års

Samfunnsstraff for skole-voldtekt

En 20 år gammel mann fra Asker er dømt til 419 timers samfunnsstraff for å ha voldtatt en yngre medelev på skolen i desember 2014. Aktor la ned påstand om tre års fengsel, men retten dømte heller mannen til samfunnsstraff, skriver Budstikka.
Les mer om Asker og Budstikka.

Ingen tilleggsstraff for Gjermund Cappelen

Asker og Bærum tingrett gir ikke Gjermund Cappelen noen straff i tillegg til dommen på 15 års fengsel som han fikk i saken med politimannen Eirik Jensen.
Ingen tilleggsstraff for Cappelen
Gjermund Cappelen får ingen tilleggsstraff i oppbevaringssaken som har gått i Asker og Bærum tingrett. Årsaken er at Cappelen allerede er dømt til 15 års fengsel for innførsel av den samme hasjen, samt grov korrupsjon, opplyser Cappelens forsvarer til NRK.
Les mer om Asker, Bærum, Cappelen og NRK.
Ingen tilleggsstraff for Gjermund Cappelen i oppbevaringssaken
Asker og Bærum tingrett gir ikke Gjermund Cappelen noen straff i tillegg til dommen på 15 års fengsel som han fikk i saken med politimannen Eirik Jensen.

Gjør comeback 14 år etter puppe-skandalen

Justin Timberlake (36) opptrer under neste års Super Bowl, etter at han i 2004 rev av Janet Jacksons (51) topp.
Les mer om Super Bowl.
Uber har tapt, og de kommer ikke tilbake
DEBATT: Uber legger nå ned sin piratvirksomhet i Norge, etter nesten tre års aktivitet. Selskapets modell med drosjevirksomhet fra enhver som har en bil, er kjent ulovlig og er avviklet i så godt som hele Europa.
Les mer om Europa og Norge.
Sivertzen fikk æresprisen
Snowboardkjører Stian Sivertzen fra Kongsberg fikk æresprisen fra Snowboardforbundet under deres 30-års jubileumsfeiring lørdag kveld. 28 år gamle Sivertzen har vært alvorlig syk flere ganger i løpet av sin karriere og sa i sommer at han nå kom til å legge opp, av hensyn til egen helse.
Trafikkuhell på Bryne
En mann og en kvinne i 30-års alderen er sendt til legevakt etter et trafikkuhell på Bryne.
Les mer om Bryne.
Etter 30 års mystikk er det plutselig bevegelse i «dommedagshotellet
- Det så ut som om de var i ferd med å gjøre bygget klart for noe.
Bestefar dømt for overgrep
En bestefar er i Drammen tingrett dømt til seks års fengsel for å ha misbrukt to av barnebarna sine over flere år.
Les mer om Drammen.
Dømt for overgrep mot barnebarn
En bestefar er i Drammen tingrett dømt til seks års fengsel for å ha misbrukt to av barnebarna sine over flere år, skriver Drammens Tidende. Mannen benektet det hele, og har ifølge forsvareren anket til lagmannsretten.
Les mer om Drammen.
Tons of Rock med stort slipp
Festivalen Tons of Rock slapp fredag en liste med 19 band som skal spille på Fredriksten festning neste sommer. Blant bandene finner man navn som Helloween, Kvelertak, Exodus og At The Gates. Neste års festival blir avholdt fra 20. til 22. juni.
Så snart kan Statoils vind konkurrere mot olje og gass
Fornybar-sjef Irene Rummelhoff har staket ut kursen. I løpet av ti års tid skal selskapets flytende vindkraft konkurrere med alle andre typer energi, inkludert olje og gass.
Milliardregning
Det vil koste minst 2,5 milliarder å flomsikre Norge. Likevel ønsker regjeringen å kutte i bevilgningene til flom- og rassikring i neste års statsbudsjett.
Les mer om Norge.
Laget plate med «godstoglyder i hodet
Han sleit med tinnitus og måtte ta en pause fra musikken, men nektet å gi opp. Etter tre års arbeid i studio er Tor Hansen fra Vennesla klar med soloplate.
Les mer om Tor Hansen og Vennesla.
Ber om ni års fengsel for terror
En 34 år gammel mann fra Verdal som er tiltalt etter terrorparagrafen i straffeloven etter at han dro til Syria i 2014, bør ifølge aktor fengsles i ni år.
Les mer om Syria og Verdal.
Ber om ni års fengsel for terrortiltalt trønder (34)
OSLO TINGRETT (NRK): Aktoratet ba i sin prosedyre torsdag om ni års fengsel for den terrortiltalte 34-åringen fra Verdal.
Les mer om Verdal.
Ber om full frifinning for polske brør etter asylbrann
Medan aktor ber om til saman tretten års fengsel, meiner forsvararane at dei to er uskuldige.
Mener IS-verdaling bør få ni år i fengsel
Aktoratet mener den terrortiltalte har deltatt i IS-tjeneste i ett år, og at han for det bør få ni års fengsel.
Les mer om IS-tjeneste.
Aktoratet ber om ni års fengsel for terrortiltalt trønder (34)
OSLO TINGRETT (VG) Aktoratet mener bilder, elektronisk kommunikasjon og tiltaltes (34) egen forklaring beviser at han har gjort seg skyldig i terrordeltakelse.
Aktor ber om syv års fengsel for tiltalt hovedmann i asylbrannsaken
Aktor har ingen DNA-bevis, fingeravtrykk eller håndfaste vitneobservasjoner som peker mot de polske brødrene. Likevel krever hun streng straff for de tiltalte i asylbrannsaken fra Hotell Lune huler i Lindås.
Les mer om Hotell Lune.
Utdanner flere fengselsbetjenter
Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter i Lillestrøm får 65 millioner kroner ekstra i neste års forslag til statsbudsjett. Dette betyr at skolen kan øke antall studieplasser fra 250 til 300, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Lillestrøm.
Netflix-filmen om 22. juli får statlig tilskudd på 17,1 millioner
Norsk filminstitutt har delt ut neste års incentivtilskudd. 17,1 millioner kroner er satt av til Netflix-filmen om terrorangrepene 22. juli 2011.
Les mer om Netflix-filmen.
Netflix-filmen om 22.juli får statlig tilskudd på 17,1 millioner
Norsk Filminstitutt har delt ut neste års incentivtilskudd. 17,1 millioner kroner er satt av til Netflix-filmen om terrorangrepene 22. juli 2011.
Les mer om Netflix-filmen.
Asylsøker dømt for voldtekt
En 20 år gammel asylsøker fra Somalia er dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en kvinne på Oslo Lufthavn i mars i fjor. Det skriver Nettavisen. Overgrepet skjedde da kvinnen ventet på kjæresten sin ved heisen i parkeringskjelleren.