Østlandet

Her kommer varmen til Sør-Norge

Sommeren er på vei sørover i landet. I løpet av det neste døgnet klarner det opp på Vestlandet. Østlandet tørker opp fra onsdag.
Les mer om Sør-Norge og Vestlandet.

Snart sommer i hele landet

Finværet kommer først til Vestlandet, så til Sør- og Østlandet. I slutten av uken er det sommer i hele landet.
Skal det være en høne eller en and?
Mange drømmer om høns i hagen og ferske egg til frokost. I dag samlet hønefolk fra hele Østlandet seg til Egg og Hønedag på Borgen.
Les mer om Borgen, Egg, Hønedag og Østlandet.
Varsel om jord- og flomskredfare
Det er sendt ut OBS-varsel for flere steder på Østlandet. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om jordskredfare i Østfold på grunn av regnværet. Fra søndag kveld ventes det lokalt mye nedbør.Den kraftigste nedbøren ser ut til å passere nordover natt til mandag.
Les mer om Østfold og Østlandet.

Fare for flom, jordskred og snøras

Meteorologisk institutt har varslet mye nedbør det neste døgnet. Det er sendt ut OBS-varsel for flere steder på Østlandet.
Les mer om Østlandet.
Avlyser opprettelse av nye mottak
Det skal ikke opprettes nye asylmottak i Nord-Norge, på Indre Østlandet eller på Sørlandet.
Åpner tidligst neste uke
Riksvei 7 er stengt på vestsiden av Hardangervidda etter brannen i Måbøtunnelen i Eidfjord i går. Måbøtunnelen kan tidligst åpne i neste uke, opplyser Statens vegvesen, og det er ingen lokal omkjøringsmuligheter til eller fra Hardangervidda på vestsiden. Bilister må derfor velge en av de andre rutene mellom Vestlandet og Østlandet.
Riksvei 7 stengt
Riksvei 7 er stengt på vestsiden av Hardangervidda på grunn av brannen i Måbøtunnelen. Bilister som skal kjøre mellom Østlandet og Vestlandet blir bedt om å velge andre ruter enn riksvei 7 over Hardangervidda.
Sol og varmegrader på nasjonaldagen
Mens nordlendingene måtte finne seg i regn og snøbyger, kunne feirende på Sørlandet, i Telemark og på Østlandet glede seg over sol og varmegrader på nasjonaldagen.
Gaute Larsen: - Jeg ville snudd dette selv
Gaute Larsen er overrasket over at han ble sparket som Bryne-trener i går. I dag pakker han sammen og reiser til familien på Østlandet.
Les mer om Bryne-trener og Østlandet.
Bålforbud på grunn av brannfaren
Brannsjefer på Østlandet har innført totalforbud mot å gjøre opp ild i nærheten av skog og annen utmark. Årsaken er den store faren for gress- og lyngbranner. For Østfolds del gjelder forbudet alle kommuner i fylket unntatt Rømskog. Alle tillatelser om bålbrenning er trukket tilbake, presiserer Alarmsentral Øst, og forbudet gjelder også engangsgriller.
Ildforbud på grunn av brannfaren
Brannsjefer på Østlandet har innført totalforbud mot å gjøre opp ild i nærheten av skog og annen utmark. Årsaken er den store faren for gress- og lyngbranner. For Østfolds del gjelder forbudet alle kommuner i Østfold unntatt Rømskog.
Les mer om Rømskog, Østfold og Østlandet.
Vil ruste opp «gamle toglinjer
Å ruste opp gamle togbaner rundt Oslo vil komme flere reisende til gode, enn stor-investeringen på Intercity-utbyggingen til Skien, Halden og Lillehammer, viser en ny rapport fra rådgivningsselskapet Citivas. Rapporten er bestilt at 21 kommuner på Østlandet. Ordfører i Sørum Marianne Grimstad Hansen (H) og flere av de andre orførerne møtte opp på Jessheim stasjon i dag for å spørre pendlerne hva de vil ha.
Stor skogbrannfare på østlandet
Tørt og varmt vær har ført til økt skogbrannfare flere steder i landet. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for flere fylker.
Stor skogbrannfare på østlandet
Tørt og varmt vær har ført til økt skogbrannfare flere steder i landet. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for flere fylker.
Sola fikk juling på Østlandet
Lørenskogs hat trick-helt fikk det til å rakne fullstendig for Sola på Rolvsrud Stadion.
Sola fikk juling på Østlandet
Lørenskogs hat trick-helt fikk det til å rakne fullstendig for Sola på Rolvsrud Stadion.
20 grader og sol
Østlandet kan vente seg «sommerlig vær fremover. Temperaturene vil ligge på rundt 20 grader ifølge yr.no. Det fine været vil fortsettet til og med mandag.
Praktfullt aprilvær i nord
Nord-Norge stakk av med det aller beste været i april, Østlandet hadde det søkkvått.
Les mer om Østlandet.
Klar for langhelg? Her blir det varmest i landet
Solen stråler allerede over Sør- og Østlandet, og ifølge meteorologene vil flere steder få hele 20 grader i helgen.
Les mer om Sørog Østlandet.
- Alkohol er ingen privatsak i det øyeblikket det får konsekvenser på jobben
Annenhver sjef på Østlandet har vært bekymret for at medarbeiderne deres drikker for mye. - Ta praten! er rådet fra Akan kompetansesenter.
Les mer om Akan og Østlandet.
Frøyværing vinner
Kåre Bogø fra Frøya (nå bosatt på østlandet) gjør det bra i bridgen for tiden. Her er et spill fra da han og Jo-Arne Ovesen vant Ski BK sin 1.mai cup (V/A).
Les mer om Frøya, Jo-Arne Ovesen og Ski BK.
Venter opp mot 20 grader på Østlandet
Lørdag har det vært varmt og sol i Nord-Norge, mens temperaturene sørpå har nærmet seg null samtidig som regn og sludd har høljet ned. Tirsdag byttes rollene om.
Les mer om Nord-Norge og Østlandet.
Fare for flom og snøskred
Det er fare for lokale oversvømmelser i Røyken og Hurum i dag, melder varsom.no. Det er ventet mellom 30 og 40 mm nedbør på et døgn på deler av Østlandet. I fjellet må man være forberedt på snø. I Hallingdal er det en betydelig fare for snøskred.
Les mer om Hurum, Røyken og Østlandet.
Varsler flom på Østlandet
Mye nedbør to døgn i strekk gjør at NVE nå varsler flom på Østlandet, og økende skredfare i fjellet.
Les mer om NVE og Østlandet.