Østlandet

Nå kommer vårværet i sør

Østlandet og Sørlandet går mot en helg med sol og opp mot ti plussgrader. Resten av landet har imidlertid en vindfull og våt helg i vente.
Les mer om Sørlandet.

Sol i sør – storm i nord

Østlandet og Sørlandet går mot en helg med sol og opp mot ti plussgrader. Resten av landet har imidlertid en vindfull og våt helg i vente.
Les mer om Sørlandet.
- Nå kommer våren!
På tide å vrenge av seg ullgensere og dunjakker: Til helgen ventes en uvanlig varm luftstrøm over landet – som vil gi plussgrader høyt til fjells – og 10-12 plussgrader og sol på Østlandet!
Les mer om Østlandet.
Dette kostet bilisten lappen
Du tar vel ikke slike sjanser? En ny kuldeperiode har truffet østlandet. Det betyr isdekte ruter. Bare i dag mellom klokken 06:00 - 07:30 mistet fire stykker førerkortet, ble anmeldt og fikk bot. Og det bare i Østfold politidistrikt. Avkortet forsikring - Det tar deg bare to minutter å skrape rutene for is. Å kjøre med dårlig sikt er livsfarlig, både for deg selv og andre sier Informasjonsdirektør i forsikringsselskapet IF, Jon Berge. Han oppfordrer innstendig om viktigheten av god sikt. Sjekk våre ni tips for å slippe isskraping. Dette er typisk fenomen på høsten og våren. Folk blir tatt på senga av nattefrosten og t

Ny uke med storm og nedbør

Østlandet får sett solen denne uken. I resten av landet blir det en ny runde med sterk vind og nedbør. Torsdag og lørdag ser ut til å bli dagene med dårligst vær.
Redde for spredning av lakseparasitt
Fagrådet for laks og sjøørret på Østlandet er bekymret for spredning av lakseparasitt fra blant annet Sandeelva til andre viktige laksevassdrag som Numedalslågen.
Elendig vær mandag fører til trafikkulykker
Snøværet har ført til en travel mandag morgen for nødetatene på Østlandet. De har måttet rykke ut til flere trafikkulykker.
Les mer om Østlandet.
Vanskelige kjøreforhold
Det har snødd på store deler av Østlandet i natt, og brøytebiler og strøbiler er ute overalt, opplyser Statens vegvesen. Fram til mandag ettermiddag er det meldt at nedbør og temperaturer rundt null grader vil gi vanskelige kjøreforhold i Oslo og Akershus.
Les mer om Oslo og Østlandet.
Bønder skal være med på å redde humla
Mange humlearter i Norge sliter med å finne nok mat og er i ferd med å forsvinne. Nå vil flere bønder på Østlandet hjelpe til.
Les mer om Norge og Østlandet.
Her blir det strålende vær i vinterferiehelgen
Helgeværet byr på både sol, nedbør og vind – og det er Østlandet som er den store vinneren.
Les mer om Østlandet.
Enorme pengegaver til konfirmantene
Konfirmasjon er som de fleste vet, veldig dyrt å arrangere, og her på Østlandet er vi blant de som bruker mest på konfirmasjonen og på gavene som følger med, viser en undersøkelse utført av DnB i 2013.
Les mer om DnB og Østlandet.
Politiet pågrep promillemistenkt bussjåfør
Det var passasjerene som varslet oss. De reagerte på kjøringen, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane til Agderposten. Agderposten.no oppdaterer saken. Han antar at bussen hadde startet i Kristiansand og var på vei til Østlandet.
Stanset påvirket bussjåfør på E18
Det var passasjerene som varslet oss. De reagerte på kjøringen, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane til Agderposten. Han antar at bussen hadde startet i Kristiansand og var på vei til Østlandet.
Thomas (11) ønsket seg Brann-kamp til bursdagen - fikk familien med til La Manga
Dette er gutten som bor på Lillestrøm, men elsker Brann. La Manga (bt.no): Thomas Normann Johansen fyller 12 år om et par uker. Han hadde et uvanlig bursdagsønske, i hvert fall til en gutt fra Østlandet å være.
Glatt på Østlandet
Det er svært glatt på veiene flere steder på Østlandet nå på morgenen. P4-NYHETENE Minusgrader i løpet av natten har ført til speilblanke kjøreforhold, og Follo politidistrikt skriver på twitter at alle må kjøre forsiktig.
Les mer om Follo og Østlandet.
Politiet advarer om speilblanke vinterferie-veier
Bilister på Østlandet advares om vanskelige kjøreforhold i morgentimene onsdag. Flere politidistrikt på Østlandet advarer bilister som skal ut på veiene onsdag om at minusgrader i løpet av natten har ført til speilblanke kjøreforhold.
Les mer om Østlandet.
Flere observasjoner på hårløse elger i Nes
Denne vinteren er det kommet rapporter om hårløse elger flere steder i Nes, blant annet på Kjærnsmo og Bjørknes. HJORTEVILT Hårløse elger er observert på Østlandet i løpet av denne vinteren.
Les mer om Kjærnsmo og Østlandet.
Her kommer Norges VM- og OL-vinnere fra
HER KOMMER DE FRA: Trøndelag (her ved Petter Northug og Marit Bjørgen) og Østlandet har flest mestere på ski, men Voss (representert ved Eirik Kvalfoss) er en meget sterk vestlandskommune.
Nå kommer regnet i nesten hele landet
... men nok en gang stikker Østlandet av med det beste været.
Les mer om Østlandet.
Advarer mot store nedbørmengder
Østlandet får en fin uke, Vestlandet må skalke lukene. Det blir søkkvått! Vestlendingene har en flott helg bak seg, med strålende sol og vårlige temperaturer.
Les mer om Vestlandet.
E18 i Buskerud mørklagt
Europavei 18 er mørklagt flere steder på Østlandet. DRAMMEN: Det opplyser Vegtrafikksentralen til dt.no ved 18.30-tiden fredag kveld.
Slik er isforholdene i vinterferien
Skal du bevege deg ut på isen i vinterferien? Her på Østlandet, er vannene nå stort sett farbare.
Les mer om Østlandet.
Et mystisk lys over Østlandet
Mange folk sør i Norge fikk vitne et helt spesielt fenomen på nattehimmelen torsdag kveld. - Det var et kraftig lys, med en bred lysstripe etter seg. Det varte bare noen sekunder, og det så ut som det ikke landa så veldig langt unna Tolvsrød.
Les mer om Norge, Tolvsrød og Østlandet.
Kraftig ildkule suste over himmelen
Flere ble vitne til et mystisk lys over himmelen på Østlandet torsdag kveld.
Les mer om Østlandet.
Frykter stans i 113 for hele Østlandet
Elsikkerheten ved deler av Oslo universitetssykehus er så elendig at det er stor fare for liv og helse, mener sykehuselektriker som nå slår alarm til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.
Les mer om Direktoratet, Oslo og Østlandet.