øst

Brann i Moss

Det brenner i en bygning i Bruerveien i Moss, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter. De har satt i gang slokking.

Sommervarme flere steder sørpå

På årets første dag med sommertid ble det målt sommervarme flere steder øst og sør i landet. I nord holdt derimot kvikksølvet seg under 0 mens snøskurene gikk.
–Tilskuddsandelen i jordbruket skjevt fordelt
Tilskuddsandelen i jordbruket har de siste årene blitt skjevfordelt til fordel for bønder i sør og øst. Landbruksministeren sier endringene er marginale.
Politiet flytter ressurser på nett
Øst politidistrikt oppretter en ny digital enhet kalt digitalt politiarbeid. Politimester Steven Hasseldal sier det er nødvendig for å møte den stadige økende krimilatiteten på nettet. Kriminaliteten endrer seg, derfor blir det viktig for politiet å gjøre endringer, sier Hasseldal.
Les mer om Hasseldal.

Vil ha lengre frist for barneavhør

Politiet mener det er for utfordrende å foreta tilrettelagte avhør av barn innen sju dager. Øst politidistrikt ber om at den ressurskrevende fristen forlenges. Det sier leder for Romerike-politiet, Geir Solem, til Dagbladet.
Nationen: Bøndene i sør og øst er tilskuddsvinnerne
Tilskuddsandelen i jordbruket har de siste årene blitt skjevfordelt til fordel for bønder i sør og øst. Landbruksministeren sier endringene er marginale.
Styrker samarbeid med asylmottakene
Politiet skal nå styrke samarbeidet med asylmottakene. Det er et av tiltakene i regjeringens handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Radikaliseringskoordinator i Øst politiditrikt, Astrid Grythe, forteller at de blant annet ønsker å komme i dialog med enslige mindreårige asylsøkere. Politiet har per i dag ikke kjennskap til at det foregår radikalisering av asylsøkere ved de mottakene som fremdeles er i drift i Østfold.
Les mer om Astrid Grythe, Øst og Østfold.
Her var det over 20 grader i går
På årets første dag med sommertid ble det målt sommervarme flere steder øst og sør i landet. I nord holdt derimot kvikksølvet seg under 0 mens snøskurene gikk.
Kastet egg - måtte vaske i natt
Politiet stoppet en rampete guttegjeng på Jessheim i natt. – I tillegg til å drive med ringepigg, ble det kastet egg på vegger og vindusruter, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Romerike, Patrick Solberg til rb.no. Guttene måtte bruke natten på å vaske etter seg.
De kommer fra øst og vest, og nesten alle skriver riksmål
Tom Egeland fra Grorud fikk årets riksmålspris.
Les mer om Grorud.
Malerfirma slått konkurs
Skifteretten i Fredrikstad har slått et malerfirma konkurs for manglende innbetaling av moms. Det skriver f-b.no. Konkursbegjæringen kom fra Skatt Øst. Selskapet ble etablert høsten 2014, og skylder over 108.000 kroner i merverdiavgift.
Les mer om Fredrikstad og Skatt Øst.
Gassfaren over på Nabbetorp
Gasslekkasjen i Nabbetorpveien gikk over av seg selv, opplyser Øst politidistrikt. I 18-tiden gikk gassalarmen da det lakk brennbar naturgass, og politiet ba beboere i området lukke vinduer og dører på grunn av lukten fra gassen. Få minutter senere var faren over, meldte politiet.
Les mer om Nabbetorp, Nabbetorpveien og Øst.
Brann i bygning
Brannvesenet er på vei til brann i bygning i Vardestubben i Eidsberg. Det skriver Alarmsentral Brann Øst AS på Twitter.
Les mer om Eidsberg, Twitter og Vardestubben.
Nettverk unndro skatt for 400 millioner
Skatt Øst har avslørt fem svindlernettverk som skal ha hjulpet 4.000 personer med å kreve skattefradrag de ikke hadde krav på.
Veteran ruset bak rattet
UP stanset en kvinne i 70-årene i Rakkestad tidligere i dag. Nå er hun siktet for promillekjøring, melder Øst politidistrikt.
Les mer om Rakkestad og Øst.
Færre søkere fra Vestfold
Antall søkere til Politihøgskolen fra Sør-Øst politidistrikt har gått noe ned. I år er det 681 søkere fra Vestfold, Buskerud og Telemark, mot 803 i fjor. På landsbasis er Politihøgskolens søkertall i år det tredje høyeste noensinne, og nesten 4900 personer har søkt på politiutdanning.
Har mange bekymringssamtaler
Politiet i Østfold innkalte i fjor til en rekke bekymringssamtaler på grunn av frykt for radikalisering. Det bekrefter radikaliseringskoordinator i Øst politidistrikt, Astrid Grythe. Hun sier at flest samtaler kom som følge av høyreekstreme ytringer på nett.
Les mer om Astrid Grythe, Øst og Østfold.
Svindlernettverk unndro 400 millioner kroner i skatt
Skatt Øst har avslørt fem svindlernettverk som skal ha hjulpet 4.000 personer med å kreve skattefradrag de ikke hadde krav på.
Bergingsarbeidet er ferdig
E6 er nå ryddet etter ulykken i Torsbekkdalen, melder Øst politidistrikt.
Les mer om Torsbekkdalen og Øst.
Stein Erik Hagen vil bygge 780 boliger i Oslo
Hagen-familiens Canica sonderer terrenget for bygging av boliger på Oslo øst, sammen med investor Lars Windfelt.
Les mer om Oslo.
Geriljasoldat blir Øst-Timors nye president
Første valg etter at FN-styrkene forlot landet i 2012.
Les mer om FN-styrkene.
Harde kamper i Damaskus
Titusenvis av sivile er fanget i opprørskontrollerte områder øst i Damaskus, der det er harde kamper mellom det syriske regimet og væpnede opprørsgrupper.
De skaper vrengebilder av Europa
Sterke menn i øst, presidentene Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan, skaper vrengebilder av Europa for å tjene sine egne interesser.
Alle veier først
Samferdselsministeren er innhentet av virkeligheten når han satser på fire hovedveier mellom øst og vest.
HELSEDATA: Ansatte føler seg dårlig behandlet
Kilder som kjenner Sykehuspartner godt hevder at de ansatte er blitt dårlig behandlet i forbindelse med kontraktinngåelsen mellom Helse Sør-Øst og HPE.