Anita

Anita fikk uventet telefon fra tidligere mobber

- Da jeg skjønte hvem som tok kontakt fikk jeg helt vondt i magen, jeg følte hjertet sank i brystet, sier Mandalskvinnen til Seoghør.no

Har vært gift i 62 år - får ikke bo sammen

Ashley Bartyik forteller at besteforeldrene Wolfram og Anita gråter hver gang de ser hverandre.
Les mer om Anita og Wolfram.
Et lett offer
Blinde, døve og handikappede er svært sårbare for seksuelle overgrep. Anita Mariel Edvardsen kunne ikke se angrepet som kom.
Anita drømte om å se ut som de andre barna
Mandalskvinnen opplevde å bli mobbet etter at hun kom til verden med et helt spesielt ansikt. Nå deler hun sin historie for å hjelpe seg selv og andre.

Tar seg forbi sperringene

Syklister og andre turgjengere respekterer ikke skilter ved sperringen på Fylkesvei 285 ved Bringebærkastet i Lier. Det mener byggeleder i Statens vegvesen, Anita Tveiten. De opplever daglig at folk forsøker å ta seg forbi sperringene. Vegvesenet er nå i gang med å planlegge oppbyggingen av veien igjen etter 60 meter av veien raste ut i begynnelsen av august
Ordfører: - En fortvilt situasjon
- Det er store lidelser for dyrene, og eiere som ser at det rakner under føttene på dem, sier ordfører Kari Anita Furunes. Nå håper hun det blir slutt på den fortvilte situasjonen i Meråker.
Les mer om Meråker.
- Voldtektssaker ekstra vanskelig
- Meddommerne har ingen lett oppgave i voldtekssaker, sier Anita Vindenes. Hun har over 20 års erfaring som lekdommer.
Strålande nøgd med ny skule
Rektor ved nye Torridal skole i Kristiansand Anita Ingebrigtsen er godt nøgd med den nye skulen som vert teke i bruk denne hausten. – Vi er veldig nøgde med heilheita både utvendig og innvendig. Det er eit praktfullt skulebygg vi har her, seier rektoren.
Hva vet du om Egersund, rådmann Trøan?
Gro Anita Trøan hadde denne uken sin første dag på jobb som rådmann i Eigersund. Det ble en tøff start da Aftenbladet dro fram en Egersund-quiz.
Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth: – Ingenting tydet på at jeg skulle bli en leder
15. september har Anita Krohn Traaseth to år som toppsjef i Innovasjon Norge. Veien dit var ikke enkel, forteller Traaseth til E24.
- Å gå på Nav var lærerikt
Anita Krohn Traaseth sa opp et titalls ansatte, før hun selv meldte seg som arbeidsledig.
Les mer om Nav.
«Grisehistorier fra omstilling i praksis
Anita Krohn Traaseth har planene for oppfølgeren til «Godt nok for de svina klar. Hun må bare leve litt først.
Les mer om Godt.
Mista jobben – bygde svømmebasseng for hunder
Da oljejobben røyk, åpna Anita Linn Jansen hundeklinikk med svømmebasseng. Nå satser hun fullt på rehabilitering av firbeinte.
Les mer om Anita Linn Jansen.
Må tilpasse seg de kreative
For å legges til rette for eierskap og forvaltning av musikkrettigheter i Norge, må Anita Krohn Traaseth lytte til kreativ kompetanse.
- Jeg gikk ut for å se hvilken vei de hadde gått. Plutselig sto de rett bak meg
Anita Engelvik så tilfeldigvis ut vinduet på Heimdal natt til fredag. Der sto det plutselig en voksen elg med to kalver midt i veien.
Les mer om Heimdal.
Duket for utstilling
Du kan ikke ta snarveier når gamle, glemte linduker skal gjøres klare for presentasjon på det historiske senteret i Rakkestad. Torill og Anita har oppskriften klar.
Les mer om Anita og Rakkestad.
Tradisjonell dag for bygdefolket
I år er det Beiarns tur til å være arrangør av Bygdefolkets dag, en snart femti år gammel tradisjon. Dato er lørdag 18. juni. BLID KOMIT. Planleggingen av arrangementet er i sluttfasen. Fra venstre Kari Anne Steinåmo, Arvid Savjord, Odd Vebjørn Vold, Lise Øvernes, Anfinn Aspmo, Ketil Christoffersen, Geir Asle Haraldsen og Anita Selfors. Foto: Laila Gabrielsen.
Ny rockesjef i Kvinesdal
Anita Sindland Øvrebø er Norway Rocks nye festivalsjef. Kvindølen overtar etter Kjell Arne «Kelly Aamodt. Festivalen foregår 8. til 10. juli i Kvinesdal.
– God valgoppslutning i Iveland
I Iveland har 150 personer forhåndsstemt, noe som utgjør rundt 15 prosent av de stemmeberettigede. Ordfører Gro Anita Mykjåland sier hun er veldig fornøyd og at dette er høyere enn ved kommunevalgene.
Les mer om God og Iveland.
Tjensvoll skole jubilerer, Anita inviterer til fest
Tjensvoll skole fyller 160 år i disse dager. Anita Legland har vært rektor i tre av dem og ønsker alle velkommen til festen på torsdag.
Les mer om Anita.
River skole Riksantikvaren mener er verneverdig: – Ren vandalisme
– Jeg har fem sønner som har gått på denne skolen 24 år i strekk. Dette er ren vandalisme på sitt groveste, sier en gråtkvalt Anita Lassesen da rivingen av den 53 år gamle skolen med unik kunst startet.
Disse seks næringene skal Innovasjon Norge satse på
Reiseliv og havrommet er to av seks områder norsk næringsliv bør satse på i fremtiden, mener Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth.
Trodde hun skulle besvime på innspillingen til Oppdrag Dory
Trodde du at å dubbe tegnefilmer til norsk var lett som en lek? Tro om igjen. Siw Anita Andersen og Trond-Viggo Torgersen måtte gispe etter luft.
– Vi må tørre å ta en tydeligere posisjon i verden
– Alt ligger til rette for at vi skal fikse utfordringene, men Norge må ta noen valg om retning, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.
Hyller den norske versjonen av «Friendly
Anita Skorgan fikk med seg ekteparet Schølds versjon av sangen på NRK ved en tilfeldighet. Nå vurderer hun å bruke den norske teksten selv.
Les mer om Friendly og NRK.