Ask

Jentekor i full fart

Det Norske Jentekor vil bli flinkere. Og de vil dra flere med seg. I sommer blir det kurs. Dirigent Anne Karin Sundal-Ask med Det norske jentekor Foto: Morgan Randen Av Marianne Lystrup - Det er et vell av kor her i landet.
Les mer om Det og Foto.

NM-sølv på stafett for Ask

Les mer om Ask.
- Helt uakseptabelt
Framtiden i våre hender reagerer på at flere banker slipper inn fond i ASK-løsningene sine, som bryter med bankens egne etiske retningslinjer.
Vant nasjonale matpriser med pølse
Salamipølsa Slegge fra Ask gård på Ringerike vant tre priser i finalen av Det norske måltid. Den slo til blant rekordmange påmeldte 220 produkter. – Gården har gjenskapt den italienske smaken med norske råvarer og håndverk, heter det i begrunnelsen.
Les mer om Ask, Det og Ringerike.

Skjøt villsvin i hagen

Et villsvin ble i går kveld skutt i en hage på Ask på Ringerike. Det skriver Ringerikes Blad. Huseieren hadde lenge reagert på at de tamme grisene hans var så urolige over noe, og da han i går kveld oppdaget villsvinet i hagen, var han ikke sein om å hente rifla. Villsvin er svartelistet i Norge, og kan jaktes på hele året.
Les mer om Ask, Norge og Ringerike.
Simen satser solo
Han innrømmer at vi får høre en ny utgave av Simen Lyngroth, når han nå har gått fra visegruppa Ask fra Froland til egen soloplate.
Les mer om Ask, Froland og Simen Lyngroth.
Hadde båtdeler fra vikingtiden på løa i 32 år
Han drenerte en myr, fant to trebiter og la dem på løa. 32 år etter kaller arkeologer funnet til Johannes Ask unikt.
Ask (21) føler seg ikke som kvinne – men bare noen ganger som mann
Ask Berglund er kjønnsflyter. Det er n av minst syv kjønn som sexolog Esben Esther Pirelli Benestad mener det finnes i Norge.
Emily Gabrielsen (21)
– I februar skal jeg ta fagprøve. Den skal jeg klare, og da kan jeg kalle meg anleggsgartner. Drømmene mine faller på plass en etter en nå. Jeg har en kjekk kjæreste, og nylig kjøpte vi et småbruk på Ask sammen. Han sier til meg at han er så glad for å ha en dame som er nevenyttig. Selv er han elektriker. Nå jobber vi for fullt med å sette i stand hus og ti mål med jord. Fire sauer er allerede på plass, og får jeg viljen min, skal det ikke gå lenge før vi har hest på bruket også.
Les mer om Ask.
Vålerenga opp fra jumboplass - Ask sikret straffeseier i Stavanger
(Stavanger Oilers – Vålerenga 3-4 etter straffer.) Åtte kamper ut i sesongen klatret Vålerenga til slutt på tabellen.
Les mer om Ask, Stavanger og Vålerenga.
Ingrid Ask har lært tusenvis å lese
LESING: De gamle powerpoint-filene til Ingrid Ask (64) har blitt pusset opp for 1,65 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Nå skal nye generasjoner lære å lese. – Men det viktigste er fortsatt læreren, sier hun.
C-finale for Tønsberg-roer
I ro-VM i USA ble det en femteplass i oppsamlingsheatet for dobbeltfireren med Ask Tjøm fra Tønsberg i går. De hadde en god start, og men klarte ikke å holde farten med de andre etter hvert. De skal ro C-finale i morgen.
Finansdepartementet og Storebrand uenig om aksjesparekonto
Finansdepartementet mener Storebrand tar feil i sine beregninger av fordelene ved å opprette en aksjesparekonto (ASK).
Les mer om Storebrand.
– Sesongen ble bedre enn fryktet
Jordbærdyrkerne fryktet at soppangrep ville ødelegge sesongen etter den dyvåte junimåneden, men det slo ikke til. Veteranen på Ask er fornøyd.
