øst

To gode madlagutter

KRONIKK: Kristen Høyer Mathiassen (H) på Madla vil ikke ha tre nybygg i egen bydel fordi de er for dominerende og kan øke trafikken. John Peter Hernes (H) utsatte et prøveprosjekt for enveiskjøring i Pedersgata, selv om tusenvis av nye boliger i øst har ført til et alarmerende behov for å redusere trafikken.
Les mer om Madla og Pedersgata.

19 viltpåkjørsler på tolv timer

I løpet av tolv timer fra klokken seks i går kveld skjedde det 19 viltpåkjørsler i Värmland län. En elg ble påkjørt i Årjäng, rett øst for grensen ved Ørje, melder SVT Värmland. Tilsammen er femten rådyr, to elger, en hjort og et villsvin påkjørt. Ingen personer er skadet i forbindelse med ulykkene.
Les mer om Värmland, Årjäng og Ørje.
Tidligere Kongsberg-direktør dømt til over fire års fengsel
En tidligere salgssjef for Øst-Europa i Kongsberggruppen er dømt til fire og et halvt år i fengsel for grov økonomisk utroskap, grovt skattesvik, og selvvask.
Brann i pipe i Fredrikstad
Det brenner i en pipe på Ørmenveien i Fredrikstad. Brannvesenet er på vei til stedet, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter.

Høytrykk i øst gir fem dager med knallvær i Trøndelag

Etter en våt og grå innledning av oktober, sørger et høytrykk i øst for fem praktfulle høstdager på rad i Trøndelag fra torsdag.
Les mer om Trøndelag.
Brann i bil i Våler
Brannvesenet i Moss har rykket ut til brann i en bil ved fylkesvei 115 i Våler. Det melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter.
Trafikkulykke i Sarpsborg
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke i Skjebergveien på Borgenhaugen. Det skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.
Kamara sørget for Columbus-seier
Ola Kamara scoret kampens eneste mål da Columbus Crew vant 1–0 over Orlando City i Major League Soccer søndag. Columbus Crew ligger på sjetteplass sin avdeling (øst) i MLS. I tillegg deler Kamara femteplassen blant ligaens toppscorere med 17 mål så langt i sesongen.
Trafikkuhell i Eidsberg
Alarmsentral Øst melder at Indre Østfold Brannvesen har dratt ut til Susebakke for å assistere ved et trafikkuhell. To personer på en motorsykkel skal være involvert, men det er ikke meldt om personskader.
Kreftomsorgen: Store sprik i hvilke pasienter som får teste ny behandling
Siden 2015 har kun n pasient fått unntaksbehandling i Helse Nord. I Helse Sør-Øst har 68 pasienter fått.
Les mer om Helse Nord.
Kjørte på telefonstolpe
Det er ikke meldt om personskader etter at en bilist kolliderte med en telefonstolpe på rv. 111 ved Lundheim. Mannskap fra E-verket undersøker nå stolpen, opplyser Alarmsentral Øst.
Kommune vil godta millionkrav
Formannskapet i Fredrikstad gikk torsdag enstemmig inn for å godta det endelige kravet fra Skatt Øst på drøye 19 millioner kroner, skriver Fredriksstad Blad. Skatt Øst mener kommunen har opptrådt grovt uaktsomt i flere utbyggingsprosjekter i forbindelse med momsregler. Bystyret behandler saken neste uke.
Værvinnere
Til helgen blir det mildt på Sør-Østlandet, mens resten av landet kan vente seg nedbør og vind. – Varm luft trekker inn fra Sør-Øst, så vi får temperaturer opp mot 15-16 grader, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen. Les mer.
Mer politi i Oslo indre øst og sør
Nær halvparten av pengene regjeringen vil bruke på områdesatsinger i Oslo, går til politiet. Av 117 millioner kroner til tiltak i Groruddalen, Oslo indre øst og Oslo sør, er over femti millioner kroner øremerket styrket politiinnsats.
Les mer om Groruddalen og Oslo.
Bussjåfør lettere skadd
En bussjåfør er lettere skadd etter at en buss med 28 turister kjørte av veien på riksvei 7 ved Haugastøl. Passasjerene er hentet av en annen buss og kjørt til Geilo hvor de får tilbud om legetilsyn, sier operasjonsleder Kai Gulbrandsen ved Sør-Øst politidistrikt til NRK.
En stilling til dyrepoliti
Politiets arbeid rettet mot dyremishandling skal bli bedre, sier Tommy Brøske, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt. Justisministeren bevilget tidligere i år to millioner kroner ekstra til et dyrepoliti. Brøske sier to stillinger skal gå inn i etterforskningsmiljøene for miljøkriminalitet. En stilling plasseres i Østfold og en på Romerike.
Politiet om ungdomsvold: Jenter blir brukt til å bære våpen
Jenta bar pistol i veska for en ung mann, som deltok i en gjengslåsskamp. Det forteller vitnet Ghulam Fareed Kahn. Politiet i Oslo øst er bekymret over en økning i voldsbruk blant unge jenter.
Les mer om Ghulam Fareed Kahn og Oslo.
Har sendt rapport til politiet
Tjøme kommune har sendt BDOs gransking av byggesaksavdelingen til politiet. Det kommer fram i en pressemelding. Fungerende rådmann Johnny Steinsvåg sier hensynet til ansatte og en eventuell politietterforskning gjør at kommunen mener Sør-Øst politidistrikt bør vurdere om det foreligger mulige straffbare forhold.
Snart får Stavanger en stor, ny trampolinepark
Snart kommer en diger trampolinepark i Stavanger Øst. 12 år gamle Tobias er blant dem som elsker å fly på denne måten.
Les mer om Stavanger og Stavanger Øst.
Se, Tobias «flyr i lufta
Snart kommer en diger trampolinepark i Stavanger Øst. 12 år gamle Tobias er blant dem som elsker å fly i lufta.
Les mer om Stavanger Øst.
Derfor provoserer MDG
Det er ikke vestkantfolk i Tesla, men sliterne i øst som rammes av økte bompenger i Oslo.
Les mer om MDG, Oslo og Tesla.
Ungdommer klemt mellom øst og vest
Sjtsjastja har de siste tre årene vært dratt mellom Ukraina, russiskstøttede opprørere og lokale kosakker. Vi fulgte byens 16-åringer gjennom en krigsuke med skoleball, smugrøyking – og massiv bombing.
Les mer om Ukraina.
Advarer mot «vekselsvindel
Politiet advarer mot en mann som skal veksle penger, og har klart å lure til seg 500-1000 kroner i tre ulike tilfeller i Arendal, Tvedestrand og Kristiansand. Mannen er i 50-60-årene, kun 1,50-1,60 høy, trolig øst-europeisk og snakker dårlig engelsk.
Fant penger i bilen
Politiet har funnet penger i bilen som de mistenkte stakk av i etter innbruddet på Sparebank 1 på Gol. Det er ikke klart ennå hvor mye penger det dreier seg om, eller om pengene stammer fra innbruddet i banken, sier operasjonsleder Stig Væråmoen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.
Sjokkert etter NRKs avsløringer
Politiet har fått mange tilbakemeldinger fra foreldre etter at NRK avslørte at ungdommer legger ut videoer av at de har sex. Politioverbetjent Geir Oustorp i Sør-Øst politidistrikt forteller at mange foreldre er sjokkert over hva de har sett og hørt.
Les mer om NRK og Sør-Øst.