August

Slik skal blinde August (5) lære å se

Han ble født blind. Men en høstdag i 2017 kan bli starten på Augusts vei mot et mer selvstendig liv.
Les mer om August.

Rammet av både brann og vannmasser

Både selskapslokalet Løa og Hovedgården i Vennesla er ute av drift denne høsten. I august tok flammene festlokalet Løa, i oktober ble det fredede selskapslokalet Hovedgården på samme tomt, rammet av storflommen på Sørlandet. Les mer
Først kom flammene, så kom flommen
I august tok flammene festlokalet «Løa, i oktober ble det fredede selskapslokalet «Hovedgården på samme tomt, rammet av storflommen på Sørlandet.
Les mer om Hovedgården, Løa og Sørlandet.
Kongebiografi hyller Slottets åpenhet om bruddet
Da prinsesse Märtha Louise og Ari Behn gikk fra hverandre i august 2016, viste kongehuset en usedvanlig åpenhet rundt det som skjedde.
Les mer om Ari Behn og Märtha Louise.

Råkjørte for å rekke håndballkamp

En småbarnsmor ble i august stanset av politiet etter at hun hadde kjørt i 126 kilometer i timen i en 80-sone. Kvinnen forklarte at hun hadde vært på cup på Ørje og at hun hastet videre for å rekke en håndballkamp i Eidsberghallen, skriver Smaalenenes Avis. Nå er hun dømt til 18 dagers betinget fengsel, 10.000 kroner i bot og fradømt seks måneder uten lappen.
Les mer om Eidsberghallen og Ørje.
FN: 320.000 rohingya-barn har flyktet fra Myanmar til Bangladesh
Nærmere 600.000 rohingya-muslimer har flyktet fra hjemmene sine i Myanmar til Bangladesh siden slutten av august. Rundt 320.000 av dem er barn, ifølge UNICEF.
Les mer om Bangladesh og Myanmar.
Reduksjonen i salet held fram
Samla sal av petroleumsprodukt i august enda på 715 millionar liter, en reduksjon på 40 millionar liter frå september 2016.
Politiet ber om hjelp til å identifisere ukjent mann som ble funnet død ved kirken
ÅSTED NORGE (TV 2): Mannen ble funnet i august, men fortsatt kan ingen svare på hvem han er.
FN: Nesten 600.000 rohingyaer har flyktet fra Myanmar til Bangladesh
Rundt 582.000 rohingya-muslimer har flyktet til Bangladesh fra sine hjem i Myanmar siden 25. august, ifølge nye tall fra FN.
Les mer om Bangladesh og Myanmar.
HRW: Minst 288 landsbyer påtent i Myanmar
Nye satellittbilder viser at minst 288 landsbyer er delvis eller helt ødelagt i brann i delstaten Rakhine i Myanmar siden 25. august, ifølge Human Rights Watch.
Les mer om Myanmar og Rakhine.
Mortensen har bare scoret ett mål siden juli: – Selvfølgelig veldig tungt
SARPSBORG (VG) Patrick Mortensen (28) var en av Eliteseriens heteste spisser i vårsesongen. Nå har ikke Sarpsborg-spilleren scoret siden 13. august.
Stabæk reddet av mannen som «aldri scorer: - Blir kanskje en tur til Strømstad
SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08 - Stabæk 2-2) Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg hadde ikke scoret i Eliteserien siden august 2008. Mot S08 skjedde det på ny.
Stabæk reddet av mannen som «aldri score
SARPSBORG (VG) (Sarbsborg 08 - Stabæk 2-2) Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg hadde ikke scoret i Eliteserien siden august 2008. Mot S08 skjedde det på ny.
Les mer om Eliteserien og Stabæk.
Stabæk reddet av mannen som «aldri scorer
SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08 - Stabæk 2-2) Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg hadde ikke scoret i Eliteserien siden august 2008. Mot S08 skjedde det på ny.
Les mer om Eliteserien og Stabæk.
Johaug har tatt fullstendig treningspause: - Hode og kropp sier stopp
Therese Johaug har innvilget seg en solid treningspause etter dopingdommen i slutten av august.
Lyser ut ny kontrakt
Avisa Nordland skriver at Avinor lyser ut ny kontrakt for plass-, brann- og redningstjenesten ved Bodø lufthavn. Avinor overtok driften fra Forsvaret 1. august i fjor, og inngikk avtaler med Mesta og Falck om leveranser av plasstjeneste og brann- og redningstjeneste på Bodø lufthavn.
Les mer om Avinor, Bodø, Falck, Forsvaret og Mesta.
Dumdum Boys til Sarpsborgfestivalen
Sarpsborgfestivalen har offentliggjort at rockebandet Dumdum Boys skal spille på festivalen neste sommer. Bandet regnes som en av de originale «fire store i norsk rock og står bak låter som Splitter Pine, Enhjørning, Englefjes og Slave. Sarpsborgfestivalen 2018 går av stabelen 31. august og 1. september.
Florø sløste med sjansane
FLORØ (NRK): Trass i fleire store sjansar klarte ikkje Florø å ta sin første siger sidan 16. august heime mot Åsane. Det enda 1–1.
Les mer om Florø og Åsane.
Alle har fått barnehageplass i Oslo
Alle med lovfestet rett til barnehageplass i Oslo har fått plass. Rundt 60 prosent fikk førsteønsket oppfylt. 8.992 barn med lovfestet rett søkte i hovedopptaket. Med unntak av 237 barn født i september, oktober og november fikk alle svar innen 30. august.
Les mer om Oslo.
The Voice-August: – Bestemte meg for å melde meg på dagen etter jeg røk ut av Idol
August Dahl (22) kom til semifinalen i Idol i fjor. Nå er han klar for livesendinger i The Voice.
Les mer om Idol og The Voice.
Fortsatt ukjent identitet
Politiet på Gjøvik vet fortsatt ikke identiteten til mannen som ble funnet død i skogen ved Hunn kirke på Gjøvik i midten av august. Mannen ble funnet uten identifikasjonspapirer, så politiet ønsker tips.
Les mer om Gjøvik og Hunn.
Neste sverdslag blir i retten
Lederen av partiet Alliansen, Hans Lysglimt Johansen fra Fredrikstad, må i retten etter at han gikk med sverd på en valgkampstand i Oslo i august. Det skriver VG. Lysglimt Johansen nektet å betale et forelegg på 8 000 kroner for å bære våpen på offentlig sted. Sverdet er en pyntegjenstand, sier Lysglimt Johansen til avisen. – Jeg kan ikke forstå annet enn at det hele må være en slags misforståelse.
- Jeg må kunne formidle uten å pælme mikrofonen mot dommerne
NTNU-student August Dahl og Thomas Løseth fra Fannrem har valgt rolige låter til direktesendingen.
Les mer om Fannrem.
- Jeg må kunne formidle uten å pælme mikrofonen mot dommerne
NTNU-student August Dahl og Thomas Løseth fra Fannrem har valgt rolige låter til direktesendingen.
Les mer om Fannrem.
BI-student druknet
BI-studenten Rakavan Jeevaharan ble funnet død i Nidelven 28. august. Den endelige obduksjonsrapporten sier at han sannsynligvis druknet.
Les mer om Nidelven.