Les mer om Ask og Sesongen.
– Vi har rotet det til. Og vi fortsetter å velge politikere som roter det til
Som tenåring ville hun gi ordføreren en død fisk i gave. Nå skal Silje Ask Lundberg sette klima på dagsorden i valgkampen.
Les mer om Silje Ask Lundberg.
Rykker ut til trafikkulykke
Nødetatene i Hønefoss rykker ut etter å fått melding om en trafikkulykke på RV 35 ved Ask.
Les mer om Ask.
Tjøm til kvartfinale
Ask Tjøm fra Tønsberg roklub er klar for kvartfinale i U23-VM i roing. 21-åringen ble nummer to i sitt oppsamlingsheat i dag.
Les mer om Tønsberg.
Ror oppsamlingsheat
Roeren Ask Tjøm fra Tønsberg roklubb skal ro oppsamlingsheat i U23 VM i morgen. I forsøksløpet i ettermiddag kvalifiserte han seg ikke direkte til kvartfinalen. Tjøm har vært småsyk de to siste ukene og har ikke hatt optimal oppladning til mesterskapet, sier leder Sjur Øyen i Norges Roforbund.
Les mer om Sjur Øyen og Tønsberg.
Kveldens travtips: Kun fire i 3-årsstjernen i V76
Bare fire hester stiller til start i tradisjonsrike 3-årsstjernen etter at Balder Mollyn er strøket. – To av dem, Valle Ask og Bokli Rapp, peker seg ut med vinnersjanser, og det er jevnt dem i mellom, mener VGs travekspert, Anders Olsbu.
Kveldens travtips: Kun fem i 3-årsstjernen i V76
Bare fem hester finner bryet verdt å stille i tradisjonsrike 3-årsstjernen. – Tre av dem, Valle Ask, Bokli Rapp og Balder Mollyn, peker seg ut med vinnersjanser, og det er jevnt dem i mellom, mener VGs travekspert, Anders Olsbu.
Fjerdeplass og B-finaler for roerne
Kristoffer Brun hang ikke med mot de aller beste i lørdagens A-finale i singlesculler lettvekt, og ble til slutt nummer fire. Kjetil Borch og Olaf Tufte ble nummer fire i sin semifinale i dobbeltsculler, og må nøye seg med B-finale, søndag. Det samme må Thea Helseth og Marianne Madsen. Dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Jan Helvig og Nils Jakob Hoff skal ut i B-finale søndag. Lettvektsdobbeltfireren med Petter Svingen, Jens Holm, Ask Jarl Tjøm og Ola Larsson vant sin B-finale lørdag ettermiddag.
Naturvernforbundet: Oljegalskapen fortsetter
Regjeringen vil gi oljeselskapene tillatelse til å lete etter olje og gass i 102 nye områder, de fleste i Barentshavet. – Ettertiden vil dømme Regjeringens oljepolitikk hardt, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.
Vestfoldroere klare for verdenscup
Fire vestfoldroere er tatt ut til verdenscupregattaen i polske Poznan senere denne måneden. Olaf Tufte og Kjetil Borch, som begge representerer Horten Roklubb, stiller til start i dobbeltsculler. Kris Cato Thon fra Sandefjord skal ro singelsculler. Det samme skal Ask Tjøm fra Tønsberg, som konkurrerer i lettvektsklassen.
Eierne og kusken om Jarlsberg-ulykken: – At folk tror vi ikke bryr oss er vondt
Hesteeier Mona Elisabeth Hov (50), medeier Thorbjørn Ask (65) og kusk Dag-Sveinung Dalen (26) reagerer kraftig på en del av beskyldningene de har fått etter at hesten Hovhaaga (7) ble spiddet av en bom på Jarlsberg Travbane.
Hesteeierne og kusken om Jarlsberg-ulykken: – At folk tror vi ikke bryr oss er vondt
Hesteeier Mona Elisabeth Hov (50), medeier Thorbjørn Ask (65) og kusk Dag-Sveinung Dalen (26) reagerer kraftig på en del av beskyldningene de har fått etter at hesten Hovhaaga (7) ble spiddet av en bom på Jarlsberg Travbane.