Afrika

Trump tillater import av elefanthoder

Presidenten endrer loven og åpner for import av elefanthoder fra Afrika til USA.
Les mer om Afrika og USA.

Elefanten i rommet

President Donald Trump endrer loven og tillater import av elefanthoder fra Afrika til USA.
Les mer om Afrika og USA.
USAs Afrika-talsmann: Vil se ny æra i Zimbabwe
Uttalelsen kan tolkes som en oppfordring til president Robert Mugabe (93) om å gå av, skriver Reuters.
Les mer om Robert Mugabe og Zimbabwe.
Sørafrikansk sinne etter omstridt VM-tildeling
Frankrike ble onsdag utpekt som vertsland for VM i rugby union i 2023, selv om Sør-Afrika ifølge evalueringsrapporten var den klart beste søkeren.
Les mer om Sør-Afrika og VM-tildeling.

Den nordiske modellen

Det var mens kampen mot apartheid fortsatt raste i det sørlige Afrika, og Robert Mugabe var Afrikas håp.
Les mer om Afrika og Robert Mugabe.
Evjen ble beste nordmann
Sondre Evjen fra Ål ligger på andre plass i sesongavslutningen i det internasjonale RX2-mesterskapet. Evjen ble beste nordmann på en åttende plass sammenlagt da han i helgen kjørte siste runde i mesterskapet i Sør-Afrika. Evjen kjører for NMK Gol.
Les mer om Sør-Afrika.
VM-bronse til Solberg: - Ikke hans beste løp
Petter Solberg ble firer i sesongens siste VM-runde i rallycross. 42-åringen kjempet om VM-sølv sammenlagt i Sør-Afrika, men måtte nøye seg med bronse.
Bronse til Solberg
Petter Solberg ble nummer fire i sesongens siste VM-runde i rallycross i Cape Town. Det holdt til VM-bronse sammenlagt i Sør-Afrika.
Sølvet glapp for Solberg
Petter Solberg ble firer i sesongens siste VM-runde i rallycross. 42-åringen kjempet om VM-sølv sammenlagt i Sør-Afrika, men måtte nøye seg med bronse da han aldri klarte å ta igjen svenske Mattias Ekström i finalen.
Solberg sliter i Sør-Afrika
Petter Solberg har falt ned til 7. plass i den fjerde kvalik-runden i Cape Town. Det betyr at Mattias Ekström ligger nærmest å ta sølvplassen i årets VM i rallycross.
Les mer om Cape Town og Sør-Afrika.
Tett kamp mellom Solberg og Ekström
Petter Solberg har klatret opp til femteplass sammenlagt, etter tredje kvalifisering i VM-runden i rallycross i Cape Town. Men Mattias Ekström, som kniver med Solberg om andreplassen i VM, ligger an til tredjeplass i Sør-Afrika. Han vil med det passere Solberg i VM totalt.
Punktering for Petter Solberg
Petter Solberg falt fra 3.- til 9.-plass etter en punktering under lørdagens andre kvalifiseringsomgang i rallycross i Sør-Afrika. Problemene gjorde at Solberg kun ble nummer 15 av 22 på dagens andre gjennomkjøring. Han er på 9.-plass sammenlagt før søndag.
Solberg punkterte i Sør-Afrika
Petter Solberg punkterte under andre kvalik-løp under VM-runden i rallycross i Cape Town i dag. Dermed ligger han på 9. plass før de to siste kvalik-løpene. Men Solberg ligger på plassen foran Mattias Ekström, som er den argeste konkurrenten i kampen om sølvplassen i VM sammenlagt.
Solberg kjører for sølv
Petter Solberg kjører for sølv i VM-finalen i rallycross i Sør-Afrika denne helgen. Nordmannen er et fattig poeng foran svenske Mattias Ekström, og vil gjøre alt han kan for å sikre sølvmedalje i årets VM.
Les mer om Sør-Afrika og VM-finalen.
Joshua French skriver bok
I sitt første intervju siden returen fra Kongo, sier Joshua French at han ikke er sur på noen. Nå skriver han bok om hva han gjorde i Afrika.
Les mer om Afrika, Joshua French og Kongo.
Skriver bok om Kongo
– Det er bare jeg som kan kan skrive hva jeg og Tjostolv Moland gjorde i Afrika, sier Joshua French til Dagen. Nå skriver han bok om reisen, dommen og oppholdet i fengselet i Kongo. Les saken.
French skriver bok
Joshua French fra Re skriver bok om Kongo-saken, som etter planen skal komme ut neste år. Ifølge Dagen handler boka om hva han og Tjostolv Moland gjorde i Afrika og hvorfor de ble dømt for drap i Kongo. Fra før av er det kjent at moren hans også skriver bok.
Tidligere RBK-trener kan få ny jobb - i afrikansk storklubb
Erik Hamrn forhandler om sjefsjobb i Sør-Afrika.
Les mer om Sør-Afrika.
Erik Hamrn kan få ny jobb - i afrikansk storklubb
Den tidligere RBK-treneren forhandler om sjefsjobb i Sør-Afrika.
Les mer om Sør-Afrika.
Han ble vraket som krimsjef i Oslo. Nå flytter Einar Aas til Afrika
For noen måneder siden ble han overraskende vraket som kriminalsjef i Oslo. Nå flytter Einar Aas til Afrika.
Les mer om Afrika og Oslo.
Danske dømt i Sør-Afrika
Danske Peter Frederiksen (65) er i Sør-Afrika dømt for medvirkning til drap på sin kone, produksjon og distribusjon av barneporno, ulovlig våpenhandel, voldekt og pedofili.
Les mer om Sør-Afrika.
Møter flyktninger og spedalske i Afrika
Kronprinsparets offisielle besøk i Etiopia er i gang.
Les mer om Afrika og Etiopia.
Røde Kors: 6 millioner dollar gikk tapt i svindel under ebolakrisen
Røde Kors-ansatte og andre svindlet til seg over 48 millioner kroner som skulle vært brukt til å bekjempe ebolaepidemien i Vest-Afrika, opplyser organisasjonen.
Les mer om Vest-Afrika.
Omstridt innvandrings- rapport er nå publisert
Ifølge den mye omtalte innvandringsrapporten fra SSB, som ble publisert onsdag, vil innvandrere fra Asia og Afrika utgjøre 29 prosent av befolkningen i 2100.
Les mer om Afrika, Asia og SSB.