øst

Trafikkulykke på E6

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på E6 mellom Sarpsborg og Halden. Ulykken har skjedd i nordgående felt og brannvesenet fra begge byene har rykket ut, skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.

EU krangler om flyktninger

BRUSSEL (VG) EUs ledere langer ut mot hverandre i diskusjon om kvoteflyktninger. Land i øst anklages for å ikke dra sin del av lasset.
Ser dårlig ut for hvit jul
Per nå ser det veldig dårlig ut med tanke på hvit jul de fleste steder. – Dagens prognose viser at det ikke blir kaldt i julen. Unntaket er Svalbard, Øst-Finnmark, fjellet i Sør-Norge og indre deler av Østlandet, sier meteorolog Justyna Wodziczko. I Bodø kan temperaturen komme opp i hele i 8-9 grader onsdag.
EU krangler om flyktninger: – Det Orban gjør her, er en skam
BRUSSEL (VG) EUs ledere langer ut mot hverandre i diskusjon om kvoteflyktninger. Land i øst anklages for å ikke dra sin del av lasset.

Beklager leietabbe

Politiet inngikk en ulovlig leieavtale av politihuset i Drammen og betaler til sammen 100 millioner kroner for en avtale som ikke var godkjent. Justisministeren beskriver saken som svært alvorlig. Politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, beklager det som har skjedd. Hun var ikke sjef da avtalen ble inngått.
Flere påkjørsler
En elg ble påkjørt av toget ca. klokken 20:00 i går, øst for Naurstadhøgda i Bodø. Den ble påkjørt ca en kiliometer lengre vest enn der reinsflokken og elgen ble påkjørt på mandag 11.12. Sørgående nattog kjørte også på en elgku i området Svartlia i 21.20 tiden i kveld.
Les mer om Bodø, Naurstadhøgda og Svartlia.
Bil av veien i Elvestad
En bil har kjørt av veien i avkjøringsfeltet på E18 øst for Elvestad. Det var to personer i bilen, begge skal være uskadd. Politi og ambulanse er på vei til stedet.
Les mer om E18 og Elvestad.
Nytt bolighåp på Stokkeland
Ny kommuneplan og usikkerheten rundt Sandnes Øst gir grunneiere og utbyggere på Stokkeland nytt håp om boligutbygging. Tidligere har Fylkesmannen stoppet planene.
Les mer om Fylkesmannen og Stokkeland.
Trailer sperrer ved Trøsken
En trailer har kjørt seg fast i bakkene på fylkesvei 114 øst for Trøskenbrua, i retning Sarpsborg. Ifølge tipser er det mulig å komme forbi med personbil, men ikke med større kjøretøy.
Ønsker å bygge skole
Buskerud fylkeskommune undersøker nå muligheten for å bygge en ny videregående skole i tilknytning til sykehuset som skal bygges på Brakerøya. Fylkeskommunen har det siste året hatt samtaler med Helse Sør-Øst og Vestre Viken helseforetak om mulighetene for å bygge en skole som kan utdanne unge innenfor sykehusrelaterte yrkesfag, og elektrofag, bygg og forskning.
50 muslimske land i anti-Trump-opprop: Øst-Jerusalem er Palestinas hovedstad
Krever at bydelen anerkjennes som palestinsk hovedstad
Muslimske land: Øst-Jerusalem må anerkjennes som palestinsk hovedstad
Det okkuperte Øst-Jerusalem må anerkjennes som palestinsk hovedstad, heter det i en erklæring fra et toppmøte for over 50 land med stor muslimsk befolkning.
Les mer om Øst-Jerusalem.
Bilbrann i Sarpsborg
En bil brenner på Sandesund bru i Sarpsborg. Bilen står i retning Oslo, skriver Vegtrafikksentralen øst.
Pipebrann i Moss
Moss brannvesen har rykket ut til en pipebrann på Jeløya. Det melder Alarmsentral brann Øst på Twitter.
Les mer om Alarmsentral, Jeløya, Twitter og Øst.
Melding om hest i myr
Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut etter melding om en hest i en myr på Kampenesveien i Ise. Det melder Alarmsentral brann Øst på Twitter.
400 utsatt for nettovergrep
En mann i 20-årene er siktet for nettovergrep mot mer enn 400 gutter i alderen 10 til 18 år. Øst politidistrikt kaller saken svært alvorlig og omfattende.
Stopper sykehusplaner
Miljøverndepartementet sier nei til bygging av et psykiatrisk sykehus innenfor Markagrensen i Bærum. Det skriver Aftenposten. Helse Sør-Øst ønsker å bygge en ny regional sikkerhetsavdeling for farlige og svært syke pasienter til 1,5 milliarder kroner ved Grini.
Barn sulter i Syria. - Hjerteskjærende, sier Egeland
Den siste måneden har situasjonen ytterligere forverret seg i Øst-Ghouta.
Les mer om Egeland, Syria og Øst-Ghouta.
Meldte seg for politiet
Bilføreren som kolliderte med en lyktestolpe ved Kransen i Moss har tatt kontakt med politiet. Vedkommende vil bli anmeldt for brudd på Veitrafikklovens 3 om hensynsfull og aktpågivende atferd, opplyser Øst politidistrikt.
Les mer om Kransen og Øst.
Lite info etter mulig påkjørsel
Politiet har ikke fått snakket med kvinnen som trolig ble påkjørt i Rakkestad lørdag kveld. Hun beskrives nå som moderat skadet. Åstedsgranskerne er ferdige på stedet, og spor skal nå analyseres. Ingen eventuelle vitner til hendelsen har meldt seg, opplyser Øst politidistrikt.
Les mer om Rakkestad og Øst.
Møt den beleirede fotografen som fortsetter å vise verden det han ser
Hver morgen står han opp for å fotografere lemlestede eller drepte naboer og medborgere. Her er 24-åringen som viser verden den blodige beleiringen av Øst-Ghouta i Syria.
Les mer om Syria og Øst-Ghouta.
Fant hardt skadet kvinne
En ung kvinne er funnet hardt skadet i Strømfossveien i Rakkestad. Hun flys til Ullevål universitetssykehus nå. – Vi antar at kvinnen er påkjørt, men vi kan ikke konkludere nå. Vi venter på å få krimteknikere til stedet, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.
Knivmann siktet for trusler
Politiet har avhørt mannen som ble pågrepet på Hafslundsøy i natt, opplyser operasjonssentralen i Øst politidistrikt. Politiet rykket ut etter at de fikk melding om en mann som gikk rundt med kniv i 01:30-tiden. Han er siktet for trusler mot politiet, men ble løslatt etter avhøret.
Les mer om Hafslundsøy og Øst.
Kolonnekjøring på fylkesvei 50
På fylkesvei 50 Hol–Aurland er det kolonnekjøring på grunn av uvær. Første kolonne kjører klokka 0800 fra øst.
Les mer om HolAurland.
Nordlandsbuss veltet
En Nordlandsbuss på tur sørover på E6 veltet over Fauskemyrene i dag tidlig. Høypolert isdekke på veien kombinert med ekstrem sidevind fra øst var årsaken til ulykken.
Les mer om Fauskemyrene.