årlig

Ny forskning kan bremse utviklingen av Parkinsons

Svenske forskere har utviklet dopaminproduserende stamceller. Det kan være godt nytt for personer rammet av Parkinsons sykdom. Årlig får minst 500 personer diagnosen Parkinsons sykdom i Norge.
Les mer om Norge.

Helgeland Kraft lar lag og foreninger selge mobilabonnementer

Har inngått avtale med mobilselskap. Helgeland Kraft har inngått en avtale med Sponz mobil, et mobilselskap med et eget konsept: Å la lag og foreninger selge mobilabonnement. De får penger ved salg og deretter en årlig sum per abonnement.
Les mer om Sponz.
Henter åtte millioner kroner: Overbevist om at norske kunder har dårligere priser og utvalg enn hva som er mulig å få til
Handleriet.no har store planer for videre drift og kommer snart med en nylansering. Fra et lager på Rud utenfor Sandvika driver Handleriet.no sin virksomhet med en årlig omsetning på 40 millioner.
Les mer om Handleriet.no, Rud og Sandvika.
Skattebetalerne finanserte: Nav sendte 277 millioner kroner årlig til kriminelle personer på flukt
I flere år har mange forlatt Norge og oppholdt seg i utlandet på statens regning. En regning skattebetalerne i Norge må stå for, og det dreier seg om store summer.
Les mer om Norge.

