øst

Må hente ned skadd skiløper

Luftambulansen og Røde Kors aksjonerer for å hente en skadd skiløper på Bjørnfjell øst for Narvik, opplyser politiet.
Les mer om Bjørnfjell og Narvik.

Trafikkulykke i Randesund

En ATV skal ha kollidert med en bygning nær Fidjekilen øst for Kristiansand. Nødetatene er på vei og skadeomfanget er ukjent.
Får felle ulv
Fylkesmannen har sett i gang skadefelling på ein ulv i Dovre, Sel, Nord- Fron og Sør-Fron, øst for E6 fram til 2. mai klokka 12 ifølge GD. I tillegg har miljødirektoratet gitt løyve til å felle ein ulv i Ringsaker kommune. Potensiell skade på 18.000 sau ligg til grunn for vurderinga.
Nekter straffskyld
Mannen fra Hedmarken som er tiltalt for å ha brukt hunder til å jage ei binne med unger, nektet straffskyld da rettssaken startet. Dette skal ha skjedd øst i Elverum rett etter at bjørnene kom ut av hiet. Strafferammen er fengsel i inntil tre år.
Les mer om Elverum og Hedmarken.

Feil med 110-nummer

Telenor opplyser at det er en feil i georutingen knyttet til nødnummeret 110. Alarmsentral Brann Øst ber folk oppgi fylke og kommune hvis man skulle trenge å ringe nødnummeret.
Deila etter åtte mål i cupen: – Fin trening
Et drøyt kvarter sto det U mellom lille Gran fra 4. divisjon og mektige Vålerenga fra Oslo øst.
Les mer om Gran, Oslo og Vålerenga.
Bussjåfør fratatt lappen
Sjåføren av bussen som kjørte på en dame i fotgjengerfeltet på Hafslundsøy i Sarpsborg har fått førerkortet beslaglagt. Det skriver Øst politidistrikt på Twitter. Politet er nå ferdig med undersøkelser på stedet.
Alvorlig skadet etter påkjørsel
En dame i 30-årene er kjørt til Sykehuset Østfold med alvorlige skader etter at hun ble påkjørt i et fotgjengerfelt i Nordbyveien på Hafslundsøy i Sarpsborg. Det skriver Øst politidistrikt på Twitter. Trafikken blir dirigert forbi stedet.
Frykter ny BMW-bande
Siden nyttår har Sør-Øst politidistrikt hatt 24 innbrudd i BMW-er. – Det er store verdier som blir tatt, sier operasjonsleder Erik Gunnerød.
Les mer om Erik Gunnerød og Sør-Øst.
Ikke heisfaste lenger
De tre som satt fast i en heis i Halden er hjulpet ut, opplyser Alarmsentral Øst. Det er ikke meldt om personskader.
Les mer om Alarmsentral Øst og Halden.
Kø på E18
Et vogntog har fått stans på E18, like øst for Farriseidet i Larvik. Det meldes om kø i begge retninger.
Les mer om E18, Farriseidet og Larvik.
To personer funnet etter leteaksjon
De to som ble savnet i grenseområdene øst for Sulis er funnet i god behold i dag. Ifølge Avisa Nordland hadde de to fått problemer med skuteren.
Vei stengt
Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er stengt på grunn av uvær, ifølge Vegtrafikksentralen Øst. Det blir tatt ny vurdering klokka 10.
Mer skjermbruk i Asker og Bærum
Ungdom mellom 13 og 15 år i Asker og Bærum bruker mer tid foran skjerm på fritida, enn jevnaldrende i resten av landet, skriver Budstikka på papir. Undersøkelsen fra Kompetansesenter Rus region Øst viser at ungdommene bruker mer enn tre timer daglig på nettbrett, mobiltelefon, PC eller TV-spill.
Les mer om Asker, Budstikka, Bærum, TV-spill og Øst.
Uoppdagede olje- og gassressurser
Oljedirektoratet dobler anslaget over de uoppdagede olje- og gassressursene i Barentshavet. Oljedirektør Bente Nyland la i dag frem resultatet av kartleggingen Oljedirektoratet har gjort av den nordlige delen av Barentshavet øst.
Oljedirektoratet tror det kan hentes ut 10 milliarder fat øst for Svalbard
Oljedirektoratet har sett inn i krystallkulen, og anslår at det kan utvinnes 10 milliarder fat olje og gass lengst nord i Barentshavet.
Les mer om Barentshavet og Svalbard.
Plutselig forsvant talentene: - Dette blir snart en blendahvit sport
Strømmen av stjernespillere fra innvandrerbydelene på Oslo øst har stoppet opp:
Les mer om Oslo.
Pipebrann i Fredrikstad
Fredrikstad brannvesen er på pipebrann i Knipleveien. Det skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.
Mann kom til rette
Den savnede mannen i Moss er kommet til rette. Det skriver Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om Twitter og Øst.
Ingen personskade etter ulykke
Tre biler var involvert i en trafikkulykke på E18 i Spydeberg. Det er ingen personskader, men store materielle skader, opplyser operatør ved Alarmsentral brann Øst. Det var også snakk om en bilbrann, men den ble slokket før brannvesenet kom frem.
Les mer om Alarmsentral, E18, Spydeberg og Øst.
Bilulykke på E18
Brannvesenet og politi er på vei til en trafikkulykke på E18. Det melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter. Det var også snakk om en bilbrann, men denne er nå slokket. Tre biler skal være involvert.
Valglokale evakuert i Frankrike
Et valglokale ble evakuert øst i Frankrike fordi det sto en stjålet bil forlatt med motoren i gang utenfor lokalet.
Les mer om Frankrike.
Lokale evakuert etter bombefrykt
Et valglokale ble søndag evakuert øst i Frankrike fordi et mistenkelig kjøretøy ble funnet utenfor bygget. Kort tid senere konkluderte eksperter med at det ikke var noen risiko.
Les mer om Frankrike.
Brann i Buskerud
Det brenner i øverste etasje et bolighus i Modum i Buskerud. Brannen ble meldt klokka 0505. - Slukkingen pågår for fullt, sier Operasjonsleder i Sør-Øst poltiidistrikt, Tom Richard Jansen. Fem beboere er evakuert, en beboer er ikke gjort rede for..
Sikkerhetsavdeling til Ila
Helse Sør-Øst vil bygge en ny sikkerhetsavdeling på Ila, skriver Budstikka. 14 alternativer har blitt vurdert til ny regional sikkerhetsavdeling. Det er blant annet muligheten for å samle ulike fagmiljøer som gjør at Ila er vurdert som det beste alternativet.
Les mer om Budstikka og Ila.