Aftenposten

To Gullruten-nominasjoner til Aftenposten

Dokumentarfilmene «69 minutter av 86 dager og «Mellom Oss er nominert til «Beste TV-dokumentar i Gullruten 2018.

Høyrepolitiker: Norgesgruppen desinformerer stortingspolitikere

Høyres Peter Frølich sier til Aftenposten at Norgesgruppen feilinforme
Les mer om Aftenposten og Norgesgruppen.
Slipper unna passasjeravgiften
Staten dro inn 1,8 milliarder kroner i flypassasjeravgift i fjor - men passasjerene slapp unna regningen. Knallhard konkurranse gjør at SAS og Norwegian ikke får dyttet denne avgiften over på de reisende, skriver Aftenposten.
Les mer om Aftenposten og Norwegian.
- Listhaug-avgang endrer lite
Fylkesledere KrfFer ikke mer fristet til å gå i regjering etter at justisminister Sylvi Listhaug trakk seg fra regjeringen. Det skriver Aftenposten som snakket med 15 av KrFs 17 fylkesledere dagen etter Listhaugs avgang.

Syrias president øyner den største seieren siden Aleppo

ISTANBUL (Aftenposten): En av opprørsgruppene i Øst-Ghouta skal ha inngått en avtale om evakuering. Dermed kan n av tre enklaver havne i Assads hender.
Les mer om Aleppo og Øst-Ghouta.
Kringkastingsrådet har mottatt 518 klager på på dekningen av Acer-saken
Flere Acer-motstandere reagerer på det de mener er NRK og andre mediers manglende dekning av Acer-saken. - Vi hadde en markering i går, og det var ikke noe å finne på NRK etterpå. Det var heller ikke noe i VG, Dagbladet eller Aftenposten.
Migrantkrisen preger fortsatt Europa: 927.000 asylsøkere venter på svar
BRUSSEL (Aftenposten): Tallet på asylsøkere til Skandinavia har falt kraftig. Bare 0,5 prosent av dem som ankom Europa i fjor, fant veien til Norge.
Les mer om Europa, Norge og Skandinavia.
Ble skutt da han skulle hjelpe
Politiet mener mannen, som ble drept på Bjørndal i Oslo, ble skutt da han hjalp til med å få løs bilen som siktede hadde kjørt fast. Det ble en krangel som endte med at siktede, en norsk-pakistansk 32-åring, skjøt mannen, melder Aftenposten.
Les mer om Aftenposten, Bjørndal og Oslo.
Åtte siktet etter skyteepisoder i Oslo
Totalt åtte menn er nå siktet etter de tre skyteepisodene i Oslo i forkant av drapet på en uskyldig mann på Bjørndal forrige mandag. Det melder Aftenposten. Oslo-politiet mener skyteepisodene i forkant var gjengoppgjør.
Les mer om Aftenposten, Bjørndal og Oslo.
- Bruker ord jeg knapt har hørt fra en justisminister
Politisk kommentator i Aftenposten Harald Stanghelle mener ikke Sylvi Listhaug er utsatt for en heksejakt. Tirsdag morgen annonserte Sylvi Listhaug (Frp) at hun trekker seg som justisminister etter mistillitsforslaget mot henne.
– Bruker ord jeg knapt har hørt fra en justisminister
Politisk kommentator i Aftenposten Harald Stanghelle mener ikke Sylvi Listhaug er utsatt for en heksejakt.
VIDEO: Se Listhaugs pressekonferanse her
NYDALEN (Aftenposten): Sylvi Listhaug (Frp) trekker seg som justisminister. Klokken 08.30 forklarte hun hvorfor. Se pressekonferansen her.
DIREKTE: Følg Listhaugs pressekonferanse her
NYDALEN (Aftenposten): Sylvi Listhaug (Frp) trekker seg som justisminister. Klokken 08.30 forklarer hun hvorfor. Følg pressekonferansen direkte her.
Ulltveit-Moe byr på Norske Skog
Investor Jens Ulltveit-Moe har lagt inn et bud på Norske Skog på mellom 4 og 5 milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering. Det skriver Aftenposten. Ulltveit-Moe vil gjøre Norske Skog til et bioenergi-selskap, og vil langsiktig sett stake ut en kurs bort fra papirvirksomheten.
Les mer om Aftenposten og Norske Skog.
Siktet for uaktsomt drap
En 19 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap etter at en 45 år gammel kvinne døde i en traktorpåkjørsel i Oslo i februar, melder Aftenposten-.
Les mer om Aftenposten- og Oslo.
Traktorsjåfør siktet
45-åringen som døde etter traktorpåkjørsel på Sandaker, skal ha stått stille på rødt lys da hun ble påkjørt. Nå er traktorføreren siktet for uaktsomt drap, skriver Aftenposten.
Les mer om Aftenposten og Sandaker.
Fører siktet for uaktsomt drap
45-åringen som døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo, skal ha stått stille da hun ble påkjørt, skriver Aftenposten. Nå er traktorføreren siktet for uaktsomt drap, ifølge avisen.
Les mer om Aftenposten, Oslo og Sandaker.
Blir ikke rik på skihopping
Henrik Kristoffersen tjente dobbelt så mye på n seier som OL-gullvinner Maren Lundby (bildet) har gjort hele denne sesongen på skihopping. Det skriver Aftenposten. Maren Lundby har tjent inn 297 400 kroner i premiepenger i verdenscupen.
Sju mulige utganger på Listhaug-saken
Går regjeringen av? Må Sylvi Listhaug skifte departement? Her er de ulike scenarioene rundt dramaet, med vurdering av redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle.
Kvinnedominans i Vikersund
Aldri har det vore så mange kvinner i leiinga av eit arrangement i hopp-Norge som i Raw Air i Vikersund i helga. Det skriv Aftenposten. I dag er det sju kvinner som utgjer 30 prosent i organisasjonen, blant anna president og generalsekretær.
Les mer om Aftenposten, Raw Air og Vikersund.
Listhaugsirkuset oppsummert
Aftenposten og VG har samme innfallsvinkel, som om det er uvisshet om utfallet. Da Støre krøp til korset og sa han kunne akseptere Sylvi hvis hun ble flyttet, heiste han i realiteten det hvite flagget. Alle forstår det.
Les mer om Sylvi.
Dette venter Russland og verden med seks nye år med Putin.
VLADIMIR (Aftenposten): – Vi hadde ingen andre alternativer, sier Dmitrij Filippov (31). Søndag stemte han og over 45 millioner russere på Putin som dermed blir president for fjerde gang.
Bildene fra 70.000 overvåkingskameraer viser at det skjer mye rart i russiske valglokaler
MOSKVA (Aftenposten): Sang, sjakk, koldtbord, raketter og kosakkdans. Overvåkingskameraer gir et unikt innblikk i hva som skjer når 107 millioner russere oppfordres til å bruke stemmeretten.
Bildene fra 70.000 overvåkingskameraer viser at det kan skje mye rart i russisk valglokale.
MOSKVA (Aftenposten): Sang, sjakk, kaldt bord, raketter og kosakkdans. Overvåkingskameraer gir et unikt innblikk i hva som skjer når 107 millioner russere oppfordres til å bruke stemmeretten.
Antall snøskred fireboblet på ett år
Antall snøskred i Norge er firedoblet på ett år. Det dreier seg om skred utløst av mennesker - og de har økt fra 13 til 66, melder Aftenposten.
Les mer om Aftenposten og Norge.