Afrika


Stusselig fra Sør-Afrika

Vinternyhetene: Viner preget av et varmt klima i Sør-Afrika forsvarer ikke prisen.

Les mer om Sør-Afrika.

FN: Mange sulter i ebola-land

Stengte grenser, karantener og tapte avlinger fører til at opp mot en million mennesker i ebola-rammede i Vest-Afrika rammes av sult, ifølge FNs matvareprogram. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Les mer om AFP og Vest-Afrika.
Ban Ki-moon reiser til Ebola-land

FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil denne uken reise til de Ebola-rammede landene i Vest-Afrika for å rette oppmerksomhet om den prekære helsesituasjonen, melder FN ifølge nyhetsbyrået AFP.

66 journalistar drepne i år

Åtak på journalista har vorte meir brutale, og talet på kidnappingar har auka kraftig, ifølgje organisasjonen Reporters Without Borders. Flest journalistar har vorte bortført i Ukraina, Mistausten og Nord-Afrika.

Kan bli nødt til å selge farmen på nytt

Kjøperen av tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksens jaktfarm i Sør-Afrika har fortsatt ikke betalt.

Les mer om Ivar T og Sør-Afrika.
Britene spionerte på Belgia

Britisk etterretning plantet et virus i hjertet av teletrafikken mellom Europa, Midtøsten og Afrika. Dermed kunne de overvåke store deler av den internasjonale mobiltrafikken.

Les mer om Afrika, Belgia, Europa og Midtøsten.
Dette hendte i verden i 2014

2014 ble et urolig år. Ekstremistgruppa IS sjokkerte med sin brutalitet, og Ukraina-krisen førte øst og vest til randen av kald krig. I Vest-Afrika tok ebolaviruset tusenvis av liv.

Les mer om Ukraina-krisen.
Miss Sør-Afrika kåret til Miss World

Rolene Strauss fra Sør-Afrika ble kåret til årets Miss World.

Les mer om Sør-Afrika.
Miss Sør-Afrika kåret til Miss World

Sørafrikanske Rolene Strauss ble søndag kåret til årets Miss World i en glitrende konkurranse som var preget av at den honduranske deltakeren ble drept få uker tidligere.

Rolene (22) kåret til verdens vakreste

Rolene Strauss (22) fra Sør-Afrika gikk til topps i Miss World. 125 deltagere kjempet om å kunne titulere seg som Miss World 2014.

Les mer om Sør-Afrika.
Monica ble ikke Miss World

Monica Olivia Pedersen fra Moelv og Ringsaker ble ikke Miss World, da finalen ble arrangert i London søndag. Det ble derimot Rolene Strauss fra Sør-Afrika. Pedersen kom ikke en gang til finalen i søndagens konkurranse.

Sterk avslutning av Kofstad

Malelane (NTB): Golfproffen Espen Kofstad (27) gikk en av dagens beste runder i Sør-Afrika søndag og avanserte til 14.-plass. Branden Grace vant suverent på hjemmebane. Kofstad fikk et meget vellykket comeback på europatouren.

Les mer om Kofstad og Sør-Afrika.
Møter med Boko Harams ofre

En nyinnkjøpt hijab, et slags nytt forhold til Gud, hundretusenvis av flyktninger og sterke møter med mødre som savner sine døtre. NRKs Afrika-korrespondent Christine Præsttun har postlagt ukas brev i Nigeria, der Boko Haram skaper redsel.

Les mer om Boko Haram, Gud og Nigeria.
Vår tids Lucia er afrikansk

Mens norske barn koser seg med feiringen av martyren Lucia, forfølges og drepes kristne barn i Afrika og Midtøsten. I dag er det Lucia-dagen, til minne om Lucia av Siracusa som led martyrdøden i 303 eller 304 etter Kristus.

Emirates private luksusjet flyr deg hvor du vil

Etter litt over et år i drift har Emirates Executive, selskapets private luksusjet-tjeneste (private charter), fløyet mer enn 450 timer til destinasjoner i Europa, Afrika, Det fjerne Østen og Midtøsten.

Les mer om Afrika, Det, Europa, Midtøsten og Østen.
Kongshavn/Kjølberg utslått i Sør-Afrika

Bloemfontein (NTB): Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg tapte knepent i åttedelsfinalen i Mangaung Open i sandvolleyball fredag.

Kongshavn/Kjølberg utslått i Sør-Afrika

Janne Kongshavn (bildet) og Victoria Faye Kjølberg tapte i åttedelsfinalen i Mangaung Open og endte på delt 9.-plass.

Kongshavn tapte 8-delsfinalen

Janne Kongshavn og Victoria Kjølberg er ute av Mangaung Open i Sør-Afrika.

Mange innvandrere er økonomisk sårbare

Innvandrere - spesielt personer fra områder som Afrika og Asia - er mer økonomisk sårbare enn resten av befolkningen. De opplever sin egen økonomi som mer presset, mangler oftere goder fordi de har dårlig råd og er svakere tilknyttet arbeidsmarkedet.

Les mer om Afrika og Asia.
Silje (30) risikerte livet for å bekjempe en av vår tids verste epidemier i Vest-Afrika

Er ebola-overlevende Silje Lehne Michalsen «Årets navn?

Les mer om Vest-Afrika.
Kongshavn/Kjølberg til cupspillet

Janne Kongshavn er sammen med Victoria Faye Kjølberg klar for cupspillet i Mangaung Open i Sør-Afrika.

Pistorius-saken skal opp i Høyesterett

Pretoria (NTB-Reuters): Påtalemyndigheten får ta dommen mot Oscar Pistorius for uaktsomt drap til høyesterett i Sør-Afrika. Det avgjorde en dommer onsdag.

Les mer om Høyesterett og Sør-Afrika.
Horrem / Eithun åpnet med seier

Bloemfontein (NTB): Iver Horrem og Geir Eithun innledet med seier i gruppespillet i Mangaung Open i sandvolleyball i Sør-Afrika onsdag.

Horrem/Eithun åpnet med seier

Bloemfontein (NTB): Iver Horrem og Geir Eithun innledet med seier i gruppespillet i Mangaung Open i sandvolleyball i Sør-Afrika onsdag. Iver Horrem og Geir Eithun vant sin første kamp i Mangaung Open i Sør-Afrika.

Horrem/Eithun åpnet med seier

Iver Horrem og Geir Eithun vant sin første kamp i Mangaung Open i Sør-Afrika.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15