Østlandet

Psykebil til Østlandet

Sykehuset i Vestfold er blant helseforetakene som har fått statlige midler til et prøveprosjekt med psykiatriambulanse på Østlandet. Psykiatriambulansen skal være et alternativ for psykisk syke, istedenfor at de blir hentet med politibil. I Bergen har de hatt tilbudet i ti år, der rykker psykebilen ut mellom null og seks ganger daglig. Prøveprosjektet varer i seks måneder.
Les mer om Vestfold og Østlandet.

Varsler høy vannstand

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om høy vannstand i flere fylker på Østlandet tirsdag. I Drammen er tidevannet estimert til 183 cm mot en normal på 73 cm. Drammenselva kan gå over sine bredder og føre til oversvømmelser enkelte steder, skriver Drammens Tidende.
Les mer om Østlandet.
OBS-varsel for Vestfold
Ekstremværet Tor rammer Vestlandet og Midt-Norge, men også Østlandet får merke uværet. Følgende OBS-varsel er sendt ut for Akershus, Oslo og Vestfold: Fra fredag ettermiddag lokalt kraftige vindkast på 20–25 m/s. Minkende lørdag morgen. Lørdag morgen høy vannstand. For mer info: sehavnivå.no
OBS-varsel for Vestfold
Ekstremværet Tor rammer Vestlandet og Midt-Norge, men også Østlandet får merke uværet. Følgende OBS-varsel er sendt ut for Akershus, Oslo og Vestfold: Fra fredag ettermiddag lokalt kraftige vindkast på 20–25 m/s. Minkende lørdag morgen. Lørdag morgen høy vannstand. For mer info sehavnivå.no

Glatte veier på Østlandet

Regn som fryser på bakken har skapt vanskelige kjøreforhold på Østlandet mandag.
Les mer om Østlandet.
Politiet advarer om glatte veier på Østlandet
Det er svært glatte veier på Østlandet og flere trafikkuhell i morgentimene mandag. Politiet og Statens vegvesen ber folk om å kjøre forsiktig.
Les mer om Østlandet.
Politiet advarer om glatte veier
Politiet og Statens vegvesen ber folk på Østlandet om å kjøre forsiktig på grunn av glatte veier. Advarselen gjelder Hedmark, Oppland, Østfold, Akershus og Oslo. Det er allerede meldt om flere trafikkulykker på grunn av de glatte veiene.
Politiet advarer om glatte veier på Østlandet
Det er svært glatte veier på Østlandet og flere trafikkuhell i morgentimene mandag. Politiet og Statens vegvesen ber folk om å kjøre forsiktig.
Les mer om Østlandet.
Advarer mot såpeglatte veier i Sør-Norge
Regn som fryser på bakken kan skape vanskelige kjøreforhold i Trøndelag, Agder, på Vestlandet og Østlandet søndag og mandag.
Nå blir det spinnglatte veier på Østlandet
Regn som fryser på bakken kan skape trafikkaos på Østlandet utover kvelden og i morgen tidlig.
Les mer om Østlandet.
OBS-varsel for Østlandet
Det kan bli glatt på veiene.
Les mer om Østlandet.
Advarer mot glatte veier
Det har lørdag vært flere trafikkuhell og utforkjøringer rundt om i landet. Politiet advarer om svært glatte veier, spesielt på småveiene. Det er særlig glatt på Østlandet, i Trøndelag og i Hordaland.
Politiet advarer om glatte veier flere steder i landet
Mildværet skaper svært glatte veier på Østlandet og Vestlandet lørdag.
Les mer om Vestlandet og Østlandet.
Politiet advarer om glatte veier
Mildværet skaper svært glatte veier på Østlandet og Vestlandet lørdag. I Sør-Trøndelag har det vært flere utforkjøringer i morgentimene.
Les mer om Vestlandet og Østlandet.
Det kan bli speilglatte veier i helgen
Regn som fryser på bakken kan gi svært vanskelige kjøreforhold på Vestlandet og på Østlandet i helgen.
Les mer om Vestlandet og Østlandet.
Vil ha barnehus i Moss eller Ski
Barnehuset som skal etableres på østlandet, bør ligge i Ski eller Moss. Det anbefaler Øst politidistrikt til Politidirektoratet. Et barnehus er et sted der det skjer avhør av barn, blant annet ved mistanke om vold og overgrep. Politimester i Øst politidistrikt, Steven Hasseldal, forteller at det ikke er avklart om barnehuset må ligge i Østfold. Derfor har de kommet med en todelt anbefaling.
Jobber med bedre opptining av tog
NSB setter inn team for å tine togene. De har seks togtyper som sliter med koblingene i vinterkulda. Siden forrige uke har det på flere strekninger på Østlandet kjørt ett togsett i stedet for to, fordi de ikke klarer å koble togene sammen. Nå tines togene om natten på verkestedet, men NSB jobber med å finne en mer permanent løsning på problemet, skriver VG.
Les mer om NSB og Østlandet.
Forsinkelser i togtrafikken
En feil med en sporveksel i Romeriksporten skaper forsinkelser og innstillinger mellom Lillestrøm og Oslo S både på Gardermobanen og på hovedbanen. Forsinkelsene forplanter seg til resten av Østlandet, melder NRK Trafikk.
Tiltale: Overlege unnlot å gripe inn når ektemannen mishandlet datteren
Et ektepar på Østlandet er tiltalt i en grov familievoldssak. I fem år skal datteren deres ha blitt psykisk og fysisk mishandlet.
Les mer om Østlandet.
Fortvilet mor: Umulig å flytte mobber til ny skole
ØSTLANDET (VG) Moren opplevde mobbingen av datteren så grov og alvorlig at hun tok regjeringen på ordet og ville flytte mobberen. Det viste seg umulig. I stedet måtte datteren bytte skole to ganger.
Benytt kulda til å bli kvitt disse sengekameratene
Sprengkulden på Østlandet er en flott anledning til å bli kvitt ekle kryp i sengen. Høy varme og sterk kulde dreper midd.
Les mer om Østlandet.
Vinteren biter seg fast
Snøen som skapte problemer på Østlandet mandag morgen blir liggende. For nå blir det igjen skikkelig kaldt i hele landet.
Les mer om Østlandet.
– Gudskjelov at det ikke har vært flere ulykker
Til tross for forferdelige kjøreforhold på Sør- og Østlandet har det bare blitt meldt om lettere trafikkskader siden i dag tidlig.
Bedre forhold i Rottefella
De permitterte Rottefella-ansatte i Hurum får jobben sin tilbake tidligere enn antatt. Lite snø, tøft valutamarked og dårlig norsk økonomi førte til at bedriften måtte permittere 22 ansatte fra midten av november i fjor. Men nå har forholdene endret seg, blant annet med skiføre mange steder også på østlandet.
Mer snø i vente: Her kan du gå på ski nå
Meteorologene lover nytt snøvær på Østlandet til helgen. Da blir langrennsforholdene enda bedre.
Les mer om Østlandet.