Østlandet


Sjekk de temperaturforskjellene

Denne uka har folk på Østlandet gått fra å våkne til deilige sommertemperaturer, til å måtte skrape is på bilruta.

Les mer om Østlandet.

Mange unge sliter psykisk - familieforhold ofte årsaken

En firedel av elevene i første klasse på videregående skole sliter psykisk. Det viser en omfattende undersøkelse i fem fylker på Sørlandet og Østlandet. Det som overrasker forskerne er at mange av de unge forteller om konflikter i hjemmet.

Les mer om Sørlandet og Østlandet.
– Det som skjer er skummelt

Vestlandet ligger under vann mens Østlandet bader i varme. – Jeg tenker på klimaendringer og synes det som skjer er skremmende, sier statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen.

– Det som skjer er skummelt

Vestlandet ligger under vann mens Østlandet bader i varme. – Jeg tenker på klimaendringer og synes det som skjer er skremmende, sier statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen.

Vil ha intercity raskere

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skryter av regjeringens jernbanesatsing, men kan ikke love pendlerne en raskere InterCity-utbygging på Østlandet. Fylkesordfører Ole Haabeth i Østfold mener utbyggingen kan være ferdig i 2027.

Problemer med å kjøre til Bergen

Skal du kjøre fra Østlandet til Bergen i kveld må du velge riksvei 7 over Hardangervidda. E16 i Hordaland er stengt vest for Vinje i Voss på grunn av oversvømmelse, og dermed er flere av de viktigste veiene mellom øst og vest sperret.

Fant skjell med virus i Aust-Agder

Havforsker Torjan Bodvin ved Flødevigen forskningsstasjon har funnet herpessmittede østers også i Aust-Agder. Viruset førte til stor dødelighet på stillehavsøsters på Østlandet i september, og nå er viruset også funnet i skjell på Sørlandet.

Syklet i 100-sonen

En ivrig syklist tilbrakte deler av søndagsnatten på sykkelsetet på E18 i Aust-Agder. Litt over klokken 8 ble han stanset av politiet ved Nedenes i 100-sonen. Syklisten oppga at han var på vei fra Østlandet og skulle besøke noen. Han fikk skyss til Grimstad.

Økt jordskredfare fra torsdag

Det er fare for jordskred som følge av store nedbørsmengder på Østlandet det kommende døgnet. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har satt aktsomhetsnivået til nest høyeste nivå.

Les mer om Østlandet.
Forventer flere store jordskred på Østlandet -4

Les mer om Østlandet4.
NVE varsler fare for jordskred på Østlandet

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har satt aktsomhetsnivået til nest høyeste nivå fordi det er meldt veldig mye nedbør.

Les mer om Østlandet.
Kan bli beredskapssenter

Den gamle dørfabrikken på Sagamoen i Lunde kan bli eit felles beredskapssenter for Østlandet og Sørlandet. Politiet i Telemark leiger delar av dei nedlagte fabrikklokala. Nå jobber Nome kommune for å få inn leigetakarar frå politi, nødetater og frivillige organisasjonar også utanfor fylkesgrensa.

Fengslet for 11 villainnbrudd

To menn er i dag varetektsfengslet i fire uker siktet for en rekke innbrudd på Østlandet. I mange av husene lå folk og sov mens mennene forsynte seg av verdisaker. Siden de ble pågrepet i sommer er siktelsen nå utvidet fra 4 til 11 grove innbrudd. Politiet i Drammen utelukker ikke at mennene kan stå bak flere innbrudd og vil ha dem i fengsel til en eventuell rettssak.

Les mer om Drammen og Østlandet.
Erkjenner bare delvis skyld

En mann i 40-årene som er tiltalt i en av de største sedelighetssakene på Østlandet erkjente seg bare delvis skyldig da rettssaken startet mot ham i dag.

Les mer om Østlandet.
Mann tiltalt for voldtekt av sovende jente

Mandag begynner rettssaken mot en mann i 40-årene som er tiltalt i en av de største sedelighetssakene på Østlandet. Mannen skal blant annet ha dopet ned og voldtatt ei jente under 16 år.

Les mer om Østlandet.
Vinterføre på E134 over Meheia

Kjøreforholdene på vegene på Østlandet er bedre enn i går kveld, men på E134 mellom Kongsberg og Notodden er det meldt om vinterføre over Meheia. Også i høyden er det nødvendig med vinterdekk.

– Det er det samme kjøret hvert eneste år

Tidlig torsdag morgen falt sesongens første snøfnugg i lavlandet på Østlandet. Da fikk folk det travelt med å skifte til vinterdekk.

Les mer om Det og Østlandet.
På tide med dekkskift

Vi skriver midten av oktober, og snøen har kommet til deler av Østlandet. Det betyr at bilverkstedene får det travelt.

Les mer om Østlandet.
På tide med dekkskift

Vi skriver midten av oktober, og snøen har kommet til deler av Østlandet. Det betyr at det er på tide å skifte dekk.

Les mer om Østlandet.
Sesongens første snøfall på Østlandet

Les mer om Østlandet.
Sesongens første snøfall på Østlandet

Mange våknet til hvite gårdsplasser, verandaer og bilpansere torsdag morgen da sesongens første snøfall kom i Oslo og Akershus og flere andre steder i landet.

Les mer om Oslo og Østlandet.
Da var vi i gang: Snø!

Tidlig torsdag morgen falt sesongens første snøfnugg i lavlandet på Østlandet. Meteorologisk institutt advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Les mer om Østlandet.
Fare for snø på Østlandet

Det kan komme snø i høyden flere steder på Østlandet onsdag, melder Meteorologisk institutt.

Les mer om Meteorologisk og Østlandet.
Kripos sjekker siktet familiefar mot uløste overgrep

Den overgrepssiktede familiefaren fra Østlandet ser frem til å forklare seg for politiet. Avhørene starter allerede onsdag.

Les mer om Østlandet.
NRK: Mann fra Østlandet trolig drept i Syria

Les mer om Syria og Østlandet.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03