Agder

Mener det avdekkes en ukultur i NAV

Ledelsen i NAV Aust-Agder innrømmer at det er avslørt en ukultur i etaten. Sju ledere er tatt for å ha snoket om kollegaer. Tillitsvalgte sier flere ansatte føler seg krenket og er sykmeldt etter datasnoking.
Les mer om NAV.

Vogntog skaper trøbbel på E39

Lastebiler og trekkvogner har i løpet av ettermiddagen kjørt seg fast på E39 helt vest i Vest-Agder. I perioder har trafikken stått helt stille. Kontrollører fra vegvesenet stanser dårlig skodde kjøretøy både i Kristiansand, Lyngdal og Flekkefjord.
Flere festivaler får lite støtte
Flere festivaler på Sørlandet får kraftige kutt i statlig støtte. Grunnen er at kulturrådet samler den statlige støtten i en ordning. «Ung klassisk er en av dem som fikk mindre enn ønsket. – Vi er skuffet, sier Inger Aasland fra Aust-Agder musikkråd.
Snø skaper problemer på E39
På E39 mellom Vest-Agder og Rogaland er det nødvendig med kjetting for store kjøretøy pga. svært mye snø i veien. Brøytebiler sliter med å komme fram fordi vogntog står med problemer både i Lindlandsåsen og i Drangsdalen, ifølge Statens vegvesen.

Kjemper for riksvei 9

Setesdal regionråd ber fylkespolitikerne i Aust-Agder bevilge 15 millioner kroner ekstra til byggingen av ny riksvei 9 mellom Bjørnarå og Optestøyl i Bykle. Ordførerne i Setesdal er redd for at denne veistrekningen ikke blir bygd så raskt som planlagt.
Isete veier
Det er fortsatt isete veier og glatt flere steder på Agder. Spesielt på sideveier kan underkjølt regn forekomme. Kjør forsiktig!
Les mer om Agder.
Sperrer datatilgang for NAV-ledere etter snoke-skandale
NAV i Agder-fylkene sperrer nå datatilgangen for ledere og mellomledere slik at de ikke kan søke internt i kollegaers journaler. Tiltaket kommer etter snoke-skandalen i NAV Aust-Agder.
Les mer om Agder-fylkene.
Inntektsnedgang på Agder
Aust- og Vest-Agder er blant fylkene i Norge som har hatt størst inntektsnedgang fra 2015 til 2016 blant norske privathusholdninger. En av årsakene til den markante nedgangen er statusen i oljenæringen.
Les mer om Agder og Norge.
Pris til natteravner
Natteravnene i Kristiansand har fått Vest-Agder fylkeskommunes Frivillighetspris for arbeid med barn og unge 2017. Natteravnene startet opp våren 1991 og har vært aktive i 26 år.
Les mer om Kristiansand og Vest-Agder.
Kulturpris til Øivind Berg
Forfatter Øivind Berg er tildelt Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris for 2017. Kristine Norberg og Lars Andreas Haug er tildelt fylkeskommunens kulturstipender for 2017.
Les mer om Aust-Agder og Øivind Berg.
«Klink is på veiene i Sør-Norge
Politiet i Agder advarer onsdag morgen om regn og kuldegrader fører til glatte veier. Utover dagen kan det bli «klink is flere steder på Østlandet.
Les mer om Agder, Sør-Norge og Østlandet.
Styrker sikkerheten etter snoking
NAV-direktøren i Aust-Agder, Hilde Høynes, iverksetter flere tiltak etter at flere ansatte og ledere har snoket i sensitive personopplysninger om kolleger i etaten. Opplæringen og sikkerheten styrkes og de vil ha hyppigere kontroller.
Les mer om Aust-Agder.
Pass på lokkingen på Facebook
– Det er flere innlegg på Facebook der det lokkes med usannsynlige premier som skal deles ut, da bør man ha et kritisk blikk med seg, mener fagansvarlig for digitale medier ved Universitetet i Agder, Øivind Eskedal.
– Lokker med usannsynlige premier på Facebook
Mange deler innlegg på sosiale medier der de tror de kan vinne store premier. Folk er for ukritiske, mener seniorrådgiver ved Universitetet i Agder.
Varsler glatte veier
Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om fare for regn som fryser på bakken. Dette kan gi glatte veier i Agder onsdag morgen. Se yr.no.
Les mer om Agder.
Obs-varsel om glatte veier
Regn som fryser på bakken fører til speilblanke veier i Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder onsdag.
Fare for underkjølt regn
Meterologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus samt lavereliggende strøk i Agder, Telemark og Buskerud. Onsdag er det stor fare for glatte veier i disse fylkene som følge av underkjølt regn.
Mann (38) dømt til 16 års fengsel for Åmli-drapet
En 38-åring er dømt til 16 års fengsel for drapet på Sigmund Olsen (45) i Åmli i fjor. Dommen mot mannen falt i Aust-Agder tingrett tirsdag.
Mann (38) dømt til 16 års fengsel for Åmli-drapet
En 38-åring er dømt til 16 års fengsel for drapet på sin svoger i Åmli i fjor. Dommen mot mannen falt i Aust-Agder tingrett tirsdag.
Les mer om Aust-Agder, Åmli og Åmli-drapet.
– Merker konkurransen fra nett
Kjøpmann Willy Thorsen mener helårsbyen Risør er i fare. I sportsbutikken hans har julehandelen så langt vært mye dårligere enn normalt. Søndag solgte han for 18 000 kroner, mot over 40 000 på samme dag i fjor, skriver Aust Agder Blad.
Les mer om Aust Agder Blad, Merker og Risør.
– Julehandelen har vært elendig
Kjøpmann Willy Thorsen mener helårsbyen Risør er i fare. I sportsbutikken hans har julehandelen så langt vært mye lavere enn normalt. Søndag solgte han for 18 000 kroner, mot over 40 000 samme dag i fjor, skriver Aust Agder Blad.
Nå kan du bygge din egen likkiste
En bedrift på Birkeland i Aust-Agder vil gjøre døden mindre tabubelagt ved å tilby likkister i byggesett. Både kreftsykepleier og prest liker ideen om å bygge sin egen kiste.
Les mer om Aust-Agder og Birkeland.
Hans Antonsen forlater Venstre
NRK får bekreftet at syv medlemmer i Agder har meldt seg ut av partiet.
Les mer om Agder og Venstre.
– Full respekt for avgjørelsen
– Jeg har full respekt for avgjørelsen som er tatt. Jeg vil takke han for langt og godt arbeid i Venstre, sier fylkesleder i Agder Venstre, Petter Toldnæs, om at Hans Antonsen har meldt seg ut av Venstre.
Les mer om Agder Venstre, Full og Venstre.
Melder seg ut av Venstre
Tidligere Grimstad-ordfører Hans Antonsen melder seg ut av Venstre. I helgen ble det kjent at partiet går inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Totalt syv Venstre-medlemmer i Agder har meldt seg ut. Les mer her.