øst

Mulig brann i Trøgstad

Indre Østfold brannvesen har rykket ut til det som er en mulig brann i en bygning i Askimveien, melder Alarmsentral brann Øst på Twitter.

Røykutvikling i kjeller

Hvaler brannvesen har rykket ut til Nedre Utgård. Bakgrunnen for utrykningen er røykutvikling i kjelleren, skriver Alarmsentral brann Øst på Twitter.
Trafikkuhell i Trøsken
Sarpsborg brannvesen er på vei til en trafikkulykke i Trøsken. Det melder Alarmsentral brann Øst på Twitter.
– Beslutningen er endelig
Valget av Tønsberg som politiets administrasjonssted i Sør-Øst politidistrikt er endelig. Det skriver justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen i et svar til ordførerne i drammensdistriktet. I begynnelsen av juni sendte sju ordførerne og fylkesordføreren et brev til Amundsen og ba ham om å endre beslutningen om å legge ned den felles alarmsentralen i Drammen.

Stengt i Oslofjordtunnellen

Oslofjordtunnelen er stengt mellom klokken 22 og 05.30 i natt, på grunn av vedlikeholdsarbeid, melder vegtrafikk sentral Øst på Twitter. Omkjøring er via Oslo eller fergene Moss-Horten.
Syria på bristepunktet – USA kan komme i direkte kamper med Russland og Iran
I Syria står Assad-regimet sterkere enn på flere år. Men øst i landet er situasjonen i ferd med å bli eksplosiv. Der er også norske spesialsoldater, skriver TV 2s utenriksreporter Pål T. Jørgensen.
Peker på problemene med utbyggernes rapporter
Rådmannen frykter blant annet trøbbel for metrobussen som følge av utbygginger i øst. Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) er ikke bekymret.
21 års fengsel for dobbeltdrapet i Kirkenes
Bengt Ronald Hansen (59) er i Øst-Finnmark tingrett dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin thailandske kone og hennes sønn i Kirkenes ifjor.
Les mer om Øst-Finnmark.
Ekstremvær koster liv i USA
To eldre personer har mistet livet i hetebølgen som herjer sørvest i USA. Lenger øst døde en tiåring i forbindelse med den tropiske stormen Cindy.
Les mer om Cindy og USA.
Ekstremvær koster liv i USA
To eldre personer har mistet livet i hetebølgen som herjer sørvest i USA. Lenger øst døde en tiåring i forbindelse med den tropiske stormen Cindy.
Les mer om Cindy og USA.
Ekstremvær i USA: Opp mot 50 grader
To eldre personer har mistet livet i hetebølgen som herjer sørvest i USA. Samtidig herjer den tropiske stormen Cindy lenger øst i landet.
Les mer om Cindy og USA.
Nødlandet med småfly
Et småfly med to personer har nødlandet på en åker ved Råde kirke. – Det var to personer ombord på flyet og det gikk helt fint. Brannvesenet trengte ikke kjøre helt frem, opplyser Jan Eilertsen, operatør i Alarmsentral Brann Øst.
Tatt med hasj på utested
En mann fra Moss er anmeldt for besittelse av mindre mengder hasj på et utested. Han prøvde å stikke fra politiet, skriver Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om Twitter og Øst.
– Har ikke oversikt
– Det brenner muligens i en lastebil i et industribygg. Vi har ikke oversikt eller kontroll på stedet nå og ber folk i nærheten om å trekke seg unna. Det er ikke avklart om det er stoffer i bygget, sier operasjonsleder Thov Torsrud i Sør-Øst politidistrikt til NRK om brannen i Hole.
Les mer om Har, Hole, NRK, Sør-Øst og Thov Torsrud.
Ekstra politiressurser satt inn i Oslo sør
Politiet har satt inn ekstra ressurser og koblet inn avdelingen for organisert kriminalitet for å håndtere bilbranner og annen kriminalitet sør og øst i Oslo.
Les mer om Oslo.
Ekstra politiressurser inn i Oslo
Politiet har satt inn ekstra ressurser og koblet inn avdelingen for organisert kriminalitet for å håndtere bilbranner og annen kriminalitet sør og øst i Oslo. Det ble presentert av politiet og Oslo kommune i dag.
Les mer om Oslo.
Nødetatsledere krever omkamp
Politidirektør Odd Reidar Humlegård må ta til fornuft og gjøre en ny faktabasert vurdering om plassering av operasjonssentralen for Sør-Øst politidistrikt. Det skriver fungerende leder Jan Erik Strøm i politiet i Søndre Buskerud og andre nødetatsledere i en kronikk i VG i dag.
Uforutsette kostnader, mer kø og støy, klimamålene sprekker
Rådmannen vil sette ned foten for Overvik, Rotvoll og Leangen inntil nye veisystemer øst i byen er avklart. Naboer håper inderlig at politikerne lytter til advarslene.
Les mer om Leangen, Overvik og Rotvoll.
Fellingstillatelse på ulv
Fylkesmannen har gitt fellingsløyve på en ulv i Ringebu i Oppland etter at flere sauer i området har blitt drept de siste dagene. Fellingstillatelsen gjelder i et område øst i Ringebu og et område i Stor-Elvdal kommune, og gjelder fram til 26. juni.
Les mer om Oppland, Ringebu og Stor-Elvdal.
Det skyer til
Det blir pent vær først på dagen, men fra i ettermiddag mulighet for enkelte regnbyger, særlig lengst vest. Fra i formiddag økende sørvestlig bris på kysten og i ettermiddag periodevis liten kuling øst for Kristiansand, i kveld dreiende nordvestlig.
Les mer om Kristiansand.
EFTA-land dyrest i Europa
Ifølge EUs statistikkontor var Norges prisnivå, særlig alkohol- og tobakksprisene, blant Europas høyeste i 2016. EFTA-landene og Norden hadde de høyeste prisene, mens Øst-Europa er billigst, og da spesielt landene på Balkan.
Les mer om Balkan, Europa, Norden og Øst-Europa.
Bjørn Kjos vokser raskt, men en billig-konkurrent fra Øst-Europa truer
Bjørn Kjos og Norwegian soler seg i glansen av en utrolig rask vekst. Nå truer en østeuropeisk konkurrent som vokser i ekspressfart. – Hvis ikke Kjos får opp farten vil han bli passert av Wizz Air, mener luftfartsanalytiker.
5 drept og 18 såret i angrep mot afghansk politi
Minst fem politimenn ble drept i et selvmordsangrep tidlig søndag morgen i Paktia-provinsen øst i Afghanistan, ifølge myndighetene. I tillegg ble 18 såret.
ROMAN: Når oversetteren kommer imellom
Ikonisk øst-afrikansk roman maltraktert på norsk. Terningkast fem til romanen, terningkast n til oversettelsen.