Ampere

RYKTE: Nvidia «Ampere er GTX 2080 og lanseres før sommeren

Nvidia dropper angivelig Volta for spillere.
Les mer om GTX og Volta.

Dei styrer den utskjelte ferja som selskapet meiner har blitt ein braksuksess

LAVIK (NRK): Reiarlag, mannskap og ferje var utskjelt på grunn av alle dei avlyste turane og ladeproblema. No brukar leiinga i Norled ordet braksuksess om elferja «Ampere.
Les mer om Ampere og Norled.
Noregs første el-ferje var innstilt heile 300 gongar i fjor
Etter over to år i drift, er det framleis stadige problem for MF «Ampere. – Det er for dårleg, seier Vegvesenet.
Les mer om Vegvesenet.
Lovar betring – men først i slutten av februar
Problem med lading har vore eit gjentakande problem for Norled og batteriferja Ampere på sambandet Lavik – Oppedal. No lover Norled betring, men først i slutten av februar.
Les mer om Ampere, Lavik Oppedal og Norled.

- Nordøstlig vind stopper Norges første el-ferge

Fergen «Ampere sliter nesten daglig med ladeproblemer.
HP Power Pack Plus: Smart nødlader til PC, nettbrett og mobil
N kommer ndladere til PC. Vi har sett p en av de frste i Norge. Nødladere til nettbrett og mobiler finnes i et utall størrelser og fasonger, og er definitivt nyttig å ha i veska når du skal ut på langtur. Men hva om du har en PC som plutselig går tom for strøm, og du befinner deg langt fra nærmeste stikkontakt? Praktisk batteriveske HP har nettopp lansert en løsning på det problemet. Power Pack Plus heter den, og ser ut som en liten toalettveske. Bunnen av vesken er imidlertid et batteri med kapasitet på 18.000 mAh, nok til å fullade et tomt batteri på mange bærbare PC-er. Batteriet er utstyrt med to vanlige 5V USB-porter
Les mer om Norge og PC-er.
Nye USB-kabler kan ødelegge PC-en
Her gjelder det vre p vakt. Den nye USB-standarden, type C, er i ferd med å gjøre sitt inntog på markedet for fullt. Eksempelvis selges både de nye Nexus-telefonene (5X og 6P) og de nye Lumia-telefonene (950 og 950 XL) med USB Type C-port. Det samme gjelder nye Macbook, samt flere nye bærbare PC-er fra produsenter som Dell, Asus og Lenovo. En fordel med USB Type C er at standarden støtter høyere ladeeffekt enn tidligere; inntil 20V (volt) og 5A (ampere), altså 100W (watt) totalt. LES MER: Flere fordeler med USB Type C Men ikke alle kabler oppfører seg som de burde Laderen som følger med de nevnte telefonene leverer typisk inntil 3A når
– «Ampere har hatt fleire barnesjukdommar enn venta, vedgår Norled-sjef
Det første året for Norled på ferjestrekningen Lavik – Oppedal med batteriferja «Ampere, har ikkje gått heilt etter planen.
Nordausten stansar batteriferja - og det kan skje igjen
Norled innrømmer at det kom overraskande på dei at batteriferja Ampere får problem med å leggje til kai på Oppedal når vinden går hardt på nordaust. Fleire avgangar har blitt kansellert onsdag.
Les mer om Ampere og Oppedal.
Nordausten stansa batteriferja - og det kan skje igjen
Norled innrømmer at det kom overraskande på dei at batteriferja Ampere får problem med å leggje til kai på Oppedal når vinden går hardt på nordaust.
Les mer om Ampere og Oppedal.
Nord-austen stansa batteriferja - og det kan skje igjen
Norled innrømmer at det kom overraskande på dei at batteriferja Ampere får problem med å leggje til kai på Oppedal når vinden går hardt på nord-aust.
Les mer om Ampere og Oppedal.
Vrforholda stansa Ampere
Dårleg vr førte onsdag morgon til stans for batteriferja Ampere. Norled reknar med at ferja vil vere i drift igjen i løpet av føremiddagen.
Les mer om Ampere.
Utførte sabotasje mot eigen arbeidsplass
Ferja «MF Ampere opplevde fleire gongar tette toalett fulle av trusselbrev. No viser det seg at det var ein av dei tilsette som sto bak sabotasjen.
Ferjemannskap fann trusselbrev i tette toalett
I tette toalett har mannskapet om bord på batteriferja «Ampere funne fleire trusselbrev i sommar. – Sabotasjen har ført til fleire innstillingar, seier Inge Andre Utåker i Norled.
E 39 blir elektrisk – ikke fergefri
Nye anbud kan gi Ampere 2 og 3.
Les mer om Ampere.
Har fått hets og klager
LAVIK – OPPEDAL (NRK): Matros Freddy Øen på batteriferja «Ampere har hatt tunge dagar på jobb.
Les mer om Ampere.
Lei av kjeft og negative kommentarar
Verneombodet på batteriferja Ampere slår alarm om arbeidsmiljøet til matrosane på grunn av hets og utskjelling frå trafikantane.
Les mer om Ampere.
Dette må du vite om nødladere
Går du i surr med ampere, volt og watt, og hva betyr egentlig mAh? Vi forteller hva du bør (og hva du ikke trenger) vite når du skal kjøpe nødlader.
Yrkessjåførar er lei av ferjekrøll: - Det er for mykje rot!
Yrkessjåførane er svært frustrerte over rot med ferjene som kryssar Sognefjorden på sambandet Lavik-Oppedal, også etter dei siste tiltaka for å bøte på problema med batteriferja Ampere.
Elferja får ikkje lade - berre to ferjer i drift
Ladeproblema til elferja «Ampere held fram. Problem med ladestasjonane på land gjer at berre to ferjer trafikkerer E39-sambandet søndag.
Les mer om Ampere.
Batterifergen klarer ikke å holde ruten
100 dager inn i kontrakten må batterifergen «Ampere fremdeles sløyfe turer for ekstra lading.
Les mer om Ampere.
Batterifergen får ikke nok effekt - må stå over avganger hver dag
Ampere må stå over avganger for å lade batteriene.
Lovar betring etter trøblete start for «Ampere
Grunna ladeproblem har batteriferja «Ampere gått med redusert kapasitet over fjorden. No lovar ferjeselskapet snarleg betring.
Les mer om Ampere.
Ampere sin første dag på fjorden
Verdas første batteriferje Ampere er endeleg på plass på ferjestrekninga Lavik-Oppedal.
Les mer om Ampere og Lavik-Oppedal.