Avisa nordland

BHK i økonomisk krise

Bodø Håndballklubb ligger an til å gå med et underskudd nærmere en million kroner etter årets sesong. Det skriver Avisa Nordland. Inntektssvikt og store reisekostnader skal være størsteparten av grunnen til problemene. Klubben ligger tredje sist i Toppserien med 13 poeng.
Les mer om Avisa Nordland og Toppserien.

Hadde 31 gram hasj i krydderskapet

En 24 år gammel bodøværing må punge ut for å ha oppbevart hasj, skriver Avisa Nordland. Det var i august i fjor at politiet fant 31 gram hasj på kjøkkenet hos 24-åringen. Han er ifølge avisen dømt til 14 dager betinget fengsel og til å betale 5000 kroner i bot.
Les mer om Avisa Nordland.
Redusert straff for overgrepsmann
En mann i 60-årene ble i dag dømt til tre års fengsel for seksuell omgang med barnebarnet da hun var omkring skolestartsalder. Det skriver Avisa Nordland. Mannen hadde anket dommen på tre år og seks måneder, og fikk formildet straff på grunn av tidsbruken i saken.
Les mer om Avisa Nordland.
Kolonnekjøring i tunneler
Tirsdag og onsdag, 20. og 21. februar vil det bli enkeltvis kolonnekjøring gjennom tunneler mellom Megården og Berrflog. Det skriver Avisa Nordland. Grunnen til kolonnekjøringen er sikkerhetsinspeksjon i tunnelene.

