Øvre romerike

Øvre Romerike i Akershus øker mest

Gjerdrum kommune i Akershus vokste mest av alle kommuner i hele landet i fjor. Sammen med flere andre kommuner i vekst i utkanten av randsonen til Oslo, gjør det Øvre Romerike til den regionen i landet som opplevde størst prosentvis økning i folketallet i 2016.
Les mer om Oslo og Øvre Romerike.

Småkommuner i Akershus øker mest

Gjerdrum kommune i Akershus vokste mest av alle kommuner i hele landet i fjor. Sammen med flere andre småkommuner i vekst i utkanten av randsonen til Oslo, gjør det Øvre Romerike til den regionen i landet som opplevde størst prosentvis økning i 2016.
Les mer om Oslo og Øvre Romerike.
Øvre Romerike tar av
Stadig flere flytter til Øvre Romerike. Av de åtte Akershus-kommunene der folketallet økte mest i 2016, ligger seks på Øvre. Oslo hadde laveste befolkningsvekst siden 2004.
Halvparten får redusert straff
Nærmere halvparten av alle domfelte i Øvre Romerike tingrett får strafferabatt på grunn av lang saksbehandlingstid. Tingretten har den lengste behandlingstiden for straffesaker i hele Norge, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Norge og Øvre Romerike.

