April

Mann dømt for å ha drept moren

En 38 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han i april i fjor drepte moren sin (64) i Tranby i Buskerud.
Les mer om Buskerud, Drammen og Tranby.

Tjener stort på bankrally

Siden midten av april har markedsverdien på Bank Norwegian økt med 4,3 milliarder kroner. Flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos og hans familie er blant de største vinnerne.
Les mer om Bank Norwegian.
Dømt for oppbevaring av narkotika
En mann i 50-åra er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i et halvt år for bruk og oppbevaring av narkotika. I april i fjor ble han tatt for oppbevaring av rundt 100 gram amfetamin. Mannen, som tilsto da saken ble behandlet i retten, dømmes også for ulovlig oppbevaring av en revolver.
Les mer om Tønsberg.
Sjarapova med wild card i US Open
Tidlegare dopingdømde Maria Sjarapova får wild card til US Open, årets siste grand slam-turnering, melder arrangøren. Det blir hennar første grand slam-turnering på 18 månader. Sjarapova var tilbake på tennisbana i slutten av april. Ho blei tatt for doping under Australian Open i fjor, og utestengd i 15 månader.
I april reklamerte Karsten Warholm for hyttetoaletter: – Nå er han på kartet til store internasjonale aktører
VM-gullet gir Karsten Warholm (21) en ny økonomisk hverdag. Hyttedoprodusenten på Sunnmøre jubler også.
Les mer om Karsten Warholm og Sunnmøre.
Ingen Steinerskole i Hurum
Det blir ikke oppstart av videregående Steinerskole i Hurum denne høsten. Hilde Maria Dias Sørensen, som er tidligere daglig leder for skolen, sier til Røyken og Hurums Avis at skolen måtte ha minst 15 elever for å starte opp og det fikk den ikke. I styremøte i april ble det vedtatt å vente med etablering av skolen.
Les mer om Hurum, Røyken og Steinerskole.
Bålforbud opphevet
Bålforbudet ble mandag opphevet, skriver Fredriksstad Blad. Brannvesenet minner om at de generelle bålforbudene gjelder mellom 15. april og 15. september.
Les mer om Fredriksstad Blad.
Fire sushirestauranter stengt
Mattilsynet stengte fire sushirestauranter i Oslo da de kontrollerte take-away-virksomheter i Oslo, Asker og Bærum fra mars til april, skriver Dagbladet. 29 rene take-away-serveringssteder ble kontrollert. Disse omfattes ikke av smilefjes-ordningen.
Les mer om Asker, Bærum, Dagbladet og Oslo.
Narkovarsleren i Bergen går hardt ut mot Spesialenhetens etterforskning
Politimannen som i april i fjor varslet om kritikkverdige forhold i Bergenspolitiet, mener Spesialenheten har gjennomført en mangelfull etterforskning.
Narkovarsleren i Bergen går hardt ut mot Spesialenhetens etterforskning
Politimannen som i april i fjor varslet om kritikkverdige forhold i Bergenspolitiet, mener Spesialenheten har gjennomført en mangelfull etterforskning.
Bokselegende legger opp
Vladimir Klitsjko har bestemt seg for å legge boksehanskene på hylla, ifølge nyhetsbyrået AFP. Superveteranen bokset sin siste boksekamp så sent som i april. 41-åringen tapte tungvektsduellen mot Anthony Joshua.
Les mer om AFP og Anthony Joshua.
Vladimir Klitsjko legger opp
Den ukrainske tungvektsbokseren Vladimir Klitsjko (41) legger boksehanskene på hylla. Klitsjko var i ringen sist i april, da han tapte mot Anthony Joshua. 41-åringen er en av sportens store veteraner og har gått 64 kamper. Han har kun fem tap.
Vil ha Norway Cup til Kina: – Slike turneringer finnes ikke der
Erna Solberg var på statsbesøk i april. To uker etter dukket kinesiske myndigheter opp på Ekebergsletta.
Les mer om Ekebergsletta, Kina og Norway Cup.
Vil ha Norway Cup til Kina: – Slike turneringer finnes ikke der
Erna Solberg var på statsbesøk i april. To uker etter dukket kinesiske myndigheter opp på Ekebergsletta.
Les mer om Ekebergsletta, Kina og Norway Cup.
Detaljhandelen ned i juni
Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 0,6 prosent fra mai til juni i år, viser sesongjusterte tall. Dette skjer etter en vekst på 1,3 prosent fra april til mai.
Grimestad kan løslates om tre år
I 2020 kan narkodømte Rita Grimestad fra Marnardal bli løslatt, skriver Fædrelandsvennen. Da har hun sonet 2/3 av fengselsstraffen på ti år, som hun fikk i Ecuador i 2014. Hun ble overført fra Ecuador til Bredtveit kvinnefengsel i Oslo i april.
SSB: Arbeidsledigheten faller
Arbeidsledigheten var på 4,3 prosent i mai, og viser en nedgang fra april, ifølge nye tall fra SSB.
Les mer om SSB.
Terrorsiktet 17-åring kan bli sittende i fengsel fram til rettssak i oktober
Oslo tingrett har satt av elleve dager i oktober til rettssaken mot 17-åringen som ble pågrepet med en sprengladning i Oslo i april. Han er fortsatt i varetekt.
Les mer om Oslo.
Ny isfront mellom USA og Kina
Kina og USA har forsøkt å forhandle frem avtaler for å unngå en handelskrig siden april. Nå er det full stans.
Les mer om Kina og USA.
Færre pågripes i Asker og Bærum
Siden slutten av april i år har 65 personer blitt pågrepet politiet i Asker og Bærum. Til sammenlikning ble 1100 pågrepet i fjor, skriver Aftenposten. Arresten langs E18 i Sandvika ble lagt ned til fordel for arresten på Grønland i Oslo. Nå bruker politiet over to timer på en pågripelse.
Dømt etter drap i Lier
En mann i trettiårene er i Drammen tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept sin mor. Det var i april i fjor mannen drepte moren i hennes hjem i Lier. Mannen er også dømt til å betale sin stefar 200.000 kroner i oppreisning.
Les mer om Drammen og Lier.
TV-stjerna dukket opp i nordkoreansk propagandavideo. Nå etterforsker sørkoreanske myndigheter bortføring
Jeon Hye-sung flyktet fra Nord-Korea i 2014, og ble TV-kjendis i Sør-Korea. I april forsvant hun.
Les mer om Nord-Korea og Sør-Korea.
Aldri før har utlendinger kjøpt så mye eiendom i USA
Utenlandske kjøpere sto for eiendomskjøp i USA til over 1.236 milliarder kroner i perioden april 2016 til mars i år. Dette er en dobling fra samme periode året før.
Les mer om USA.
17-åring fengslet i to uker til
En 17-åring som i april ble pågrepet på Grønland i Oslo og siktet for å ha laget en bombe, er varetekstsfengslet i to nye uker. PST vil holde ham i varetekt fram til rettssaken, som etter planen skal starte i oktober.
Les mer om Grønland og Oslo.