BHK vant på bortebane

Bodø håndballklubb vant kveldens bortekamp 29-30 mot ØIF Arendal. Det skriver Avisa Nordland. BHK ligger på 10. plass i Eliteserien for herrer, og sikrer seg to poeng etter kveldens seier på Sør Amfi.
Ble aldri spurt
UNN-styret lovet Tor Ingebrigtsen en jobb ved UiT. Men universitetet ble aldri spurt, hevder Avisa Nordland. I den lukrative sluttavtalen til Ingebrigtsen beholder han 85 prosent av lønna si på nesten 1,9 millioner kroner for å fortsette i ei stilling som professor ved UiT. Flere helsepolitikere har reagert på avtalen.
Ny styreleder i Bodø/Glimt
Inge Henning Andersen innstilles av valgkomiten i Bodø/Glimt som ny styreleder. Det melder Avisa Nordland. Klubben har sett etter ny styreleder etter at Hege Leirfall Ingebrigtsen ikke stilte til gjenvalg etter ett år i lederrollen.
Oppfyller ikke kompetansekrav
I Nordland mangler n av fire lærere fordypning i norsk, n av tre fordypning i matematikk og nesten halvparten fordypning i engelsk. Aller verst står det til blant norsklærere i ungdomsskolen i Bodø, der 57 prosent per i dag ikke oppfyller kravene, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Marcus & Martinus slaktes i Danmark: - Det er vel bare spørsmål om tid, før det går som med Justin Bieber
Avisa Nordland: Marcus & Martinus begynte denne uken på sin store Europa-turné. De startet i Herning i Danmark, før turen gikk videre til København lørdag. Konsertene fikk slakt i den danske avisa Ekstra Bladet.
Flere lokale i Rødts nye fylkesstyre
I helgen har Rødt Nordland hatt sitt årsmøte, og ifølge pressemeldingen som Avisa Nordland siterer, så har Sør-Helgeland-delegatene markert seg godt.
Har du husket å hilse til mor?
Send inn din hilsen på an.no! Nesten 700 mødre har hittil fått en hilsen fra sine kjære gjennom Avisa Nordland. Men det er ennå lenge igjen til morsdagen - i alle fall hvis vi teller i timer...
Les mer om Avisa Nordland.
Ulrik Saltnes som kaptein i treningskamp
Brønnøyværingen får prøve seg i lederrollen. Ulrik Saltnes er kaptein og helgelendingene Thomas Drage og Martin Bjørnbak er med når Bodø/Glimt reiser til Stockholm for å spille mot Djurgården lørdag, skriver Avisa Nordland.
Luksushotellet skaper begeistring: - Jeg synes vi har oppnådd et fantastisk resultat
Vil bygge verdens mest miljøvennlige hotell ved Svartisen. (an.no): - Dette skal være verdens mest miljøvennlige hotell. Det sier arkitekt i Snøhetta, Zenul Khan til Avisa Nordland.
Luksushotellet ved foten av Svartisen skaper begeistring: - Jeg synes vi har oppnådd et fantastisk resultat
AVISA NORDLAND] - Dette skal være verdens mest miljøvennlige hotell. Det sier arkitekt i Snøhetta, Zenul Khan. Hotellet han omtaler som verdens mest miljøvennlige hotell er planlagt til Meløy i Nordland.
Barn forsøkt lokket inn i bil
Den 2. februar skal barn ved skoler på Hunstad og i Grønnåsen blitt kontaktet av en eller flere personer i en bil. Det skriver Avisa Nordland. Vedkommende i bilen skal ha sagt at moren til barna var syk, og at de skulle kjøre dem hjem. Politiet har ingen mistenkte i saken, men gjør undersøkelser i saken.
Fremmede skal ha forsøkt å lokke med seg småbarn i Bodø
Avisa Nordland fikk fredag morgen informasjon om to separate hendelser i Bodø, der barn ved Hunstad og Grønnåsen skoler skal ha blitt kontaktet av en eller flere personer i en bil.
Les mer om Bodø, Grønnåsen og Hunstad.
Båt på grunn utenfor Landegode
SISTE: Meløfjord ble dratt av grunn av redningsskøyta Det norske Veritas klokken 16:30. Det skriver Avisa Nordland. DNV har 4000 hestekrefter og en trekkraft på 22 tonn Bollardpull.
Båt på grunn utenfor Bodø
Avisa Nordland] Fiskebåten Meløyfjord har gått på grunn i Landegodefjorden utenfor Bodø torsdag morgen. Hovedredningssentralen fikk første melding klokken 8.06 torsdag morgen.
Les mer om Bodø og Landegodefjorden.
Benekter brudd på konfidensialitet
Styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, benekter at hun har gått til media med trusselsaken. Påstanden kom etter at Dagens Medisin og Avisa Nordland i går kveld hevdet at Tor Ingebrigtsen truet Helse Nords styreleder før jul. Telle sier at hun ikke skal ha brutt konfidensialiteten Ingebrigtsen forteller om.
Nå blir bussen billigere
AVISA NORDLAND] - I morgen blir det mye billigere for de som pendler med bussen over lengre strekninger og bruker 30-dagers periodebillett. Det sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.
Les mer om Svein Eggesvik.
To biler kolliderte i Bodø
Politiet melder om at to biler har kollidert i Bodø. Ifølge Avisa Nordland skal uhellet ha skjedd i krysset Parkveien og Bankgata. Den ene bilen er fraktet fra stedet, mens den andre står igjen. Det skal kun være snakk om materielle skader.
Les mer om Bankgata, Bodø og Parkveien.
Var innom huset før brann
– Eieren av huset som brant ned til grunnen i Sulitjelma i natt, var innom bygget like før brannen startet, sier politiet til Avisa Nordland. Politiet skal ha en formening om hvor brannen brøt ut, og mistenker ikke noe kriminelt.
Les mer om Avisa Nordland og Sulitjelma.
Hus i Sulitjelma brant ned til grunnen i natt
Avisa Nordland] Det var klokken 22.37 tirsdag kveld politiet i Nordland meldte at nødetatene hadde rykket ut til en brann i et ubebodd hus i Sulitjelma. - Boligen ligger i et byggefelt.
Les mer om Nordland og Sulitjelma.
Nå heter det «ofte god etter»
Avisa Nordland] Matbransjen har blitt enig om felles supplerende holdbarhetsmerking. Det skriver organisasjonen Matvett i en pressemelding.
Les mer om Matvett.
Tar med seg EU-politikere til Nord-Norge: - Flere blir nok forbløffet
AVISA NORDLAND] To representanter og åtte politiske rådgivere fra Europaparlamentet skal på en omfattende studietur i Nord-Norge. Det skriver Nord-Norges Europakontor i ei pressemelding.