Bør

Elbiler må få høyere engangs- og årsavgift enn bensin- og dieselbiler

Elbiler og andre null- og lavutslippsbiler bør få høyere engangs- eller årsavgifter enn tilsvarende «fossilbiler – de betaler jo ikke for seg med drivstoffavgifter.

Boka TV2s fotballeksperter bør lese

SAKPROSA: Dette er boka fotballekspertene i TV2 bør lese. Alle andre også, forresten.
Les mer om TV2.
Vil verne dam ved utbyggingsområde
Sorgenfridammen i Fredrikstad bør vernes fordi det er obsert så mange og sjeldne fuglearter der, mener Miljøpartiet de Grønne i byen. Gruppeleder Henning Aall sier de ikke vil endre utbyggingsplanene for området, men mener dammen og et sivbelte rundt må vernes.
Syklist påkjørt
En syklist er påkjørt på riksvei 4 i lyskrysset ved avkjøringen til Fossumveien og Stovner i Oslo. Nødetatene er på vei. Bilister bør være oppmerksom på kø i områet.
Les mer om Fossumveien, Oslo og Stovner.

– Hadde Jobbfast vært et tilbud i Oslo, ville det blitt stor oppstandelse om nedleggelsen

Det spesialiserte helsetilbudet for varslere er truet av nedleggelse. Kjersti Toppe (Sp) mener hordalandspolitikere nå bør stå samlet om vern av Jobbfast.
Les mer om Hadde Jobbfast, Jobbfast og Oslo.
Støre ber Fagforbundet slå ring om EØS-avtalen
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre ga Fagforbundets landsmøte klar beskjed om at EØS-avtalen ikke bør skrotes. Forbundet drøfter avtalen tirsdag.
Les mer om Fagforbundet.
– Tiltaltes må frifinnes
– Mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt bør frifinnes, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus. Mannen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil i mars i år, men har hele tiden nektet straffskyld.
Les mer om Trysil.
Ber om erstatning for fornærmet
Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.
Les mer om Trysil.
Kommentar: Slik tar du grep om den digitale utviklingen
Tips til hvordan du bør ta grep om den digitale utviklingen.
Lake District - 50 nyanser av grønt
Lake District er Englands største nasjonalpark, og i sommer fikk den status som verneverdig kulturlandskap av UNESCO. Skal du på n Englandsreise i år, så er det denne godteposen du bør velge.
Les mer om Englandsreise.
Philip K. Dick er dikteren som skapte historien bak «Blade Runner-suksessen.
Æres den som æres bør når suksessen ruller videre.
Bør utsette vannverksak
Kommunestyret i Aremark bør utsette behandlingen av vannverksaken. Det mener Per Ivar Thomasrud, som er talsmann for innbyggerne som fikk mindre enn en uke på å betale en tilknytningsavgift på 18 750 kroner. Om lag 90 aremarkinger hevder, via advokat, at kravet er foreldet.
Ringerike sykehus roses av prestisjetidsskrift etter 22. juli
British Medical Journal (BMJ) beskriver Ringerike sykehus' innsats 22. juli som en «enestående prestasjon som andre bør lære av.
Les mer om Ringerike.
Dette bør du gjøre når barnet står frem som homofil
– At barnet står frem som homofil er en god nyhet, som bør feires, sier psykologspesialist. Slik bør du reagere når barnet kommer «ut av skapet.
– Ikkje la mamma betale
Meiner folk bør vere meir solidariske under Operasjon Dagsverk
Les mer om Ikkje og Operasjon Dagsverk.
Ernæringstest av kjøttboller: Det er to typer du bør velge
Seier til kjøttboller med grønnsaker og kyllingboller.
Der ingen snakker samme språk
Ukraina får kritikk for aggressiv språkpolitikk. Det bør landet være forsiktig med. Språklig sett er Ukraina spesielt sårbart.
Les mer om Ukraina.
Nei til fyrverkeriforbud
Det bør fortsatt være lov å bruke fyrverkeri i Sirdal på nyttårsaften. Det mener rådmannen, som ikke er enig med dyrevernorganisasjonen NOAH. De har bedt kommuner om å forby fyrverkeri av hensyn til dyrene. Saken avgjøres av kommunestyret torsdag.
Les mer om Sirdal.
Indianer-Jensen og de krenkede
Mye ved Siv Jensen bør provosere venstresida. Indianerkostyme er ikke blant dette. Folk må holde opp med å bli så krenket hele tiden.
Les mer om Siv Jensen.
Norge dårligst på fisk
Av 113 land, havner Norge på siste plass når det gjelder sjøressurssikkerhet. Det dreier seg om overfiske, algeoppblomstring og stadig lavere oksygennivåer i vannet. Det kommer frem i den globale matsikkerhetsindeksen, utarbeidet av økonomimagasinet The Economist. – Dette bør bekymre oss alle, sier nestleder i Bondelaget, Bjørn Gimming til Nationen.
El-bilkuttet bør få stå
Svenskene føler seg sviktet av Solberg-regjeringen
På sin side av grensen har svenskene oppgradert jernbanen. Riksdagspolitiker mener Norge bør gjør det samme på Trønderbanen og Meråkerbanen.
Fra Robert Plant til Ingebjørg Bratland: seks ferske musikktips
Dagbladets musikkredaksjon har plukket plater du bør sjekke ut.
En kombinasjon av fjell, storby og strandliv: Gran Canaria har alt
En halv million nordmenn reiste til Kanariøyene i fjor. Tenker du å gjøre det samme? Her er aktivitetene du bør vurdere på reisen.
Les mer om Kanariøyene.