Anno

Utstilling om ulvekonflikten

Hvordan kan vi leve med ulv? Det er et av spørsmålene som tematiseres når det rigges til en utstilling om ulvekonflikten ved Anno Norsk Skogmuseum i Elverum. Åpningen finner sted 26. april.

Utstilling om ulvekonflikten

Hvordan kan vi leve med ulv? Det er et av spørsmålene som tematiseres når det rigges til en utstilling om ulvekonflikten ved Anno Norsk Skogmuseum i Elverum. Åpningen finner sted 26. april.
Seltzer på Paradise Hotel
– Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.
Les mer om Mexico, Norge og Paradise Hotel.
Seltzer på Paradise Hotel
- Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell?
Les mer om Norge og Paradise Hotel.

Doddo: «Brann anno 2018 ser bunnsolide ut»

BLOGG: Det eneste negative med gårdagens kamp må være tilskuertallet. Før i tiden satt vi alltid og bet negler på Stadion. Vi var ikke sikre på seier selv om Brann ledet med tre mål. Ja, selv når seieren var i boks var vi nervøse.
Les mer om Brann og Stadion.
Doddo: «Brann anno 2018 ser bunnsolide ut
BLOGG: Det eneste negative med gårdagens kamp må være tilskuertallet.
Et humoristisk blikk på dating anno 2018
LES & LYTT: Tinder, Snap og ghosting ... Flørting er ikke lenger hva det en gang var. Sammen med Isabelle Ringnes skal vi lese, lære og le av Modern Romance.
Les mer om Modern Romance og Snap.
Science fiction i Fyllingsdalen
Ein flytur over Fyllingsdalen anno 1966 fortel meir enn du anar.
Les mer om Fyllingsdalen.
Josh Rouse: Gammel godlyd
Vellykket oppussing anno 80-tallet.
Ålvundfjord anno 1918 – en unik tidsreise
Ålvundfjord ungdomslag skal i september i år arrangere Ålvundfjord anno 1918. Arrangøren vil invitere barn og ungdom til en todagers leir med overnatting i Fossheim. – Vi skal ta med barna tilbake til 1918 og la de få et innblikk i hvordan det var å leve i Ålvundfjord på den tiden. Leirdeltakerne vil bli møtt av oss voksne påkledd slik vanlig var på begynnelsen av 1900-tallet. I løpet av helga skal vi lære å lage pølser fra grunnen av, vi skal ut å fiske, lære oss å sløye og lage fiskekaker. Vi skal karde ull, spinne garn, farge garn og strikke. Det skal være spikkekurs, vi skal lage kul
Les mer om Fossheim og Ålvundfjord.
Det er helt på sin plass at jubilanten feirer seg selv med en festforestilling av en jubileumskonsert
Hauk på sangens vinger, hør hvor fint det klinger. Slik lyder et gammelt kamprop fra korets tidlige dager, skal man tro konferansier Stig Bang. Haukene anno 2018 lever i aller høyeste grad opp til mottoet.
Les mer om Stig Bang.
Enorm fotogave er endelig digitalisert. Bildene ble først vist frem til fotografens hjembygd.
Anno Museum har digitalisert Peder Johannes Bredalsliens fotoskatt. Nå ble de presentert på hjemmebane for første gang.
Fortunas kaptein: – Jeg liker å ta ansvar
2. DIVISJON: Mette Osvold Muri er bare 21 år. Men nest eldst på Fortuna-laget anno 2018. Hun er allerede en rutinert kaptein.
Les mer om Fortuna-laget.
Skei Grande besøkte Anno-museene i Hedmark
Kulturminister Trine Skei Grande besøkte onsdag Anno-museene i Hedmark, ved Domkirkeodden på Hamar. Statsråden er kjent som en museumvenn, og vist stor interesse i det hun fikk høre og se ved Anno Domkirkeodden.
Dette påskeværet er kommet for å bli
Når påsken først bestemte seg for å falle, kunne den ikke valgt en bedre uke å falle på. Meteorologen varsler lange perioder med sol. DRAMMEN: Du trenger vel ikke båt, penger eller biler når påsken anno 2018 viser seg fra slik en jovial side?
Da Sylvi tok en Jesus - en påskepasjon anno 2018
- Hvem skal jeg løslate, spurte Pontius Pilatus, - Jesus eller Barabbas?- Per Sandberg! ropte folket. Erik Holien er idéhistoriker, forfatter og musiker Golgatastuntet Facebook tirsdag 20. mars kl.
Helene på Neby – haugianer og kvinnepioner
For over 150 år sia flytta bydama, Helene Dahler, til Tynset. Frøkna var født på Bredtvedt anno 1827. Grunnen at ho havna i fjellbygda, var at ho ble gift i 1849 med enkemann Melchior Blomberg Tangen på Neby.
Kvinners rett til heltidsarbeid - fokus på likestilling fortsatt aktuelt!
Det eksisterer en myte om den likestilte familien anno 2018, hvor både forsørgeransvar og omsorgsansvar er felles. Når 40 prosent av yrkesaktive kvinner i Norge fortsatt jobber deltid, viser det at realitetene er annerledes.
Les mer om Norge.
Likestilling anno 2018
Kvinner tener framleis langt mindre enn menn. Likestillinga har definitivt ikkje "gått for langt". Kvinner står i vegen for kvinner. Kvinner vil ikkje gi vekk foreldrepermisjonen sin. Kvinner vil jobbe deltid.
«Anno»-Enok gjør TV-comeback med Matt LeBlanc
Enok Groven (34) fikk boltre seg med ingen ringere enn «Friends»-stjernen Matt LeBlanc (50) i «Top Gear».
«Anno-Enok gjør TV-comeback med Matt LeBlanc
Enok Groven (34) fikk boltre seg med ingen ringere enn «Friends-stjernen Matt LeBlanc (50) i «Top Gear.
Over 330 så Solør-russens revy
I løpet av kvelden ble Reveenka reintrodusert i ny form basert på Tinder, russ og ragging. I tillegg fikk vi et innblikk i rivaliseringen blant de lokale skolene. Dette var Solør-russens russerevy anno 2018.
Les mer om Reveenka og Tinder.
Kongsvingers «dystre framtid
KONGSVINGER: «Postkort fra Kongsvinger bringer syrlig, men smakfull, satire i et dystopisk Kongsvinger anno 2032. Det lokale ensemblet leverer en proff framtidsvisjon som involverer publikum i trampeklapp og ufrivillige tollkontroller.
Les mer om Kongsvinger.
Hverdagen langs Østfoldbanen anno 2018
Jeg heter Laila Austrheim, og jeg bor i Oslo. Jeg bor på Holmlia, og jobber i sentrum. Jeg er tilhenger av kollektivtransport, og bruker derfor tog til jobben hver dag.
Hverdagen langs Østfoldbanen anno 2018
Jeg heter Laila Austrheim, og jeg bor i Oslo. Jeg bor på Holmlia, og jobber i sentrum. Jeg er tilhenger av kollektivtransport, og bruker derfor tog til jobben hver dag.