April

Sam Smith kommer til Norge

Norgesvennen Sam Smith tar turen til Oslo i april neste år.
Les mer om Norge og Oslo.

Trosset kona – tjente åtte millioner kroner

I april kjøpte Protector-sjef Sverre Bjerkeli 375.000 aksjer i forsikringsselskapet han leder til tross for at kona Astrid Bjerkeli var negativ. Det har hittil gitt en gevinst på rundt åtte millioner kroner.
– Kidnappet jente tilbake på Kypros
Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.
Les mer om Kidnappet, Norge og Oslo.
Kidnappet datter (4) tilbake på Kypros
ISTANBUL/OSLO (VG) Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av sin egen far på Kypros er nå gjenforent med sin mor.

Daglige flyginger til Bergen

Når Widerøe i april 2018 tar i bruk jetflyet E190-E2, er det med å lansere to nye ruter. Fra 26. april vil Widerøe fly daglig mellom Bergen og Bodø, med et fly som tar 114 passasjerer, skriver Widerøe i en pressemelding. Det blir også tilsvarende rute mellom Tromsø og Bergen. Flytiden reduseres med henholdsvis 20 og 15 minutter mot tilsvarende flyvinger med Dash 8 Q400.
Les mer om Bergen, Bodø, Dash, Tromsø og Widerøe.
Tiltalt for å ha kastet snøball på politiet
En 20-åring må møte i retten, tiltalt for å ha kastet snøball og bitt en politibetjent under en fest i april i år.
Kastet snøball på politiet – må møte i tingretten
En 20-åring er tiltalt for snøballkasting og biting under en fest i april i år.
Roger var den siste som forlot anlegget ved Granvinsvatnet. Minutter senere ble gravemaskinen hans tatt av raset.
Onsdag 27. april 2016 sitter fortsatt sterkt i minnet hos gravemaskinføreren. Da skjedde det som ikke skulle skje.
Les mer om Granvinsvatnet.
Kobberløpet 2018: Åge & Sambandet til Kobberløpet i 2018
Åge & Sambandet holder konsert i Fauskes storstue, SKS Arena, i anledning Kobberløpets 50-årsjubileum lørdag den 14.april, og melder du deg på løpet får du eksklusiv tilgang til billettene.
Les mer om Kobberløpet og Sambandet.
Kobberløpet 2018: Åge & Sambandet til Kobberløpet i 2018
Åge & Sambandet holder konsert i Fauskes storstue, SKS Arena, i anledning Kobberløpets 50-årsjubileum lørdag den 14.april, og melder du deg på løpet får du eksklusiv tilgang til billettene.
Les mer om Kobberløpet og Sambandet.
16 ble angrepet med syre på nattklubb i London i april. Kvinne forteller i retten om hvordan huden falt av fra nakken hennes
To menn i 20-åra i retten. De står tiltalt for å ha skadd 16 personer i syreangrepet.
Les mer om London.
Sjarapova klar for semifinale
Russiske Maria Sjarapova tok seg til sin første semifinale på WTA-touren etter at dopingutestengelsen var over i april. Sveitsiske Stefanie Vögele ble slått 6-3, 6–1 i fredagens kvartfinale i Tianjin Open-turneringen.
Penger til riksvei 23
Det settes også av penger til forberedelser og anleggsstart på riksvei 23 der det planlegges fem og en halv kilometer ny firefelts vei mellom Dagslett og Linnes. Byggestart blir trolig i april 2018. Går alt etter planen, åpnes den nye veien i 2021.
Les mer om Dagslett.
Ny korsbåndsskade for stortalent
Molde-profilen Anniken Obaidli (22) pådro seg en ny korsbåndskade i søndagens kamp mot Storhamar. Obaidli har nylig kommet tilbake etter at korsbåndet hennes røk i april i fjor.
Les mer om Storhamar.
Foreldrene skal finne løsning
48-åringen som har bortført sin 4 år gamle datter fra Kypros i april er tilbake i Norge. Nå vil foreldrene forsøke å komme til en løsning de begge kan leve med.
Les mer om Norge.
Odd (100) kjempa mot tyskarane: – Rett etter krigen blei det mykje tankar
VIK I SOGN (NRK): Ingen andre fylke i Noreg hadde så mange menn i harde krigskampar i april 1940 som Sogn og Fjordane samanlikna med innbyggjartalet, viser nytt historieverk.
Les mer om Fjordane, Noreg og Sogn.
Viser fram babymagen på Instagram
April Love Geary klarer knapt å vente til hun får sitt første barn med popstjernen Robin Thicke.
Les mer om Instagram og Robin Thicke.
– Bortført fireåring i Norge
Den norske 48-åringen som bortførte sin fire år gamle datter på Kypros er tilbake i Norge med datteren, melder VG. 48-åringen har vært etterlyst internasjonalt siden april.
Les mer om Bortført og Norge.
Tatt imot med åpne armer
Det danske paret Adam Vyff og Lisbeth Dueholm, og deres datter Andrea, flyttet til Valnesfjord i april.
Tennisspiller utestengt for kokain
Den britiske tennisspilleren Dan Evans er utestengt ett år etter å ha testet positivt på kokain. 27-åringen avga positiv prøve under Barcelona Open 24. april, og utelukkelsen gjøres gjeldende fra den datoen.
Les mer om Barcelona Open.
Ranere anker dommene
De sju mennene som ble dømt til opptil tre års fengsel for ranet av et par på Rørestrand i Horten i april anker dommene. Paret ble bundet og ranerne forsøkte å true mannen med kniv og knipetang for å få ham til å åpne safen, men fikk ikke tak i pengene, skriver Gjengangeren.
Slakteri brøt dyrevelferdsloven
Fatland sitt slakteri i Oslo mister 46.000 kroner i tilskudd etter at Mattilsynet avdekket brudd på dyrevelferdsloven hos selskapet, skriver VG. I april oppdaget tilsynet at flere griser ikke ble bedøvet skikkelig før de skulle avlives.
Les mer om Mattilsynet og Oslo.
Flere tips etter etterlysning
Politiet har fått inn 15-20 tips, men ikke pågrepet noen, etter at de gikk ut med bilder av en etterlyst mann i Lørenskog i forrige uke, skriver Romerikes Blad. Mannen skal ha overfalt tre kvinner i Lørenskog i april og september.
Les mer om Lørenskog.
Gamlingen har stengt barnebassenget
Det er ikke lenger mulig å bade i barnebassenget på Gamlingen. Bassenget var åpent for siste gang søndag, og åpner ikke igjen før i april.
Les mer om Gamlingen.
Bombetiltalt nekter straffskyld
En 17 år gammel russisk statsborger som ble pågrepet med en sprengladning på Grønland i Oslo i april i år, nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet mandag.
Les mer om Grønland og Oslo.