Øvre romerike

Påvist skabb på Øvre Romerike

Det er påvist flere tilfeller av skabb ved fire forskjellige skoler i Hurdal, Nannestad, Eidsvoll og Nes, skriver Romerikes Blad. Skabb er en kløende hudsykdom som forårsakes av en type midd. Den smitter normalt ved direkte hudkontakt av lengre varighet.

Tiltalt for voldtekt og overgrep

En 46 år gammel mann fra Romerike er tiltalt for voldtekt, blotting og overgrep mot to mindreårige jenter i 2015, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Mannen skal også ha sendt flere tekstmeldinger med seksuelt innhold til de to. Rettsaken starter 27. februar i Øvre Romerike tingrett.
Søppelhentingen er forsinket
Søppelhentingen på Øvre Romerike er forsinket. Vanskelig vær- og føreforhold, samt tekniske problemer, er årsaken, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Søppenhentingen er inntil halvannen uke forsinket.
Eidsvoll kommune får kritikk
Eidsvoll kommune har hatt «totalt manglende kontroll over renseanleggprosjektet i Bårlidalen, ifølge Øvre Romerike tingrett. Ifølge Romerikes Blad er kommunen i konflikt med seks av 13 entrepenører som er tilknyttet prosjektet.

Tusenvis av eiendommer støyberørt

Tusenvis av eiendommer på Øvre Romerike kan få bygge- og deleforbud dersom Avinors nye støysonekart for Oslo Lufthavn blir virkelighet. Eidsvoll Ullensaker Blad skriver at det nye kartet er del av planleggingen for en tredje rullebane på flyplassen.
Tenåringer skadd i avtalt slåsskamp
I går ble to gutter på 14 og 15 år skadd i en avtalt slåsskamp på Jessheim. Politiet fant også en kniv. Slike kamper har blusset opp på Øvre Romerike denne uka, ifølge Romerikes Blad. Politiet jobber med å avverge flere slåsskamper i helgen.
Les mer om Jessheim og Øvre Romerike.
Drapsalarm på Feiring: Skal ha blitt knivstukket
FEIRING/OSLO (VG) Da politiet ankom trafikkulykken ved Feiring på Øvre Romerike, fant de en død kvinne i en bil.
Les mer om Feiring og Øvre Romerike.
Drapsalarm på Feiring: Ble knivstukket
FEIRING/OSLO (VG) Da politiet ankom trafikkulykken ved Feiring på Øvre Romerike, fant de en død kvinne i en bil.
Les mer om Feiring og Øvre Romerike.
Politiet om drapsalarm på Feiring: Offeret ble skutt
FEIRING/OSLO (VG) Da politiet ankom trafikkulykken ved Feiring på Øvre Romerike, fant de en død kvinne som var skutt i halsen i en bil.
Les mer om Feiring og Øvre Romerike.
Biljakt på Romerike
To menn er pågrepet nord for Eidsvoll stasjon, etter en biljakt på Øvre Romerike. Politiet måtte få hjelp fra helikopter da de to nektet å stoppe for en patrulje på Mogreina. Da politiet fikk stanset bilen fant de narkotika og sjåføren var ruset.
Dømt for å ha nakenbilde
En 17 år gammel gutt er dømt for å ha oppbevart et nakenbilde på telefonen sin. I 2016 fikk han et bilde av brystene til en ung jente, og beholdt det. Øvre Romerike tingrett ga ham en bot på 4000 kroner, skriver Romerikes blad. Gutten anket, men lagmannsretten avviste saken.
Mann tiltalt for voldtekt
En mann i starten av 20-årene er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne på Oslo Lufthavn i mars i fjor. Ifølge VG må mannen møte i Øvre Romerike tingrett i oktober.
Tiltalt for voldtekt på Gardermoen
En mann i 20-årene er tiltalt for voldtekt av en kvinne på Oslo lufthavn Gardermoen om kvelden 11. mars i fjor. Han må møte i Øvre Romerike tingrett i midten av oktober. Det er uklart hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, skriver VG.
Skoleelev dømt for grov vold
