Østlandsposten

Måtte fjerne fasaden

Det gamle hotellet i Thaulow-svingen i Larvik har i det siste slitt med fasaden som utgjør en fare for ferdsel i nærheten av bygget. Biter av fasaden har falt ned, og onsdag så kommunen seg nødt til å iverksette et hastetiltak og tilkalte brannvesenet for å fjerne deler av fasaden, skriver Østlandsposten.

Bil har kjørt av veien

Ifølge Østlandsposten har en bil kjørt over brøytekanten i en sving ved Svartangveien i Larvik. Føreren skal ikke være alvorlig skadd.
Les mer om Larvik og Svartangveien.
LHK vant komfortabelt
LHk hadde ingen problemer med å vinne over rumenske H.C. Zalau i Europa-cupen for kvinner. Kampen endte 28 - 23 på hjemmebane, skriver Østlandsposten.
Hytteeier dømt etter brann
Bålbrenning førte til at en hytte og en utedo brant ned til grunnen på Stokkøya i Larvik i vår. Nå har Larvik tingrett dømt en hytteeier i 40-årene til å betale en bot på 36.000 kroner, subsidiært fengsel i 72 dager, skriver Østlandsposten. Mannen må også betale saksomkostninger på 2.000 kroner.

Skøytebanen i Larvik er stengt

Larvik kommune stenger skøytebanen på Torget i Larvik på grunn av været. – Det er fire centimeter vann på banen nå, og dermed umulig å holde åpen, sier Håkon Pedersen i Larvik kommune til Østlandsposten.
Slutter i jobben som rektor
Rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, Robert Rognli har sagt opp jobben. Rognli slutter i jobben for å bli kommunalsjef for oppvekst i Holmestrand kommune. Det skriver Østlandsposten. Fra 1. mars trår Rognli inn i den nye stillingen, etter fire år som rektor ved Thor Heyerdahl videregående
Steiner raste ut på E18
Flere steiner har rast ut i veibanen på E18 i nordgående retning mellom Ramsum og Tønsberg. En bil har fått store skader etter å ha kjørt inn i steinene, men ingen personer er skadd , skriver Østlandsposten. Politiet er på vei.
Ti tilfeller av narkotika
Politiet har hatt ti tilfeller av narkotika på Stavernfestivalen så langt, det skriver Østlandsposten. Politiet har gått rundt med narkotika hund, og tilfellene har stort sett dreiet seg om hasj, skriver avisa.
Strømbrudd i Larvik
Flere abonnenter er uten strøm i Larvik, det skriver Østlandsposten. I følge Skagerak Energi er det 4995 abonnenter som er rammet.
Seilbåt slept til kai
Seilbåten som var i drift i Larviksfjorden, er nå slept til kai i Stavern og begge personene som var ombord er i god behold. Det skriver Østlandsposten.
Seilbåt i drift
En seilbåt med to personer ombord er i drift i Larviksfjorden. Det melder Østlandsposten. Hovedredningssentralen sender RS «stormbull for å assistere båten.
Nye Larvik vedtok kommunevåpen
Kommunevåpenet for nye Larvik kommune ble enstemmig vedtatt i Fellesnemda i dag, det skriver Østlandsposten. Kommunevåpenet heter Sølvdråper og skal symbolisere både vannvei, havner og vekst forteller leder for kommunevåpenkomiteen Rune Høiseth.
Nettsider til lokalaviser nede
Nettsidene til lokalaviser eid av Amedia er ikke tilgjengelige for øyeblikket. Dette rammer blant annet Tønsbergs blad, Østlandsposten og Sandefjords blad. Amedia informerer om at flere servere sliter, men forventer at problemet snart er løst.
Les mer om Amedia og Østlandsposten.
Menn lokket elev
En barneskoleelev ved Mesterfjellet skole i Larvik ble i går forsøk lokket av to menn da han gikk hjem fra skolen, skriver Østlandsposten. Rektor Reidar Wiik har lagt ut informasjon om hendelsen på skolens nettside, og politiet er varslet.
