Avis

Vil ha forbud mot gummigranulat

SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

Omkom i sykkelulykke i Spania

Ein 70 år gammal mann frå Romsdal omkom i går i ei sykkelulykke på Mallorca, skriv rbnett. Mannen var i Spania for å feire bursdagen, og dei pårørande er varsla, skriv VG. Dei siterer ei spansk avis, som melder at mannen skal ha sykla saman med fire andre då han blei treft av ein søppelbil som kom i mot. Årsaka til ulykka blir etterforska.
Les mer om Mallorca, Romsdal og Spania.
Dårlig presseetisk vurdering av Brønnøysunds Avis
Brønnøysunds Avis tok, etter min mening, en kritikkverdig avgjørelse da de publiserte et leserinnlegg hvor oppvekstsjef Knut Johansen ble beskylt for å ha ordnet en prosjektjobb til sin kone.
Les mer om Knut Johansen.
Wæhler tilbake til Sogn
Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. - Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.

Wæhler tilbake til Sogn

Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. – Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.
Dei har starta opp Sogn Avis Ung - vil ha med fleire
Rakel Hamre (16), Julie Aksnes Williams (16) og Signe Lefdal Hove (16) skal laga journalistikk for ungdom. Dei vil gjerne ha med seg fleire.
Les mer om Signe Lefdal Hove.
Dei har starta opp Sogn Avis Ung
Rakel Hamre (16), Julie Aksnes Williams (16) og Signe Lefdal Hove (16) skal laga journalistikk for ungdom. Dei vil gjerne ha med seg fleire.
Les mer om Signe Lefdal Hove.
Politiet: - Vi har mottatt vanvittig mange klager på russen
Vestby Avis: Øst politidistrikt skriver natt til onsdag at det har vært en ny natt med mye russestøy. De har lagt ut en melding på sosiale medier og skriver at mest bråk har det vært i Halden, Ås og Lillestrøm.
Les mer om Halden og Lillestrøm.
Skandalekampen mellom Trøgstad/Båstad og Mysen/HIL sett verden rundt
Høydepunktene fra fotball kampen mellom Trøgstad/Båstad og Mysen er sett over hele verden. Det viser analyseverktøyene til Smaalenenes Avis.
Les mer om Mysen.
Pikken i Politiken
Å trykke bilder av 50 peniser i en svær avis hjelper ikke.
Les mer om Politiken.
E18: To elger avlivet
Viltnemnda har nå avlivet elgene som i morges vandret på innsiden av viltgjerdet nær tollstasjonen på Ørje. Smaalenenes Avis skriver at Viltnemnda først måtte skyte en kalv, noen minutter senere endte det på samme vis med en elgku.
Les mer om Viltnemnda og Ørje.
Papiravisa blir forsinket
Tirsdagsavisen vil ikke være i Brønnøysund mandag kveld. Brønnøysunds Avis' papirutgave vil komme sent frem. På grunn av at avisen ikke kommer til Sør-Helgeland til vanlig tid vil den ikke bli utlevert til abonnentene før tirsdag.
Spør Skatteetaten om skattemeldingen
Onsdag stiller Ole Petter Songve og Marie Barvik fra Skatteetaten til nettmøte på h-avis.no.
Avis: Prins William vil kombinere kongelig bryllup og FA-cupfinale
Prins William har planer om å slå to fluer i n smekk den 19. mai. Da planlegger han nemlig å være forlover for sin bror prins Harry og se FA-cupfinalen live på Wembley.
Enevelde eller Robek?
På bakgrunn av noen interessante innlegg i Brønnøysunds Avis i det siste finner jeg grunn til å friske opp allmuens hukommelsen angående kommunedrift. I 2015 ble den økonomiske situasjonen i Brønnøy kommune betegnet som prekær.
Les mer om Brønnøy og Robek.
4,5 millioner muslimer i Sverige i 2050. Avis: Vil korset i flagget bli erstattet av en halvmåne?
Dersom innvandringen til Sverige fortsetter i samme tempo kan det være 4,5 millioner muslimer i Sverige om vel 30 år. Den svenske avisen Dagen undres om korset i flagget vil bli erstattet av en halvmåne.
Les mer om Dagen og Sverige.
Tankeløst: Norsk avis plasserer Johaug på sportens svarteliste
Har vi virkelig ikke lært noen ting av det som skjedde med Therese Johaug?
Les mer om Johaug og Therese Johaug.
Prisar for godt pressearbeid
Tilsette i Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og Møre-Nytt blei vinnarar av «Presseprisen for 2017, som i kveld blei delt ut på vårsamlinga til Norsk Journalistlag Møre og Romsdal. I kategorien «Beste nyheitssak var det Sofie Svanes Flem og Torbjørn Eidhammer i Sunnmørsposten som fekk prisen, for sakene dei produserte kring Bingsa-skandalen i Ålesund. Romsdals Budstikke si sak «Den indre kampen om psykisk helse blant fotballspelarar, forfatta av Pernille Huseby og Bjørn Brunvoll, vann kategorien «Beste Featuresak. Marit Heiene og Anita Vingen i same avis fekk heiderleg omtale for «Klima-serien dei har laga. Fotoprisen gjek
Setter opp fartsgrensen på E6
Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.
Les mer om Korsegården.
Vurderer forbud mot heliumballonger
17. mai-komiteen i Rakkestad har tatt opp med kommunen om det skal bli et forbud mot salg av heliumballonger på kommunal grunn, skriver Rakkestad Avis. Sarpsborg og Fredrikstad er blant kommunene som allerede har innført ballongforbud.
Les mer om Fredrikstad og Rakkestad.
Svensk avis: Avicii er død
Artisten og produsenten Tim Bergling, kjent som Avicii, er død. Det melder Dagens Nyheter. Han ble 28 år gammel.
Les mer om Avicii og Tim Bergling.
Svensk avis: Avicii er død
Artisten og produsenten, Tim Bergling, kjent som Avicii, er død. Saken oppdateres Det melder den svenske avisen Dagens Nyheter. Han ble 28 år gammel.
Les mer om Avicii, Det og Tim Bergling.
Svensk avis: Avicii er død
Den svenske avisen Dagens Nyheter melder at Avicii har gått bort, 28 år gammel.
Les mer om Avicii.
Svensk avis: Avicii er død
Artisten og produsenten Tim Bergling, kjent som Avicii, er død. Det melder Dagens Nyheter . Han ble 28 år gammel.
Les mer om Avicii og Tim Bergling.
Ondt blod i Vårt Land
De bitre motsetningene har på ingen måte lagt seg etter den dramatiske generalforsamlingen i landets største kristne avis.
Les mer om Vårt Land.