Acer

ACER-motstanden - bygd på myter?

Johnny Olsrud, forklarer i Tønsbergs Blad 17. april at hele motstanden mot ACER og EUs energiunion bygger på myter. LO, AUF, fylkesting og ordførere over det ganske land er blant dem som ikke har forstått noe som helst.
Les mer om AUF.
Norges stol tom da EU-ministre diskuterte ACER og energi
Norge var invitert på politisk nivå til å delta på energi-, klima- og ACER-debatt sammen med EUs energiministre torsdag, men stilte ikke.
Les mer om EU-ministre.
Acer-dekning i Kringkastingsrådet
Klager på mangelfull NRK-dekning i Acer-saken samt temaene hørbarhet, mediemangfold og sosiale medier står på programmet når Kringkastingsrådet møtes torsdag 26. april.

- ACER-strid virvler opp EØS-strid på Island

Representanter for alle tre regjeringspartier på Island er skeptiske til ACER, melder Sp-politikere etter et møte i Reykjavik. - ACER har virvlet opp EØS-debatten, oppsummerer islandsk ekspert.
ACER
Koblet utenlandskabler til tyskernes okkupasjon - på 9. april
Den tyske okkupasjonen av Norge er igjen trukket inn i debatten om Acer. Denne gangen med en Twitter-melding på okkupasjonsdagen.
Les mer om Acer, Norge og Twitter-melding.
ACER
Hvis ACER er den nye måten å få opp prisene på et Europeisk noe som har vært forsøkt på et tidligere tidspunkt da blir det bråk. Det er tidobbelt så billig å produsere strøm i Norge som nede i Europa.
Les mer om Europa, Europeisk og Norge.
Lukke til, Jonas
LEIAR Den hardt prøva Ap-leiaren, Jonas Gahr Støre takka ja til invitasjonen frå den lokale Ap-høvdingen Hilmar Høl. I dag kjem han til Årdal primært for å snakka om kvifor Acer er så viktig...
EU og EØS-avtalen: - Ja-siden jobber for et demokratisk problem
Nei-siden er ikke mot alt som kommer fra EU. Problemet ligger i de mer omstridte utvidelsene, som ACER og arbeidslivsbyrået.
Støre og Acer
For nokre år sia, på årsmøtet til Europabevegelsen, uttalte Støre at han var «forelsket i EU». Vi har aldri hørt noko liknande om Støres kjensler for sitt eige land, som han faktisk er vald til å styre.
Les mer om Acer, Europabevegelsen og Støre.
Erna Solberg må vise Island respekt
ACER-pakken skal ikke innføres i EØS dersom Island sier nei. Det må den norske regjeringen respektere, skriver Kathrine Kleveland. Flertallet i Islands regjering sier nei til å avstå energisuverenitet til EU.
Les mer om Island og Kathrine Kleveland.
TEST: Acer Predator X34 P
Knakende god 34-tommer spesielt for deg med Nvidia-kort.
Les mer om Nvidia-kort.
Ingen gode grunner for Acer
Acer-forkjemperne tjener først og fremst storkapitalens interesser.
Les mer om Acer.
Nazi-okkupasjonen dratt inn i debatten om ACER
Forfatter Hogne Hongset skrev en kriminalroman hvor energibransjen blir fremstilt som en mafia. Nå bruker han Josef Terboven i foredrag om Norges kraftstrategi.
Les mer om Josef Terboven.
Nei til EU starter innsamling for rettslig Acer-prøving
Organisasjonen Nei til EU startet fredag en innsamling. Formålet er en rettslig prøving av hvorvidt å knytte Norge til Acer er i tråd med Grunnloven.
Fagforbund slår tilbake mot kraftbransjens ACER-beskyldninger
- Jeg registerer at kraftbransjen reiser til Brussel for å begynne å kjefte på oss om ACER-striden. Det er symbolikk i det.
Les mer om Brussel.
Sier nei til Acer
Organisasjonen Nei til EU startet fredag en innsamling. Formålet er en rettslig prøving av hvorvidt å knytte Norge til Acer er i tråd med Grunnloven. – Vi er klar til å ta saken hele veien gjennom rettssystemet, sier leder Kathrine Kleveland.
Starter innsamling for Acer-prøving
Organisasjonen Nei til EU startet fredag en innsamling. Formålet er en rettslig prøving av hvorvidt å knytte Norge til Acer er i tråd med Grunnloven. - Vi er klar til å ta saken hele veien gjennom rettssystemet, sier leder Kathrine Kleveland.
Nei til EU starter innsamling for rettslig Acer-prøving
Organisasjonen Nei til EU startet fredag en innsamling. Formålet er en rettslig prøving av hvorvidt å knytte Norge til Acer er i tråd med Grunnloven.
Nei til EU starter innsamling for rettslig Acer-prøving
Organisasjonen Nei til EU startet fredag en innsamling. Formålet er en rettslig prøving av hvorvidt å knytte Norge til Acer er i tråd med Grunnloven.
- Innsamlingens mål er en rettslig prøving
Nei til EU starter i dag innsamling til ACER-søksmål: Stopp suverenitetsavståelse til EU. Uttalelse: Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU Nei til EU vil ha en rettslig prøving av om suverenitetsavståelsene er i samsvar med Grunnloven.
Les mer om Grunnloven og Nei.
Starter innsamling til ACER-søksmål
Nei til EU starter fredag innsamling til ACER-søksmål: Stopp suverenitetsavståelse til EU. - Nei til EU vil ha en rettslig prøving av om suverenitetsavståelsene er i samsvar med Grunnloven.
Les mer om Grunnloven.
Acer – energidebatten som sporet fullstendig av
DEBATT: Hvordan ble saken som skulle være en enkel videreføring av dagens europeiske energisamarbeid en av vårens mest betente politiske saker?