Barnevernet

Tenåringer lagt i jern etter barnevern-aksjon

Flere ungdommer i Oslo ble i natt lagt i jern fordi de var aggressive mot politiet da de bisto barnevernet. Hendelsen skjedde da politiet hjalp barnevernet med å hente en ungdom som var savnet fra en barnevernsinstitusjon.
Les mer om Oslo.

Ungdomsgjeng møtte politiet med slåsshanske og trusler

Flere unge tenåringer ble aggressive mot politiet da en patrulje fra Oslo politidistrikt skulle bistå barnevernet natt til onsdag. To av dem blir anmeldt.
Les mer om Oslo.
Tenåringer lagt i håndjern under barnevern-aksjon
Flere ungdommer ble aggressive mot politiet da en patrulje fra Oslo politidistrikt skulle bistå barnevernet natt til onsdag. To av dem blir anmeldt.
Les mer om Oslo.
Krever lovendring etter koranskole-avsløringer
Barneombudet mener Barnevernet i større grad bør kunne gripe inn i saker hvor barn utsettes for mishandling og overgrep i utlandet.
Les mer om Barnevernet.

Tysvær vil sjekke eget barnevern

Uro og usikkerhet om saker meldt til barnevernet gjør at Tysvær kommune vil ha en gjennomgang og tettere oppfølging av barnevernet i kommunen.
Les mer om Tysvær.
Foreldrene kjemper for å få minstemann tilbake. Høyesterett sier ja. Barnevernet sier nei.
En to år gammel gutt får ikke komme hjem. Selv om Høyesterett sier at foreldrene skal få ham tilbake.
Les mer om Høyesterett.
Tar med komiteen nordover
Familie- og kulturkomiteen kommer til Finnmark for å høre om ståa i blant annet barnevernet. Komiteen som blant andre Marianne Haukland (H) sitter i skal ha et tredagers maratonopplegg i Finnmark og første stopp er i Alta mandag denne uka.
Hun er den nye sjefen for 2900 ansatte i skole og barnehage
HELGEINTERVJUET: En tydelig og direkte dame som ikke er redd for kamp. Barnehagene, skolene, barnevernet og helsestasjonene i Stavanger har fått en sterk direktør i Helene M. Ohm.
Les mer om Helene M og Stavanger.
Helle tar på seg opprydningsjobben i barnevernet
Barnevernet i kommunen har lenge slitt med dårlig miljø blant de ansatte, og et skyhøyt fravær. Nå har Helle Cathrine Fosshaug blitt ansatt som ny enhetsleder, og hun vil bringe tilbake det gode miljøet.
Fratatt barnet på fødestua: Nå kan Vibeke og Ken Joar få datteren tilbake
Barnevernet i Skedsmo går inn for tilbakeføring av datteren til Vibeke Morrissey (31) og Ken Joar Olsen (43), som ble tatt fra dem rett etter fødselen for tre år siden. Fredag kommer svaret fra fylkesnemnda.
Norske barn bor på asylmottak - Mødre må velge mellom å ta med seg barna til hjemlandet eller la barnevernet ta dem
Dagbladet mener: Når regjeringen graderer statsborgerskap, rammer det ikke bare enkeltpersoner, men alle borgere De siste åra har politikere vist en urovekkende og økende aksept for å behandle mennesker på flukt dårligere enn nordmenn.
Les mer om Mødre.
Fratatt barnet på fødestua: Nå kan Vibeke og Ken Joar få datteren tilbake
Barnevernet i Skedsmo går inn for tilbakeføring av datteren til Vibeke Morrissey (31) og Ken Joar Olsen (43), som ble tatt fra dem rett etter fødselen for tre år siden. Fredag kommer svaret fra fylkesnemnda.
Tar ikke av tross overskudd
Sarpsborg kommune varsler stram økonomisk styring, til tross for et overskudd på 92 millioner kroner i fjor. 2017-resultatet viser at de største utfordringene ligger hos kommuneområde Velferd. Barnevernet i Sarpsborg har her et merforbruk i forhold til opprinnelig budsjett på 20 millioner kroner, melder kommunen.
Les mer om Sarpsborg og Velferd.
Gir minst hjelp til dem som trenger det mest
Barn som lever i familier med store og sammensatte problemer synes ikke tiltakene barnevernet tilbyr er hjelpsomme.
Mor kan bli utvist, barn får bli
UDI har startet utvisningssak mot somaliske Fardawsa Yusuf Muuse (32). Men barna har norske pass, og Fardawsa frykter at hun blir kastet ut, mens barnevernet overtar ungene.
Oppfølging i barnevernet
Hva med oppfølging i barnevernet av nettvett og nettkontakt ovenfor barn under omsorg? Norsk Folkerettsparti vil at det gjennomføres store endringer i barnevernet, deriblant oppfølging av barn satt under omsorg.
Kjørte i rus med barn i bilen
En mann i 20-årene ble stanset i Drammen, mistenkt for å ha kjørt bil ruspåvirket. I bilen hadde han to små barn. Blodprøver viste at han hadde brukt narkotika. Førerkortet er beslaglagt, og barnevernet er varslet. Barna er tatt hånd om av familie.
Les mer om Drammen.
– Noen fosterforeldre gruer seg til å komme hjem
Forskerne som har dykket ned i fosterhjem der det har oppstått problemer, er ikke i tvil: Barnevernet kan gjøre mer for å hjelpe.
Les mer om Noen.
– Når fosterforeldre blir redde i sitt eget hjem, så har vi krevd for mye
Forskerne som har dykket ned i fosterhjem der det har oppstått problemer, er ikke i tvil: Barnevernet kan gjøre mer for å hjelpe
Les mer om Når.
Åtte år som fosterforeldre ble avsluttet med fire linjers brev
Barnevernet kjemper for å skaffe flere fosterforeldre. «Morten og «Hanne kjemper for å forstå hvorfor de ikke lenger får være det.
Les mer om Hanne.
Barnepsykolog: - Bør avvikle enetiltak i barnevernet
- Ikke bra for barna. - Det må bli slutt på at barn i barnevernets omsorg må bo sammen med bare voksne på institusjon, såkalte enetiltak. Det mener professor i barn og unges psykiske helse, Willy Tore Mørch. To drap på få år.
Les mer om Willy Tore Mørch.
Mener barnevernsaktør ga uriktige opplysninger
Næromsorg Sør hevdet overfor barnevernet i Kristiansand at 15-åringen som drepte viste en fin utvikling i enetiltaket. Fylkesmannen kritiserer kommunen for å ta opplysningene for god fisk.
Les mer om Kristiansand.
Tilsynsrapport: Jente (16) som knivdrepte hadde ikke fått forsvarlig behandling
Tilsynsrapport konkluderer med at barnevernet og helsevesenet brøt loven.
Barnevernet og helsevesenet brøt loven
Statens Helsetilsyn mener barnevernet og spesialisthelsetjenesten brøt loven i behandlingen av jenta som er siktet for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i juli i fjor.
Les mer om Sørlandssenteret.