ålesund

– Sjømat blir stadig viktigere

Verdiskapingen fra sjømatnæringen er nå nesten tre ganger større enn den var for ti år siden, viser tall fra Sintef. Denne uka samler organisasjonen Sjømat Norge nærmere 400 deltakere til konferanse i Ålesund. Administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge, sier at stadig flere peker på sjømat som en av de viktigste næringene for landet vårt.

- Ny Brosundbro vil beslaglegge store arealer i en «arealknapp bysituasjon»

Tunge næringslivsaktører i Ålesund Byutvikling sender nå en klar beskjed til bystyret: Glem ny bro over Brosundet, sats på Brosundtunnel.
Fleire heiltidspolitikarar?
Ei krevande oppgåve ventar politikarane som skal styre den nye storkommunen Ålesund frå 2020. Fem kommunar blir samla, og det er store forventningar om at den nye kommunen skal få meir politisk gjennomslag. Ordførar i Ålesund, Eva Vinje Aurdal frå Arbeiderpartiet, meiner fleire heiltidspolitikarar kan vere vegen å gå. Ordførar i Skodje, Dag Olav Tennfjord frå Høgre, seier det trengs tid og økonomisk armslag til å gjere ein god jobb. Frp-politikar Geir Stenseth ser behovet for mer frikjøp, men meiner fleire heiltdispolitikarar er feil veg å gå.
Fekk fyringsforbod
Brannvesenet har sløkt pipebrannen på Flisneset i Ålesund. Huseigaren har fått fyringsforbod fram til feieren har vore der.
Les mer om Flisneset og Ålesund.

