April

Salvesen blir i Start

Lars-Jørgen Salvesen er enig med Start om en ny toårskontrakt, melder klubben på sine nettsider. Salvesen ble skadet i april og har ikke spilt kamper siden da.
Les mer om Start.

Oppretter jetflyrute fra Bodø

Widerøe satser på et utvidet rutetilbud til utlandet fra sommeren neste år. Allerede i april neste år skal miljøvennlige jetfly ta av fra Bergen til Tromsø og Bodø. Disse supermoderne E190-E2 vil også settes inn på de nye utenlandsrutene til Hamburg og München, som åpner 13. og 14. august, forteller administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe. Det skriver Avisa Nordland.
Avskjedsforestilling, men ikke farvel
I slutten av april kommer Gretelill Tangens avskjedsforestilling på Rogaland teater. Men det vil absolutt ikke være siste gang vi ser henne på scenen.
Les mer om Rogaland.
Her faller boligprisene mest i Oslo
Boligprisene på Grünerløkka er ned over 12 prosent siden april. - Kjøperne frøs til is, sier eiendomsmegler.
Les mer om Grünerløkka og Oslo.

Russland og Tsjekkia anerkjenner også Jerusalem

Russland anerkjente Jerusalem som israelsk hovedstad allerede i april, og Tsjekkia fulgte etter USA onsdag. I motsetning til Trump har de to landene imidlertid tatt høyde for Palestinas rett til en hovedstad i byen i sine anerkjennelser.
Les mer om Jerusalem, Trump, Tsjekkia og USA.
Dømt til 17 år og ni måneders fengsel for å ha knivdrept kona på gangvei
I slutten av april 2016 fortalte kvinnen (35) krisesenteret om at ektemannen ville drepe henne. Halvannen måned senere ble sjokkerte forbipasserende vitne til at hun ble stukket ihjel på en gangvei i Oslo.
Les mer om Oslo.
Northugs mareritt har vart i ett år: - Kroppen hadde fått nok for en periode
Seier i et turrenn på Island sent i april er Petter Northugs eneste topplassering på halvannet år.
Les mer om Island.
Verdens siste keiser går av
Når keiser Akihito går av 30. april 2019 blir han den første japanske monark som abdiserer på 200 år.
Les mer om Akihito.
Japans keiser abdiserer 30. april 2019
For første gang på 200 år vil en japansk keiser abdisere. Det skjer 30. april 2019 når keiser Akihito takker for seg, bekrefter statsminister Shinzo Abe.
Les mer om Akihito og Shinzo Abe.
Japans keiser abdiserer 30. april 2019
Japans keiser Akihito vil abdisere 30. april 2019, bekrefter statsminister Shinzo Abe. Det blir den første keiseren som går av på 200 år.
Les mer om Akihito og Shinzo Abe.
Galina-saken utsatt
Ankesaken etter drapet på Galina Sandeva, som skulle starte 5. desember, er utsatt. Ny dato er enda ikke satt. En 26-åring ble i april dømt til 18 års fengsel for drapet, men anket til lagmannsretten. Sandeva ble funnet drept i Oslo i desember 2015.
Les mer om Galina Sandeva og Oslo.
Branner i Hedmark og Oppland
Hedmark er blant fylkene i landet med færrest branner per innbygger. Fra mai i fjor til april i år, var det 104 branner i Hedmark, noe som er 53 per 100.000 innbyggere. I Oppland var det 122 branner, 64 per 100.000 innbyggere. Det viser tall fra DSB.
Les mer om DSB, Hedmark og Oppland.
Mållaus hjelp til Norge
Nederland og Irland spela 0-0 i ein VM-kvalifiseringskamp for kvinner. Det er godt nytt for Norge, som har dei to landa berre eitt poeng framfor seg etter tre kampar. Norges neste kamp er borte mot Nord-Irland 10. april. Same dag går returkampen mellom Irland og Nederland. I ein annan kamp i gruppa slo Nord-Irland Slovakia 3-1 i kveld.
Sporet opp unik fargefilm fra 2. verdenskrig
En fransk fargefilm fra krigshandlingene i Norge for 77 år siden har dukket opp. Filmen viser blant annet den tyske bombingen av Namsos 20. april 1940.
Les mer om Norge.
Vil ha større leskur og flere benker på metrobusstasjonene
Politikerne vedtok i april at midlertidige metrobusstasjoner i sentrum skal ha enklest mulig standard. Nå vil metrobussprosjektet ha omkamp om standarden, og får støtte hos rådmannen.
Tiltalt for to voldtekter på ferge
Ankesaken der en 38 år gammel mann er tiltalt for voldtekt av to kvinner på fergen Stena Saga mellom Oslo og Fredrikshavn starter i Borgarting lagmannsrett i dag. Voldtektene skal ha skjedd i april 2016. Rettsaken skal vare til fredag.
Brann møter Tromsø klokka 18
Trener Lars Arne Nilsen så skeptisk ut før Brann møtte Tromsø på Alfheim Stadion i april (bildet). Han har kanskje mindre å frykte i Bergen i kveld. Hør kampen her.
Styrtet etter menneskelig svikt
En menneskelig svikt forårsaket flystyrten i Øyeren i Enebakk i april i år, ifølge havarikommisjonen. Mannen varslet ikke nødetatene under styrten, da han ikke fikk tak i nødpeilesenderen i flyet. Denne burde piloten hatt på seg, mener kommisjonen.
Les mer om Enebakk og Øyeren.
Tiltalt for parteringsdrap
To menn og en kvinne i 20-årene er tiltalt for å ha tatt livet av en 34 år gammel mann på Ammerud i Oslo i april 2016. De skal ha partert liket og forsøkt å dumpe det i skogen.
Les mer om Ammerud og Oslo.
Gi Northug en sjanse da, Hetland!
Det feires ikke jul i april. Du steker pizzaen før du spiser den. Og et stafettlag tas ikke ut før det er gått et eneste skirenn.
Les mer om Hetland.
Påstand om 9,5 år i fengsel
Aktor har lagt ned påstand om ni og et halvt års fengsel for en mann fra Litauen som er tiltalt for å ha smuglet nesten 16 kilo metamfetamin med danskebåten til Kristiansand. Tollvesenet fant metamfetamin til en verdi av rundt 10 millioner kroner i en bil i april i år.
Les mer om Kristiansand og Litauen.
Smuglet narkotika for 10 millioner
Aktor har lagt ned påstand om ni og et halvt års fengsel for en mann fra Litauen som er tiltalt for å ha smuglet nesten 16 kilo metamfetamin med danskebåten til Kristiansand. Tollvesenet fant metamfetamin til en verdi av rundt 10 millioner kroner i en bil i april i år.
Les mer om Kristiansand og Litauen.
Dømt for overfall av mann
Tre menn er dømt til fengsel etter det grove overfallet og mishandlingen av en mann i Hokksund i april 2016. Ifølge dommen, er den mildeste straffen fengsel i seks og et halvt år, den strengeste er sju år og tre måneder. Alle har anket dommen.
Les mer om Hokksund.
Krasja i kaien med promille og seks passasjerar
Sunnfjording dømd til fengsel i 24 dagar etter båtulukke i april i fjor.
– Nyheten vil spre seg til Afghanistan. Menneskesmuglere vil mobilisere, og flere vil komme til Norge
Jonas Gahr Støre advarte i april mot signaleffekten av å endre norsk asylpolitikk. Nå angripes han for i all hast å gjøre Norge til Europas frihavn for asylsøkere.
Les mer om Afghanistan, Norge og Nyheten.