Afrika

Vigør vil få Afrika til Hellemyr

Etter en tur til slummen i Nairobi i november ville Mathias Navjord (19) hjelpe de lokale barna. Det skal han nå gjøre gjennom fotballen med Vigør.
Les mer om Afrika, Hellemyr, Nairobi og Vigør.

Nice-terroristen var inspirert av en jihadgruppe i Afrika. I verdens fattigste kontinent har terroren sjudoblet seg

- Et paradoks at vi snakker om krise i Europa, sier forsker.
Les mer om Afrika og Europa.
Øker Afrika-investeringene med milliarder
Over de neste fem årene skal Gates-stiftelsen investere ytterligere 5 milliarder dollar i Afrika, sier grunnlegger Bill Gates.
Les mer om Afrika og Gates-stiftelsen.
Øker Afrika-investeringene med milliarder
Over de neste fem årene skal Gates-stiftelsen investere ytterligere 5 milliarder dollar i Afrika, sier grunnlegger Bill Gates.
Les mer om Afrika og Gates-stiftelsen.

Her hekker de midt i industriområdet

Midt i et hektisk industriområde i Meland har en koloni migranter slått seg ned etter en lang ferd fra Afrika. Nå må entreprenøren la de rødlistede sandsvalene hekke i fred.
Les mer om Afrika og Meland.
Erna på NATO-toppmøtet- Må stabilisere for å forebygge radikalisering og migrasjon
Norge beholder styrker i Afghanistan. Bidrar med 10 millioner til NATO-prosjekter i Nord-Afrika og Midtøsten.
Ulltveit-Moe: Ta trygd fra innvandrere for å redde EU
Investor Jens Ulltveit-Moe er bekymret for EUs fremtid. Han mener EU må stenge grensene for innvandrere fra Afrika og stramme inn innvandreres rett til trygd.
Les mer om Afrika.
Kygo gir penger til homokamp i Afrika
– Alle bør få leve med den legningen de har, sier superstjernen fra Bergen, som lover å donere festivalinntekter til Raftopris-vinner.
Slaget om en IS-bastion
Libya skulle bli IS nye vekstområde. Fra baser i et krigsherjet land uten fungerende myndighet skulle den såkalte islamske staten etablere kalifatet i Nord-Afrika. Det går ikke helt etter planen.
Les mer om IS-bastion og Nord-Afrika.
15-åring angrepet av hyene
En femten år gammel gutt ble angrepet av en hyene mens han lå og sov i et telt ved Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika.
Les mer om Kruger og Sør-Afrika.
Norges første Afrika-misjonær
I år er det 200 år siden Hans Christian Knudsen så dagens lys i Bergen.
Les mer om Afrika-misjonær og Bergen.
Festen er over, det er smarttelefoner igjen
Ferske prognoser bekrefter at smarttelefonsalget flater ut. Billige smarttelefoner i India og rivende økonomisk utvikling i Afrika er drivere.
Les mer om Afrika og India.
Tutta med dårlig start
Suzann Pettersen fikk ikke en ideell start på ukens LPGA-turnering i Michigan. Med en runde på par ligger hun på 66.-plass etter første runde. I toppen er det fem spillere som ligger seks slag under par. Det er Carlota Ciganda (Spania), Laura Davies (England), Lexi Thompson (USA), Kim Young-sei (Sør-Korea) og Paula Reto (Sør-Afrika).
Disse klistremerkene provoserer
Klistremerker som ber flyktninger dra hjem til Afrika har dukket opp i Trondheim.
Les mer om Afrika og Trondheim.
Volkswagen er igjen kongen av markedet
Men rett bak jager Toyota. Med et foregående år som inneholdt Volkswagenskandalen, utslippjuks og dieselgate ville det være naturlig å tro at dette var noe Volkswagen virkelig skulle få merke etterdønningene av. Men en stor-offensiv har likevel ført til at Volkswagen-gruppen atter en gang troner på toppen av salgstabellen. Volkswagen-gruppen, som består av Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini og Porsche tok et aggressivt grep om det nye året etter at fjoråret bød på både opp og nedturer. I løpet av de fire første månedene i 2016 leverte de ut hele 3,4 millioner biler globalt, viser tall fra focus2move.
Salsa, sei, seilbåt og sand i Ila
Folk graver i sanden, nyter sola, fisker sei eller danser salsa i sommerkvelden. De kommer fra Frankrike, Polen, Romania, Sør-Afrika og Norge.
Jo, denne flyr faktisk mellom Norge og Afrika
Den er her om sommeren. Men om vinteren holder den seg rundt Middelhavet. Dette er trekk-sommerfugler.
Les mer om Afrika, Middelhavet og Norge.
Sørafrikanske jordmødre får trøndersk hjelp
Når jordmødre i provinsen KwaZulu-Natal i Sør-Afrika følger opp gravide kvinner, kan det skje med et ultralydapparat utviklet i Trondheim.
Her blir Arnold Schwarzenegger jaget av vill elefant
«The Terminator-stjernen fikk en dramatisk opplevelse på safari i Sør-Afrika.
Bjerkeli Grøvdal vil ta OL-kravet mot 15 fra Afrika
Karoline Bjerkeli Grøvdal (25) tror hun kan klare å kvalifisere seg for sin andre OL-distanse i Diamond League-stevnet i Roma - selv om hun kan komme til å se langt etter feltet bestående av 15 afrikanere.
Schwarzenegger jaget av elefant på safari
Skuespiller og eksguvernør Arnold Schwarzenegger fikk kjenne dramaet på kroppen da en elefant løp etter bilen han satt i under en safari i Sør-Afrika.
Schwarzenegger jaget av elefant på safari
Skuespiller og eksguvernør Arnold Schwarzenegger fikk kjenne dramaet på kroppen da en elefant løp etter bilen han satt i under en safari i Sør-Afrika.
Schwarzenegger angrepet av elefant på safari
Skuespiller og eksguvernør Arnold Schwarzenegger fikk kjenne dramaet på kroppen da en elefant gikk til angrep på bilen han satt i under en safari i Sør-Afrika.
Frp slår alarm om innvandrerandel
I hovedstaden er det fire delbydeler der innvandrere hovedsakelig fra Afrika og Asia utgjør mer enn 60 prosent av innbyggerne. Dette gjelder Haugenstua, Rommen, Furuset og Fossum, skriver Klassekampen. For åtte år siden gjaldt dette to drabantbyer. Frp slår nå alarm om segregering.