Anita

«Grisehistorier fra omstilling i praksis

Anita Krohn Traaseth har planene for oppfølgeren til «Godt nok for de svina klar. Hun må bare leve litt først.
Les mer om Godt.

Mista jobben – bygde svømmebasseng for hunder

Da oljejobben røyk, åpna Anita Linn Jansen hundeklinikk med svømmebasseng. Nå satser hun fullt på rehabilitering av firbeinte.
Les mer om Anita Linn Jansen.
Må tilpasse seg de kreative
For å legges til rette for eierskap og forvaltning av musikkrettigheter i Norge, må Anita Krohn Traaseth lytte til kreativ kompetanse.
- Jeg gikk ut for å se hvilken vei de hadde gått. Plutselig sto de rett bak meg
Anita Engelvik så tilfeldigvis ut vinduet på Heimdal natt til fredag. Der sto det plutselig en voksen elg med to kalver midt i veien.
Les mer om Heimdal.

Duket for utstilling

Du kan ikke ta snarveier når gamle, glemte linduker skal gjøres klare for presentasjon på det historiske senteret i Rakkestad. Torill og Anita har oppskriften klar.
Les mer om Anita og Rakkestad.
Tradisjonell dag for bygdefolket
I år er det Beiarns tur til å være arrangør av Bygdefolkets dag, en snart femti år gammel tradisjon. Dato er lørdag 18. juni. BLID KOMIT. Planleggingen av arrangementet er i sluttfasen. Fra venstre Kari Anne Steinåmo, Arvid Savjord, Odd Vebjørn Vold, Lise Øvernes, Anfinn Aspmo, Ketil Christoffersen, Geir Asle Haraldsen og Anita Selfors. Foto: Laila Gabrielsen.
Ny rockesjef i Kvinesdal
Anita Sindland Øvrebø er Norway Rocks nye festivalsjef. Kvindølen overtar etter Kjell Arne «Kelly Aamodt. Festivalen foregår 8. til 10. juli i Kvinesdal.
– God valgoppslutning i Iveland
I Iveland har 150 personer forhåndsstemt, noe som utgjør rundt 15 prosent av de stemmeberettigede. Ordfører Gro Anita Mykjåland sier hun er veldig fornøyd og at dette er høyere enn ved kommunevalgene.
Les mer om God og Iveland.
Tjensvoll skole jubilerer, Anita inviterer til fest
Tjensvoll skole fyller 160 år i disse dager. Anita Legland har vært rektor i tre av dem og ønsker alle velkommen til festen på torsdag.
Les mer om Anita.
River skole Riksantikvaren mener er verneverdig: – Ren vandalisme
– Jeg har fem sønner som har gått på denne skolen 24 år i strekk. Dette er ren vandalisme på sitt groveste, sier en gråtkvalt Anita Lassesen da rivingen av den 53 år gamle skolen med unik kunst startet.
Disse seks næringene skal Innovasjon Norge satse på
Reiseliv og havrommet er to av seks områder norsk næringsliv bør satse på i fremtiden, mener Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth.
Trodde hun skulle besvime på innspillingen til Oppdrag Dory
Trodde du at å dubbe tegnefilmer til norsk var lett som en lek? Tro om igjen. Siw Anita Andersen og Trond-Viggo Torgersen måtte gispe etter luft.
– Vi må tørre å ta en tydeligere posisjon i verden
– Alt ligger til rette for at vi skal fikse utfordringene, men Norge må ta noen valg om retning, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.
Hyller den norske versjonen av «Friendly
Anita Skorgan fikk med seg ekteparet Schølds versjon av sangen på NRK ved en tilfeldighet. Nå vurderer hun å bruke den norske teksten selv.
Les mer om Friendly og NRK.
Schøld-gjort er velgjort
Anita Skorgan og Jahn Teigen gjorde det på 80-tallet. Nå gjør ekteparet Aina og Aril Schøld det om igjen. På norsk. De har laget sin egen versjon av klassikeren «Friendly.
Folkepenger til løsvektbutikk
Folkefinansiering er blitt en ny metode for å skaffe penger til en gründerid eller gode formål. Anita Bui og Hilde Øvreeide fikk inn 210.000 til sin løsvektbutikk.
Les mer om Hilde Øvreeide.
To erfarne og to debutantar på a-ha-konsert
Liv Fagertun og Anita Hjemly har følgt a-ha gjennom heile karrieren. Men dei som stod først i køen før kveldens konsert i DNB Arena visste ikkje ein gong kven som er med i bandet.
Les mer om Anita Hjemly.
Når offeret blir skurk
LOS ANGELES (VG) Hun etablerte begrepet seksuell trakassering med sine anklager mot en av USAs mektigste menn. Anita Hill ble ikke trodd for 25 år siden, men nå får hun oppreisning.
– Jonas betydde mye for ham. Han var en opptur i hverdagen
Anita og Roar Barmen-Fløisand har opprettet et fond i sønnens navn: – Vi håper at noen foreldre i fremtiden, takket være fremskritt innen forskning, slipper å gå gjennom det samme.
Anita med gavepakke til Arsenal og United
Sørget for 1-1 mellom Newcastle og City.
Les mer om Arsenal, City, Newcastle og United.
Newcastle snytt for siger mot City
Det endte 1-1 i kveldens kamp mellom Newcastle og Manchester City. Sergio Agüero scora gjestenes mål etter 14 minutt, men reprisen viste at målet burde ha blitt annulert for offside. Vurnon Anita utlikna for Newcastles som framleis er under streken og har to poeng opp til Norwich på sikker grunn.
Var vitne til at boligblokk kollapset
Anita Moland fra Telemark var få minutter unna området der en boligblokk kollapset på øya Tenerife.
Les mer om Telemark og Tenerife.
IKT-Norge: Norske selskaper må lære av gründerbedriftene
Lobbyorganisasjonen henter for første gang en gründer i en oppstartsbedrift inn i styret. Store norske bedrifter må tenke som entreprenører fremover, mener Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth.
– Kjempebra oppmøte
200 av de 1330 innbyggerne i Iveland kommune har møtt opp i Ivelandshallen, der sammenslåing med Vennesla skal diskuteres. – Kjempebra oppmøte, sier ordfører Gro Anita Mykjåland til NRK.
De er over 60 og elsker jobben
Anita S. Dietrichson (62) er glad for at hun ble overtalt til å fortsette i arbeidslivet. Ikke alle er like heldige.