Avinor

Uenige om vinmonopol på flyplasser

Vinmonopolet bør ikke få enerett på taxfreesalg på norske flyplasser, mener YS-forbundet Parat. De frykter det kan føre til store inntektstap for Avinor. Senterpartiet foreslår at vinmonopolet skal overta salget av disse varene på flyplassene.
Les mer om Avinor og YS-forbundet Parat.

Mener Forsvaret flyr fra regning på 34 millioner

Forsvaret betaler ikke en regning på 34 millioner kroner for virksomhet på flyplassene til Avinor, ifølge NHO. SAS, Norwegian og Widerøe sier de punger ut i stedet.
Les mer om Avinor, NHO, Norwegian og Widerøe.
Vigra flyplass er stengd
På bakgrunn av funn av ein uidentifisert pakke er flyplassen på Vigra no heilt stengd. Det opplyser politiet. Dermed er det ikkje mogleg å reise til eller frå flyplassen inn til vidare. Bombegruppa til politiet er på veg. – Vi veit ikkje kva som er i pakken. Dermed er det ingen ting vi kan gjere før nokon kan opne pakken, seier innsatsleiar Karl Jonas Holen til NRK. Han bed folk om å følgje med på nettsidene til Avinor for nærare informasjon.
Les mer om Avinor, NRK og Vigra.
Engstelige Avinor-ansatte
29 Avinor-ansatte på Haugesund lufthavn er engstelige for framtida og egen jobb. 12. mars går anbudsfristen for å drifte flyplassen ut. Hvem som får oppdraget skal være klart 1. mai.
Les mer om Avinor-ansatte og Haugesund.

Svarer om parkering

HADSEL: Per-Rune Lunderby i Avinor sier det er beklagelig at slike feil som den Wenche Johansen ble utsatt for skjer, men at de hele tiden prøver å forbedre systemene sine.
Les mer om Avinor og Wenche Johansen.
Flere forsinkelser på Kjevik
Det er flere flyforsinkelser på Kjevik fredag formiddag, både fra og til flyplassen, melder Avinor. Blant annet er Widerøes flygninger til Kristiansund og Stavanger, som skulle vært avgårde, forsinket til klokken 10.35.
Snøvær gir forsinkelser på Oslo lufthavn
idet mange fylker innleder vinterferien. - I dag er det snøvær hos oss, så det vil bli enkelte forsinkelser i flytrafikkenk til og fra Oslo lufthavn, melder Avinor ved 07-tiden fredag morgen.
Les mer om Avinor og Oslo.
Hvor mye flyr vi?
Avinor forteller hva begrepene betyr og hvor mange som har vært ute på tur. I 2017 gjennomførte nordmenn drøyt 11 millioner tur/retur reiser - omtrent én utenlandsreise og én innlandsreise hver.
Innstilte fly
Uvær på Vestlandet fører til at flyvningene fra Kjevik til Kristiansund og Stavanger klokka 9.20 er innstilt, melder Avinor.
Vinmonopolet bør konkurrere om taxfree-handel på flyplassen på lik linje med andre selskaper
Torp Sandefjord lufthavn (Torp) er som privat flyplass på utsiden av det statlige eide Avinor-systemet, vant til å måtte kjempe for sin eksistensrett hver eneste dag.
Les mer om Avinor-systemet.
Økning på Skagen - nedgang i Andøy
HADSEL: 2,9 prosent flere passasjerer reiste over Skagen i januar i år målt mot fjoråret. Det viser statistikken Avinor har utarbeidet. Tallene viser at 8.271 passasjerer har benyttet flyplassen gjennom årets første måned.
Les mer om Andøy, Avinor og Skagen.
Forsinkelser på Kjevik
Flyet fra Bergen som skulle landet på Kjevik klokken 16.00 er nesten to timer forsinket, og har fått ny ankomsttid klokken 1750. Også flyene fra Kristiansund og Stavanger som skulle landet klokken 15.45 er nær en time forsinket, ifølge Avinor.
Flere fløy med Avinor
Flytrafikken økte aller mest i Ålesund.
Les mer om Avinor og Ålesund.
– Flyplassansatte blir truet og trakassert
Ansatte ved Oslo lufthavn blir skjelt ut og trakassert av passasjerene for problemer de ikke er skyld i, melder fagforening. Avinor ber reisende utøve vanlig folkeskikk.
Les mer om Flyplassansatte og Oslo.
Kveldsflyet fra Oslo innstilt
SAS-flyet fra Oslo søndag kveld som i utgangspunktet skulle lande på Kvernberget klokken 22.40 er innstilt, ifølge Avinor sin nettside. En konsekvens av dette er at 6.35-flyet fra Kristiansund til Oslo ikke går mandag morgen.
Bodø runder en milepæl, men arbeidet krever fortsatt stor velvilje hos alle parter
«Skrekkblandet fryd». Slik beskriver Bodø-ordfører Ida Pinnerød sine følelser da hun torsdag undertegnet en avtale med Forsvaret og Avinor om flytting av flyplassen i Bodø.
- Klar tale fra Oslo-gryta om flyplasser i Lofoten og Vesterålen
Nå har Avinor lagt fram sine konklusjoner og de har da slått fast at to av de alternativene som har vært nevnt i deres tidligere innstilling ikke holder mål.
Nabo-kjærligheten
Onsdag la Avinor fram sine analyser av terreng- og værforhold for lufthavnene i Lofoten, Stokmarknes lufthavn og den mulige storflyplassen på Hadselsand nordvest på Austvågøya.
Rødt stilte seg kritisk til flyplassplanene, da Avinor la fram sin masterplan for milliardprosjektet
Torsdag fikk bystyret i Bodø kommune en endelig skisse på hvordan prosjektet «Ny by, ny flyplass skal utføres i Bodø. Vi fulgte presentasjonen direkte.
Les mer om Avinor og Bodø.
Se direkte nå: Avinor legger fram sin «masterplan for gigantprosjektet
Torsdag vil bystyret i Bodø kommune få en endelig skisse på hvordan prosjektet «Ny by, ny flyplass skal utføres i Bodø. Følg presentasjonen direkte nå.
Les mer om Bodø.
I dag legger Avinor fram sin «masterplan for gigantprosjektet
Torsdag vil bystyret i Bodø kommune få en endelig skisse på hvordan prosjektet «Ny by, ny flyplass skal utføres i Bodø. Møtet streames direkte her på nrk.no
Les mer om Avinor og Bodø.
Presenterer masterplanen for ny flyplass i Bodø
Torsdag er Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen og Forsvarsbygg-direktør Thorbjørn Thoresen til stede i bystyret i Bodø, der Avinor vil holde en presentasjon om masterplanen for den nye flyplassen.
Anbefaler ikke Hadselsand
Avinor anbefaler ikke storflyplass på Hadselsand, skriver Lofotposten. Selskapet starta med ei ny utredning av flyplasstrukturen i Lofoten og Vesterålen da Gimsøy ble uaktuell i 2016. Avinor vil gå en ekstra runde og kvalitetssikre tallene for Leknes og Gimsøy.
Avinor vil ikke anbefale storflyplass verken på Leknes eller Hadselsand
Onsdag møtte Avinor ordførere i Lofoten og Vesterålen for å legge fram flyplassutredningen.