August

Utvidet båndtvang

I går var det siste dag med ordinær båndtvang for hunder. 22 av Opplands 26 kommuner har utvidet sine båndtvangsregler. På landsbasis har 192 kommuner utvidet reglene. Båndtvang for hund gjelder fra 1. april til og med 20. august.

Bevæpning under Elvefestivalen

Selv om det ikke foreligger noen konkrete trusler mot Elvefestivalen, som går av stabelen helgen 25. og 26. august, vil politiet være bevæpnet under arrangementet. Det skriver Drammens Tidende. Politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, sier at det foreligger en forhåndsordre på bevæpning før festivalen. – Alle arrangementer av en viss størrelse er gitt bevæpningsordre etter trusselvurdering, sier Fossen.
«Store og fete sild fanget langs Mørekysten
21. august 1767 kunne Adresseavisen fortelle sine lesere om store mengder av havets sølv ved Mørekysten.
Les mer om Adresseavisen og Mørekysten.
Cashmere Cat nominert til priser
Magnus August Høiberg, bedre kjent som Cashmere Cat, fra Halden er nominert til to priser under The Electronic Music Awards, skriver Halden Arbeiderblad. 29-åringen er nominert i klassene årets album og årets produsent. Han er også nominert til EDVARD-prisen som blir delt ut av TONO.

Magisk Alonso da Kane måtte gå nok en kamp i august uten scoring

Marcos Alonso ble tomålsscorer for Chelsea da Tottenhams Wembley-debut endte med tap.
Les mer om Chelsea og Kane.
Ny nedbørrekord for august i Åfjord
Deler av Trøndelag har fått rekordnedbør for august fra lørdag til søndag. Det meste av nedbøren kom fra lørdag ettermiddag til søndag morgen.
Les mer om Trøndelag og Åfjord.
Klager på nei til felling av ulv
Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt
Rekord-sommer for Fauske hotell
Juli ble en kanon-måned for Fauske hotell, med hele 96,3 prosent belegg. Også august ser ut til å bli rekordbra.
Les mer om Fauske.
Norske Skogs gjeldsfrist utsatt
Fristen for Norske Skog for å komme til enighet med kreditorene er utsatt til 23. august, opplyser selskapet i en børsmelding fredag kveld.
Les mer om Norske Skog.
Norske Skogs gjeldsfrist utsatt i fem dager
Fristen for Norske Skog for å komme til enighet med kreditorene er utsatt til 23. august, opplyser selskapet i en børsmelding fredag kveld.
Les mer om Norske Skog.
Norske Skog-frist utsatt i fem dager
Fristen for gjeldstyngede Norske Skog for å bli enig med kreditorene er forlenget til onsdag 23. august.
Les mer om Norske Skog.
Norske Skogs gjeldsfrist utsatt i fem dager
Ny frist satt til 23. august.
Norske Skog-fristen utsatt i fem dager
Selskapet har nå til 23. august med å få på plass en løsning.
Norske Skog-fristen utsatt i fem dager
Selskapet har nå til 23. august med å få på plass en løsning i det kriserammede selskapet.
Norske Skogs gjeldsfrist utsatt i n uke
Ny frist satt til 23. august.
Felling utsatt til september
Det trestammede furutreet ved fylkesvei 599 Rokkeveien i Halden blir ikke felt før tidligst 6. september, skriver Halden Arbeiderblad. Treet blir kalt «De tre furuer og skulle felles mandag 14. august. Rundt 40 personer lenket seg fast for å hindre fellingen, og nå skal Halden kommune finne en ny ekspert for å se om treet er i ferd med å kollapse.
Beslagla 2,7 kg hasj på Værøy
I forbindelse med en aksjon 15. august mot personer mistenkt for narkotikakriminalitet på Værøy, beslagla politiet til sammen cirka 2.7 kg med hasj, samt et uregistrert våpen, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding. En av de siktede ble pågrepet og transportert til Bodø hvor han ble avhørt og senere løslatt.
Les mer om Bodø, Nordland og Værøy.
Dette er dagens begravelser og bisettelser
Dette er dagens begravelser og bisettelser i Midt-Norge fredag 18. august 2017.
Les mer om Midt-Norge.
Johaug får CAS-dommen først over helgen
Therese Johaug får svaret på dommen fra CAS først 22. august.
Johaug-avgjørelse tirsdag
CAS melder i en pressemelding at de vil kommunisere ut Therese Johaug-dommen til mediene tirsdag ettermiddag. Det betyr nok en utsettelse da forrige beskjed var senest fredag 18. august. Johaug er i Seiser Alm der hun trener i påvente av avgjørelsen.
Tidligere OL-vinner tatt i doping
BMC-rytter Samuel Snchez (39) har avlagt en positiv dopingprøve bekrefter UCI, ifølge TV2. Spanjolen testet positivt på veksthormonet GHRP-2 i en prøve tatt 9. august. Snchez, som tok OL-gull i 2008, er suspendert og starter ikke Spania Rundt.
Les mer om OL-gull, Spania Rundt, TV2 og UCI.
BMC-rytter tatt i doping
BMC-rytter Samuel Snchez har avlagt en positiv dopingprøve, melder sykkelaget en i pressemelding skriver TV2. Spanjolen har testet positivt på eksthormonet GHRP-2 i en prøve tatt 9. august. Snchez er utestengt og får ikke sykle Spania Rundt.
Les mer om Spania Rundt og TV2.
Dronningen kommer til Drammen
Dronning Sonja kommer til Drammen for å gå tur med en gruppe innvandrerkvinner i Drammensmarka. Dette skjer torsdag 24. august vil turfølge legge ut på tur i marka. Bakgrunnen for besøket er DNT Drammen sitt arbeid med turer for flerkulturelle.
Les mer om Drammen og Drammensmarka.
Northug til svensk rulleskirenn: - Det føles som det beste man kan få
Petter Northug stiller på startstreken i Alliansloppet i Trollhättan 26. august. Rundt 1500 løpere er påmeldt til det 46 kilometer lange rulleskirennet.
Mann pågrepet for tilknytning til angrep mot soldater i Paris-forstad
Fransk politi har pågrepet en mann de mener har forbindelse med sjåføren i bilen som kjørte inn i en gruppe soldater i en Paris-forstad 9. august.
Les mer om Paris-forstad.