Øvre romerike

Vaktmester dømt for overgrep mot barneskolejente

Mannen i 40-årene er i Øvre Romerike tingrett dømt til seks år fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot en elev. Jenta var 12 år da overgrepene startet.
Les mer om Øvre Romerike.

Vaktmester dømt for overgrep

En mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til fengsel i seks år for gjentatte seksuelle overgrep mot en jente. Mannen jobbet som vaktmester på skolen til jenta. Hun var 12 år da overgrepene startet. Mannen anker dommen, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Øvre Romerike.
Sier nei til Kongsvinger
Helse Sør-Øst har sendt ut et forslag på høring om å overføre folk på Øvre Romerike fra Ahus til Kongsvinger. Kommunestyret i Hurdal sa i går nei. I dag skal saken opp i Nannestad. Der har ordføreren tidligere sagt at han er negativ.
Dømt for mishandling
En kvinne fra Øvre Romerike må sone to måneder i fengsel for mishandling av sine to døtre og en stesønn, skriver Romerikes Blad. Dommen lød på syv måneder, men fem av dem er gjort betinget. Kvinne har ikke tatt endelig stilling til om hun vil anke dommen.
Les mer om Øvre Romerike.

Styrker brannbemanningen

Brannberedskapen i Eidsvoll skal styrkes i sommer slik at stasjonen på Myrer blir døgnbemannet, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Øvre Romerike brann og redning har vedtatt å opprette åtte nye stillinger, som muliggjør ansettelse av to nye konstabler.
Ny løsning for enklere søk
Samarbeidskommunene i øvre Romerike har fått på plass en ny digital løsning som skal gi innbyggerne enklere innsyn i postlister og møtekalendere.
Les mer om Romerike.
Mor skal ha mishandlet egne barn
En mor i slutten av 40-årene må neste uke møte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for grov, fysisk og psykisk mishandling av sine tre barn over flere år. Retten anser handlingene som spesielt grove, ettersom mishandlingen foregikk over en ti årsperiode for to av barna.
Les mer om Øvre Romerike.
Mor tiltalt for grov mot sine barn
En mor i slutten av 40-årene må neste uke møte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for grov, fysisk og psykisk mishandling av sine tre barn over flere år. Retten anser handlingene som spesielt grove, ettersom mishandlingen foregikk over en ti årsperiode for to av barna.
Les mer om Øvre Romerike.
Øvre Romerike i Akershus øker mest
Gjerdrum kommune i Akershus vokste mest av alle kommuner i hele landet i fjor. Sammen med flere andre kommuner i vekst i utkanten av randsonen til Oslo, gjør det Øvre Romerike til den regionen i landet som opplevde størst prosentvis økning i folketallet i 2016.
Les mer om Oslo og Øvre Romerike.
Småkommuner i Akershus øker mest
Gjerdrum kommune i Akershus vokste mest av alle kommuner i hele landet i fjor. Sammen med flere andre småkommuner i vekst i utkanten av randsonen til Oslo, gjør det Øvre Romerike til den regionen i landet som opplevde størst prosentvis økning i 2016.
Les mer om Oslo og Øvre Romerike.
Øvre Romerike tar av
Stadig flere flytter til Øvre Romerike. Av de åtte Akershus-kommunene der folketallet økte mest i 2016, ligger seks på Øvre. Oslo hadde laveste befolkningsvekst siden 2004.
Halvparten får redusert straff
Nærmere halvparten av alle domfelte i Øvre Romerike tingrett får strafferabatt på grunn av lang saksbehandlingstid. Tingretten har den lengste behandlingstiden for straffesaker i hele Norge, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Norge og Øvre Romerike.
Nær halvparten får redusert straff
Nesten halvparten av alle domfelte i Øvre Romerike tingrett får strafferabatt på grunn av lang saksbehandlingstid, skriver Romerikes Blad. Tingretten har den lengste saksbehandlingstiden for straffesaker i Norge med et snitt på 6,3 måneder.