Hvis Holmestrand er best, da står det dårlig til

Skal du kikke kommunen i kortene bør du ha tålmodighet - og være god på å gjette. Holmestrand er beste Vestfold-kommune på innsyn, viser Åpenhetsindeksen 2018, en årlig rapport fra Pressens offentlighetsutvalg.
Disse småsteinene koster oss milliarder, og våren er den verste tiden
Bare i Vestfold må forsikringsbransjen årlig betale 65 millioner kroner for reparasjon av steinsprutskader. Et enkelt grep kan redusere regningen. Samtidig kjører du mye tryggere.
Les mer om Vestfold.
Gjenbruker gummigranulater
Øvrevoll Hosle IL har funnet en løsning på problemet med gummigranulater fra kunstgressbaner. Det vanlige er å etterfylle ca. 10 tonn årlig pr. bane, men ØHIL har begynt å gjenbruke granulatene, skriver Budstikka. Da sparer de både penger og miljø.
Les mer om Budstikka.
Redusert kapasitet
Norled melder om redusert kapasitet i fergesambandet Årvika-Koparneset fra og med i ettermiddag. Grunnen er et årlig verkstedopphold for hovedferga som blir erstattet av en mindre ferge.
Les mer om Årvika-Koparneset.
Var virkelig Trond Giske på AUF-fest?
Spoiler-alert: Nei, han var ikke det. Han var på en årlig middag for eldre, tidligere AUF-ledere. I kjellerstua på Stortinget. Egentlig er det utrolig hvordan enkelte mediehistorier vokser.
Les mer om Stortinget og Trond Giske.
Enormt prosjekt: Her jobber 37.000 personer få det til å regne mer
I et gigantisk regnprosjekt vil Kina installere flere titalls tusen brennkammere i Tibet. Prosjektet skal øke regnmengden i området med 10 milliarder kubikkmeter årlig.
Les mer om Kina og Tibet.
15 tonn plast havner i havet - hvert minutt
Nå håper strandrydderen Malin og marinbiologen Pia på dugnadsrekord. Plastsøppel i havet er et enormt miljøproblem. Over åtte millioner tonn plast havner i havet årlig. 15 tonn plast ender opp i havet hvert minutt, døgnet rundt.
Les mer om Malin og Pia.
Lekte med hunden. Fire måneder senere måtte begge beina amputeres
Flere tusen smittes i Norge årlig. Genene dine kan være avgjørende for om du overlever eller ikke.
Les mer om Norge.
Imponerte i Johan Eriksson invitational
Ingebrigt Hoelsæter og Elias Ishoel imponerte i Sverige. Johan Eriksson invitational i Tänndalen i Sverige er et årlig arrangement som samler noen av de beste snøscooter-kjørerne i Norge og Sverige.
Ny dag for kriser og katastrofer. Heldigvis.
Hvordan kommuniserer man under krise? Dette er et av flere temaer når årets utgave av Beredskapsdagen går av stabelen. Beredskapsdagen, som avholdes på Bakkenteigen, har etter hvert blitt en årlig seanse.
NBS vil løfte de minste brukene i år også
Færre enn 25 kyr eller 200 geiter - mindre enn 200 tonn melk? Da bør du merke deg at NBS drøfter å styrke nettopp disse brukene med et årlig driftstilskudd på 50 000 kroner og i tillegg øremerke investeringsmidler.
Importerer bønnefrokost til Norge
I USA er «Prayer Breakfast» en prestisjetung tradisjon med landets president som fast deltaker. Nå inviterer en gruppe norske kristenledere til årlig bønnedugnad for land og folk.
Les mer om Norge og Prayer Breakfast.
Nei til utbygging av Urdelva
NVE sier nei til utbygging av Urdelva kraftverk i Tresfjord i Vestnes kommune. Kraftverket kunne ha gitt 10,7 gigawatt årlig, noe som tilsvarer strømbruken til rundt 500 husstander. Årsaken er at utbyggingen vil ha negative virkninger på landskapsbildet. Det skriver NVE i en pressemelding.
Les mer om NVE, Tresfjord og Urdelva.
Norge styrker regnskogsamarbeidet med Colombia
Dersom Colombia reduserer avskogingen i landet tilstrekkelig vil Norge bidra med opptil 400 millioner kroner årlig fram til 2025. Det kunngjorde statsminister Erna Solberg (H) og president Juan Manuel Santos tirsdag under et besøk i Amazonas.
Les mer om Colombia, Erna Solberg og Norge.
Norge lover Colombia opptil 400 millioner kroner i årlig regnskog-støtte
Dersom Colombia reduserer avskogingen i landet tilstrekkelig, vil Norge bidra med opptil 400 millioner kroner årlig frem til 2025.
Les mer om Colombia og Norge.
Norske milliarder skal redde regnskog i Colombia
AMAZONAS, COLOMBIA (TV 2): 400 millioner kroner årlig vil Norge betale til Colombia, dersom landet lykkes i å stanse avskogingen.
Les mer om Colombia og Norge.
Norge vil redde regnskog
400 millioner kroner årlig vil Norge betale til Colombia, dersom landet lykkes i å stanse avskogingen. – Dette er verdens lunger, sier statsminister Erna Solberg (H).
Les mer om Colombia, Erna Solberg og Norge.
Arbeidsmiljøpris til Kleive og Skåla omsorgssenter
- Vi framsnakker arbeidsplassen vår utad! KS, Fagforbundet og Utdanningsforbundet i Møre og Romsdal deler årlig ut en arbeidsmiljøpris. Årets pris ble delt ut på Arbeidsmiljøkonferansen i Molde tirsdag.
Avisa må fram
Regjeringen foreslår at Posten bare skal levere post annenhver dag fra 2020. Ifølge Postens regnestykker vil dette redusere selskapets kostnader med 500 millioner kroner årlig.
Les mer om Posten.
- Kunsten min handler om å fange atmosfæren på et sted
Irske Ann Quinn ankommer denne uka Andøy for et to ukers Artist in residency. Kultursamarbeidet i Vesterålen tar årlig i mot kunstnere på Artist in residency-opphold fra samarbeidsregionene Øst-Island og Donegal i Irland.
Svenska Akademiens leder Sara Danius har kjempet og tapt, skriver Bernhard Ellefsen.
I november i fjor avslørte Dagens Nyheter at ektemannen til et av de atten medlemmene i Svenska Akademien - stiftelsen som støtter svensk litteratur og språkforskning med millioner årlig, deler ut en rekke priser,