Agder

Flomsikrer huset – igjen

Christina Dam Christensen frykter en ny storflom. Familien mistet mange eiendeler under storflommen i Aust-Agder for to år siden. De ble også rammet av flommen for tre uker siden. Nå har de lært at alt må festes til vegger og opp i høyden. Les mer.
Les mer om Aust-Agder.

Beredskapsstaben følger flommen

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder sier at beredskapsstaben vil følge flomsituasjonen tett etter at NVEs flomvarsel ble oppgradert til nest høyeste nivå i helgen. I en pressemelding skriver de at Sørlandet er ekstra sårbare etter sist flom.
Oransje farenivå
NVE vurderer nå flomfaren til oransje nivå for Aust-Agder lørdag. Dette er nest høyeste nivå og kan medføre omfattende oversvømmelser. For Vest-Agder er flomfaren fortsatt på gult nivå.
Les mer om Aust-Agder.
Dømt for grov vold og trusler
En mann i begynnelsen av 40-årene fra Kvinesdal er dømt til fengsel i halvannet år etter grov vold og trusler mot sin tidligere kone. Avisen Agder skriver at volden blant annet dreide seg om psykisk trakassering, pisking og høytrykksspyling.
Les mer om Kvinesdal.

Uvær i ankomst

I Aust-Agder kan det komme opp mot 170 millimeter nedbør, varsler meteorologen.
Harepest på Sørlandet
Det er registrert harepest hos døde harer i Agder. Det har vært av 23 pesttilfellene hos mennesker i Norge i år. Folkehelseinstituttet ber folk være forsiktige rundt syke eller døde gnagere og unngå å drikke udesinfisert vann, skriver Klassekampen.
Tre nye masterprogram
Det ble vedtatt tre nye masterprogram på Universitet i Agder i dag. De tre mastergradene som nå er innført er barnehagekunnskap, spesialpedagogikk, kystsoneøkologi.
Les mer om Agder og Universitet.
Økt faregrad på Sørlandet for flom og jordskred
NVE øker nå faregraden for flom og jordskred til gult nivå for deler av Agder og Telemark for fredag og lørdag.
Les mer om Agder, Sørlandet og Telemark.
Varsler «Intens nedbør, mer eller mindre sammenhengende, i tre dager
Meteorologisk institutt med OBS-varsel for Agder, Telemark og Vestfold.
Les mer om Agder, Telemark og Vestfold.
– På grensen til ekstremvær
Nedbørsmengdene som er ventet i Aust-Agder er på grensen til ekstremvær, og nye prognoser torsdag vil avgjøre om det sendes ut ekstremværvarsel, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss. Regnværet ser ut til å vare helt frem til tirsdag.
Les mer om Aust-Agder.
Harepest i Vest-Agder
Mattilsynet har påvist harepest i Vennesla og Songdalen. Mattilsynet antar at smitten er utbredt over et større område, og ber folk om å unngå usikre drikkevannskilder, og kontakt med syke eller døde harer og smågnagere.
Les mer om Songdalen, Vennesla og Vest-Agder.
– Kan bli lokale oversvømmelser
Obs-varsel for Agder
Les mer om Agder og Kan.
Venter mye regn
Meteorologene forventer mye regn i Vestfold, Telemark og Agder denne helgen.
Les mer om Agder, Telemark og Vestfold.
Treffsted for veteraner åpner
Etter flere dugnadstimer åpner nå Camp Møvig som er et treffsted for krigsveteraner i Kristiansand. Initiativtaker Jan Petter Veraas håper veteraner fra hele Agder vil bruke huset. – Jeg ser hvordan veteraner rett og slett blir helt forandra når de kommer hit. Les mer.
Anders Kylland til topps
Anders Kylland blir ny leder for Aust-Agder Frp i fylkestinget. Han erstatter Åshild Bruun-Gundersen, som er blitt stortingsrepresentant. Kylland har samme rolle i bystyret i Arendal.
Fastleger i Agder med mangler
Kun 31 fastlegekontor i Norge får «grønt lys av Forbrukerrådet i en nasjonal test. Ingen av dem finnes på Sørlandet. Mange fastlegekontor mangler nettside og informasjon om legene på nett. Les mer
Mye matjord er ødelagt etter flommen
Store mengder matjord er ødelagt etter flommen på Sørlandet. I dag fikk stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Ingunn Foss (H), se på skadene, vel vitende om at hennes regjering kutter pengebruken til ras- og flomsikring neste år.
Les mer om Sørlandet og Vest-Agder.
UiA lager sikkerhetsmodeller
Norske kommuner må arbeide på en helt annen måte enn i dag for å forberede seg på nye naturkatastrofer. Universitetet i Agder står sentralt i dette arbeidet.
Les mer om Agder.
Nytt støttesenter er åpnet
De som har vært utsatt for kriminalitet har i dag fått et nytt støttesenter å henvende seg til. Senteret skal være et lavterskeltilbud for hele Agder.
Les mer om Agder.
Åpnet støttesenter
Åpningen av «Støttesenter for kriminalitetsutsatte ble åpnet i Kristiansand i dag. Det skal være et lavterskeltilbud for mennesker som har vært utsatt for vold og trusler. Senteret sorterer under Agder politidistrikt.
Vil fremme Sørlandet i Oslo
Sørlandet må få en sterkere og tydeligere stemme i næringslivet og blant politikere i Oslo, sier regiondirektør i KS Agder Jan Inge Tungesvik. Nå lanseres prosjektet Sørlandet i Oslo , som er et nytt årlig tiltak.
Les mer om Oslo og Sørlandet.
Beskrivelse av sakna gut
– Guten har mørkt krøllete hår, utanlandsk utsjånad og blå cherrox på seg, opplyser operasjonssentralen hos Agder-politiet. Ein sju år gammal gut er meldt sakna i Kristiansand. Han hadde ei svart jakke på seg sist han vart sett. Les meir her.
Risør varsler millionunderskudd
Risør kommune varsler millionunderskudd, skriver Aust-Agder Blad. Underskuddet skal skyldes satsing på mindreårige flyktninger. Kommunen ble anmodet om å ta imot 20 enslige mindreårige. Det kom bare to, noe som gjorde at kommunen fikk mindre tilskudd enn forventet.
Les mer om Aust-Agder Blad.
Politiet plukket polsk øl i veikanten
Politiet i Agder har kjørt flere lass med øl funnet i veikanten i Lyngdal til politihuset. Ølboksene ble funnet i grøfta ved en omkjøringsvei til E39.
Les mer om Agder, E39 og Lyngdal.
Vurderer nei til HV-kutt
Arbeidarpartiet opnar for å seie nei til dei planlagde kutta i heimevernet, skriv Klassekampen. Regjeringa ynskjer å redusere talet på heimevernsoldatar med 7000. Heimevernet i Agder og Rogaland vil då få mellom 2000 og 3000 færre soldatar.