Nær halvparten får redusert straff

Nesten halvparten av alle domfelte i Øvre Romerike tingrett får strafferabatt på grunn av lang saksbehandlingstid, skriver Romerikes Blad. Tingretten har den lengste saksbehandlingstiden for straffesaker i Norge med et snitt på 6,3 måneder.
Les mer om Norge og Øvre Romerike.
Imento skal levere mobiltelefoner
Imento skal levere mobiltelefoner med utstyr og tjenester til seks kommuner på Øvre Romerike.
Les mer om Øvre Romerike.
Klovn dømt til fengsel
En mann i 20-årene fra Romerike er i Øvre Romerike tingrett dømt til 36 dagers betinget fengsel for å ha truet og skremt folk med en øks i Oslo sentrum i november i fjor.
Les mer om Oslo, Romerike og Øvre Romerike.
Fengsel for skremsel i klovnemaske
En mann i 20-årene fra Øvre Romerike er dømt til 36 dagers betinget fengsel, etter at han iført en klovnemaske veivet med en øks og skremte folk i Oslo sentrum i november. Politet måtte rette våpen mot mannen før han ble pågrepet. Han tilsto forholdene i retten.
Les mer om Oslo og Øvre Romerike.
Kjørte en halvtime på felgen
Gnistspruten sto da en svensk kvinne kjørte i en halvtime uten dekk på den ene felgen på Øvre Romerike natt til lille julaften. Operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt kaller kjøringen «ganske så spesiell, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Øst og Øvre Romerike.
Kvinne kjørte halvtime på felgen
Gnistspruten sto da en svensk kvinne kjørte i en halvtime uten dekk på den ene felgen på Øvre Romerike natt til lille julaften. Politiet har anmeldt kvinnen for kjøringen.
Les mer om Øvre Romerike.
Butikkansatt dømt
En kvinne i 20-årene fra Øvre Romerike er dømt for å ha stjålet 50 000 kroner fra butikken hun jobbet i på Jessheim Storsenter. En Securitas-vakt tok henne på fersk gjerning, skriver RB.no. Kvinnen er dømt til betinget fengsel i 21 dager og 8 000 i bot.
Dømt for bedrageri
En mann i 40 årene fra Jessheim er i Øvre Romerike tingrett dømt til 90 dagers fengsel for restaurant bedrageri og brudd på besøksforbud. Mannen skal ha vært innom fem spisesteder på Romerike og i Oslo, hvor han har spist og drukket, for deretter ikke å betale for seg, skriver Romerikes Blad.
Dømt for overgrep
En 19 år gammel mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til fengsel i ni måneder for sex med en mindreårig jente på en barnevernsinstitusjon i Akershus. Han er også dømt for å ha forlatt jenta, etter å ha gitt henne en overdose av det narkotiske stoffet GHB, skriver Romerikes Blad.
Les mer om GHB og Øvre Romerike.
Glatte veier
Det meldes om tåke og glatte veier på Øvre Romerike i morgentimene i dag. Mange kjører nok fortsatt på sommerdekk, så det kan være vanskelige kjøreforhold. Politiet på Romerike oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig.
Les mer om Romerike og Øvre Romerike.
Vinden river ned trær
Både brannvesenet på Romerike, i Follo og i Asker og Bærum melder om at vinden har blåst flere trær overende. På Romerike sperrer et tre veien fra Nes til Øvre Hagavei ved Kanmer.
Vil ha storkommuner i Akershus
Fylkesmannen i Oslo og Akershus ønsker ifølge Romerikes Blad følgende struktur i Akershus: Ny storkommune på Nedre Romerike bestående av Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Fet og Sørum. Ny storkommune på Øvre Romerike bestående av Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum og Hurdal. Aurskog-Høland blir ny kommune sammen med Rømskog. Eidsvoll blir egen kommune. Nes blir egen kommune. Nittedal blir en del av Oslo sammen med Nesodden.
– Kjøpte sex for narkotika på barnevernsinstitusjon
En 19 år gammel mann er tiltalt i Øvre Romerike tingrett for seksuell omgang med en mindreårig jente på en barnevernsinstitusjon i Akershus, n av gangene i bytte mot det narkotiske stoffet GHB. Rettssaken starter tirsdag.
Les mer om GHB, Kjøpte og Øvre Romerike.
Kjøpte sex for narkotika på barnevernsinstitusjon
En 19 år gammel mann er tiltalt i Øvre Romerike tingrett for seksuell omgang med en mindreårig jente på en barnevernsinstitusjon i Akershus, n av gangene i bytte mot det narkotiske stoffet GHB. Rettssaken starter tirsdag.
Les mer om GHB og Øvre Romerike.
Mistenkelig dødsfall på Romerike
Politiet har startet en etterforskning etter at en kvinne ble funnet død inne i sin egen bolig på Øvre Romerike.
Les mer om Romerike og Øvre Romerike.
Etterforsker mistenkelig dødsfall
Politiet har startet etterforskning etter at en kvinne ble funnet død inne i sin egen bolig på Øvre Romerike rundt klokken 14 i dag. Dødsfallet beskrives som mistenkelig av politiet.
Les mer om Øvre Romerike.
Dømt for overgrep via Skype
En 31-åring fra Øvre Romerike er dømt til fengsel i ett år og tre måneder for å ha forgrepet seg på 26 mindreårige via Skype. Mannen må også betale 200.000 kroner i oppreisning til åtte av de fornærmede. 31-åringen erkjenner langt på vei straffskyld, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skype og Øvre Romerike.
Skaar ut mot regjerende OL-mester
Taekwondoutøveren Tina Røe Skaar tapte 8-2 for den regjerende olympiske mesteren Milica Mandic fra Serbia i åttedelsfinalen i dag, skriver VG. Likevel har Røe Skaar fortsatt muliget til å ta medalje på grunn av turneringsreglene i taekwondo. Hvis Mandic tar seg til finalen kan jenta som kjemper for Øvre Romerike Budo Senter vinne en bronsemedalje på samme måte som Stig Andr Berge gjorde tidligere i OL.
Lurte barn via Skype
Tiltalelista er lang når en 31 år gammel mann møter i Øvre Romerike tingrett mandag. Politiet mener mannen har lurt barn under 16 år til til å sende ham seksualiserte bilder av seg selv eller vise seg fram via Skype. Han innrømmer seksualisert kontakt med over 20 barn via Skype, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Skype og Øvre Romerike.
Bilkøene vokser på Romerike
Befolkningsveksten på Øvre Romerike, og at det i gjennomsnitt skjer ett trafikkuhell på E6 gjennom Romerike annenhver dag, fører til at bilkøene vokser, skriver rb.no.Tall fra Statens vegvesen viser at over 66.000 biler passerte tellepunktet ved Hvam hvert døgn i fjor, 7.500 flere enn for fem år siden.
Les mer om Hvam, Romerike og Øvre Romerike.
Fire års fengsel for overgrep
En mann i 50-årene er dømt til fire års fengsel for overgrep mot et barnebarn og en niese. Ifølge dommen fra Øvre Romerike tingrett var niesen under fem år gammel da overgrepene startet, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Øvre Romerike.