Arbeidsplasser

Satser igjen på vindmøllepark på Siragrunnen

Nye planer om vindmøllepark på Siragrunnen kan gi flere hundre arbeidsplasser i byggeperioden.
Les mer om Siragrunnen.

Jobber fortsatt for vindmøller

Byggingen av en ny vindmøllepark utenfor Siragrunnen kan gi flere hundre arbeidsplasser, tror ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund. Tidligere i år sa Regjeringa nei til en park. I et nytt forslaget er vindmølleparken flyttet lenger til havs.
Arbeidsplasser satte sinnene i kok
STAVANGER BYSTYRE: Arbeidsplasser og oppvekst satte følelsene mest i sving da Stavanger bystyre mandag diskuterte handlings- og økonomiplanen for 2018–2021.
Les mer om Stavanger.
Norsk Kylling bygger nytt i Orkdal
Norsk Kylling har valgt Orkdal for sin nye fabrikk. Dermed er det klart at 300 arbeidsplasser flyttes fra Støren. Fabrikken skal i følge ledelsen bli selve navet i konsernets matproduksjon.
Les mer om Orkdal og Støren.

Kulturminner lønnsomt for Norge

Kulturminnenes samfunnsøkonomiske verdi er stor, ifølge ny studie. De gir omsetning, arbeidsplasser og økte boligverdier.
Les mer om Norge.
Nye beregninger: 12.000 arbeidsplasser tapt på svenskehandelen
Virke-topp reagerer skarpt etter ferske arbeidstall. – Nå er virkelig grensen nådd, bokstavelig talt.
Nye beregninger: 12.000 arbeidsplasser tapt på svenskehandelen
Virke-topp reagerer skarpt etter ferske arbeidstall. – Nå er virkelig grensen nådd, bokstavelig talt.
Tolv arbeidsplasser forsvinner fra Trondheim når båtregister flytter(pluss)
Småbåtregisteret flyttes fra Trondheim til Horten.
Les mer om Horten og Trondheim.
– I dag går flagget helt til topps!
Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi sier Johan Castberg vil bety mye for verdiskaping og nye arbeidsplasser.
''Det får heller dryppe litt på danskene
Hirtshals helt nord i Danmark har flere tusen arbeidsplasser innen videreforedling av norsk laks. Nå kommer det også et norskfinansiert fabrikkskip som henter laks rett fra merdene i Norge, slakter om bord og frakter fisken sjøveien til Hirtshals.
Les mer om Danmark og Norge.
Hoppekreps og fiskerester lager nye arbeidsplasser(pluss)
Hoppekreps er selve supermaten til all verdens oppdrettsfisk. Trøndere har endelig funnet ut hvordan den lille krepsen kan produseres.
Fikk tilbake jobben på julebordet(pluss)
Tårene trillet hos Grethe Sandqvist og de andre ansatte under julebordet til Betania Malvik. En kontrakt verdt rundt 15 millioner kroner redder mange arbeidsplasser i virksomheten
- Det er et paradoks at prisen på marengs ikke går opp, mens vann blir dyrere
NHOs regiondirektør i Trøndelag, Tord Lien, mener innføringen av sukkeravgift truer trønderske og norske arbeidsplasser.
Les mer om Tord Lien og Trøndelag.
1,5 kilometer ny vei mellom Forus og Ullandhaug kan spare 1,5 milliard
KOLLEKTIVTRAFIKK: Legg vekk planene for kollektivfelt på E39. Sats heller på Kollektivakse Vest, som vil binde sammen 60.000 arbeidsplasser på Ullandhaug og Forus. Det mangler kun 1,5 km ny vei i åpent terreng.
Skeptisk til økt sukkeravgift
Regiondirektør i NHO Vestfold Kristin Saga mener sukkeravgiften virker lite gjennomtenkt, og setter arbeidsplasser i fare. Saga tror at grensehandelen sannsynligvis vil øke i regioner med kort vei til Sverige – som Vestfold, dersom prisene ut til forbrukerne også øker.
Les mer om Sverige og Vestfold.
– En utfordring vi må ta på alvor
Verdiskapingen i Vestfold er lav og har blitt hengende etter resten av landet de siste 20 årene. Nå trenger fylket flere arbeidsplasser. Det sier fylkesordfører, Rune Hogsnes. Han mener Vestfold trenger etablering av nye bærekraftige og fremtidsrettede virksomheter for å opprettholde og øke verdiskapingen
Les mer om Vestfold.
– Dette er jobbene robotene vil overta
Roboter med kunstig intelligens truer arbeidsplasser i flere bransjer. Forsker Morten Goodwin tror det vil bli færre tilgjengelige jobber i fremtiden.
Les mer om Dette.
Frykter flere arbeidsplasser vil gå tapt
Forbundslederen i Negotia mener regjeringen og samarbeidspartiene bommer kraftig med økningen av sukkeravgiften.
Les mer om Negotia.
Frykter arbeidsplasser går tapt på grunn av ny sukkeravgift
I dag innkalte ledelsen ved Freia sjokoladefabrikk til allmøte for å informere om at økte avgifter kan føre til nedbemanning. – Det er all grunn til å frykte tapte arbeidsplasser i flere bedrifter, sier NHO.
Les mer om Freia og NHO.
Avgiftshopp setter norske arbeidsplasser i fare
Sjokoladeavgiften er utdatert, ulogisk, konkurransevridende.
Oslo får flest statlige jobber
Oslo vinner kampen om de statlige jobbene, skriver Klassekampen. De siste tolv årene har Oslo hatt en vekst i statlige arbeidsplasser på 27 prosent, viser tall fra SSB. I 2016 hadde hovedstaden 73 102 statlige arbeidsplasser, 15 379 flere enn i 2004.
Les mer om Klassekampen, Oslo og SSB.
Viste motstand mot datalager
Lokalbefolkningen på Barkåker samlet seg for å vise motstand mot etablering av nytt datasenter i skogsområdet på Tveiten. Trond Andersen, en av motstanderne, sier til NRK at naturen i nærområdet er viktigere enn å skape 150-200 arbeidsplasser. Saken er nå ute på høring.
Les mer om Barkåker, NRK og Tveiten.
Et klekkeri for nye næringer
Med Ocean Space Senter kan vi skape et klekkeri for nye ideer, arbeidsplasser og et grønt skifte i blå sektor. Nøkkelen er nysgjerrige og kreative studenter i et inspirerende nyskapingsmiljø – tett på næringslivet.
Flere må utdannes til å jobbe med sjømat
En stor del av Trøndelags fremtid og potensial ligger i havet. Forskere spår en jobb-bonanza i marin industri, og Trøndelag har kanskje det beste utgangspunktet for å skape nye arbeidsplasser innen næringen.
Les mer om Trøndelag.
Ikke salgsbabbel
Feilinvesteringer i arbeidsplasser som ikke støtter opp rundt trivsel og effektivitet på jobben er kostbart og dårlig miljøvern.