteres langt høyere av politikerne.
Ekspert om nettsverksangrepet mot Helse Sør-Øst: - Kan være økonomisk motivert
Helse Sør-Øst ble tirsdag rammet av et nettverksangrep. Myndighetene vet hverken omfanget av angrepet, eller om pasientinformasjon er på avveie.
Les mer om Helse Sør-Øst.
Pipebrann i Fredrikstad
Brannvesenet i Fredrikstad har rykket ut til en pipebrann i Moen Feltet på Begby. Det melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter.
– Særdeles alvorlig dataangrep
Dataangrepet mot Helse Sør-Øst ses på som svært alvorlig og med potensial for problemer, sier teknologidirektør Per Torgersen ved Sørlandet sykehus. Hittil har sykehuset ikke merket noe særlig til angrepet, men gjennomgår rutiner om noe skulle skje.
– Et alvorlig angrep
Dataangrepet mot Helse Sør-Øst ses på som svært alvorlig og med potensial for problemer, ifølge teknologidirektør Per Torgersen ved Sørlandet sykehus. Hittil har sykehuset ikke merket noe særlig til angrepet, men gjennomgår rutiner dersom noe skulle skje.
March trekker seg ut av Norge
Restaurant-kjeden March legger ned sine restauranter i Norge. Det skriver Moss Avis. Det vil føre til at March Rygge Øst og Rygge Vest og March Solli legges ned ved utgangen av september 2018.
Listhaug: – En avansert og profesjonell aktør har brutt seg inn
PST har startet etterforskning av alvorlige innbrudd i datasystemene til Helse Sør-Øst.
Les mer om Helse Sør-Øst.
Utelukker ikke at pasientdata har kommet på avveie
PST mistenker at angrepet mot datasystemene til Helse Sør-Øst er gjort av en annen stat. – Omfanget av dataangrepet er uklart, sier helseminister Bent Høie.
Høie utelukkar ikkje info på avvege
Helseminister Bent Høie seier på ein pressekonferanse at dataangrepet mot Helse Sør-Øst måndag 8. januar ikkje gjekk ut over pasienttryggleiken. Samstundes kan han ikkje utelukke at pasientinformasjon er i feil hender.
Les mer om Helse Sør-Øst.
DIREKTE: Pressemøte om dataangrepet
Helseminister Bent Høie og justisminister Sylvi Listhaug vil være tilgjengelig for et kort møte med pressen i forbindelse med dataangrepet mot Helse Sør-Øst.
Bent Høie om hackerangrepet mot Helse Sør-Øst: – Kan ikke utelukke at pasientinformasjon er på avveie
Helse Sør-Øst ble tirsdag rammet av et nettverksangrep. Myndighetene vet hverken omfanget av angrepet, eller om pasientinformasjon er på avveie.
Les mer om Helse Sør-Øst.
Pressemøte om dataangrepet
Helseminister Bent Høie og justisminister Sylvi Listhaug vil være tilgjengelige for pressen i forbindelse med dataangrepet mot Helse sør-øst
Les mer om Helse og Sylvi Listhaug.
Ønsker å fortsette utredning
Dagens styremøte ved Sørlandet sykehus var preget av positivitet for å sluttføre utbedringen om muligheten for å bli universitetssykehus, tross Helse Sør-Øst mot-anbefaling. Else Kristin Reitan i SSHF sier en eventuell søknad vil ligge flere år fremover i tid.
Anbefaler ikke universitetssykehus
Helse Sør-Øst anbefaler i et brev at Sørlandet sykehus dropper videre arbeid for å få godkjenning som universitetssykehus. Helseforetaket anbefaler likevel at sykehuset videreutvikler sitt samarbeid med UiA innen utdanning, forskning og innovasjon.
Les mer om Sørlandet og UiA.
Det skal fortsetter å snø
Det blir i dag overskyet og snøbyger, men lettere vær i ettermiddag, ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl. Det blir nordøstlig bris, på kysten frisk bris og øst for Lindesnes liten kuling i ettermiddag.
Nakenbilder publisert i Øst-Europa - fortvilet Nora ber om hjelp
- Så trist at jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke.
Les mer om Nora og Øst-Europa.
Flere nestenulykker på E18
Politiet i Kristiansand har fått meldinger om flere nestenulykker på E18 like øst for Haumyrheitunnelen. Årsaken skal være at det ligger pakker med isopor i veibanen i vestgående kjørefelt. Politiet er på vei til stedet.
Krever bedre pasientsikkerhet
- For at pasientsikkerheten skal bli bedre, må IKT i helseforetakene være mye tydligere presisert i sikkerhetsloven. Det mener Stortingsrepresentant fra Senterpartiet for Akershus, Sigbjørn Gjelsvik. Denne uken ble det kjent at profesjonelle hackere har brutt seg inn i datasystemet til Helse Sør-Øst og PST tror det kan dreie seg om en fremmed stat. - Sikkerhetsloven er ikke tydelig nok når det gjelder helseopplysninger, sier Gjelsvik.
Uværet stenger fjellovergangene, men her er det «aldri stengt
E16 over Filefjell er veien som er mest til å stole på når du skal kjøre mellom øst og vest.
Les mer om Filefjell.