Får kritikk av Fylkesmannen
Larvik kommune får kritikk av fylkesmannen i saken der en mann lå død i seks dager på Bøkeskogen eldresenter, skriver Østlandsposten. Fylkesmannen, ved fylkeslege Henning Mørland, konkluderer med at kommunen har brutt plikten til å sørge for forsvarlige helse- og omsorgstjenester.
Eier har meldt seg
Eieren til chihuahuaen har meldt seg. Politiet har mottat nærmere 200 henvendelser etter at Østlandsposten hadde sak om den lille hunden.
Les mer om Østlandsposten.
Fram slo Kvik Halden
Kvik Halden ble slått på hjemmebane av Fram. Kampen endte 3-1 til Larvik-laget, melder Østlandsposten.
Farris Bad til salgs
Spa hotellet Farris Bad skal selges. Det sier eierselskapet Canica AS til Østlandsposten. Det åpnet for syv år siden, men i følge administrerende direktør Nils K. Selte ble salgsprosessen satt i gang for noen måneder siden. Selte skriver til ØP at hotellet er godt igjennom innkjøringsperioden, og de har besluttet å legge det ut for salg. Canicas eiendomssjef Arne Nicolai Ruud, sier at selv om det er satt i gang en salgsprosess, er det ikke sagt at de kommer til å selge.
Larvik vant med 13 mål
Larvik Håndballklubb tok søndag kveld imot Rælingen til returmøtet i kvartfinalen i sluttspillet. Det endte med 33 -20- seier til LHK. Larvik hadde også 23 mål forssprang fra den første kampen, og er dermed videre i sluttspillet, skriver Østlandsposten.
Les mer om LHK, Rælingen og Østlandsposten.
Mann anmeldt for trusler
En larviksmann i 30-årene ble lørdag anmeldt for trusler mot en taxisjåfør. Det skriver Østlandsposten. Pågripelsen skal ha skjedd under en politiaksjon på Torstrand i Larvik litt før klokken 22 lørdag kveld.
Nektes leilighet på grunn av språk
Maryam (62) nektes leilighet fordi hun ikke snakker flytende norsk, skriver Østlandsposten. Styret i borettslaget viser til at Hennes manglende norskkunnskaper vil helt åpenbart være en hindring for en mulig positiv tilvekst for vårt bomiljø.
Les mer om Østlandsposten.
Har identifisert fingeravtrykk
For fjorten år siden fikk et fingeravtrykk på sykkelhjelmen til Kristin Juel Johannessen, som døde i Larvik i 1999, stor oppmerksomhet. Nå har politiet klart å identifisere avtrykket, og det tilhører ikke 39-åringen som ble siktet i saken på nytt i juli. Neste uke løper varetektsfengslingen av mannen ut. Politiet vil da be om forlenget varetekt i åtte uker, skriver Østlandsposten.
Brannbil kjørte ut
En av tankbilene til brannvesenet kjørte ut og veltet under utrykning til Svarstad lørdag. Sjåføren av tankbilen skal ikke være alvorlig skadet, melder Østlandsposten. Brannen de rykket ut til, viste seg å være et bål.
Les mer om Svarstad og Østlandsposten.
Slutter som daglig leder i LHK
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen har sagt opp sin stilling som daglig leder for Larvik håndballklubb. Det melder Østlandsposten. Bruun Hansen har vært daglig leder for håndballklubben siden 2009. Klubben har lenge vært i en dårlig økonomisk situasjon. Totalt har klubben et underskudd på 16 millioner kroner.
Les mer om LHK, Larvik og Østlandsposten.
Gir en halv million til LHK
Treschow-Fritzøe har bestemt seg for å gi et bidrag på 500.000,- til Larvik Håndballklubb.Det melder Østlandsposten. Larvik HK trenger fem millioner kroner innen 20. februar for å unngå konkurs. Det pågår en aksjon hvor privatpersoner og bedrifter setter inn penger på konto til klubben.