Ask

Finansdepartementet og Storebrand uenig om aksjesparekonto

Finansdepartementet mener Storebrand tar feil i sine beregninger av fordelene ved å opprette en aksjesparekonto (ASK).
Les mer om Storebrand.

– Sesongen ble bedre enn fryktet

Jordbærdyrkerne fryktet at soppangrep ville ødelegge sesongen etter den dyvåte junimåneden, men det slo ikke til. Veteranen på Ask er fornøyd.
Les mer om Ask og Sesongen.
– Vi har rotet det til. Og vi fortsetter å velge politikere som roter det til
Som tenåring ville hun gi ordføreren en død fisk i gave. Nå skal Silje Ask Lundberg sette klima på dagsorden i valgkampen.
Les mer om Silje Ask Lundberg.
Rykker ut til trafikkulykke
Nødetatene i Hønefoss rykker ut etter å fått melding om en trafikkulykke på RV 35 ved Ask.
Les mer om Ask.

Tjøm til kvartfinale

Ask Tjøm fra Tønsberg roklub er klar for kvartfinale i U23-VM i roing. 21-åringen ble nummer to i sitt oppsamlingsheat i dag.
Les mer om Tønsberg.
Ror oppsamlingsheat
Roeren Ask Tjøm fra Tønsberg roklubb skal ro oppsamlingsheat i U23 VM i morgen. I forsøksløpet i ettermiddag kvalifiserte han seg ikke direkte til kvartfinalen. Tjøm har vært småsyk de to siste ukene og har ikke hatt optimal oppladning til mesterskapet, sier leder Sjur Øyen i Norges Roforbund.
Les mer om Sjur Øyen og Tønsberg.
Kveldens travtips: Kun fire i 3-årsstjernen i V76
Bare fire hester stiller til start i tradisjonsrike 3-årsstjernen etter at Balder Mollyn er strøket. – To av dem, Valle Ask og Bokli Rapp, peker seg ut med vinnersjanser, og det er jevnt dem i mellom, mener VGs travekspert, Anders Olsbu.
Kveldens travtips: Kun fem i 3-årsstjernen i V76
Bare fem hester finner bryet verdt å stille i tradisjonsrike 3-årsstjernen. – Tre av dem, Valle Ask, Bokli Rapp og Balder Mollyn, peker seg ut med vinnersjanser, og det er jevnt dem i mellom, mener VGs travekspert, Anders Olsbu.
Fjerdeplass og B-finaler for roerne
Kristoffer Brun hang ikke med mot de aller beste i lørdagens A-finale i singlesculler lettvekt, og ble til slutt nummer fire. Kjetil Borch og Olaf Tufte ble nummer fire i sin semifinale i dobbeltsculler, og må nøye seg med B-finale, søndag. Det samme må Thea Helseth og Marianne Madsen. Dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Jan Helvig og Nils Jakob Hoff skal ut i B-finale søndag. Lettvektsdobbeltfireren med Petter Svingen, Jens Holm, Ask Jarl Tjøm og Ola Larsson vant sin B-finale lørdag ettermiddag.
Naturvernforbundet: Oljegalskapen fortsetter
Regjeringen vil gi oljeselskapene tillatelse til å lete etter olje og gass i 102 nye områder, de fleste i Barentshavet. – Ettertiden vil dømme Regjeringens oljepolitikk hardt, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.
Vestfoldroere klare for verdenscup
Fire vestfoldroere er tatt ut til verdenscupregattaen i polske Poznan senere denne måneden. Olaf Tufte og Kjetil Borch, som begge representerer Horten Roklubb, stiller til start i dobbeltsculler. Kris Cato Thon fra Sandefjord skal ro singelsculler. Det samme skal Ask Tjøm fra Tønsberg, som konkurrerer i lettvektsklassen.
Eierne og kusken om Jarlsberg-ulykken: – At folk tror vi ikke bryr oss er vondt
Hesteeier Mona Elisabeth Hov (50), medeier Thorbjørn Ask (65) og kusk Dag-Sveinung Dalen (26) reagerer kraftig på en del av beskyldningene de har fått etter at hesten Hovhaaga (7) ble spiddet av en bom på Jarlsberg Travbane.
Hesteeierne og kusken om Jarlsberg-ulykken: – At folk tror vi ikke bryr oss er vondt