En ungdomsskoleelev er i Øvre Romerike tingrett dømt til 1 måned betinget fengsel for vold og bruk av narkotika, skriver Raumnes. Politiet er bekymret for et voldelig ungdomsmiljø. Den 15 år gamle gutten er bl.a. dømt for uprovosert vold mot tre andre unge.
Les mer om Øvre Romerike.
Dømt for nettovergrep
En 22 år gammel mann er i Øvre Romerike tingrett dømt for nettovergrep mot syv jenter mellom ti og tolv år. Men mannen slipper å sone i fengsel fordi saksbehandlingstiden har vært lang, han har tilstått, samt at han har blitt mobbet på skolen og hatt problemer med å få seg jobb, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Øvre Romerike.
24 sauer er bekreftet tatt av ulv
– Jeg leter i hele natt til vi har funnet de sauene som mangler, så antallet kan bli høyere, sier rovviltkontakt for Øvre Romerike, Hans Petter Klokkerengen, tirsdag kveld. Et jaktlag har fått tillatelse til å skyte Hurdals-ulven. Les mer.
Vaktmester dømt for overgrep mot barneskolejente
Mannen i 40-årene er i Øvre Romerike tingrett dømt til seks år fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot en elev. Jenta var 12 år da overgrepene startet.
Les mer om Øvre Romerike.
Vaktmester dømt for overgrep
En mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til fengsel i seks år for gjentatte seksuelle overgrep mot en jente. Mannen jobbet som vaktmester på skolen til jenta. Hun var 12 år da overgrepene startet. Mannen anker dommen, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Øvre Romerike.
Sier nei til Kongsvinger
Helse Sør-Øst har sendt ut et forslag på høring om å overføre folk på Øvre Romerike fra Ahus til Kongsvinger. Kommunestyret i Hurdal sa i går nei. I dag skal saken opp i Nannestad. Der har ordføreren tidligere sagt at han er negativ.
Dømt for mishandling
En kvinne fra Øvre Romerike må sone to måneder i fengsel for mishandling av sine to døtre og en stesønn, skriver Romerikes Blad. Dommen lød på syv måneder, men fem av dem er gjort betinget. Kvinne har ikke tatt endelig stilling til om hun vil anke dommen.
Les mer om Øvre Romerike.
Styrker brannbemanningen
Brannberedskapen i Eidsvoll skal styrkes i sommer slik at stasjonen på Myrer blir døgnbemannet, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Øvre Romerike brann og redning har vedtatt å opprette åtte nye stillinger, som muliggjør ansettelse av to nye konstabler.
Ny løsning for enklere søk
Samarbeidskommunene i øvre Romerike har fått på plass en ny digital løsning som skal gi innbyggerne enklere innsyn i postlister og møtekalendere.
Les mer om Romerike.
Mor skal ha mishandlet egne barn
En mor i slutten av 40-årene må neste uke møte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for grov, fysisk og psykisk mishandling av sine tre barn over flere år. Retten anser handlingene som spesielt grove, ettersom mishandlingen foregikk over en ti årsperiode for to av barna.
Les mer om Øvre Romerike.
Mor tiltalt for grov mot sine barn
En mor i slutten av 40-årene må neste uke møte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for grov, fysisk og psykisk mishandling av sine tre barn over flere år. Retten anser handlingene som spesielt grove, ettersom mishandlingen foregikk over en ti årsperiode for to av barna.
Les mer om Øvre Romerike.
Øvre Romerike i Akershus øker mest
Gjerdrum kommune i Akershus vokste mest av alle kommuner i hele landet i fjor. Sammen med flere andre kommuner i vekst i utkanten av randsonen til Oslo, gjør det Øvre Romerike til den regionen i landet som opplevde størst prosentvis økning i folketallet i 2016.
Les mer om Oslo og Øvre Romerike.