Aktor

Samfunnsstraff for skole-voldtekt

En 20 år gammel mann fra Asker er dømt til 419 timers samfunnsstraff for å ha voldtatt en yngre medelev på skolen i desember 2014. Aktor la ned påstand om tre års fengsel, men retten dømte heller mannen til samfunnsstraff, skriver Budstikka.
Les mer om Asker og Budstikka.

I retten for overgrep mot småjenter

Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 år gammel mann som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot seks småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, har i tiltalen tatt forbehold om at det blir nedlagt påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.
Advokat: – Dette har vært som en svertekampanje for meg
Advokat Inam Ghous Ali trakk seg som forsvarer i rettssaken mot Metkel Betew og 12 andre tiltalte menn i «Sult- saken. Aktor mener han er venner med flere av de tiltalte. – Denne prosessen kunne vært ryddigere, sier Ali.
Les mer om Ali, Metkel Betew og Sultsaken.
Aktor vil ha daglig leder fengslet etter dykkerulykke
Den daglige lederen av et båtselskap må fengsles i fem måneder, mener aktor. Mannen er tiltalt i forbindelse med at en dykker omkom i 2014.

Vil sende daglig leder i fengsel i fem måneder

- Det fremstår som opplagt at det er økonomisk motivert kriminalitet. Bruddene skjer for å klare å plukke mer skjell, sa aktor.
Eggen i ny Jensen-bok: Fantaserer om å se aktor i lakk og lær
Aktor Kristine Schilling er alt annet enn imponert over Torgrim Eggens skildringer av henne i hans nye bok om Eirik Jensen-rettssaken.
Forfatteren av Eirik Jensen-boka fantaserer om å se aktor «i lakk og lær
Forfatter Torgrim Eggen forsvarer heftige karakteristikker av de kvinnelige aktorene i Jensen-saken.
Ber om ni års fengsel for terror
En 34 år gammel mann fra Verdal som er tiltalt etter terrorparagrafen i straffeloven etter at han dro til Syria i 2014, bør ifølge aktor fengsles i ni år.
Les mer om Syria og Verdal.
Ber om full frifinning for polske brør etter asylbrann
Medan aktor ber om til saman tretten års fengsel, meiner forsvararane at dei to er uskuldige.
Aktor ber om syv års fengsel for tiltalt hovedmann i asylbrannsaken
Aktor har ingen DNA-bevis, fingeravtrykk eller håndfaste vitneobservasjoner som peker mot de polske brødrene. Likevel krever hun streng straff for de tiltalte i asylbrannsaken fra Hotell Lune huler i Lindås.
Les mer om Hotell Lune.
Vil ha fengsel for voldtektstiltalt
Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.
Les mer om Trysil og Trysilfjellet.
Krever 14 års fengsel for voldtekt
Aktor krever 14 års fengsel for den 48 år gamle mannen som er tiltalt for voldtekt av fire kvinner, skriver Drammens Tidende. Aktor mener det er et stort antall voldtekter over mange år, og en del av dem var brutale og smertefulle. Tiltalte nekter for alt.
Aktor vil ikke straffe Cappelen mer
ASKER OG BÆRUM TINGRETT (NRK): Aktor Lars Erik Alfheim mener hasjsmugler Gjermund Cappelen skal bli stående på de 15 årene i fengsel han ble idømt i Eirik Jensen-saken.
Aktor: Ikke mer fengselsstraff for Cappelen
SANDVIKA (VG) Aktor Lars Erik Alfheim mener Gjermund Cappelen kun skal ha en dags ekstra fengsel for hasjoppbevaringen – og over 400 dager varetekt-fradrag. Cappelen selv er fornøyd med det.
Aktor ønsker to års fengsel
Aktor mener 17-åringen som ble pågrepet med et hjemmelaget sprenglegeme på Grønland må dømmes til fengsel i to år.
Les mer om Grønland.
Lukkede dører i Betew-saken
Dørene blir lukket når danske undercover-agenter torsdag skal vitne under rettssaken mot Metkel Betew og 12 andre menn. Pressen får imidlertid lov til å være til stede. Aktor vil trolig vil be om begrensninger i hva pressen kan gjengi.
Les mer om Betew-saken og Metkel Betew.
Aktor: – Advokaten er omgangsvenn med flere av de tiltalte
Statsadvokaten mener en av forsvarerne svarte uriktig på spørsmål om vennskapsforhold til flere av de tiltalte i rettssaken mot Metkel Betew. Nå er advokaten stevnet som vitne.
Les mer om Metkel Betew.
Ber om ti års forvaring for overgrepstiltalt barnehageassistent
BERGEN TINGRETT (NRK): – Ein mann med hemningslaus og kriminell tilnærming til barn. Pågripinga av han hindra fleire overgrep, sa aktor Magne Kvamme Sylta om den overgrepstiltalte barnehageassistenten i Bergen.
Les mer om Bergen og Magne Kvamme Sylta.
Aktor ba om forvaring for barnehageassistenten
Magne Sylta mener den overgrepstiltalte barnehageassistenten (33) skal idømmes forvaring med en tidsramme på ti år og en minstetid på 6 år og 6 måneder.
Mann (55) dømt for voldtekt i Tønsberg
Aktor ba om fire års fengsel. Forsvareren ba om frifinnelse.
Les mer om Tønsberg.
– Han har en ulovlig og kriminell lyst på barn
– Våren 2016 eskalerte overgrepene i barnehagen. Pågripelsen av ham hindret nye overgrep, sa aktor Magne Sylta i sitt sluttinnlegg mot den overgrepstiltalte barnehageassistenten (33).
Les mer om Han og Magne Sylta.
Mener eldstebror bestilte brannen og dro på julebord for å ha alibi
Aktor mener motivet var frykt og rasisme.
Ber om frifinnelse
Forsvarer Christian Wiig ber om frifinnelse for familiefaren i 50-åra som blant annet er tiltalt for seksuelle overgrep mot sine døtre. Wiig mener også at krav om oppreisning ikke er tilstede. Aktor ba i går om sju års fengsling av mannen i Alstahaug tingrett.
Les mer om Alstahaug.
Skuldar aktor for å fare med indisiar
Krav om fullfrinning og skuldingar om at aktoratet spekulerer og byggjer saka på indisiar prega siste dag av rettssaka mot dei tre brørne som er tiltalte for å ha sett fyr på Selje Hotel.
Les mer om Selje Hotel.