Avisa nordland

Væpnet aksjon på Saltdal VGS

Avisa Nordland melder at politiet ved 12-tiden rykket ut til Saltdal videregående skole med væpnede styrker. Ifølge Saltenposten skal det være trusler om skyting som er årsaken.
Les mer om Saltdal.

BHK vant mot Nøtterøy

Bodø Håndballklubb vant 34–17 hjemme mot Nøtterøy i kveld. BHK og Nøtterøy ligger på henholdsvis 10. og 12. plass. Avisa Nordland skriver at laget tidlig gikk raskt opp i ledelsen, og at bortelaget aldri var i nærheten av å hente opp ledelsen.
Les mer om Nøtterøy.
Nær 8.000 har stemt på Årets Nordlending - her er noen av begrunnelsene
NRK og Avisa Nordland samarbeider om å kåre Årets Nordlending – men kunne ikke gjort det uten folket.
Les mer om Avisa Nordland.
Har frigitt navnet
Politiet har nå frigitt navnet på mannen som døde søndag, etter en trafikkulykke på riksvei 80 forrige uke. Det var Trond Hugo Karlsen fra Sørfold som døde som følge av skadene han pådro seg i trafikkulykken. De pårørende skal være varslet, ifølge Avisa Nordland.

Tiltalt for voldtekt

En mann i 60-årene står tiltalt i Salten tingrett for voldtekt av sin egen datter, skriver Avisa Nordland. Mannen erkjenner ikke straffskyld, og saken vil gå i Salten tingrett i desember.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
Lang etterforskning
I januar starter den andre rettssaken etter alle overgrepssakene i Tysfjord kommune. Politiet innrømmer at de har brukt altfor lang tid på etterforskningen. Overgrepene skal ha skjedd i perioden 2008 til 2011, og etterforskningen startet helt tilbake i 2012. – Det har tatt fryktelig lang tid. Det er mange omstendigheter som har gjort at det har tatt så lang tid, sier politiadvokat Siv Remen til Avisa Nordland.
Tjener penger på flyktninger
Steigen kommune har i perioden 2011 til 2016 hatt et regnskapsmessig overskudd på 6,9 millioner på flyktningetjenesten, det sier Nav-leder Berit Woie-Berg. Det skriver Avisa Nordland.
Lokstallen måtte gi opp
Den verneverdige lokomotivstallen ved E6 på Finneid falt til slutt sammen etter ekstremværet «Ylva, skriver Avisa Nordland. E6 ved lokomotivstallen ble stengt under uværet i frykt for at bygget skulle kollapse.
Les mer om Avisa Nordland, Finneid og Ylva.
Kjørte med 1,96 i promille
Ei kvinne i 40-årene er dømt i Salten tingrett etter å ha kjørt bil i alkohol påvirket tilstand, melder Avisa Nordland. Hun er dømt til 24 dager ubetinget fengsel og ei bot på 60 000 kroner.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
21 personer matforgiftet i Bodø
21 personer i Bodø har blitt smittet av bakterie etter besøk på forskjellige spisesteder i byen, skriver Avisa Nordland. Mattilsynet jobber nå med å finne ut hva slags bakterie det er snakk om. – Vi har ingen spesiell mistanke om bakterie per nå. Det vi kan si er at alle har samme symptomer, som er diar, forteller Gøril Moe Hagen i Mattilsynet.
Bakteriesmitte fra spisested i Bodø
Flere ble syke etter besøk på et spisested i Bodø kommune. Det første tilfellet ble avdekket 20. november. Nå viser det seg at det er langt flere enn først antatt som har blitt smittet av bakterie. Gøril Moe Hagen i mattilsynet sier til Avisa nordland at mattilsynet jobber med å undersøke hva slags bakterie det er, men per dags dato har de ikke kommet til en konklusjon.
Les mer om Avisa og Bodø.
18-åring pågrepet for tagging
En 18 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for taggingen på AMFI Fauske. Den mistenkte er løslatt, men politiet fortsetter etterforskningen, det skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland.
Vannlekkasje i Fauske
