årets

Vil hedre frivillige

Vestfold idrettskrets oppfordrer folk til å komme med forslag til frivillige som fortjener utmerkelsen «Årets ildsjel under Idrettsgallaen neste år. Leder Lisbeth Danielsen i Vestfold idrettskrets sier vi er helt avhengige av ildsjelene som står på for at andre skal få utføre idretten sin.
Les mer om Idrettsgallaen og Vestfold.

Har trappet opp kontrollene langs kysten

7400 kontroller av fritidsbåter langs hele norskekysten, det er fasiten etter årets sommersesong. Det er flere enn i 2016, som var et bunnår for politiaktivitet langs kysten, men det kan fortsatt bli bedre sier politiet.
Fryktar at ikkje alle skal få vaksinen tidsnok
Årets influensavaksine er forseinka. Kommuneoverlege Arne Bjørnetun i Naustdal fryktar influensasesongen skal starte før han får vaksinert pasientane, og vaksinen får effekt.
Les mer om Naustdal.
Nye motstandere for Norge
Lars Lagerbäcks menn møter Makedonia og Slovakia på bortebane henholdsvis 11. og 14. november til privatkamper. Det er årets siste landskamper for dem.
Les mer om Makedonia, Norge og Slovakia.

Mangler bøssebærere

Fortsatt mangler det bøssebærere her i Buskerud til helgens TV-aksjon på NRK. Inntektene fra årets aksjon går til Unicef. – Vi oppfordrer alle til å gå inn på blimed.no og melde seg som bøssebærer, sier fylkesaksjonsleder Kari Helene Kristiansen.
Malmö blei svensk meister
Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt. David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.
Fædrelandsvennen tipper innspurten: Start rykker opp med seier over Ranheim
Tirsdag spiller Start årets viktigste kamp. Med seier tror Fædrelandsvennen at klubben rykker opp hjemme mot Elverum i nest siste serierunde.
Inspection Lab ble vinneren av årets Innovation Challenge
Laget overbeviste med sin id om å bruke droner til å forbedre tekniske etat.
Full tillit til Oilers-treneren
Det har vært en mager start på årets sesong for seiersvante Stavanger Oilers. Kun tre ganger har laget gått av isen som seierherre. Klubben vurderer å hente inn forsterkninger, men treneren har fortsatt tillit.
Les mer om Oilers-treneren.
Elgjakt ga hjort og flått
Medlemmene til et av Norges eldste jaktlag fikk nærkontakt med både elg, hjort, rådyr, skogsfugl og flått under årets elgjakt. Men bare hjorten og flåtten måtte bøte med livet.
– Velkommen ut av skapet
Ståle Solbakkens FCK har fått en tøff start på årets sesong. Nå ønsker han tittelrivalene velkommen ut av skapet.
Les mer om Velkommen.
Reklamesalget faller – dårlig start på høsten for tv-kanalene
Annonsesalget på tv faller i en av årets viktigste måneder.
49 omkomne og 279 hardt skadde i trafikken
I årets 6 første måneder var det 49 dødsulykker på veiene med i alt 49 omkomne. I alt registrerte politiet nesten 2 000 ulykker i denne perioden ifølge foreløpige tall, og 279 ble hardt skadd i disse ulykkene.
Flere sykler mer
Over tre ganger så mange som i fjor var med på årets «Sykle til jobben-kampanje i Bærum. I fjor var det 518 deltagere i fjor, men i år deltok 1500, skriver Budstikka. Kampanjen har bidratt til at halvparten av deltagerne har syklet mer enn de pleier, ifølge en undersøkelse.
Les mer om Budstikka, Bærum og Sykle.
Kåret til årets modigste kvinne
Kari Hilde French er kåret til Årets modigste kvinne 2017 av magasinet Tara. – Få vet hva det har kostet henne å stå i denne kampen i 8 år, men hun er blitt beundret for både sitt mot og sin utholdenhet, sier Taras sjefredaktør, Torunn Pettersen.
Les mer om Tara og Torunn Pettersen.
Dette er grunnen til at årets Molde-lag kan ta sølvmedalje
«Ole Gunnar Solskjær har ikke fått til alt han vil med Molde. Men han har fått spillerne til å vinne slik Manchester United gjorde, skriver sportsleder Trond Hustad
Overbevisende seier for medaljejagende Haugesund
FK Haugesund tok tre nye poeng med 2-0-seier over Sandefjord. Nå har Eirik Hornelands menn heng på medalje i årets sesong av Eliteserien.
Konnerud er Årets langrennsklubb
Konnerud Ski er kåret til Årets langrennsklubb. Kåringen skjedde på høstmøtet til Norges Skiforbund i helgen. Kåringen begrunnes med at klubben er opptatt av å være inkluderende. Dessuten er det lagt vekt på at klubben i flere år har arrangert skisprinten i Drammen.
Les mer om Drammen.
Federer tok årets tredje finaleseier over Nadal
Roger Federer (36) gjorde kort prosess med verdensener Rafael Nadal (31) i finalen i Shanghai Masters. Etterpå hyllet de hverandre.
Les mer om Nadal og Rafael Nadal.
Maja Lunde feirer 30 uker på bestselgerlista i Tyskland
FRANKFURT (VG) Samtidig som andreboken «Blå lanseres i Norge, feirer Maja Lunde (42) at «Bienes Historie er Årets bok og en av de mest solgte bøkene i Tyskland i hele 2017.
Les mer om Blå, Maja Lunde, Norge og Tyskland.
Federer tok årets fjerde finaleseier over Nadal
Roger Federer (36) gjorde kort prosess med verdensener Rafael Nadal (31) i finalen i Shanghai Masters. Etterpå hyllet de hverandre.
Les mer om Nadal og Rafael Nadal.
Pris til Narvik Slalåmklubb
Narvik Slalåmklubb vant en pris for vinterens NM i alpint. Prisene ble utdelt i forbindelse med årets anlegg- og arrangørseminar, og ble delt ut av Norges Skiforbund på Gardermoen denne helga.
Frustrert Zuccarello etter tung Rangers-start
NEW YORK (VG) (New York Rangers - New Jersey Devils 2-3) Rangers-visekaptein Mats Zuccarello innrømmer at han er i villrede etter den elendige starten på årets sesong.
Les mer om Rangers-start.
Luis Surez reddet Barcelona fra årets første tap
(Atltico Madrid-Barcelona 1-1) Luis Surez (30) kunne tidligere i uken glede seg over VM-billett med Uruguay. Lørdag kveld reddet han Barcelona fra årets første nederlag.
Les mer om Barcelona, Uruguay og VM-billett.