Overrasket alle i NM

SORTLAND: Kåre Lykseth fra Sortland slo til med en fjerdeplass i seniorklassen for recurve buer under bueskytter-NM i Ålesund 16.-18. mars. Lykseth overrasket både seg selv og alle andre med fine 548 poeng i innledende runde og en 13.
Les mer om Sortland og Ålesund.
Rykker ut til pipebrann på Flisnes
Brannvesenet rykker ut søndag kveld. Brannvesenet i Ålesund rykker ut etter melding om pipebrann på Flisnes, melder 110-sentralen for Møre og Romsdal i en Twitter-melding. Smp.no kommer med mer
Pipebrann i Ålesund
Brannvesenet frå Spjelkavik rykker ut til ein pipebrann, skriv 110-sentralen på Twitter. Pipebrannen er på Flisneset i Ålesund.
40-åring krenket tenåringsjente
En mann i 40-åra fra Ålesund er pågrepet, siktet for kroppskrenkelse mot ei jente i tenårene. Politiet i Møre og Romsdal melder at pågripelsen skjedde lørdag kveld. Den unge kvinna er i slutten av tenårene.
Les mer om Møre, Romsdal og Ålesund.
Sett i arrest etter å ha utøvd vald
Ein mann i 40-åra vart i går kveld arrestert og sikta for å ha utøvd vald mot ei jente i slutten av tenåra i Ålesund. – Jenta vart sendt til legevakt for ein sjekk, men det er ikkje påvist noko alvorleg skade, seier operasjonsleiar i politiet, Leif Arne Mork.
Les mer om Leif Arne Mork og Ålesund.
Sett i drukkenskapsarrest
Ein mann i 20-åra frå Ålesund vart i natt tatt med til politistasjonen og sett i drukkenskapsarrest då han ikkje etterkom pålegg om å forlate sentrum, melder politiet på Twitter.
Les mer om Twitter og Ålesund.
Laga bråk – sett i arrest
Ein mann i 30-åra vart i natt tatt med til politistasjonen i Ålesund og sett i drukkenskapsarrest etter å ha laga bråk på eit av byen sine serveringsstadar, melder politiet på Twitter.
Les mer om Twitter og Ålesund.
Mann sett i drukkenskapsarrest
Ein mann vart i natt sett i drukkenskapsarrest i Ålesund, melder politiet på Twitter. Han var aggressiv og slåst på eit av byen sine serveringsstadar.
Les mer om Twitter og Ålesund.
Meld for å ha hamna i klammeri
Ein mann vart i natt vist vekk frå sentrum av Ålesund etter å ha hamna i klammeri med ei dørvakt på ein av byen sine serveringsstadar, melder politiet på Twitter. Mannen vert meld.
Les mer om Twitter og Ålesund.
Valt som ny leiar i KrF-leiar
Randi Walderhaug Frisvoll frå Haram er valt som ny fylkesleiar i Møre og Romsdal KrF etter Tore Johan Øvstebø frå Ålesund som har sagt nei til attval. Det skjedde på fylkesårsmøtet til partiet som går føre seg i Ålesund denne helga. Frisvoll har lang fartstid som fylkespolitikar og lokalpolitikar for KrF i Haram.
Sjåfør tatt for ruskjøring i Ålesund - passasjeren tatt for narko
UP stoppet bil seint fredag. Utrykningspolitiet stoppet seint fredag kveld en bil i Ålesund. Mannen i 20-åra som satt bak rattet, blir anmeldt for å ha kjørt bil i rusa tilstand.
Les mer om Ålesund.
Mann i fyllearresten for å ha vært ufin mot politiet
Ble pågrepet av politiet i Ålesund. En mann i 30-åra ble innbrakt av politiet i Ålesund ved 02-tida natt til lørdag, og satt i fyllearresten.
Les mer om Ålesund.
Køyrde i 57 km/t i 30-sone
Utrykkingspolitiet stansa ein ung mannleg bilførar i slutten av tenåra i Ålesund i går kveld. Han skal ha køyrt i 57 km/t i ei 30-sone. Han vert meld og får førarkortet sitt beslaglagt.
Les mer om Ålesund.
Meld for å ha narkotika
Utrykkingspolitiet stansa i går kveld ein bil med to menn i 20-åra i Ålesund. Bilførar er sikta for køyring i ruspåverka tilstand, medan passasjeren er meld for innehaving av narkotika.
Les mer om Ålesund.
Sett i drukkenskapsarrest
Ein mann i 30-åra vart sett i drukkenskapsarrest i Ålesund i natt. Han er meld for forulemping av ein tenestemann.
Les mer om Ålesund.
Mista lappen i 30-sone
Ein ung mannleg bilførar i slutten av tenåra mista lappen i ei 30-sone i Sula fredag kveld. Dette melder Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter: Sula klokka 23.22: UP har stanset ung mannlig bilfører i slutten av tenåra fra Ålesund.
Les mer om Møre, Romsdal, Sula, Twitter og Ålesund.
Høyr Musikklaget ULF i NM
Denne helga er det NM i Janitsjar i Olavshallen i Trondheim. Der deltar Musikklaget ULF. I år deltar dei i 4. divisjonen og konkurrerer mot 15 andre korps, mellom anna Musikklaget Brage frå Ålesund.
Blindheimstunnelen åpen
Blindheimstunnelen på E39 i Ålesund er åpen og ryddet for gjenstander i vegen.
Les mer om E39 og Ålesund.
Blindheimstunnelen stengt
Blindheimetunnelen på E39 i Ålesund er stengt. Årsaka er gjenstandar i vegbana. Statens vegvesen melder at det er skilta omkøyring.
Les mer om E39 og Ålesund.
Slåssing i drosja
En person er anmeldt for kroppskrenkelse etter at to personer begynte å slåss i en drosje i Ålesund sentrum. Politiet måtte rykke ut, og og roe personene. Det skal ikke være snakk om personskade.
Les mer om Ålesund.
Sjå 23.06-sendinga:
23.00-sendinga frå Møre og Romsdal er forsinka på grunn av Finnmarksløpet og kjem klokka 23.06. Programleiar Jannicke Farstad gir deg siste nytt direkte frå studio i Ålesund. Sendinga kan du sjå her.