årets

Blodbad på Nordlandsbanen: Nesten fire elg dør hver dag

Nordlandsbanen regnes som den togstrekningen i Norge som tar flest dyreliv hvert år. I løpet av årets 43 første dager måtte hele 148 elger bøte med livet i møte med tog her. Likevel er det reinpåkjørsler som får mest oppmerksomhet.
Les mer om Nordlandsbanen og Norge.

Årets første pollenvarsel

– Bor du i Sør-Norge, og er allergisk mot or og hassel, bør du begynne medisinering nå, sier Norges Astma- og Allergiforbund.
Les mer om Sør-Norge.
Årets pollensesong er i gang
Folk som bor i Sør-Norge og som er allergisk mot or og hassel, bør begynne medisinering nå. Det sier Norges Astma- og Allergiforbund. Tirsdag ble årets første pollenvarsel sendt ut. Spredning av or og hassel er bare dager unna, ifølge varselet.
Les mer om Sør-Norge.
Årets pollensesong er i gang
– Bor du i Sør-Norge, og er allergisk mot or og hassel, bør du begynne medisinering nå, sier Norges Astma- og Allergiforbund.
Les mer om Sør-Norge.

Tar revyhumor på ramme alvor i årets skolerevy

Elever ved Frogn vgs. har gjort et dypdykk i revy som sjanger og gitt årets skolerevy navnet Frognrevyenrevy 2018. «Hickup'en» i tittelen er ingen slurvefeil.
Les mer om Frogn og Frognrevyenrevy.
n av disse bilene blir årets bil!
Her er kandidatene som kjemper om den gjeve utmerkelsen «Årets bil i Europa 2018.
Les mer om Europa.
Slettvoll nominert til pris
Møbelkjeda Slettvoll frå Stranda er valt ut som ein av fem nominerte til prisen «Årets franchisekjede. Det skriv organisasjonen Virke på sine nettsider. Dei fire andre nominerte er Circle K, Elkjøp, Pizzabakeren og Specsavers. Prisen skal setje fokus på god og berekraftig franchisedrift, og delast ut på Franchisekonferansen den 7. mars.
Går mot humorkrig i Gullruten
580 bidrag kjemper om årets tv-priser. Særlig i humor-kategorien er konkurransen tøff. 5. mai går tv-bransjens store festkveld Gullruten av stabelen i Grieghallen i Bergen. Halvannen uke tidligere skal fagprisene deles ut på Chateau Neuf i Oslo.
Slettvoll i godt selskap
I mars skal Årets Franchisekjede kårast. Dei fem nominerte kjedene som er valt ut av juryen er Slettvoll, Circle K, Elkjøp, Pizzabakeren og Specsavers. Det melder Virke på heimesida si.
Havnelager nominert til pris
Borg havns lager 12 på Øra i Fredrikstad er en av tre bygg som er nominert til årets trebyggeri. Det er foreningene, Treteknisk og TreFokus og Byggeindustrien som står bak prisen som skal kåres 12 mars, skriver Bygg.no.
Madshus skimaraton: Venke parkerte ungjentene
Venche Vestbakken fra Raufoss ble kun slått av totalvinner Marianne Byfuglien som representerer Mjøsski i årets skimaraton.
Poppes Utøya-film vekker debatt blant anmeldere
Anmeldere bekrefter regissørens advarsler om at «Utøya 22. juli» er sterk kost. Etter visningen i Berlin beskrives filmen som årets mest rystende.
Les mer om Berlin og Utøya.
Melodi Grand Prix comeback-kids: Gode venner kjemper om seier
Tre av årets Melodi Grand Prix-artister skiller seg ut: Stella Mwangi (31). Aleksander Walmann (32) og Alexander Rybak (31).
Poppes Utøya-film vekker debatt blant anmeldere
Anmeldere bekrefter regissørens advarsler om at «Utøya 22. juli er sterk kost. Etter visningen i Berlin beskrives filmen som årets mest rystende.
Les mer om Berlin og Utøya.
Prøysen en hel dag
Tenk å lese Prøysen en helt dag - fra sju om morgenen til sju om kvelden! Det skal de gjøre på biblioteket i Brumunddal 19. mars. I uke 12 går årets Litteraturuke av stabelen på bibliotekene i Brumunddal og Moelv.
Michelinstjerne med Lesja-ost
Mandag kom årets Michelin-guide. Den eneste nye restauranten som ble tildelt en stjerne, var Galt, som ligger på Frogner i Oslo, og som ble åpnet i høst.
Rekordmange stjerner
Aldri før har norden hatt flere Michelin-stjerner. I årets guide er det 64 stjernerestauranter. Maaemo beholder sine tre og Sverige har endelig fått n restaurant med tre stjerner.
Les mer om Michelin-stjerner og Sverige.
Derfor blir årets rundballer gule
Rundballene som dukker opp langs veiene har vært farget rosa og blå. I år blir de farget gule til inntekt for rammede av barnekreft. I 2016 var rundballene rosa, og i fjor var de farget blå.
Derfor blir årets rundballer gule
Rundballene som dukker opp langs veiene har vært farget rosa og blå. I år blir de farget gule til inntekt for rammede av barnekreft.
Noen som har 200 millioner kroner? Da får OL-helten den gaven han ønsker seg mest av alt
Det kan være på tide å hente OL-gullvinner Johann André Forfang hjem. Det er bare å beklage til alle andre idrettsutøvere i nord. Dere kommer ikke til å danke ut Johann André Forfang som årets nordnorske idrettsnavn i 2018.
Michelin-guiden Nordic Countries 2018: - Direkte klokka 17: Norge kan få nye Michelin-restauranter
Se hvilke norske og nordiske restauranter som får stjerner i årets Michelin-guide.
Direkte klokka 17: Norge kan få nye Michelin-restauranter
Se hvilke norske og nordiske restauranter som får stjerner i årets Michelin-guide.
No blir Michelinguiden for 2018 presentert
Klokka 17 blir årets Michelinguide for dei nordiske landa presentert. Håpet er at fleire byar enn Oslo og Stavanger kjem med i den prestisjefylte guiden.
En preget ordfører under årets første kommunestyremøte
Det var en følelsesladet ordfører i Gjerstad som åpnet årets første kommunestyremøte.
Les mer om Gjerstad.