Østlandet

Dømt for ovegrep mot spedbarn: Hovedmann fikk elleve års forvaring

Hovedmannen (32) i babyovergrepssaken på Østlandet er dømt til elleve års forvaring. Også ekskjæresten og en sentral medvirker er domfelt på en rekke punkter i tiltalen.
Les mer om Østlandet.

Pollenforsker til allergikere: – Start med medisin mot gresspollen nå

Mens bjørkepollenet synger på siste vers i lavlandet, blomstrer den i Nord. På Østlandet står gresspollenet like rundt hjørnet og lurer.
Les mer om Nord.
Pinsehelgen: Østlandet kan få 16 pluss
Ha både ullgenser og regnklær for hånden denne pinsehelgen – den iskalde våren fortsetter. Men lørdag kan Østlandet få 16 pluss!
Les mer om Østlandet.
Spilleavhengig takbygger tiltalt for å ha svindlet eldre for store summer
Mannen (44) skal ha lurt eldre mennesker på Østlandet til å utbetale ham forskuddsbetaling for avtalte byggearbeider som aldri ble utført.
Les mer om Østlandet.

Nordhaug på åttendeplass

Lars Petter Nordhaug fra Nøtterøy syklet inn til en åttendeplass i første etappe av Tour of Norway. Alexander Kristoff vant, mens Edvald Boasson Hagen kom på tredjeplass. Femdagersrittet Tour of Norway går over store deler av Østlandet, og i morgen skal syklistene gjennom Vestfold.
Kan bli togstreik onsdag
19 lokførere på Østlandet kan bli tatt ut i streik. Norsk lokomotivmannsforbund og NSB er til mekling onsdag, etter at forhandlingene om pensjonssparing brøt sammen.
Les mer om NSB og Østlandet.
Konflikt rammer ikke Sørlandsbanen
– Det er ingen føringer på at lokførere som jobber på Sørlandsbanen skal tas ut i streik, sier kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre til NRK.no. Totalt 19 lokførere på Østlandet kan tas ut i streik dersom det ikke oppnås enighet om lokførernes pensjonsgrunnlag i løpet av onsdag.
Lokførerne truer med streik på Østlandet
Totalt 19 lokførere i Oslo, Lillestrøm, Hamar, Moss og Halden kan tas ut i streik dersom det ikke oppnås enighet om lokførernes pensjonsgrunnlag i løpet av onsdag.
Det kan bli togkaos på Østlandet i morgen
Totalt 19 lokførere i Oslo, Lillestrøm, Hamar, Moss og Halden kan tas ut i streik dersom det ikke oppnås enighet om lokførernes pensjonsgrunnlag i løpet av onsdag.
Bergenserne ler av østnorsk regnredsel
Da det ble meldt ekstremvær på Østlandet tidligere i dag, bestemte bergenserne seg for å hjelper sine naboer i øst.
Les mer om Østlandet.
Bergenserne ler av østnorsk regnredsel
Da det ble meldt ekstremvær på Østlandet tidligere i dag, bestemte bergenserne seg for å hjelper sine naboer i Øst.
Les mer om Øst og Østlandet.
Vil bøtte ned med regn
Det er meldt opp mot 40 millimeter regn på Østlandet i formiddag. Meteorologene har sendt ut OBS-varsel om nedbørsmengdene.
Les mer om Østlandet.
Rødlistet salamander trues av tomme dammer
Dammer med den truede arten storsalamander har blitt kraftig redusert på Østlandet de siste tiårene. I Fredrikstad er den rødlista arten nesten utryddet i Bjølstaddammen, etter at kommunen tappet den ned for snart to og et halvt år siden.
Ingen tegn til sommer
Men Østlandet blir pinsehelgens «værvinner.
Dette blir dagene med mest sol
Vi er i gang med nok en uke med vekslende vær. Heldigvis slipper solen gjennom av og til. Fredag blir den beste dagen på Østlandet.
Les mer om Østlandet.
Pollenvarsel
Det ventes beskjeden spredning av pollen fra bjørk og pil/vier/selje på Østlandet 17. mai.
Les mer om Østlandet.
Pollenvarsel
Det ventes beskjeden spredning av pollen fra bjørk og pil/vier/selje på Østlandet 17. mai.
Les mer om Østlandet.
Naboer om terrorsiktet Aker-ingeniør: - Vellykket, integrert familie
ET STED PÅ ØSTLANDET (VG) Den terrorsiktede 48-åringen blir beskrevet som en hyggelig mann. I Irak var han offiser i opposisjonsgruppen Iraqi National Congress.
Les mer om Aker-ingeniør.
Nord-Norge er vær-vinneren 17. mai
Mens de på Østlandet må gjøre klar paraplyen, kan de som feirer nasjonaldagen i Nord-Norge finne frem solbrillene.
Les mer om Nord-Norge og Østlandet.
Narkokureren politianmeldte tyveri av 400.000 kroner
Politiet mener litaueren dro fra Askøy med 400.000 kroner som var betaling for 10 kilo amfetamin. På Østlandet ble han frastjålet hele beløpet. Så gikk han til politiet og anmeldte tyveriet.
Les mer om Askøy.
Langhelgen og 17. mai - slik blir været
Været ser ut til å ha bestemt seg: Hele Sør-Norge ser ut til å ligge badet i sol både torsdag og fredag. På Østlandet kan godværet vare helt til søndag og 17. mai!
Blir ikke nasjonalt treningssenter
Eggemoen vil ikke bli et nasjonal treningssenter for politi og nødetatene. Det sier både Martin Kolberg fra Arbeiderpartiet og Anders Werp fra Høyre. Det tidligere forsvarsområdet Eggemoen på Hønefoss ville ta opp kampen med Rygge om å bli et nytt, felles regionalt kompetanse- og treningssenter for alle nødetatene og politiet på Østlandet.
Likhetstrekk i russevoldtekter
Politiet arbeider for fullt med to anmeldte voldtekter av russejenter på Østlandet den siste uken som har flere likhetstrekk. Jentene skal ha blitt voldtatt av to menn på et toalett.
Les mer om Østlandet.
Ber om tips
Politiet i Østfold ber om hjelp til å oppklare en voldtekt under landstreffet for russ i Halden 25. april. En kvinnelig russ av afrikansk opprinnelse ble voldtatt inne i et av de mobile toalettene på Fredriksten festning. Hun var iført rød russebukse og hvit jakke. Det var russ fra hele østlandet på russetreffet, og politiet ønsker å komme i kontakt med enhver som har sett eller hørt noe i den forbindelse.
Les mer om Fredriksten, Halden og Østfold.
Kripos: - En henlagt anmeldelse kan likevel avgjøre
I over ti år misbrukte og voldtok en serieovergriper unge jenter på Østlandet. Kripos stoppet ham da de koblet nye spor med gamle anmeldelser.
Les mer om Østlandet.