Aktor

Ber om strenge straffer

Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.
Les mer om Eidsvag og Odalen.

Ba om 11 års fengsel etter overgrep

20-åringen fra Hamar som er tiltalt for seksuelle overgrep mot over 30 jenter bør dømmes til 11 års fengsel, sa aktor da ankesaken ble avsluttet i Eidsivating lagmannsrett i går. Forsvarer Svein Holden ba om at han behandles på mildest mulig måte, og mener en straff i underkant av 9 års fengsel er mest riktig.
Les mer om Eidsivating og Hamar.
Halliktiltalt dukkar ikkje opp i retten. No vil Noreg ta saka til Romania
BERGEN TINGRETT (NRK): – Me vil strekka oss langt for å få mannen dømt, seier aktor.
Les mer om Noreg og Romania.
Fortsetter korrupsjonsforklaring
Den hovedtiltalte byggesaksbehandleren innrømmet i tingretten i dag at hun ikke hadde tillatelse til å fradele ei boligtomt på Konnerud, slik hun faktisk gjorde. – Jeg kan ikke svare rasjonelt på hvorfor jeg også forsøkte å skjule sporene, svarte tiltalte på spørsmål fra aktor. Den 59 år gamle kvinnen fortsetter sin forklaring i dag og deler av mandag.
Les mer om Konnerud.

– Forstår han alvoret i det han har gjort? Jeg er i tvil.

