Aktor

Kan få 11 måneders fengsel

En trener som har erkjent å ha hatt seksuell omgang med en 14 år gammel jente i Akershus, må dømmes til elleve måneders fengsel, mener aktor. Det skriver Budstikka. Mannens advokat mener påstanden er for streng.
Les mer om Budstikka.

Overgrepssaken: – Han dopet ned døtrene for å begå overgrep mot dem

Faren (44) ga jentene sovemedisin for å forgripe seg på dem, mener aktor. Hun vil ha dom for gjentatt seksuell omgang med barn.
Overgrepssaken: – Dopet ned døtrene for å begå overgrep mot dem
Aktor mener den tiltalte 44-åringen ga døtrene sovemedisin. Hun krever dom for gjentatt seksuell omgang med barn, med 21 års fengsel som maksstraff.
Økokrim om rovdyrskadejukset: – Har ikke vært borti lignende saker tidligere
– Det er første gang i Norge at noen er dømt for å ha «imitert rovdyrskader – for så å få utbetalt rovdyrerstatning, sier aktor fra Økokrim.
Les mer om Norge og Økokrim.

Fire nye menn fra amfetamin-liga tiltalt

Fire menn fra Sandnes må møte i Jæren tingrett for å ha innført betydelige mengder narkotika. Aktor mener det dreier seg om organisert kriminalitet.
Les mer om Jæren.
Mishandla borna sine i 13 år, får ni månadar fengsel
Ei kvinne i 40-åra mishandla borna sine i 13 år. Aktor bad om tre års fengsel. I dag blei ho dømt til ni månadar, men verken av partane er nøgd med dommen.
Vil anke barnevoldsdom
Politiadvokat og aktor Charlotte Marie Ringkjøb ønsker å anke dommen, der ei mor er dømt til ni måneder fengsel for å ha utøvd vold mot sine tre barn. Mishandlingen skal ha skjedd over en tolvårsperiode, og skal ifølge tiltalen ha innbefatta blant annet innelåsing, vannspyling og husarrest. Ringkjøb mener dette er grov vold og la ned påstand om tre års fengsel.
Sykepleier tiltalt for seksuelle overgrep: – Ingen formildende omstendigheter
Mannen i 50-åra er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling og begått seksuelle overgrep mot to kvinner. Aktor mener tiltalte må få maksimal straffeutmåling.
Sykepleier tiltalt for seksuelle overgrep – Bistandsadvokat ber om 200.000 kr i erstatning
Mannen i 50-åra er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling og begått seksuelle overgrep mot to kvinner. Aktor og bistandsadvokat holder i dag sine sluttprosedyrer i Salten tingrett.
Les mer om Bistandsadvokat og Salten.
Forsvarere med krass kritikk mot politi og aktor: – Helt ufattelig
Den drapstiltalte 20-åringen fikk i går en påstand fra aktor om 20 års fengsel. Hans forsvarer mener frifinnelse for drapstiltalen og en langt lavere straff er riktig.
Mor tiltalt for grov vold – aktor ber om 3 års fengsel
Aktor la i dag ned påstand om 3 års fengsel for den tiltalte kvinna i 40-åra. – Tiltalte har utøvd psykisk og fysisk vald over minst 13 år, meiner aktor.
Mor tiltalt for barnemishandling – aktor ber om 3 års fengsel
Aktor la i dag ned påstand om 3 års fengsel for den tiltalte kvinna i 40-åra. – Tiltalte har utøvd psykisk og fysisk vald over minst 13 år, meiner aktor.
Påstand om 3 års fengsel
Aktor la i Salten tingrett i dag frem påstand om tre års ubetinget fengsel for kvinna som er tiltalt for mishandling mot egne barn. Ifølge tiltalten skal barna ha blitt spylt med vannslange utendørs om vinteren.
Les mer om Salten.
Aktor ber om 20 års fengsel for de tiltalte i Søndre Land-saken
Påtalemyndigheten mener alle de tre tiltalte for drapet på Nils Olav Bakken på Veståsen i Søndre Land må straffes med fengsel i 20 år.
Aktor krever 20 års fengsel for båldrap-tiltalte: – Hinsides
Aktor vil ha 20 års fengsel for de tre tiltalte for drapet på Nils Olav Bakken (49). Forsvarerne er svært uenige, og viser til at alle de tiltalte nekter for planlegging.
Båldrapet: Ber om 20 års fengsel
Påtalemyndigheten mener alle de tre tiltalte for drapet på Nils Olav Bakken må straffes med fengsel i 20 år. Aktor Thorbjørn Klundseter mener drapet var planlagt.
Ber om 20 års fengsel for alle tiltalte i båldrapet
Aktor kaller drapet på Nils Olav Bakken for en «ren hevnaksjon og ber retten dømme de tre drapstiltalte til 20 års fengsel.
Ber om 20 års fengsel
Aktor Thorbjørn Klundseter ber om 20 års fengsel for alle de tre tiltalte i drapssaken i Søndre Land.
Les mer om Søndre Land.
Aktor: Drapet på Nils Olav (49) var overveid og planlagt
GJØVIK (VG) Påtalemyndigheten mener drapet på Nils Olav Bakken var en planlagt og overveid handling begått av alle tre tiltalte i fellesskap. Aktor krever 20 års fengsel for alle tre.
Mener Dokka-drapet var planlagt
Aktor Thorbjørn Klundseter mener drapet på Nils Olav Bakken var planlagt. Han omtalte den 36 år gamle mannen som utøvende gjerningsmann og mener det er snakk om medvirkning for de to andre tiltalte. Klundseter mener det er bevist at de tiltalte gjorde forberedelser før de hentet Bakken.
Les mer om Bakken.
Vil ha 13 års fengsel for knivdrap: – Rå og hensynsløs
Aktor Johan Martin Kile mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter for 30-åringen som drepte moras samboer med kniv.
Vil ha 13 års fengsel for knivdrap på moras samboer
Aktor Johan Martin Kile mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter for 30-åringen som drepte moras samboer med kniv.
Aktor: 13 års fengsel for drap
Den tiltalte 30-åringen drepte med forsett, og bør dømmes til 13 års fengsel. Det la aktor Johan Martin Kile ned påstand om i Kristiansand tingrett. Mannen er tiltalt for å ha drept moras samboer i deres leilighet i Kristiansand i oktober 2016.
Tar dommen til etterretning
Aktor Jan Tallaksen, som la ned påstand om 10 års fengsel for 16-åringen som er funnet skyldig i dobbeltdrap i Kristiansand, tar dommen til etterretning. 16-åringen ble dømt til 11 års forvaring. (NTB)
Les mer om Kristiansand.
Drapstiltalt: – Jeg skulle bare skjære brød
30-åringen som er tiltalt for å ha drept moras samboer med kniv, mener det var et uhell. Aktor presser han på at forklaringa er endret i retten.