Les mer om Norge og Øvre Romerike.
Imento skal levere mobiltelefoner
Imento skal levere mobiltelefoner med utstyr og tjenester til seks kommuner på Øvre Romerike.
Les mer om Øvre Romerike.
Klovn dømt til fengsel
En mann i 20-årene fra Romerike er i Øvre Romerike tingrett dømt til 36 dagers betinget fengsel for å ha truet og skremt folk med en øks i Oslo sentrum i november i fjor.
Les mer om Oslo, Romerike og Øvre Romerike.
Fengsel for skremsel i klovnemaske
En mann i 20-årene fra Øvre Romerike er dømt til 36 dagers betinget fengsel, etter at han iført en klovnemaske veivet med en øks og skremte folk i Oslo sentrum i november. Politet måtte rette våpen mot mannen før han ble pågrepet. Han tilsto forholdene i retten.
Les mer om Oslo og Øvre Romerike.
Kjørte en halvtime på felgen
Gnistspruten sto da en svensk kvinne kjørte i en halvtime uten dekk på den ene felgen på Øvre Romerike natt til lille julaften. Operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt kaller kjøringen «ganske så spesiell, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Øst og Øvre Romerike.
Kvinne kjørte halvtime på felgen
Gnistspruten sto da en svensk kvinne kjørte i en halvtime uten dekk på den ene felgen på Øvre Romerike natt til lille julaften. Politiet har anmeldt kvinnen for kjøringen.
Les mer om Øvre Romerike.
Butikkansatt dømt
En kvinne i 20-årene fra Øvre Romerike er dømt for å ha stjålet 50 000 kroner fra butikken hun jobbet i på Jessheim Storsenter. En Securitas-vakt tok henne på fersk gjerning, skriver RB.no. Kvinnen er dømt til betinget fengsel i 21 dager og 8 000 i bot.
Dømt for bedrageri
En mann i 40 årene fra Jessheim er i Øvre Romerike tingrett dømt til 90 dagers fengsel for restaurant bedrageri og brudd på besøksforbud. Mannen skal ha vært innom fem spisesteder på Romerike og i Oslo, hvor han har spist og drukket, for deretter ikke å betale for seg, skriver Romerikes Blad.
Dømt for overgrep
En 19 år gammel mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til fengsel i ni måneder for sex med en mindreårig jente på en barnevernsinstitusjon i Akershus. Han er også dømt for å ha forlatt jenta, etter å ha gitt henne en overdose av det narkotiske stoffet GHB, skriver Romerikes Blad.
Les mer om GHB og Øvre Romerike.
Glatte veier
Det meldes om tåke og glatte veier på Øvre Romerike i morgentimene i dag. Mange kjører nok fortsatt på sommerdekk, så det kan være vanskelige kjøreforhold. Politiet på Romerike oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig.
Les mer om Romerike og Øvre Romerike.
Vinden river ned trær
Både brannvesenet på Romerike, i Follo og i Asker og Bærum melder om at vinden har blåst flere trær overende. På Romerike sperrer et tre veien fra Nes til Øvre Hagavei ved Kanmer.
Vil ha storkommuner i Akershus
Fylkesmannen i Oslo og Akershus ønsker ifølge Romerikes Blad følgende struktur i Akershus: Ny storkommune på Nedre Romerike bestående av Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Fet og Sørum. Ny storkommune på Øvre Romerike bestående av Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum og Hurdal. Aurskog-Høland blir ny kommune sammen med Rømskog. Eidsvoll blir egen kommune. Nes blir egen kommune. Nittedal blir en del av Oslo sammen med Nesodden.
– Kjøpte sex for narkotika på barnevernsinstitusjon
En 19 år gammel mann er tiltalt i Øvre Romerike tingrett for seksuell omgang med en mindreårig jente på en barnevernsinstitusjon i Akershus, n av gangene i bytte mot det narkotiske stoffet GHB. Rettssaken starter tirsdag.
Les mer om GHB, Kjøpte og Øvre Romerike.