Aktor ba om tre og et halvt års fengsel for eks-politikeren som er tiltalt for flere seksuelle overgrep mot tre mindreårige jenter.
Les mer om Forstår.
Ber om fengsel i to år og seks måneder for Tysfjord-tiltalt
Seks av månedene må gjøres betinget, mener aktor Siv Remen.
Ber om fengsel i to år og seks mnd.
Aktor ber om to år og seks måneders fengsel for mannen i 50-årene som står tiltalt for å ha forgrepet seg på en psykisk utviklingshemmet kvinne i Tysfjord. Seks av månedene betinget. Aktor mener prøvetiden bør være på tre år og seks måneder.
Les mer om Tysfjord.
Ny dag i retten
Retten er satt for den andre dagen i korrupsjonssaka i Drammen tingrett. Aktor Anne Christine Stoltz Wennersteen held fram med sitt innleiingsføredrag fram til lønsj, før forsvararane til dei to tiltalte slepp til.
Les mer om Drammen.
Ber om drøyt tre år i fengsel
Aktor Thorbjørn Klundsæter ber om fengsel i tre år og tre måneder for eidskogingen som er tiltalt for overgrep mot nabojenta på 12 år. Det skriver Glåmdalen i dag. Jentas alder gjør at overgrepet regnes som voldtekt, skriver avisen.
Les mer om Glåmdalen.
Vil ha 90 dagers fengselsstraff
Aktor har lagt ned påstand om 90 dagers fengsel og tap av førerkortet i 4 år for bilføreren som er tiltalt for uaktsomt bildrap i Skjåk 29. juni i fjor. Det skriver GD. En mann i 20-årene kjørte ned en 86 år gammel kvinne, som senere døde av skadene.
Les mer om Skjåk.
Samfunnsstraff for vold og sex med 13-åringer
Aktor la ned påstand om 416 timer samfunnsstraff for 21-åringen fra Indre Salten.
Les mer om Indre Salten.
– Psykisk utviklingshemmede kan ha vanskeligheter med å bli trodd
Utfallet av rettssaken i Ofoten tingrett kan koke ned til et spørsmål om troverdighet. Aktor mener psykisk utviklingshemmede har særlige utfordringer med å bli trodd i slike saker.
Les mer om Ofoten og Psykisk.
Samfunnsstraff for vold og sex med 13-åringer
Aktor la ned påstand om 416 timer samfunnsstraff for 21-åringen fra Indre Salten.
Les mer om Indre Salten.
Håper mobil-film kan oppklare gruppevoldtektssak i Stockholm -nå ankes frikjennelsen
- Hvis filmen finnes er den av stor interesse, sier aktor Markus Hankkio til Aftonbladet.
Les mer om Aftonbladet og Stockholmnå.
Anker frifinnelse av voldtekt
Statsadvokaten anker dommen mot to 20-åringer som like før jul ble frikjent for voldtekt, men dømt for voldtektsforsøk og seksuell omgang med to unge jenter. Mennene ble dømt til samfunnsstraff i 311 og 210 timer, mens aktor ønsker 4 og et halvt, og fem års fengsel.
Dømt til samfunnsstraff
To 20-åringer er i Oslo tingrett dømt til samfunnsstraff i henholdsvis 311 og 210 timer for voldtektsforsøk og for seksuell omgang med en person under 16 år, skriver VG. Aktor la ned påstand om henholdsvis fire og et halvt år og fem års fengsel.
Les mer om Oslo.
Dømmes for kroppskrenkelse
Aktor i Dokka-saken vil ha 20 års fengsel for mannen som har innrømmet å ha drept Nils Olav Bakken i Søndre Land i fjor. En kvinne og sønnen hennes ble ble frikjent for drap, men skal dømmes for kroppskrenkelse og aktor ber om et år for moren og sju år for sønnen. Det skriver OA.
Les mer om Dokka-saken og Søndre Land.
Påstår skyld i Dokkadrap
Aktor Thorbjørn Klundseter påsto i Eidsivating lagmannsrett i Hamar i dag at den tiltalte kvinnen og hennes sønn i Dokkdrapssaken er skyldige i drap eller medvirkning til drap. De er tidligere dømt til 19 års fengsel i Gjøvik tingrett. Forsvarer mener de to er uskyldige etter tiltalen.
I dag ventes dom i Tysfjord-sak
I dag ventes dommen i den første av Tysfjord-sakene. En mann i 40-årene har i Salten tingrett stått tiltalt for overgrep mot seks kvinner. Mannen skal blant annet ha avertert som sjaman for å komme i kontakt med kvinner. Aktor la ned påstand om sju års fengsel. Mannen nekter straffskyld.
Krever fengsel for trikkefører
Aktor har lagt ned påstand om 30 dagers ubetinget fengsel for en trikkefører som er tiltalt for uaktsomt drap etter at en fotgjenger ble påkjørt i nærheten av stoppestedet Thune på Drammensveien i januar 2016. Kvinnens forsvarer krever full frifinnelse.
Les mer om Drammensveien og Thune.
Hellvik-dødsfallet: Krever 12 års fengsel for drap på storebror
Statsadvokat Tormod Haugnes, som er aktor i saken mot den drapstiltalte 51-åringen, mener at retten kan se bort fra at det i Hellvik-saken var snakk om en nødvergesituasjon.
Les mer om Hellvik-saken.
Dark Room-tiltalt til aktor: – Jeg vil ikke se bildene. Skjønner du det?
Tonen var tidvis anstrengt i Bergen tingrett da aktor May-Britt Erstad spurte ut en mann tiltalt i Operasjon Dark Room.
Aktor ber om ti års fengsel for Ubaydullah Hussain
Mener 32-åringen har bidratt vesentlig til Den islamske stat.
Les mer om Den og Ubaydullah Hussain.
Vil ha mor og stefar i fengsel for grov vold mot spedbarn
Aktor ber om fengsel i ett år og ni måneder for grov mishandling mot et spedbarn som mor og stefar hadde omsorgen for. Begge nekter straffskyld.
Ber om fengsel for babyvold
Aktor har lagt ned påstand om fengsel i ett år og ni måneder for en mor og stefar som i Lofoten tingrett står tiltalt for grov mishandling av et spedbarn. Ifølge tiltalen skal barnet ha blitt påført omfattende skader. De to tiltalte nekter straffskyld.
Les mer om Lofoten.