Aftenposten

Enda flere varsler i Høyre

Det er kommet tre nye varsler om upassende oppførsel i Høyre melder Aftenposten.
Les mer om Aftenposten og Høyre.

Dømt til 19 års fengsel

En 35 år gammel mann er dømt til 19 års fengsel for drap på en mann i 20-årene på Johan Sverdrups plass i Oslo i 2008. Det skriver Aftenposten. Mannen rømte fra Norge etter drapet, men ble pågrepet i 2016.
Les mer om Aftenposten, Norge og Oslo.
Oslo-representanten avviser ryktene
Dagen før hun blir presentert som statsråd i Erna Solbergs blågrønne regjering, ser Venstre-leder Trine Skei Grande seg nødt til å gå ut og avvise rykter som har gått om henne. – Jeg er ingen overgriper, sier hun til Aftenposten.
Skei Grande uttaler seg om sex-ryktene: – Jeg er ingen overgriper
Den siste tiden har det versert rykter om en hendelse fra 2008 som involverer Trine Skei Grande. Nå har Venstre-lederen valgt å kommentere ryktene i Aftenposten.

Trine Skei Grande til Aftenposten: – Jeg er ingen overgriper

Dagen før hun blir presentert som statsråd i Erna Solbergs blågrønne regjering, ser Venstre-leder Trine Skei Grande seg nødt til å gå ut og avvise rykter som har gått om henne. – Jeg er ingen overgriper, sier hun til Aftenposten.
Trine Skei Grande kommenterer sex-rykter
Venstreleder og påtroppende kulturminister Trine Skei Grande snakker i et intervju med Aftenposten åpent om ryktene som har versert om henne de siste par ukene, etter en hendelse på en fest for snart ti år siden. VG får bekreftet at ryktene også var et tema mens Grande forhandlet om ny regjering på Jeløya.
Tonning Riise sjukmeldt
Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise (H) er sjukmeldt, melder Aftenposten. Han gikk av som leder av Unge Høyre i forrige uke, etter flere varsler om seksuell trakassering. I en SMS til avisa skriver Tonning Riise at han er veldig lei seg for den smerte han har påført andre og at det er mye han skulle ønske aldri hadde skjedd.
Kan bli høyblokker på Slemdal
Plan- og bygningsetaten i Oslo foreslår å bygge høyblokker på inntil 10 etasjer rundt T-bane stasjonen på Slemdal. Samtidig foreslår etaten å fornye Slemdaslkrysset og senke T-banelinjen, skriver Aftenposten. Forslagene skal ut på høring.
Tonning Riise er sykmeldt
Stortingsrepresentant og tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise er blitt sykmeldt, skriver Aftenposten.
Oslo skjerper norskkravene
Oslo kommune skjerper kravet til norskkunnskaper for assistenter i barnehager og skoler. Frem til nå har det vært strengere krav for taxisjåfører enn for barnehage- og skoleassistenter, melder Aftenposten.
Les mer om Aftenposten.
Aftenposten: Unge Høyre ble varslet om seksuell omgang med svært beruset 16-åring - fulgte ikke opp
Varsel om at Kristian Tonning Riise hadde seksuell omgang med en svært beruset 16 år gammel jente i 2014 ble ikke fulgt opp, skriver Aftenposten. Daværende generalsekretær i Unge Høyre er uenig i fremstillingen.
Høyre: Flere varsler om Tonning Riise
Det har kommet mange nye varsler om tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise etter at han trakk seg som nestleder onsdag kveld. Dette bekrefter Høyres pressesjef Peder Egseth til Aftenposten.
Aftenposten: Det er kommet mange nye varsler på Kristian Tonning Riise
Tonning Riise kjentgjorde onsdag kveld at han trekker seg som Unge Høyre-leder.
Aftenposten: Fylkeslag i Unge Høyre satte i verk tiltak mot Tonning Riise
To fylkeslag i Unge Høyre skal ha gjort tiltak for å hindre at tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise var alene med unge jenter, skriver Aftenposten.
Kilder til Aftenposten: Unge Høyre fikk flere varsler om Tonning Riise
Unge Høyre skal ha fått varsler om Kristian Tonning Riises oppførsel allerede i 2013. Ungdomspartiet beklager at sakene ikke ble fulgt bedre opp.
Les mer om Aftenposten og Tonning Riise.
Aftenposten: Unge Høyre fikk minst tre varsler om Tonning Riise
Det har kommet flere varsler om oppførselen til tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise, melder Aftenposten. Det tidligste skal ha vært allerede i 2013. Unge Høyre beklager svikt i håndteringen.
Tror på regjeringsenighet til helgen
Høyre, Frp og Venstre kan bli enige om en regjeringsplattform allerede til helgen. Det sier kilder i flere av partiene til Aftenposten.
Les mer om Aftenposten, Frp og Venstre.
NIF kaller inn til oppvaskmøte
Det skriver Aftenposten.
Les mer om Aftenposten.
Høyhus må vente
Planene om et 19 etasjers høyhus på Montebello i Oslo blir nå revidert. De har fått kraftig motstand både i lokalmiljøet og hos Plan og bygningsetaten, skriver Aftenposten. Nå vil utbygger gå igjennom alle innspillene og endre prosjektet.
Les mer om Aftenposten, Montebello, Oslo og Plan.
Nytt blodfunn tilhører den savnede Janne Jemtland
BRUMUNDDAL (Aftenposten): Også de nye blodsporene som ble funnet lørdag tilhører den savnede tobarnsmoren, bekrefter politiet søndag.
Les mer om Janne Jemtland.
Nektet adgang til Østfold
Politiet blir automatisk varslet dersom en voldsdømt mann i 40-årene krysser grensen til Østfold, skriver Aftenposten. I flere tiår skal hans tidligere samboer ha blitt slått sparket og tvunget til sex mot hennes vilje. Han er nå rettskraftig dømt av Høyesterett til å gå med fotlenke og sone fire år i fengsel.
I dag rettes blikket mot Nord-Sverige. Der er Petter Northug
OM LANGRENN: Da de norske langrennshåpene ble fragått i Val di Fiemme, gjorde de spørsmålene om Northugs form enda flere, skriver Aftenposten-journalist Odd Inge Aas.
«I dag rettes blikket mot Nord-Sverige. Der er Petter Northug.
OM LANGRENN: Da de norske langrennshåpene ble fragått i Val di Fiemme, gjorde de spørsmålene om Northugs form enda flere, skriver Aftenposten-journalist Odd Inge Aas.
Vil gjøre vaksinering påbudt
Høyres helsepolitiske talsmann, Sveinung Stensland, sier til Aftenposten at han vil at det skal være påpudt for helsearbeidere å vaksinere seg mot smittsomme sykdommer. – De som ikke vil vaksinere seg har ikke noe i helsevesenet å gjøre.
Aftenposten: Ap-ledelsen i krisemøter om varsler-saken fredag
Toppledelsen i Arbeiderpartiet var ifølge Aftenposten samlet til krisemøter om varsler-saken i stortingsgruppens lokaler fredag formiddag.