Afrika

FIFA advarer Liverpool mot å bruke Matip

FIFA ber Liverpool få tillatelse fra det kamerunske landslaget hvis Joel Matip skal spille klubbfotball mens Afrika-mesterskapet pågår.
Nordmann tre slag bedre enn superstjernen McIlroy
Det har gått opp og ned for Espen Kofstad (29) i Sør-Afrika. Men avslutningen var perfekt: tre slag bedre enn verdenstoeren Rory McIlroy.
Mahrez-dobbel ikke nok for Algerie
2-2 mot Zimbabwe i Afrika-mesterskapet.

Kofstad avsluttet sterkt

Espen Kofstad gikk en meget sterk sisterunde under europatour-turneringen i golf i Sør-Afrika søndag. Nordmannen lå på 64. plass etter en middels runde, men spilte seg opp til 31. plass etter imponerende spill, melder NTB.
Les mer om NTB og Sør-Afrika.
Golf: Variabel Kofstad-åpning
På sesongens første runde på europatouren i Sør-Afrika ble det for mange feil til å hevde seg i tetsjiktet for Espen Kofstad. Det holder foreløpig til en delt 72.-plass. Verdenstoer Rory McIlroy ligger på en delt annenplass så langt. Trevor Fisher Jr. leder.
Les mer om Espen Kofstad og Sør-Afrika.
Trenerlegende jakter historisk trippel i Afrika-mesterskapet
Marokkos landslagssjef i fotball, Herve Renard, skal forsøke å utrette noe ingen har klart før ham under årets Afrika-mesterskap.
Brukte voldserstatningen på å hjelpe kvinner i Sør-Afrika
Ekteparet Kirsti og Olav Løvlie mistet datteren Hanne i regjeringskvartalet den 22. juli 2011. Voldserstatningen har de brukt på å bygge krisesenter i Sør-Afrika.
Endelig seier for Ullevålseter i Afrika etter to krasj
Tar smertestillende.
Les mer om Afrika og Ullevålseter.
Inviterer turister til å klappe løveunger. Det som skjer etterpå er rystende
Gårder i Sør-Afrika tilbyr mulighet til å klappe, kose og jakte på løver. Svensk reportasje viser løvenes dystre skjebne.
Les mer om Sør-Afrika.
Ny opprørsgruppe herjer i Den sentralafrikanske republikk
En nyoppstått opprørsgruppe dreper, voldtar og torturerer sivile i Den sentralafrikanske republikk. Landets fattige befolkning står midt i en «voldsomt skrøpelig sikkerhetssituasjon, sier Afrika-eksperter. FN har tidligere advart om at konfliktene i landet kan føre til «et nytt Rwanda.
Les mer om Afrika-eksperter, Den og Rwanda.
Carola: - Når jeg kommer utenlands merker jeg at det er litt lettere
Hun skal feire jula i sin adoptivdatters hjemland, Sør-Afrika og gleder seg til å være mer utenlands, for å unnslippe kjendisstatusen.
Les mer om Sør-Afrika.
Valgte Stavanger for hovedsatsing for Medtech i Norden
Prometheus Medical Ltd, med datterselskaper i Skottland, Irland, Australia, Sør-Afrika, Midtøsten, valgte Stavanger som hovedsatsing ved etablering i Norden.
– Da jeg snudde meg igjen så jeg elefanten komme rett mot Sigurd og rive ham over ende
Kari og Sigurd Halvorsen har tatt hundrevis av nordmenn med til savannene i Afrika. Tur nummer 112 ble den siste.
Døde etter elefantangrep
En nordmann døde av skadene han fikk etter et elefantangrep under en safaritur i Malawi. Ulykken skjedde i midten av november. Mannen har vært innlagt på sykehus i Sør-Afrika siden
Les mer om Malawi og Sør-Afrika.
Statsråder krever Zumas avgang i Sør-Afrika
Minst tre sørafrikanske statsråder krever president Jacob Zumas avgang og mener at han er uskikket til å lede ANC og landet.
Les mer om ANC og Sør-Afrika.
Russland mot Portugal i «Prøve-VM
EM-vinnar Portugal møter vertslandet Russland pluss Mexico og New Zealand i neste års Confederations Cup i fotball. I den andre gruppa skal verdsmeister Tyskland møte Chile, Australia og vinnaren av Afrika-meisterskapet på nyåret. Turneringa blir også kalla «Prøve-VM, og går i Russland frå 17. juni til 2. juli.
Vannverksjefens jaktfarm i Sør-Afrika er solgt
Den sør-afrikanske jaktfarmen til tidligere vannverkssjef, korrupsjonsdømte Ivar T. Henriksen er solgt, opplyser selskapet Strandveien 1.
Tiltalt for å dytte mann i kiste - vekker sterke reaksjoner
En video som viser to menn som dytter en mann ned i en kiste og truer med å helle bensin i den, fører til kraftige protester i Sør-Afrika.
Les mer om Sør-Afrika.
Tiltalt for å dytte svart mann i kiste - vekker sterke reaksjoner
En video som viser to menn som dytter en svart mann ned i en kiste og truer med å helle bensin i den, fører til kraftige protester i Sør-Afrika.
Les mer om Sør-Afrika.
Studenter jobber for mye – kastes ut av landet
Norske myndigheter har nærmest igangsatt en offensiv for å kaste utenlandske studenter ut av landet. Simon (39) har jobbet hardt ved siden av studiene for å hjelpe folk i Afrika. Nå er han fratatt passet og utvist – fordi han har jobbet for mye.
Les mer om Afrika.
Kaster ut studenter
Norske myndigheter har nærmest igangsatt en offensiv for å kaste utenlandske studenter ut av landet. Simon (39) har jobbet hardt ved siden av studiene for å hjelpe folk i Afrika. Nå er han fratatt passet og utvist – fordi han har jobbet for mye.
Les mer om Afrika.
Færre arbeidsledige innvandrere
Arbeidsledigheten for innvandrere har gått ned til 7,2 prosent. Ledigheten er høyest blant innvandrere fra Afrika.
Les mer om Afrika.
Norske bistandspenger til serbisk yoga
Også et musikkorps i Sør-Afrika fikk midler av Norge i fjor, skriver DN.
Les mer om Norge og Sør-Afrika.
Vet du egentlig hvor sukkeret ditt kommer fra?
Det tar ikke lang tid å reise dit sukkeret gror. Mesteparten av sukkeret vi spiser i Norge kommer nemlig ikke fra Latin-Amerika eller Afrika, men fra Danmark(!).