Hesteeier Mona Elisabeth Hov (50), medeier Thorbjørn Ask (65) og kusk Dag-Sveinung Dalen (26) reagerer kraftig på en del av beskyldningene de har fått etter at hesten Hovhaaga (7) ble spiddet av en bom på Jarlsberg Travbane.
Slik forklarer eierne og kusken hestetragedien på Jarlsberg
Kaldblodshoppa Hovhaaga (7) døde etter å ha kollidert med en bom på Jarlsberg Travbane fredag kveld. Eierne Thorbjørn Ask (65) og Mona Hov (50) og kusken Dag-Sveinung Dalen (26) er i sjokk og sorg.
Slik forklarer eierne og kusken hestetragedien på Jarlsberg
Kaldblodshoppa Hovhaaga (7) døde etter å ha kollidert med en bom på Jarlsberg Travbane fredag kveld. Eierne Thorbjørn Ask (65) og Mona Hov (50) og kusken Dag-Sveinung Dalen (26) er i sjokk og sorg.
Arrangert for 65. gang: – Dette er friidrettens 17. mai
Visepresidenten i Norges idrettsforbund og publikum hyllet Ask-stafetten.
Les mer om Ask-stafetten.
Even Ask Gjertsen (35) og Hermina Gjertsen Haseljic (37)
- Vi har fått to gutter sammen. Det er fantastisk. Men det som er størst av alt, er at Even og jeg har klart å holde kjærligheten ved like i 18 år nå. Jeg var nitten og han sytten da vi møttes. Det var ikke akkurat kjærlighet ved første blikk. Jeg likte ham godt og gikk bare og ventet på at han skulle ta et initiativ. Men han var så treg i avtrekkeren at jeg ble lei av å vente, så jeg sjekket ham opp og fikk litt fart i sakene. Det viste seg at jeg hadde blitt kjæreste med en ekte viking, og vår felles hobby er å lage rekonstruksjoner av vikingliv. Det er levende historieformidling som er spennende faglig, men og
Fuglekasser oppfylte bunadsdrøm
SKIEN (NRK): Det skal mange fuglekasser til for å kunne kjøpe seg bunad. Sebastian Ask Fossum fikk sitt etterlengta stasplagg etter utallige timer på verkstedet.
Google pulls virtual assistant ad after user outcry
IDG NEWS SERVICE: It turns out people don't want to hear about 'Beauty and the Beast' when they ask for their daily agenda.
Skal lede Naturvernforbundet
Silje Ask Lundberg (28) fra Harstad ble lørdag valgt som leder i Naturvernforbundet. – Nå skal vi vinne kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja og sikre de siste vassdragene mot kraftutbygging, sier Ask Lundberg til NTB.
Stjernen ligger under
Vålerenga leder 4-2 over Stjernen etter to perioder av kveldens kamp i eliteserien. Stjernen tok ledelsen 2-1 etter scoring av Victor Backman, men tre mål fra Fredrik Csisar, Morten Ask og Martin Lauman Ylven sørget for ny Vålerenga-ledelse.
– Veldig glad for plassen
Ask Jarl Tjøm (21) fra Tønsberg Roklubb er tatt ut på elitelandslaget i roing. Der finner vi også Olaf Tufte og Kjetil Borch fra Horten Roklubb.
Ask Tjøm på landslaget
Roeren Ask Tjøm fra Tønsberg Roklubb er tatt ut på elitelandslaget til Norges Roforbund. Også Olaf Tufte og Kjetil Borch fra Horten Roklubb har fått plass på laget som skal satse mot OL i Tokyo i 2020.
De brukte ni år på å utvikle et av fjorårets beste spill. Det tok n måned å tjene inn kostnadene.
De satt i foreldrenes hus på Ask utenfor Bergen og jobbet med dataspillet «Owlboy i ni år. Nå blir spillet rangert blant de beste som ble gitt ut i 2016.
Les mer om Ask, Bergen og Owlboy.
Har internasjonal suksess med dataspill om uglen «Otus
De satt i foreldrenes hus på Ask og jobbet med dataspillet «Owlboy i ni år. Nå blir spillet rangert blant de beste som ble gitt ut i 2016.
Les mer om Ask og Owlboy.