Asylmottak

Lot bilen stå på tomgang - bilen brann opp

NOME (NRK): Ein personbil blei totalskadd i brann på Nome asylmottak etter at eigaren lt bilen stå på tomgang for å lade batteriet.
Les mer om Nome.

Macron vil tvinge May til å motta flere migrantbarn

I fjor antydet den britiske regjeringen at det var mulig å motta 3000 barn fra europeiske asylmottak. Bare 350 har fått komme.
Les mer om May.
Bare en tredjedel av asylmottakene står tilbake
UDI har kuttet antall asylmottak fra 150 til 50 på ett år, etter kraftig nedgang i nye asylsøkere.
Får kritikk
Lyng asylmottak i Lyngdal får kritikk i en rapport fra Utlendingsdirektoratet. Mottaket for enslige mindreårige asylsøkere får til sammen sju pålegg i rapporten, melder Lister 24.

Beboerne ved asylmottaket fikk julegave fra sportskjede

Hyggelig overraskelse til beboerne ved Sandmoen asylmottak fredag. Alle fikk et gavekort fra sportskjeden G-Max.
Les mer om G-Max og Sandmoen.
Krever at Høie griper inn for papirløse
En firedel av befolkningen på norske asylmottak lever uten rett til fastlege og medisiner på blå resept. Nå ber KrF helseminister Bent Høie (H) om å komme på banen.
Les mer om Bent Høie, Høie og KrF.
Hver fjerde person på norske asylmottak skulle ha reist fra landet
- Mørke tall for Frp, sier Ap.
Les mer om Frp.
Debuterer med roman om lesbisk kjærlighet på et asylmottak
Men det blir unødvendig svevende og kryptisk.
Yosef blir sendt ut av landet
Den unge afghaneren Yosef Andar blir sendt ut av Norge på mandag. I dag var han og støttegruppa i retten i Oslo, men der ble det fastslått at hans søknad ikke blir behandlet på ny, skriver Hallingdølen. Yosef bodde tidligere på Hemsedal asylmottak.
Asylsøker (19) forsøkte å tvinge til seg sex – fikk samfunnsstraff
Kvinnelig ansatt på asylmottak ble kastet inn i et metallskap da asylsøker ville ha sex med henne.
Asylsøker truet mottaksansatt med kniv
En asylsøker er pågrepet på Leira asylmottak i Levanger etter at han truet en ansatt med kniv.
Les mer om Leira og Levanger.
Asylsøker truet mottaksansatt med kniv
En asylsøker er pågrepet på et asylmottak i Levanger etter at han truet en ansatt med kniv.
Les mer om Levanger.
UDI legger ned fem nye asylmottak
UDI sier opp avtalen med fem asylmottak med til sammen 850 mottaksplasser. Mottakene legges ned i løpet av vinteren.
Legger ned Drammen mottak
UDI har sagt opp avtalen med Drammen asylmottak som har 150 plasser. Stiftelsen Sana driver det desentraliserte mottaket med boliger spredt i hele kommunen. Til sammen kuttes 850 plasser på fem mottak i løpet av vinteren fordi behovet for mottaksplasser er stadig synkende.
Les mer om Drammen.
Slår alarm om asylsøkeres helse
Kommuneoverleger i Indre Østfold slår alarm om uverdige helseforhold på asylmottak. Legene mener de oppfordres av staten til å se på en gruppe mennesker som mindreverdige.
Les mer om Indre Østfold.
Legger ned asylmottak på Ila
UDI legger ned integreringsmottaket på Ila i Oslo. Færre asylsøkere gjør det vanskelig å fylle opp integreringsmottak. Kontrakten har en oppsigelsestid på fire måneder. Det gjør at de fleste beboerne kan bo på Ila til de skal bosettes i en kommune.
Les mer om Ila og Oslo.
Mener regjeringen bør endre reglene
Norunn Tveiten Benestad er en sørlandspolitikerne som reagerer på at familier i norske asylmottak går sultne. NRK har tidligere fortalt at et nyinnført maksimumsbeløp på 10.000 kroner per familie rammer asylsøkerfamilier med mange barn. Les mer.
Polske brødre dømt for brann på planlagt asylmottak
Et brødrepar er dømt til fengsel og må betale 9,6 millioner kroner i erstatning etter brannen på det planlagte asylmottaket Lune Huler i Lindås i Hordaland.
Les mer om Hordaland og Lune Huler.
– Ingen skal gå sultne på våre mottak
Flere Stortingsrepresentanter fra Sørlandet reagerer kraftig på at familier i norske asylmottak går sultne og mangler klær.
Les mer om Ingen og Sørlandet.
Fra asylsøker til mottakseier
Mirko Rados kom til Norge som asylsøker og tjener seg nå rik på å drive asylmottak. Flyktningkrisen i Europa førte til oppsving for eiere av asylmottak i fjor.
Les mer om Europa og Norge.
Fra asylsøker til mottakseier
Mirko Rados kom til Norge som asylsøker og tjener seg nå rik på å drive asylmottak. Flyktningkrisen i Europa førte til oppsving for eiere av asylmottak i fjor.
Les mer om Europa og Norge.
Legger ned asylmottak
Mottaket for enslige mindreårige asylsøkere på Dokka blir lagt ned. Det er 36 plasser på mottaket, og i løpet av de kommende fire månedene skal asylmottaket tømmes og beboerne flyttes til andre mottak. Årsaken er at det kommer færre asylsøkere til Norge.
Les mer om Dokka og Norge.
– Barn i Norge skal ikke behøve å sulte
Barn i norske asylmottak mangler mat, varme klær og sko før vinteren. Det nyinnførte maksimumsbeløpet på 10.000 kroner per familie rammer barnerike asylsøkerfamilier hardt.
Les mer om Barn og Norge.
Barn sulter i norske asylmottak
Norsk Folkehjelp mener noen barn og voksne sulter i norske asylmottak. Nå ber de stortingspolitikerne endre reglene som gir asylsøkerfamilier maksimum 10.000 kroner i måneden å klare seg for. Les mer her.
Går imot UDI
Miljø og utviklingsutvalget i Kongsberg gikk i kveld for rådmannens innstilling og vedtok planarbeid med omsorgsboliger, men ikke asylmottak, slik UDI har ønsket. – Kongsberg kommune ønsker et annet alternativ for Raumyr, og et asylmottak er ikke med i utredningsarbeidet, sier Kommunalsjef for samfunnsutvikling og tekniske tjenester, Jens Sveaass.
Les mer om Kommunalsjef, Kongsberg, Raumyr og UDI.