Arbeiderpartiet

Nei til å fjerne beløpsgrense

Arbeiderpartiet sier nei til byrådets ønske om å fjerne grensen, på 50 millioner kroner, for hvor mye de kan kjøpe en eiendom for, før de må be bystyret om lov, skriver Dagsavisen. Byrådet mener man går glipp av tomter på grunn av lange beslutningsprosesser.
Les mer om Dagsavisen.

Vedum tilfreds hvis posten som europaminister fjernes

Arbeiderpartiet og Senterpartiet mener posten som europaminister bør fjernes. Når regjeringen skifter statsråder fredag, kan de få viljen sin.
Les mer om Senterpartiet.
Vedum tilfreds hvis posten som europaminister fjernes
Arbeiderpartiet og Senterpartiet mener posten som europaminister bør fjernes. Når regjeringen skifter statsråder fredag, kan de få viljen sin.
Les mer om Senterpartiet.
Rødgrønn uro for norsk karbonfangst
Statsminister Erna Solberg (H) sier det blir dyrt å følge opp satsingen på karbonfangst og lagring. Arbeiderpartiet og SV frykter gode prosjekter vil havarere.

Opposisjonen samler seg om alkoholen

Opposisjonspartiene bombarderer Finansdepartementet med spørsmål om virkningen av ulike endringer i statsbudsjettet. Arbeiderpartiet, KrF, Venstre og Sp vil ha vurdert økt alkoholavgift og lavere eller ingen taxfreekvote.
Elever må få snakke med helsesøster uten å frykte fravær
DEBATT: Arbeiderpartiet finner det sterkt bekymringsverdig at elever unngår helsesøster fordi de er redd for å få fravær ført på vitnemålet. Dagens praksis må endres, og om nødvendig lovverket.
Ut av Ap, inn i SV
Tidligere Ap-politiker Gjermund Orrego Bjørndahl fra Arendal, har meldt seg ut av Arbeiderpartiet, melder Agderposten. Den omstridte politikeren som i sommer kom i søkelyset da han kalte Sylvi Listhaug for «jævla rasistkjerring, sier at han nå har meldt seg inn i SV.
Stortinget kan ta omkamp om Heimevernet
KrF-leder Knut Arild Hareide vil ha omkamp om antall soldater i Heimevernet. Han får langt på vei støtte fra Arbeiderpartiet.
Stortingsrepresentant tror snø kan bli den nye oljen
– Lykke til, Erna, svarer Arbeiderpartiet.
Les mer om Arbeiderpartiet og Erna.
Åpner for å droppe skattehopp
Arbeiderpartiet varslet skatteøkninger på inntil 15 milliarder kroner i valgkampen. Nå sier Trond Giske at skatteøkningen kan bli lavere.
Les mer om Trond Giske.
Erna forsvarer skatekutt til de rikeste
Statsministeren avfeier kritikk fra Arbeiderpartiet om et passivt budsjett.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Erna forsvarer skattekutt til de rikeste
Statsministeren avfeier kritikk fra Arbeiderpartiet om et passivt budsjett.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Ap: Bra at oljepengebruken går ned
Arbeiderpartiet er fornøyd med at oljepengebruken avtar i statsbudsjettet for 2018. – Dette er noe Ap og mange økonomer har varslet lenge, nemlig at doblingen i oljepengebruk ikke kan fortsette, sier finanspolitisk talsmann Trond Giske til NRK.
Les mer om NRK og Trond Giske.
Mer framgang for Høyre på ny måling
Høyre går fram 0,8 prosentpoeng og får 26,7 prosents oppslutning på en ny meningsmåling. Arbeiderpartiet går tilbake med 0,6 prosentpoeng og ender på 25,8.
Les mer om Høyre.
Ap åpner for å bruke mer penger på Hæren
Arbeiderpartiet utelukker ikke å bruke mer penger på Hæren og Heimevernet enn det langtidsplanen for Forsvaret legger opp til.
Les mer om Forsvaret, Heimevernet og Hæren.
- Dramatisk for Steigen
Hurtigbåten mellom Bodø og Helnessund mister en avgang i uka, og det er dramatisk for næringslivet. Det sier tidligere varaordfører i Steigen, Fred Eliassen fra Arbeiderpartiet. De endelige rutene avgjøres senere i dag på fylkestinget i Lofoten.
Støre på Stortinget: – Regionreformen er et makkverk
Arbeiderpartiet fridde til Knut Arild Hareide og KrF da de foreslo å reversere sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold til n region på Stortinget i dag.
Krf med Viken-støtte
Region Viken kan ha mye for seg, sier gruppeleder for Krf på fylkestinget, Olav Moe. I dag gikk Stein Erik Lauvås fra Arbeiderpartiet på talerstolen i Stortinget med klar oppfordring om å skrote storregion Viken. Flere partier er enige, men de er avhengig av støtte fra Krf. Det får de ikke, sier Moe.
Mot flertall for endringer i ny pleiepengeordning
Arbeiderpartiet åpner for å snu og sikre flertall for endringer i den nye pleiepengeordningen som regjeringen har tatt initiativet til.
Nytt flertall kan redde pleiepenger til Sindre (7)
– Det er viktig å vurdere pleiepengeordningen på nytt. Kuttet fra regjeringspartiene kan ha hatt uønskede konsekvenser, sier nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik til VG. Som får støtte fra KrF.
Kilder til VG: Ap-ansatte varsler om «fryktbasert ledelse i hemmeligstemplet kriserapport
Ansatte som låser seg inne på do og som må jobbe i en arbeidshverdag preget av fryktbasert ledelse er bare noe av kritikken som hagler fra de ansatte i Arbeiderpartiet i en rapport partiledelsen har fått.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Kanonmåling for Høyre
Arbeiderpartiet får sin laveste oppslutning på seks år, mens Høyre fosser frem på den første TV 2-målingen etter stortingsvalget. Høyre går frem 4,2 prosentpoeng til 29,2 prosent,
Les mer om Høyre.
Ap: - Vi ser ikkje Nye Sandnes som ei tvangssamanslåing
NYE SANDNES: Arbeiderpartiet held seg til dei positive, men gamle vedtaka som er gjort i Nye Sandnes. I dag meiner fleirtalet i Forsand at ein bør utsette samanslåinga.
Les mer om Forsand.
Støre vil foreløpig ikke stemme for SV-forslag om atomvåpenutredning
SV vil ha med Arbeiderpartiet på å utrede hvordan Norge kan slutte seg FNs atomvåpenforbud. Ap svarer nei – men holder døra på gløtt dersom ordlyden endres.
Tajik samarbeider gjerne med KrF
Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik sier hun gjerne tar initiativ til å samarbeide med KrF om blant annet arbeidslivsspørsmål.