Barn

Dette er Norges sydligste skisenter

Å drive skisenter i seg selv er en utfordring, men alt blir litt annerledes når skisenteret er Norges sydligste. Lia skisenter i Mandal er langt fra stort, men ildsjelene bak står på for at barn og familier skal ha et godt skisenter.
Les mer om Mandal.
Tunnelane er opne
Ålesundstunnelane er opne att etter trafikkuhellet på Kverve for ei stund sidan. Politiet melder at det framleis går føre seg arbeid på skadestaden og bed trafikantane om å vere merksame på dette. 3 personar blir køyrde til sjukehus for sjekk. To av dei er barn, in er vaksen.
Les mer om Kverve.
Blåste til over lovlig verdi, med barn i bilen
Ingen utslag i promillekontroller på Karmøy og Bømlo. I Sauda ble en fører sendt til legevakt for blodprøve, mens barn i bilen ble ivaretatt.
Les mer om Bømlo og Karmøy.

- Gi barna en giftfri hverdag

Helly Hansen, Coop og andre: Vennligst selg oss giftfrie barneprodukter. Barn leker best uten miljøgift i buksa. Helly Hansen, Coop og andre: Vennligst selg oss giftfrie barneprodukter. Barn leker best uten miljøgift i buksa.
Les mer om Coop.
– Mobilen stjeler barns hytteminner
BØ (NRK): Peiskos, kakao og skiturer er viktigere enn du tror. Barn tar med seg hytteminnene hele livet, mener en dansk forsker.
Les mer om Mobilen.
Kunnskap kan redusere avvik og øke livskvalitet
Kommunenen får stadig flere og mer komplekse oppgaver å ta seg av, og kravene til kvalitet øker på alle områder Fylkesmannen avdekker alvorlige brudd på kommunale tjenester for barn og voksne med utviklingshemming.
Les mer om Fylkesmannen.
Thor Mjøen vant slalåmrenn i USA
Tidsøyeblikk fra Opdalingens omfattende arkiv. Mandag 21.2.1938 Fødde barn på veien ute på Nerskogen At et barn fødes på veien hører heldigvis til sjeldenhetene. Ute på et av bureisingsbrukene skulde et barn komme til verden.
Les mer om Nerskogen At og USA.
Barnevernsvakt i alle kommunar i fylket i 2018
Barn har krav på vern mot alle former for vald og omsorgssvikt og alle har eit ansvar for å hindre at det skjer.
Babyboom på sykehuset: Lille Hanne er ett av 52 barn som har kommet til verden så langt i vinterferien
– Det er så mange fødsler at vi nesten kan fylle opp et helt fotballag hver dag.
Finnmark: Ektepar funnet døde i hjemmet sitt
Et ektepar i midten av 40-årene er funnet døde i hjemmet sitt i Gjesvær i Nordkapp kommune. Det melder iFinnmark. Paret har barn og kriseteamet i Nordkapp kommune er initiert. - Er det mistanke om noe kriminelt?
Les mer om Gjesvær og Nordkapp.
Ektepar funnet døde i hjemmet sitt
Et ektepar i midten av 40-årene er funnet døde i hjemmet sitt i Gjesvær i Nordkapp kommune. GJESVÆR (iFinnmark.no): Paret har barn og kriseteamet i Nordkapp kommune er initiert. - Er det mistanke om noe kriminelt?
Les mer om Gjesvær og Nordkapp.
Babyboom på Sykehuset Østfold
I løpet av vinterferieuka er det født 52 barn på Sykehuste Østfold Kalnes, melder sykehuset på sine nettsider. Det er langt flere enn i en normaluke og kan tyde at det var ekstra mange våryre østfoldinger i mai i fjor. Kvinneklinikken har god kapasitet til å ta i mot de fødende, melder sykehuset.
Les mer om Sykehuset Østfold.
Overgrepsofrene i Kjøllefjord skal hjelpe hverandre i egen gruppe: – Det vondeste er å snakke om detaljene, men det er ikke nødvendig
Kommunen har bevilget penger til oppstart av mannegruppe i Kjøllefjord, i kjølvannet av at en rekke menn ble utsatt for overgrep som barn.
Les mer om Kjøllefjord.
Babyboom på sykehuset: Lille Hanne et av 52 barn som har kommet til verden så langt i vinterferien
- Det er så mange fødsler at vi nesten kan fylle opp et helt fotballag hver dag. Det sier jordmor og seksjonsleder Anika Knutsson til Sykehuset Østfolds hjemmesider. På Kalnes er det nemlig en real babyboom nå i vinterferien.
Les mer om Anika Knutsson.
Alt du må vite: Dette arver mine, dine og våre barn
Og dette blir igjen til deg som gjenlevende ektefelle eller samboer.
Lærer empati og hensynsfullhet
– Det er bra for barn å være sammen med dyr, forklarer Sandra Horten (35)
Les mer om Sandra Horten.
Politijakt på bilist som kjørte ned og drepte ni indiske skolebarn
Indisk politi har innledet søk etter en bilist som i høy fart kjørte ned et tosifret antall skolebarn i delstaten Bihar. Ni barn døde og 20 er skadd.
Les mer om Bihar.
To til sykehus etter ulykke
Et barn og en voksen som satt i den ene bilen i trafikkulykken i Kongsberg er kjørt til sykehus i en privatbil. De to ble kjørt før ambulansen kom frem til Stasjonsbakken, ifølge politiet. Bilberger er på stedet og veien er i ferd med å bli ryddet.
Les mer om Kongsberg og Stasjonsbakken.
Dette gir vi barna i lommepenger
De fleste barn får lommepenger, men det er ulik praksis når det gjelder hvor mye og hva som må gjøres for å få pengene, viser undersøkelse.
Rogaland KrF sier nei til eggdonasjon
Staten skal ikke benytte enhver teknisk mulighet til å sikre alle voksne et barn, mener Rogaland KrF. I helgen vedtok fylkespartiet nei til eggdonasjon.
Les mer om Rogaland KrF.
Si nei til stor barnebolig
Avlastning. Hensynet til barnets beste skal gjelde også i Bærum. Bærum SV tar avstand fra kommunens planer om å bygge en barne- og avlastningsbolig med plass til 35 barn. Det samme bør politikere fra samtlige partier i Bærum kommune gjøre.
Les mer om Bærum.
Vi må snakke med barna
Barn har sterke rettigheter med pårørende, men altfor få snakker med dem om foreldrenes sykdom.
Hva er det beste for barn av kvinner i Lar?
Vi er bekymret for at mediene skaper unødig stigma, skyld og skam hos en allerede svært sårbar pasientgruppe.
Les mer om Lar.