året

Nedgang i klimagassutslippene

Det ble i 2016 sluppet ut totalt 53,3 millioner tonn klimagasser fra norsk territorium. Dette er drøyt 1 prosent mindre enn året før og bekrefter utviklingen i de foreløpige tallene som ble publisert i mai.

Syk Hegle Svendsen: – OL i tålmodighet

Skiskytterens forkjølelse slipper ikke helt taket. Nå har han trolig gått sitt siste renn for året.
Ønsker å bygge skole
Buskerud fylkeskommune undersøker nå muligheten for å bygge en ny videregående skole i tilknytning til sykehuset som skal bygges på Brakerøya. Fylkeskommunen har det siste året hatt samtaler med Helse Sør-Øst og Vestre Viken helseforetak om mulighetene for å bygge en skole som kan utdanne unge innenfor sykehusrelaterte yrkesfag, og elektrofag, bygg og forskning.
Spår svakeste kinesiske vekst på 28 år
Farten i kinesisk økonomi, den nest største i verden, er ventet å falle betydelig i året som kommer.

Spår svakeste kinesiske vekst på 28 år

Farten i kinesisk økonomi, den nest største i verden, er ventet å falle betydelig i året som kommer.
Mahdi (16) drømmer om å få bokse for Norge. Men ennå vet han ikke om han får bli i landet.
Året etter en dramatisk flukt fra Afghanistan er 16-åringen norgesmester.
Les mer om Afghanistan og Norge.
Ungt havbruksselskap gjør det stort på rognkjeksoppdrett. Nå bikker inntektene 100 mill. i året
Tirsdag åpnet rognkjeksoppdretteren Rensefisk Holding AS havbrukspark til 40 millioner kroner. – En fantastisk reise, sier daglig leder, Petter Aanonsen.
Les mer om Petter Aanonsen.
Hånes og latterliggjøres. Ser du hvem det skal forestille?
Dette er året for rare statuer av fotballspillere. Bare spør Cristiano Ronaldo og Diego Maradona.
Småbarnsmoren kan bare reise alene 17 turer i året
Småbarnsmor Iva Srot ser nesten ingenting og må ta drosje for å komme seg rundt. Fylkeskommunen mener hun skal klare seg med 13 turer i året.
Så mye har maratonhelten blitt testet det siste året: - Forstår at folk tviler
Sondre Nordstad Moen svarer på ryktene.
Analytikere strides om kraftig prisfall: – Et gedigent mageplask
Siden starten av året har lakseprisen ramlet 40 prosent. Analysesjef Karl Johan Molnes i Norne tror prisene godt kan bli lave i tre år fremover. Nei, det kommer en rekyl allerede i første kvartal, sier Danske Bank.
Les mer om Danske Bank og Norne.
Analytikere strides om kraftig prisfall: – Et gedigent mageplask
Siden starten av året har lakseprisen ramlet 40 prosent. Analysesjef Karl Johan Molnes i Norne tror prisene godt kan bli lave i tre år fremover. Nei, det kommer en rekyl allerede i første kvartal, sier Danske Bank.
Les mer om Danske Bank og Norne.
Får tidenes reisebyråkontrakt
Forretningsreisebyråene Egencia og G Travel er tildelt tidenes reisebyråkontrakt med 200 statlige virksomheter med et samlet reisevolum på 1,3 milliarder kroner i året.
Les mer om G Travel.
To trender og ti trusler
Norsis la nylig fram sin rapport «Trusler og trender 2017-18, der viktige trekk ved it-sikkerheten det neste året pekes ut.
Les mer om Trusler.
Ny analyse: Oljefondet taper ti milliarder i året på aksjeplukking
Oljefondets tap på aksjeplukking er rundt ti milliarder kroner per år, viser ny analyse.
Nedgang i radiolyttere
NRK har mistet hver femte daglige radiolytter siden FM-slukkingen startet. På ett år har andelen nordmenn som lytter til radio daglig, falt med 10 prosent, ifølge tall fra analysebyrået Kantar Media. I Nordland har hver fjerde lytter forsvunnet fra statskanalen det siste året, skriver Klassekampen. Radiosjef i NRK, Jon Branæs sier de har forutsett denne utviklingen. Det skriver NTB.
Mer innvandrervennlige holdninger
Holdningene til innvandring og innvandrere er blitt noe mer positive det siste året og er tilbake på nivået før den store tilstrømningen av flyktninger høsten 2015.
- Pasientsikkerheten er ivaretatt
– Sykepleierflukten fra hjerteavdelingen på Sykehuset Østfold, går ikke ut over pasientsikkerheten. Det sier fagdirektør Helge-Stene-Johansen. Nær halvparten av sykepleierne ved hjerteavdelingen har sluttet i løpet av året, og Fylkesmannen har åpnet tilsynssak etter en bekymringsmelding fra Sykepleierforbundet. Fagdirektøren sier de har iverksatt tiltak.
-Pasientsikkerheten er ivaretatt
Sykepleierflukten fra hjerteavdelingen på Sykehuset Østfold, går ikke ut over pasientsikkerheten. Det sier fagdirektør Helge-Stene-Johansen. Nær halvparten av sykepleierne ved hjerteavdelingen har sluttet i løpet av året, og Fylkesmannen har åpnet tilsynssak etter en bekymringsmelding fra Sykepleierforbundet. Fagdirektøren sier de har iverksatt tiltak.
Ptil-direktøren: Fullt mulig å unngå ulykker
Det siste året har det vært fire hendelser med fallende gjenstander på ulykkesriggen Maersk Interceptor. - Jeg mener at det er fullt mulig å unngå slike hendelser, sier direktør i Petroleumstilsynet (Ptil), Anne Myhrvold.
Flere dømt for piratkjøring
Flere personer er dømt for ulovlig drosjekjøring i kristiansandsområdet det siste året. Politiet, som har aksjonert mot pirattaxier, mener de ser resultater. Dommene virker avskrekkende, mener politiførstebetjent Jan Kåre Eriksen.
Les mer om Jan Kåre Eriksen.
Nobelkonsert-anmeldelse: Fredsprisfesjå
Det var det året Nobelpriskonserten ble redusert til en fattigmannsutgave av VG-lista Topp 20 og P3 Gull.
Felles opposisjon og frieri i Stavanger
Budsjettdebatten i Stavanger bar preg av at opposisjonen på venstresida har funne saman dette året. Det førte også til at det oppstod nye namn i Stavanger-politikken i dag. Nå handlar det om høgre-alliansen mot SV-alliansen.
Årets apper 2017
Her er fasiten: Det beste og det mest populære fra året som snart er omme. Fine gaveideer, med andre ord, og tips til gode kvalitetsapper.
Maraton-stjerna er bosatt i Kenya store deler av året: - Han lever veldig spartansk
Sondre Nordstad Moen har tatt rekord etter rekord så langt i 2017. Jack Waitz mener en stor grunn til suksessen er livsstilen til løperen.
Les mer om Kenya.