Fauske kommune melder at det har oppstått en vannlekkasje på hovedvannledningen ved Fauske fengsel. Det skriver Avisa Nordland. Ifølge kommunen arbeides det nå med å stenge av vannledningen, og det er uvisst hvor lenge vannet blir avstengt.
Les mer om Avisa Nordland og Fauske.
Avis hevdar Endre Kupen er på veg til Bodø/Glimt
Avisa Nordland går langt i å hevde at Florø-stjerna Endre Kupen er på veg til Bodø Glimt og eliteseriespel neste sesong.
Stenger alle grunnskolene
Alle grunnskolene i Hamarøy kommune vil holde stengt torsdag på grunn av uværet som er meldt, skriver Avisa Nordland. Barnehagene vil holde åpent som vanlig. – Det blir opp til foresatte selv å vurdere situasjonen, sier leder for oppvekstetaten i Hamarøy kommune, Kurt Fossvik
Anklages for seksuell trakassering
En leder ved Nordlandssykehuset anklages for seksuell trakassering og mobbing, skriver Avisa Nordland. I en rapport sendt til sykehusledelsen beskrives flere konkrete hendelser, også av brudd på taushetsplikten.
Den skadde overføres til UNN
Mannen i 70-årene som er alvorlig skadet etter en klemulykke på Rognan, har nå blitt sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge, det sier kommunikasjonssjef ved Nordlandssykehuset Randi Angelsen til Avisa Nordland.
– Alvorlige skader
Ifølge politiet har en mann fått alvorlige skader etter en arbeidsulykke på Rognan, skriver Avisa Nordland. Den skadde har blitt fløyet med redningshelikopter til Nordlandssykehuset i Bodø. Nødetatene er på stedet er fortsatt til stede.
Trafikkulykke på E6
E6 sør for Innhavet på Hamarøy er sperret etter en møteulykke. Et Sea King helikopter og ambulansehelikopter er på vei til stedet, melder Avisa Nordland. Det er store materielle skader, og ulykken kan være alvorlig. Nødetater er på vei til stedet. Saken oppdateres.
Bjørkan gir seg som hovedtrener
Aasmund Bjørkan gir seg som hovedtrener i Bodø/Glimt, skriver Avisa Nordland. Bjørkan går over i rollen som sportslig leder. Kjetil Knutsen, som frem til nå har vært trener, tar over som hovedtrener.
Les mer om Avisa Nordland.
Pågrep mann i væpnet aksjon i Bodø
En mann i 30-årene er pågrepet i Bodø, etter at politiet fikk meldinger om at personen bar på noe som lignet våpen, skriver Avisa Nordland. Operasjonsleder Tommy Bech sier mannen ikke bar på et våpen, men en våpenlignende gjenstand.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Enda en pågripelse
Klokken 14.40 opplyser stabssjef i Nordland politidistrikt, Bent-Are Eilertsen at ytterligere n mannsperson er pågrepet i forbindelse med trusselmeldingen. Aksjonen skjedde et annet sted enn den første i Bodø. - Vi jobber videre og utelukker ikke flere pågripelser, sier stabssjefen til Avisa Nordland.
Trussel om skoleskyting i Bodø
Bevæpnet politi rykket ut til Bodø videregående skole for kort tid siden. Årsaken skal være en trussel rettet mot skolen, skriver Avisa Nordland. – Vi har aksjonert mot en adresse, og pågrepet n person, sier stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til avisen.
Væpnet aksjon i Bodø
Det pågår en væpnet aksjon i Bodø, melder Avisa Nordland. Et vitne sier til avisen at politiet er på plass med minst fire kjøretøy, skjold og våpen.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Ber vurdering av bevæpning i Bodø
I dag ble det klart at regjeringen ønsker å ruste landets største flyplass mot terror - og går inn for å bevæpne politiet på Gardermoen. Stortingsrepresentant fra FrP, Himanshu Gulati, sier til Avisa Nordland at også flyplassene i Tromsø og Bodø bør vurderes. – Bodø er også en viktig millitær flyplass i en god stund framover, påpeker Frp-representanten.